Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 765,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

atari > commodore

Atarowca wal z gumowca ! ;)

W tamtych czasach to chyba z Relaxa ;]
Opublikowano

You made my day Yano.

Nie sadzilem, że dzisiejszy dzien bedzie taki dobry. <cola> <popcorn>

Opublikowano

z dodanymi kinektem/móvem? wtedy to już by była nowa generacja?

Gdyby wraz z wprowadzeniem takich konsol Sony i Microsoft zaprzestały wspierać ps3 i 360 i skupiły się tylko i wyłącznie na tym, aby gry 1st i 3rd party wydawać na tych nowych konsolach, to tak Yano, to już by była nowa generacja.

no widzisz to wszystko wyjaśnia, dla ciebie nowa konsola danej firmy = nowa generacja, nawet jeśli ta konsola całkowicie mieści sie w ramach poprzedniej generacji pozostałych konsol, i właśnie dlatego sie nie zgadzamy

nikt nie przeczy że wii i wiiu to były nowe konsole w momencie gdy sie pojawiły, to oczywiste, ale nowa konsola nie musi odrazu oznaczać nowej generacji

wyobraź sobie że ktoś postanowił dla fanów oldschoolu wydac konsole o mocy SNESa, z nowymi grami, nowym wszystkim, ale całość jest osadzona w erze snesa, nazwał byś taką konsole konsolą nowej generacji?

naprawde trzeba rozróżnić słowo "nowa generacja" i "nowa konsola", bo idąc twoim tokiem rozumowania jakaś firma może wypuścić 5 konsol o identycznych parametrach, każdą co 3 lata, dając nową obudowe i nową nazwe, zaprzestając prosukcji gier na "poprzednią" wersje i już bedziemy mieli 5 kolejnych generacji wg ciebie?

kumasz na czym polega różnica?

Opublikowano

Tag team mendrek & yano

deadly allience

Opublikowano

Oczywiście że kumam i dalej pozostanę przy mojej definicji generacji konsol. Ty masz swoją i tyle. Pokój i miłość.

Opublikowano

Wojna i hejt > pokoj i milosc

Opublikowano

ragus czyli w opisanej przezemnie sytuacji z 5 takimi samymi konsolami będziemy mieli 5 nowych generacji?

chyba tutaj troche czuć naleciałość z poletka smarfonów gdy mówi sie że wychodzący co roku iphone albo galaxy to nowa generacja telefonu, przy każdym niewiele zmienionym nowym numerku na telefonie, ale kwestia konsol to jednak inna sprawa, bo teraz wchodzi 8 generacja konsol, a gdyby liczyć to tak jak sie liczy telefony to bysmy mieli ze 30 generacje konsol

You made my day Yano.

Nie sadzilem, że dzisiejszy dzien bedzie taki dobry. <cola> <popcorn>

ciesze sie że pomogłem

Wolf+Spider+1.jpg

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Tak, gdyby firma była na tyle głupia i by co roku wypuszczała nową konsolę, przy okazji olewając starą to tak by właśnie było. Zakładając, że znaleźliby na to klientów, dzięki czemu pewnie wymusiliby u konkurencji takie same działanie.

No ale tak nie jest, więc nie wiem po co wyjeżdżać z taką abstrakcją.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Nie ważne co wy sobie tutaj wymyslicie. Nintendo z Wii i tak wygrało. Pad się nadaje tylko do pieca ale gierki super!

Opublikowano

bundle PS4 + Vita dla Europy na okres świąteczny potwierdzone :)

Opublikowano

Ile wołają ?

Opublikowano

Tak, gdyby firma była na tyle głupia i by co roku wypuszczała nową konsolę, przy okazji olewając starą to tak by właśnie było. Zakładając, że znaleźliby na to klientów, dzięki czemu pewnie wymusiliby u konkurencji takie same działanie.

no to sie jeszcze bardziej nie zgadzamy niż myślalem i utwierdzam sie w przekonaniu że nie masz racji. specjalnie dałem taki skrajnie przejaskrawiony przykład żeby sprawdzić jak sie do niego odniesiesz, i skoro uważasz że 5 takich samych konsol z nowymi nazwami to 5 nowych generacji to wyraźnie widać że rozumiesz swłowo "generacja sprzętu" inaczej niż wszyscy ludzie je rozumieją od 30 lat

Edytowane przez Yano

Opublikowano

link
Opublikowano

Obawiam się tylko że będą wciskać już ten nowy model vity.

Opublikowano

no to sie jeszcze bardziej nie zgadzamy niż myślalem i utwierdzam sie w przekonaniu że nie masz racji. specjalnie dałem taki skrajnie przejaskrawiony przykład żeby sprawdzić jak sie do niego odniesiesz, i skoro uważasz że 5 takich samych konsol z nowymi nazwami to 5 nowych generacji to wyraźnie widać że rozumiesz swłowo "generacja sprzętu" inaczej niż wszyscy ludzie je rozumieją od 30 lat

Przepraszam, że cię zawiodłem. Przykład który podałeś jest tak głupi, że trudno się nawet do niego odnieść. 3 firmy wydają co 5-7 lat nowe konsole i zawsze pierwsza z nich zaczyna nową generację. Ja tak sądze, gazeta PSX Extreme tak uważa, Gametrailers też, tak samo bardzo dużo osób na tej pięknej planecie.

A ty myślisz inaczej. No ok, twoja sprawa. Co mam napisać, że sie chu.ja znasz i śpisz w nogach? Masz inną opinię i tyle, boże, straszne. Póki nie pokażesz mi podręcznikowej definicji generacji konsol, to za przeproszeniem się odwal i żyj sobie spokojnie ze swoją jedyną i najlepszą definicją generacji konsol. Koniec tematu, nie mam zamiaru wdawać się z tobą w dalszą dyskusję. Jak ktoś chce, to niech podejmuje rękawicę, ja wysiadam.

Opublikowano

ciekawe jaka bedzie oficjalna cena bo sklep game.co.uk ma budnle z vita 

1) PS4 + Killzone, BF4, COD Ghosts, Vita 3g za £664.97 xD

2) PS4 + Lego Marvel, Knack, Vita wifi, tearaway, little big planet i 16mb memorka za £599.96

Opublikowano

Vita z karta 16gb, lbp i tearaway 140funtów, to już i tak dobra cena, duzo sie pewnie nie zaoszczedzi.

Opublikowano

1385113887-crash.jpg

Śmietnik>Crash>droga w kierunku>Sony

Fajna analogia. Mam nadzieje ze Crash wróci jednak tam gdzie powstał.

Opublikowano

Na broszurce jest Vita OLED tak ?

Opublikowano

dobra ragus ja też kończe w takim razie

to teraz z innej beczki

nie zastanawia was jak to jest że stare konsole które mają jakies śmieszne ilosci ramu ciągną gry (AC4, cod, bf4) na w miare podobnym poziomie co konsole które mają 8gb ramu?

twórcy chyba lecą w kulki

Opublikowano

DICE: Bad Company's Humor made it too Niche.

"It is a discussion about niche and mass market, I think," he told us. "If you make your product more niche, you'll get more happy fans, but that audience will be smaller - some people won't care, some people will love it.

"When we did the original Bad Company and the sequel, we got a lot of criticism. Why would I play this? It's not a serious shooter, I don't care about this. I want a serious shooter with a more hard-boiled angle. And we thought it was fun! We loved it, we thought it was a great game. The narrative was amazing and the characters were amazing.

"So it's not that we've buried the crew, so to speak," he continued. "But it is true that for some reason if you want to make a game for the masses, you need to be more neutral when it comes to things like humour, because humour is very personal. Some people love it, some people hate it."

http://www.oxm.co.uk/66753/battlefield-bad-companys-humour-limited-its-appeal-says-dice/

(pipi)a, co jest nie tak z tą branżą...

Opublikowano

Normalni gracze są po prostu niszą. MY jesteśmy niszą w naszym ukochanym (pipi)idołku. O to marzyliśmy tyle lat, pisząc listy do zg(red.)ów jak to byśmy chcieli, by w TV obok proszku do prania reklamowano PlayStation. Smutne :<.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.