Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nie na komórkach, a na 3DSie. Swoją drogą, takie wiadomości mogą być dosyć niepokojące. Ktoś odważny mógłby już nawet powoli wyjść na przód z teorią, że żółte całkowicie się przeniosły na konsole przenośne. Mimo wszystko warto poczekać do lutego i zobaczyć, jak sobie będzie radziło PS4.

@guernica

Mazzeo zapomniał skopiować z neogafa info, że nowy marian w marginalnym stopniu wpłynął na wzrost sprzedaży konsoli, co faktycznie jest BARDZO niepokojące.

Ale mi tam to zwisa, mogę mieć tego trupka, jeżeli dostarczy mi 7-10 czadowych gier. A dostarczy :3.

Edytowane przez ragus

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Te czasy instalacji są imponujące.

A jeśli chodzi o Mario... no to ciężko, by sprzedało się go dużo, jeśli prawie nikt tej konsoli nie ma ;). I znowu bierzemy pod uwagę liczbę sprzedanych kopii jako wyznacznik czegokolwiek?

Opublikowano

mało kto ma wii u + wszyscy tam grają na komórkach.

porównanie czasów instalacji gier

Assassin's Creed IV:

Xbox One (offline, no update): 5 minutes 50 seconds

Xbox One (with update, fastest connection): 7 minutes 2 seconds

Xbox One (with update, 10Mbps connection): 10 minutes 32 seconds

PS4: 42 seconds

The rest of these were tested on our office Wi-Fi which is around 9-11Mbps. It may have been faster on a wired connection, but you can compare your own connection speed here. These are our results:

Need For Speed Rivals:

XBO: 09:25 (including update)

PS4: 00:32

Just Dance 2014:

XBO: 08:48 (including update)

PS4: 00:45

NBA Live 14:

XBO: 16:26 (including update)

PS4: 00:35

FIFA 14:

XBO: 16:06 (including update)

PS4: 00:34

Madden 25:

XBO: 9:38 (including update)

PS4: 00:38

http://kotaku.com/installing-xbox-one-games-takes-way-too-long-1471191836?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Twitter&utm_source=Kotaku_Twitter&utm_medium=Socialflow

Ale bieda na plejstejszyn, 30-40 sekund to za mało czasu na

a) zejście do piwnicy po winko

b) decyzja odnośnie rodzaju wina

c) wybór rocznika

d) odkorkowanie butelki

e) rozpalenie kominka

jak sobie teraz poradzą klapki? Xbox One wydaje się ciekawą alternatywą dla szlachty

feel-like-a-sir.jpg?5744ac

Opublikowano

A jeśli chodzi o Mario... no to ciężko, by sprzedało się go dużo, jeśli prawie nikt tej konsoli nie ma ;). I znowu bierzemy pod uwagę liczbę sprzedanych kopii jako wyznacznik czegokolwiek?

SMario 64 sprzedał się dużo lepiej, mimo że w momencie premiery konsol było około 250 tys ( na całym świecie ) więcej.

I nie, nie liczba sprzedanych egzemplarzy nie świadczy o jakości gry, ale daje do myślenia odnośnie kondycji WiiU/Nintendo w ich mateczniku, a przypominam że Wii U tworzono pod ojczysty rynek - jest małe i ma drugi ekran niczym handheld bo w Jap. często mają tylko jeden tv i małe mieszkania (34m2 to apartament).

Anyway, Lighting Returns sprzedało się ponad 2x więcej niż nowe Mario, a i tak to historycznie najsłabszy wynik serii FF.

Imo konsole stacjonarne umierają w Japonii. Żeby za pięknie nie było, przytyk w Sony - VitaTV ma drugi tydzień sprzedaży w Jap gorszy niż PSP GO ( całe 7 tysięcy ). 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ja się martwię, czy to czasem nie zmusi ich do przyspieszenia prac nad Zeldą Wii U i znów wydadzą niedopieczoną Zeldą, jak w przypadku WW.

Opublikowano

Zelda też nie podwyższy sprzedaży konsoli, nie ma co się łudzić. Sytuacja jest mocno żałosna, kilka głów pewnie poleci, a co stanie się z WiiU za 2-3 lata? Ojej, nie wiem. Raczej nie wierzę w kolejną konsolę stacjonarną Nintendo.

Dobrze, że chociaż na 3ds'ie hajs trzepią.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Tak, ale nie wiadomo co im strzeli do łba. Co może uratować Wii U? No co? Takich Mazzeuszów-Januszów już nie przekonają, dzieci wolą 3Dsa i iPada, a Zelda i Mario to wbrew pozorom nie aż tak silne marki, żeby sprzedawały miliony konsol. Nie odkąd rządzi Angry Birds i Skylander ;p Z multiplatformami będzie tylko gorzej. Potrzebują czegoś zaskakującego, świeżego, nowego mocnego IP. tak jak kiedyś pokemony przedłużyły życie gameboya. tak jak DSa uratowało brain academy, nintendogs i inne laytony. Może nowe IP, które tworze Miyamoto? <yes>

Opublikowano

Może po prostu nic. Prze.(pipi)ana sprawa dla takiego Monolith grzebiącego nad X, czy Platinum z ich Bayonettą 2. Robić gry, które i tak się nie sprzedadzą (*).

Edytowane przez ragus

Opublikowano

A jeśli chodzi o Mario... no to ciężko, by sprzedało się go dużo, jeśli prawie nikt tej konsoli nie ma  ;). I znowu bierzemy pod uwagę liczbę sprzedanych kopii jako wyznacznik czegokolwiek?

SMario 64 sprzedał się dużo lepiej, mimo że w momencie premiery konsol było około 250 tys ( na całym świecie ) więcej.

Ciężko porównywać Nintendo z 1996 do Nintendo z 2013. Niemniej martwię się, oczywiście, że tak słabo.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Raczej nie wierzę w kolejną konsolę stacjonarną Nintendo.

Stać ich na jedną wtope, to nie Sega. WiiU i tak kupie dla gier nintendo i xenoblade 2, bedzie stać obok ps4, tak jak wii stało obok ps3.
Opublikowano

Ogólnie fajnie można gdybać nad tym, czy dla Nintendo na lepsze by wyszło wypuścić po Gamecubie następce z bebechami na poziomie 360 i PS3 i analogicznie następcę następcy na poziomie PS4 i XO? Hajs im by się nie zgadzał na takim poziomie, jak przy Wii, ale może w ogólnym rozrachunku wyszliby na tym lepiej? Z drugiej jednak strony mogłaby być jeszcze większa ch.ujnia, bo jednym z głównych problemów Nintendo już od czasów N64 były kontakty z developerami 3rd party.

Temat rzeka.

Opublikowano

Jeśli WiiU okaże się wtopą to się nie zdziwię jak Big N zrezygnuje ze stacjonarek :whistling:

Opublikowano

Przekombinowali z tym tabletem, mam nadzieje ze kolejna konsola to bedzie normalny sprzet, z multiplatformami na poziomie sony/xboxa i grami nintendo.

Opublikowano

Nic im nie bedzie, maja pare marek do odsprzedania nowemu krolowi.

Opublikowano

Wyjdzie Zelda, Bayo i project Monolith to na 100% kupie Wii U, jeszcze jakby doszedl do tego dedykowany dla Wii U Mon Hun lub Pokemony to bylbym w niebie.

Wedlug mnie na dzien dzisiejszy nie ma sensu nawet rozwazac kupna tej konsoli, chyba ze jako stojak dla next-genow. Ci ktorzy kupili w premiere zostali moim zdaniem zrobieni w bambuko przez Ninny.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Przekombinowali z tym tabletem, mam nadzieje ze kolejna konsola to bedzie normalny sprzet, z multiplatformami na poziomie sony/xboxa i grami nintendo.

Kosa z 3rd party jest już na tyle spora, że szczerze w to wątpie.

Nic im nie bedzie, maja pare marek do odsprzedania nowemu krolowi.

Mario od ekipy odpowiedzialnej za Knacka. Albo "filmowo-epicka" Zelda od Naught Dog. Rzygłem.

Opublikowano

W tym miejscu nie pozostaje nic innego jak zapytać:

A kogo obchodzi twoje zdanie xd?

Opublikowano

Ninny podzieli los Segi. Albo Apple ich kupi. Guzik mnie to :sorcerer:

Sprawdz jakie maja zapasy gotowki i ile zarabiaja na 3ds.

Kosa z 3rd party jest już na tyle spora, że szczerze w to wątpie.

Jaka kosa? Wydadza normalny sprzet, ktory dorowna reszcie to wyjda multiplatformy, ta branza rzadzi pieniadz a nie sentymenty.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Ninny podzieli los Segi. Albo Apple ich kupi. Guzik mnie to :sorcerer:

Sprawdz jakie maja zapasy gotowki i ile zarabiaja na 3ds.

No właśnie i z tego powodu nie będzie to dziwne że skupią się na 3ds'ie i jego ewentualnym następcy gdzie zarabiają , jednocześnie olewając rynek stacjonarek gdzie cienko przędą. Odwrotna sytuacja u Sony jeśli z Vitą nie będzie poprawy to także może być ich ostatnia przenośna konsolka. Bo po co ładować kasę w produkt /segment rynku na którym potencjał zysku jest niewielki bądź bliski zeru ?

Opublikowano

"you wanna play the best video games you buy a PC"

8591297e5c02rwrnh.gif

haha, dzisiaj gadałem z ziomkiem blacharzem i się go pytam jakie jest 5 exów dla których warto siedzieć na pc wymienił 

• Dote
  • Lola
  • Wowa
  • Civ 5 
  • Starcrafta 2 

wyje.bałem się na plecy ze śmiechu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.