Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

to co piszesz co bylo niewatpliwie najlepsze w psp bylo dostepne tylko w momencie gdy przeszlo sie na ciemna strone mocy. Ta ciemna moc sprawila, ze za wyjatkiem cudownych aplikacji homebrow od pewnego momentu chyba juz tylko japonczycy grali w oryginalne gry na psp bo caly swiat je piracil. A tak prostej i funcjonalnej przerobki nie miala praktycznie chyba zadna konsola ever - ebz strachu o cokolwiek. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Na ds kopie zapasowe jeszcze latwiej sie odpalało. Jak myślę o psp to chyba tylko z Crisis Core mi sie kojarzy i Monster Hunter, ds miał bogatsza biblioteke. Szczerze to nie wiem co by musieli teraz wydac zeby sprzedaz vity ruszyla.

Opublikowano

Ale ma rację 3mln xo na 13 rynkach to mega dobry wynik magnetowidu.

Ale co z tego skoro i  tak 90% tego wyniku nabija USA i UK?

Jeszcze napisz jakie ma to znaczenie kto nabija ile procent, bo totalnie nie rozumiem tego posta

Takie że PS4/X0 mogłoby być wyłącznie na rynkach w UK i USA i wynik byłby niemal identyczny więc nie ma co się jarać że Xbox wyszedł tylko w 13 krajach.

facepalm.jpg

Może by to miało jakikolwiek sens gdyby nie fakt, że ok. 40-50% z 80 mln sprzedanych X360 poszło na rynkach poza USA i UK....

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Prawie 60 z 80 mln x360 to USA i UK więc nie wiem o czym ty do mnie mówisz 

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Szczerze to nie wiem co by musieli teraz wydac zeby sprzedaz vity ruszyla.

Ekskluzywne GTA albo Monster Hunter 5.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Na ds kopie zapasowe jeszcze latwiej sie odpalało. Jak myślę o psp to chyba tylko z Crisis Core mi sie kojarzy i Monster Hunter, ds miał bogatsza biblioteke. Szczerze to nie wiem co by musieli teraz wydac zeby sprzedaz vity ruszyla.

psp:

dexter

dwa za.(pipi)iste god of wary

crisis core

monster huntery

patapony

locoroco

arctic edge

pelno jrpg w tym remasterow hitow z psx

joanna dark

parasite eve3

valkyria profile 2

epizody z gta

pelno tego bylo

Opublikowano

Jak nie było smartfonów, to gry które wymienił Ficuś miałyby szansę pomóc. W dzisiejszych czasach strzelanek na ipadzie za dolara, konsola przenośna ma szansę na umiarkowany sukces, jeżeli ma pokemony, monster huntera, dragon questa i mario. Tyle.

Co by na Vitę nie wydali, teraz i tak to już nie pomoże. Rockstar też ma handheldy w du.pie, skoro może wydać San Andreas za kilka dolców i zrobić na tym taki hajs, że o ja pier,dole.

Koniec. The end. Fin. Nic więcej tutaj się nie wymyśli. Ja jestem w stanie zapłacić 40 dolarów za dobrą grę na vitę, dużo ludzi na tym forum też, ale nie oszukujmy się - jesteśmy niszą.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

3ds to umiarkowany sukces?

Opublikowano

Tak. Bardzo dobra sprzedaż w Japonii, ale o wiele słabsza w Europie i USA.

A są kraje jak UK, gdzie konsola praktycznie nie istnieje. Lepiej jest we Francji, Niemczech czy Holandii.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jak nie było smartfonów, to gry które wymienił Ficuś miałyby szansę pomóc. W dzisiejszych czasach strzelanek na ipadzie za dolara, konsola przenośna ma szansę na umiarkowany sukces, jeżeli ma pokemony, monster huntera, dragon questa i mario. Tyle.

Co by na Vitę nie wydali, teraz i tak to już nie pomoże. Rockstar też ma handheldy w du.pie, skoro może wydać San Andreas za kilka dolców i zrobić na tym taki hajs, że o ja pier,dole.

Koniec. The end. Fin. Nic więcej tutaj się nie wymyśli. Ja jestem w stanie zapłacić 40 dolarów za dobrą grę na vitę, dużo ludzi na tym forum też, ale nie oszukujmy się - jesteśmy niszą.

wpis. 3ds ratuje sie tym, ze skupia w sobie wszystkie marki jakie sa od zawsze inentyfikowane z konsolami przenosnymi i nintendo. Sony nigdy nie pielegnowalo ekskluzywnych marek kojarzonych z psp (za wyjatkiem pataponow i loco roco w sumie ich nie mieli), wszystko co najlepsze co zrobili to przeniesli hity z duzych siost na specyfike handhelda i tyle - z vita mieli ten sam plan i to sie nie udalo, Czemu? jak pisze ragus - rynek zachlystnal sie grami z ios za grosze i juz ma gdzies te odslony. Dla nas 100zł to relatywnie malo za super tytul na handhelda, dla wiekszosci jednak to chora cena bo na smartfonie za ta kase moze miec kilkanascie gierek. Sony jednak samo sobie winne - nintendo od lat starannie pielegnowalo marki by je wbic w swiadomosc graczy, do tego kupilo od capcomu jedyny tytul jaki mialo psp.

Opublikowano

Sprzedaz:

PS4 4.2 vs Xbone 3.0

DSC_0770.jpg

Tylko, że sony podaje ile dostarczyło do sklepów a nie ile konkretnie do indywidualnego klienta trafiło.

A jakie to ma znaczenie skoro konsola jest niedostępna do lutego na całym świecie bo wyprzedana? co za typ  :teehee:  :teehee:

Opublikowano

Niedostępna do lutego... dobry dow(nene). Te 10 sztuk co ostatnio widziałem w sklepie, to pewnie same kartony były :P

Opublikowano

Nieprawda. :teehee:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Porównanie sprzedaży:

4.2 Million PS4s sold in ~5 Weeks.

vs

4.2 Million Wii U systems sold in ~53 Weeks

4.2 Million PS3 systems sold in ~37 Weeks

4.2 Million X360 systems sold in ~40 Weeks

4.2 Million Wii systems sold in ~12 Weeks

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Niedostępna do lutego... dobry dow(pipi). Te 10 sztuk co ostatnio widziałem w sklepie, to pewnie same kartony były :P

No tak bo Sczecin to pępek Polski ://// No gdzie? Europy :///

Edytowane przez pop

Opublikowano

Generalnie to fajnie się czyta co poniektórych harkorowych klapersów - najpierw jaki fail bo Xone TYLKO w 13 krajach, a teraz jak się okazuje, że sprzedaje się świetnie na tle PS4, które jest chyba w 30 czy 50 krajach, to czytam, że gdyby Xone był w takiej ilości krajów, to sprzedaż i tak by się nie różniła :P

Opublikowano

Poczekaj az ps4 wyjdzie w Japonii, dopiero sprzedaż skoczy, xbone już na największych rynkach zbytu x360 wystartował.

Opublikowano

Generalnie to fajnie się czyta co poniektórych harkorowych klapersów - najpierw jaki fail bo Xone TYLKO w 13 krajach, a teraz jak się okazuje, że sprzedaje się świetnie na tle PS4, które jest chyba w 30 czy 50 krajach, to czytam, że gdyby Xone był w takiej ilości krajów, to sprzedaż i tak by się nie różniła :P

Nie odwracaj kota ogonem, a operuj faktami. Fakty sa takie ze pod względem sprzedaży PS4 o ponad 1 mln wyprzedza X0. Jest roznica? Jest i to spora.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Klapersie, a to, że Xone jest sprzedawany w 13 krajach, PS4 w 50 to niby co?

I gdzieś napisałem, że PS4 nie sprzedało się więcej od Xone? Bardzo ciekaw jestem.

Opublikowano

Mimo wszystko można mówić o sukcesie, bo wg tajnos agentos prognostyków z GAFa oraz klapersów tutaj miało się sprzedaż ok 300 sztuk xbonów wśród rodzin pracowników i gdzieś 12 mln PS4.

Opublikowano

Mimo wszystko można mówić o sukcesie, bo wg tajnos agentos prognostyków z GAFa oraz klapersów tutaj miało się sprzedaż ok 300 sztuk xbonów wśród rodzin pracowników i gdzieś 12 mln PS4.

Nie wiem MaZZ czy możemy powiedzieć, że to sukces, to w końcu tylko 2x więcej od X360 w analogicznym okresie i Xone jest ledwie drugą najszybciej sprzedającą się konsolą w historii branży.

Z tym sukcesem to jednak bym się wstrzymał...

Opublikowano

Zawsze na drugim miejscu, to musi boleć.

Opublikowano

Klapersie, a to, że Xone jest sprzedawany w 13 krajach, PS4 w 50 to niby co?

Z dodaniem, ze w większości tych 50- ciu brakuje konsol. Wiesz, Szczecin nie stawiaj ze znakiem równości z Europą czy światem. Doskonale wiesz, ze sa braki PS4 i doskonale o tym wiesz, ze PS4 sprzedaje sie lepiej. Byc moze w Bangladeszu, Indonezji czy Mongolii nie ma jeszcze X0, ale na głównych rynkach światowych patrz USA, GB,Niemcy czy Francja juz od dłuższego czasu jest, takze nie spinaj sie tak z ta reszta krajów.

Edytowane przez pop

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.