Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Klapersie, a to, że Xone jest sprzedawany w 13 krajach, PS4 w 50 to niby co?

Z dodaniem, ze w większości tych 50- ciu brakuje konsol. Wiesz, Szczecin nie stawiaj ze znakiem równości z Europą czy światem. Doskonale wiesz, ze sa braki PS4 i doskonale o tym wiesz, ze PS4 sprzedaje sie lepiej. Byc moze w Bangladeszu, Indonezji czy Mongolii nie ma jeszcze X0, ale na głównych rynkach światowych patrz USA, GB,Niemcy czy Francja juz od dłuższego czasu jest, takze nie spinaj sie tak z ta reszta krajów.

Serio, Ty masz jakieś braki umysłowe? Może miałeś jakiś uraz głowy w dzieciństwie? 

Napisałem gdzieś, że PS4 nie sprzedaje się lepiej?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Skoro w Szczecinie i innych miejscach w Polsce da się bez problemu kupić PS4 to znaczy że Sony traktuje priorytetowo nasz kraj, tymczasem plebs z zachodu musi czekać. POLAND MASTER RACE

Opublikowano

Próbujesz durnym zdjęciem z MM Szczecin w sposób ironiczny pokazać jakie to "niby" sa braki PS4. A ja tobie napisałem, ze Szczecin to nie pępek Europy. Kumasz?

Opublikowano

Xcośtam pisał, że PS4 jest niedostępne globalnie do lutego. Pokazałem, że to nie do końca prawda, ostatnio to samo pisał, to ktoś mu rzucił linkiem do amazon.co.uk gdzie można było bez spiny kupić bo były dostępne. A teraz dalej pisze to samo.

Nie piszę, że nie ma braków, ale pisanie, że nie kupisz do lutego, marca to wierutna bzdura.

Opublikowano

Mimo wszystko można mówić o sukcesie, bo wg tajnos agentos prognostyków z GAFa oraz klapersów tutaj miało się sprzedaż ok 300 sztuk xbonów wśród rodzin pracowników i gdzieś 12 mln PS4.

Sukces sukcesem,ludzie nie mogli kupić PS4 pod choinke to brali X1, i tak chodziło o Fife która jest na obu platformach, na moich oczach baba pytala o PS4 bo syn chcial na świeta, a gościu powiedział jej ze PS4 będzie nie wiadomo kiedy ale mają next gen console X1 z Fifą no i kupiła bo od ręki.

Gdyby dostępność PS4 była na takim poziomie jak X1 to sprzedaż wyniosłaby z 6 milionów leciutko, a X1 ze 2mln

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Nasz forumowy pachter przemówił.

Opublikowano

Nasz forumowy pachter przemówił.

Zobaczymy statystyki za rok i będziemy weryfikować :)

Opublikowano

A ja widziałem jak ziomek poszedł do MM i chciał kupić PS3, ale nie było to wziął PS4 w końcu wyższy numer bo myślał że różnica jak między Galaxy S3 a S4.

Pewno wielu było takich, gdyby pracownicy marketów byli kompetentni to by PS4órek sprzedało się 2.8mln.

Opublikowano

Generalnie to fajnie się czyta co poniektórych harkorowych klapersów - najpierw jaki fail bo Xone TYLKO w 13 krajach, a teraz jak się okazuje, że sprzedaje się świetnie na tle PS4, które jest chyba w 30 czy 50 krajach, to czytam, że gdyby Xone był w takiej ilości krajów, to sprzedaż i tak by się nie różniła :P

Ps4 sprzedałoby się lepiej od xboxa one w 2013 roku nawet jeśli wszystkie ps4 zostałyby wysłane tylko do USA z dwóch powodów: konsola sony jest tanśza o 100$ i gry multiplatformowe wyglądają lepiej. W tej chwili mamy 40% llepszą sprzedaż ps4 i to bez japonii gdzie w pierwszym tygodniu pójdzie bez problemu 400 tysięcy. Tak dobra sprzedaż xboxa one wynika tylko i wyłącznie z problemów z dostępnością ps4. Ludzie w szczególności w USA nie chcą czekać i kupują xboxa one. Wiedzą że na konsoli microsoftu jest bardzo mało first party developerów. Microsoft potrafi jedynie wykupywać exy u third party developerów i liczy że nabierze graczy a po 3 latach tylko multiplatformy i trzy exy na zmiane co roku.

Do końca  marca na PS4 od first party developerów mamy: Killzone Shadow fall, Drive Club, Infamous Secon Son i Knack. Na xboxie one mamy tylko Forza motorsport 5 i Killer Instinct. Jest tak mimo iż  w 2013 roku na PS3 i PS Vita od first party mamy Gran Turismo 6, Beyond  Two Souls,  Sly 4, Teraway, Killzone Mercenery, Soul Sacrafice., MLB the Show. Na xboxie 360 nie wyszedł żaden ex od first party. 

Jeszcze niedawno bociarnia kłóciła się i twierdziła że microsoft ma porównywalne studia first party do sony. Twierdzili, że posucha na x360 wynika z faktu tworzenia exów na xboxa one. 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

To jak ludzie nie mogą się doczekać PS4 i biorą Xbona to czemu Xbone "leży na półkach"? Gubicie się w zeznaniach panowie.

Ludzie w szczególności w USA nie chcą czekać i kupują xboxa one. Wiedzą że na konsoli microsoftu jest bardzo mało first party developerów.

To jest dobre

Janusz idzie do MM

- Proszę o Xboxa One

- A nie chce Pan PS4?

- Niby czemu?

- Czy wie Pan że Sony posiada w zanadrzu więcej developerów FIRST PARTY niż Microsoft?

dawaj pan PS4
Opublikowano

Mimo wszystko można mówić o sukcesie, bo wg tajnos agentos prognostyków z GAFa oraz klapersów tutaj miało się sprzedaż ok 300 sztuk xbonów wśród rodzin pracowników i gdzieś 12 mln PS4.

Sukces sukcesem,ludzie nie mogli kupić PS4 pod choinke to brali X1, i tak chodziło o Fife która jest na obu platformach, na moich oczach baba pytala o PS4 bo syn chcial na świeta, a gościu powiedział jej ze PS4 będzie nie wiadomo kiedy ale mają next gen console X1 z Fifą no i kupiła bo od ręki.

Gdyby dostępność PS4 była na takim poziomie jak X1 to sprzedaż wyniosłaby z 6 milionów leciutko, a X1 ze 2mln

Zagadka rozwiązana - kolega widział jak ktoś chciał PS4 a kupił Xone, wniosek? Zrobiło tak 1 mln osób!

Przecież to takie oczywiste :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A co wy tam wiecie o życiu mieszkając w jakiejś dziurze gdzie PS4 na półkach leżą w przeciwieństwie do reszty świata  :sorcerer:

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć, że taka była reakcja eX4cT_PL jak zobaczył całą tę sytuację z PS4 i Xone :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Oho zaczęło się. Brak gier na ps4 to trzeba znaleźć inna rzecz którą ps4 wygrywa tym razem padło na first party dev. Wcześniej było darmowa usługa online, ale juz tego nie ma, były także ekskluzywne gry, ale póki co tego też nie ma więc zostało lapanie się takiego czegoś.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć, że taka była reakcja eX4cT_PL jak zobaczył całą tę sytuację z PS4 i Xone :P

Wcale nie, szyderczo śmiechłem że Sony w tak banalny sposób straciło parę stówek w €, nie rozumiem czemu na mnie siedzicie myśląc że jestem przeciwko wam drogie botki, już mówiłem jak wyjdą gry na X1 to też go kupię,a że gry które mnie interesują na dzień dzisiejszy są lepsze na PS4 to po co mam się męczyć na X1? 1080p > 720p jeśli nie ma różnicy w zawartości contentu, zrozumcie to.

Nic nie poradze że Forza mnie zawiodła, zresztą nie tylko mnie.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Hahaha sonoklapki dają ostro czadu chyba spowodowane graniem exow typu knack lub killzone hahah

Xbox one sprzedaje sie dobrze bo ps4 brakuje xD

Ps4 nie ma w Europie i bedzie dostępne w lutym lub jak Yeti pisał w kwietniu xD

Ból dupy jest piękny

Opublikowano

Oho zaczęło się. Brak gier na ps4 to trzeba znaleźć inna rzecz którą ps4 wygrywa tym razem padło na first party dev. Wcześniej było darmowa usługa online, ale juz tego nie ma, były także ekskluzywne gry, ale póki co tego też nie ma więc zostało lapanie się takiego czegoś.

PS4 jeszcze ma jeden ogromny plus w śród fanów dzieciarni playstation - nie wygląda jak magnetowid czy tam dekoder

zawsze coś  :rolleyes:

Opublikowano

wygląda jak krzywy magnetowid czy tam dekoder

Opublikowano

Hahaha sonoklapki dają ostro czadu chyba spowodowane graniem exow typu knack lub killzone hahah

Ból dupy jest piękny

To jak wyjaśnisz brak sprzętu w momencie gdy chce pójść do sklepu i go kupić? chowają go?

Launch-Sales-Infographic.png

Nie wiedziałem że PS3 wygrało z Xboxem 360 - LoL to wiem skąd te kompleksy u bocików

Opublikowano
Hahaha sonoklapki dają ostro czadu chyba spowodowane graniem exow typu knack lub killzone hahahXbox one sprzedaje sie dobrze bo ps4 brakuje xDPs4 nie ma w Europie i bedzie dostępne w lutym lub jak Yeti pisał w kwietniu xDBól dupy jest piękny
To jak wyjaśnisz brak sprzętu w momencie gdy chce pójść do sklepu i go kupić? chowają go?

Nie wiedziałem że PS3 wygrało z Xboxem 360 - LoL to wiem skąd te kompleksy u bocików
A nie pomyslales moze że xbox sprzedaje sie tak niezaleznie od tego czy w sklepach jest ps4 czy nie.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

No ale czemu przypadek z twojego miasta traktujesz globalnie ? Czy w Irlandii nie ma innych sklepów tylko gamestopy ? W jukej nie ma problemu z kupnem ps4 czy to przez internet czy w sklepach stacjonarnych

Don dawał nawet zdjęcie z Pl to tez źle bo to Szczecin i na bank xbox one sprzedaje sie dobrze bo w dublinie ex4ct nie potrafi kupić ps4 xD

Opublikowano

Dostawa w styczniu/lutym jest dla osob ktore mialy preorder przed swietami. Ja jak bede mogl sie dopisac w polowie/na koniec stycznia(gamestop juz nawet ludzi nie dopisuje) to bede moze mial w kwietniu.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Exsajt mówi że gdyby nie braki to by sprzedalo się milard ps4!!!1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.