Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 749,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie, to jest exclusive Microsoftu na Kinecta 2.0, MaZZeo i saptis przegrywają życie :(

Opublikowano

Hahahha jaki fail xD

Opublikowano

Xbone w 2014 ma Quantum Break I Titanfall wiec nie jest tak zle. Dojdzie jeszcze Halo albo Fable. Sony ma Infamous, The Order I Uncharted (jak sie wyrobial...) Jak nie patrzec obie platformy maja spoko tytuly a dochodza jeszcze multiplatformy - Destiny I Wiedzmin :D

Opublikowano

Pytanie do kiedy im starczy sił i kto pierwszy zaliczy rok posuchy. 

MS ma jeszcze Sunset Overdrive?

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Ty, ale dawaj jakieś sensowne te exy, a nie Resistance, Infamous czy Beyond. Bo też można strzelać jakimiś Alanami, Crackdownami, czy innymi crapami

Uważasz Infamous czy Alana Wake'a za crapa?

Nintendo chyba do końca sprało Ci mózg i nie wiesz jakie głupoty piszesz.

Opublikowano

Fighter Within 29 na metacrictic. Kto zgadnie jaka to wogóle gra i czyj to ex ? :D

Sprzedana recenzja, juz po trailerach widac ze zasluguje na wiecej

Opublikowano

Raczej czytaj ze zrozumieniem. Chodziło mi, oczywiście, o to, że i Xbox ma kilka ósemkowych exów. Natomiast jest przytaczana pełna lista exów na PS3, a tylko największe hity na X360. Jak porównywać to porządnie, albo wcale

Opublikowano

Ostatnio kupowałem gierkę w małym sklepiku, w moim miescie, jak zwykle pogadałem chwilę z spoko sprzedawcą ( z gumisiem z forum nazywamy go dziadek xD -ok50lat) 

rozmowa zeszła na nową generacje i zagadnienie - cyfrowa dystrubucja, koleś powiedział, że to nie jest tak, że M czy Sony nas ruchają z tymi cenami, w porównaniu do pudełek, koszt pudełka z plastiku, papierowej instrukcji, płytki jest niski w porównaniu do wrzucenia gry do sklepiku i utrzymania jej przez kilka lat na serwerach co jest ogormnym kosztem, nigdy o tym nie pomyslałem w ten sposób, więc pytam was czy to własnie, tak wygląda?

Opublikowano

Ostatnio kupowałem gierkę w małym sklepiku, w moim miescie, jak zwykle pogadałem chwilę z spoko sprzedawcą ( z gumisiem z forum nazywamy go dziadek xD -ok50lat)

rozmowa zeszła na nową generacje i zagadnienie - cyfrowa dystrubucja, koleś powiedział, że to nie jest tak, że M czy Sony nas ruchają z tymi cenami, w porównaniu do pudełek, koszt pudełka z plastiku, papierowej instrukcji, płytki jest niski w porównaniu do wrzucenia gry do sklepiku i utrzymania jej przez kilka lat na serwerach co jest ogormnym kosztem, nigdy o tym nie pomyslałem w ten sposób, więc pytam was czy to własnie, tak wygląda?

Nie, MS I Sony nas ruchaja bo sa monopolistami w cyfrowej dystrybucji na swoich platformach

Opublikowano

no są. Ale serwery same nie powstały i koszt jest. btw - jak wyglądają ceny na steam'ie? (nie byłem nigdy na tej stronie ;)

Opublikowano

Nowości na steam to 49,99 albo 59,99 eurosów. Ofc mowa o tytułach AAA. Mniejsze gierki to raczej 29,99, a czasem 19,99 euro.

Tylko, że są wyprzedaże i wtedy się kupuje gierki. ;)

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No jeśli masz cebulę w avatarze to tylko wtedy. Btw ceny nowości na Steam to drożej niż pudełka także można olać,i o to chyba chodziło koledze wyżej.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Te kosmiczne ceny, to tylko tak na start, jestem przekonany, że za kilka miesięcy wszystko wróci do normy, a jeśli nie, to czekać na złamanie PS4. Nigdy nie popierałem piractwa, i nie będę piracił, ale jeżeli takie ceny utrzymają się przez całą generacje, to nikomu nie będę wypominał, że kradnie, bo cena 260-300zł za grę, to również kradzież, ale na nas.

Przed premierą TLoU naglę ceny gier Sony skoczyły do góry, skończyło się to tak, że duże sieci i tak sprzedawały gry Sony po 199zł. Obecnie mamy start nowej generacji, ludzie są nakręceni, ogromny hajp, to wiedzą, że gierki za 250zł i tak zejdą, ale za jakiś czas już takie coś nie przejdzie.

Opublikowano

koszt pudełka z plastiku, papierowej instrukcji, płytki jest niski w porównaniu do wrzucenia gry do sklepiku i utrzymania jej przez kilka lat na serwerach co jest ogormnym kosztem, nigdy o tym nie pomyslałem w ten sposób, więc pytam was czy to własnie, tak wygląda?

no może koszt pudełka i płytki nie jest ogromny, ale to tylko 2 rzeczy i chyba jedyne tanie.

a co z całymi fabrykami tłoczącymi płyty i drukującymi pudełka? z ludźmi i maszynami ktorzy tym zawiadują? z transportem po całym świecie, z miejscem magazynowym milionów pudełek, z marżą hurtowni, marżą sklepów, cłami, podatkami i innymi (pipi)ami, myśle że nawet jeśli by założyć że utrzymanie gry na serverze jest drogie (chociaż chyba aż tak drogie wcale nie jest) to mimo wszystko części składowe dystrybucji pudełkowej dają o wiele większą kwote

już nawet olejmy na chwile produkcje, transport i magazyny - ale sama prowizja sklepów ileś musi wynosić, ile? pewnie różnie, może by forumowy cygan sie wypowiedział jak to wygląda w jego sklepie?

ale jakoś wątpie żeby sklepy miały 50gr marży? pewnie mają ze 20-60zł ? dobrze zgadłem?

więc kurfa w sklepie mamay 199zł mimo że mieści sie w tym zarobek sprzedawcy i cała logistyka, a w dystrybucji cyfrowej bez pośedników mamy 300zł ? kurfa ceną serverów tego sie nie uzasadni

http://thesurvivor2299.com/

Nuclear Winter is coming kurtyzany !

jarał bym sie gdyby to był prawdziwy fallout, ale ostatnie 2 części skyrimo-falloutów stawiam znacznie niżej niż dwie pierwsze części, dlatego średni mam chcice na kolejnego FPP-fallouta, ale może jednak staną na wysokości zadania i tym razem zrobią to lepiej, jeśli gra będzie znacznie lepsza niż skyrim to powinno być w miare ok (skyrim jest o wiele lepszy niż F3 i NV- głównie technicznie, bardziej dopasiony o różne detale mimo że to ten sam silnik)

no a ogolnie "nuclear winter" sugeruje ze zamiast pustyni dostaniemy zime, czyli może być jeszcze więcej podobieńst do skyrima niż wcześniej, ale zima była by ciekawą odmianą

no kurde jednak nie potrafie sie podniecać falloutem z rąk bethesdy :confused: ich styl robienia gier mi zupelnie nie podchodzi i mimo że skyrim mi sie podobał to miał mase rzeczy które mi sie nie podobały i musiałem przez nie przebrnąć zamiast sie cieszyć światem

Edytowane przez Yano

Opublikowano

W końcu Fallout nie odstający od pc wersji (mam nadzieję)

Opublikowano

W końcu Fallout nie odstający od pc wersji (mam nadzieję)

Jeśli będzie obsługiwać mody, to może...

(już w to wierzę. :P)

Opublikowano

Najważniejsze, żeby nie był zabugowany jak chociażby NV czy Skyrim.

Opublikowano

Hipokryzja u niektórych nie zna granic. Napiszesz cos złego o Halo, Forzie czy Mario to wielkie oburzenie. Te same osoby wiecznie hejtuja God of war czy infamous ze sa odgrzewanymi kotletami. Pytam sie w takim razie czym jest wielki Mario czy Halo jak nie odgrzewanym kotletem?

Opublikowano

Jestem fanbojem ms

Guzik prawda true "fanboj" już dawno sprowadził by sobie nową zabawkę z zagranicy a nie czekał na premierę w pl nie wiadomo kiedy :teehee:

Nie stać mnie na sprzęt za 2,5 k bez gwarancji :P Lubię mieć gwarancje w sklepie przy domu :D

Co do cen gier to można czekać na wyprzedaże etc :) Do tego ps4 do marca nie będzie miał prawie żadnych nowych gier więc teraz ceny windują a jak już będzie większy wybór gier na rynku to i ceny spadną. Nie mówiąc już o używkach. Za miesiąc AC Black Flag czy Need for Speed dostaniecie za 140- 160 zł spokojnie a pewnie i mniej na allegro :P

Edytowane przez blantman

Opublikowano

System może być jak Skyrim czy Fallout 3 tylko dopieszczony next genowy silnik + zero loadingów przy otwieraniu każdej lokacji i jestem spełniony.

Opublikowano

Niezła beka z MS. Xbox One jest droższy do zbudowania o jakieś 90 dolców w porównaniu do PS4, a jednak jest słabszym systemem.

The verdict from a report that IHS will release later today was shared exclusively with AllThingsD: The combined cost of parts and manufacturing everything that comes with the Xbox One — the console, the Kinect and the controller — comes out to $471, or about $90 more than the cost of Sony’s PS4, which debuted last week.

The Xbox One sells at retail for $499, giving Microsoft little, if any, room for much of a profit for now.

At least $75 of that cost is derived from the Kinect motion-sensing add-on that comes bundled with the console. (The PS4 has nothing comparable in its box.) But the biggest cost driver inside the Xbox console, said Andrew Rassweiler, the IHS analyst who led the teardown team, is the microprocessor from chipmaker Advanced Micro Devices. Like a similar AMD-made chip found inside the PS4, this one is a combination of a CPU and a graphics-processing unit (GPU) that handles gaming graphics. At an estimated cost of $110 — about $10 more than the AMD chip found in the PS4 — it’s the single most expensive component in the system

The other major silicon inside the Xbox One (shown in an exploded view above) is the memory. Unlike the PS4, which used higher-end GDDR5 memory chips, the Xbox One contains older — more common and less costly — DDR3 memory. Memory chips came from SK Hynix, and added about $60 to the cost, or about $28 less than what’s found in the PS4.

The parts used to assemble the console itself — not including the Kinect, the controller or anything else — cost $332, Rassweiler estimated, meaning that the other items add about $139 to the cost. The controller costs about $15, and contains Wi-Fi and Bluetooth components from Marvell Technology.

http://allthingsd.com/20131126/microsofts-xbox-one-cost-90-more-to-build-than-sonys-ps4-teardown-shows/

Edytowane przez Figaro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.