Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Na takim obrazku to se można porównywać.

Opublikowano

Tak samo jak ACIV, Fifę BF i każdy inny tytuł, ludzie patrzą i mówią bez różnocy, a później ludzie którzy ograli wersję na obie platformy się produkują jak różnica w grafice zwala w nóg.

Forza też lepiej wygląda niż gifowe obrazki. Ale na monitorku i na YT się nie zobaczy.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Spoko, mi tego nie musisz tlumaczyc. Tak jak pisalem, ten obrazek dla Figaro byl :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jak już przy tym jesteśmy to

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7NUX2rG_u8w

Nowa stara Lara na PS4. Różnica w tym wypadku jest większa, ale też bez żadnego przełomu.

Przegrzewające się procki PS4 sprawiły że Lara się lekko opaliła moim zdaniem. No ale pejzaże miażdzą wersję na past geny.

Trochę boli że pierwszy plan wygląda niemal tak samo. Za to efekty świetle są znakomite.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

IGN gonna IGN, dawac taki filmik w 360p.

Przynajmniej limit youtube na 30 klatek / s w tym przypadku nic nie zmienia.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

To jest w końcu 1080/60 ? Normalnie pytam, ponieważ jeśli jest to może i kupię gdzieś za rok tak podbitą wersję. Jeśli nie, to współczuję, nie ma nic gorszego niż nowy dynamiczny TR w 30 klatkach, wiem bo testowałem dłużej na PC 30/60. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Pracownicy IGN byli tak pochłonięci nowym modelem Lary i dodanymi efektami cząsteczkowymi, że chyba zapomnieli zarejestrować czy gra śmiga w 60 fps'ach.

Czyli odpowiedź już znasz.

Opublikowano

Oczywiście każdy głosuje własnym portfelem i to jego sprawa, ale uważam za duży błąd wspieranie i popieranie tak niedorobionych wersji na nowych sprzętach. 30 klatek w TR na PS4 to jedno wielkie , leniwe niedorobienie i nie można tego popierać. 

Opublikowano

Jak ktoś nie ograł TR na PS3/PC, to może kupić. W innym przypadku to idiotyzm, ale i Minecrafta na X360 kupowali więc kto wie.

Niedorobiona wersja - a o Battlefieldzie słyszał =) ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

A co, singiel w Bfie źle chodzi na PS4 ? Jak grałem u znajomego to nie odczułem spadków poniżej 60. Może raz, dwa ale niezbyt duże, chociaż długo nie testowałem.

EDIT : @down, a na takich szczegółach to ja się nie znam , dla mnie 30 klatek ( ciekawe czy żelazne w ogóle ) w takiej dynamicznej grze jak TR na PS4, to jedno wielkie niedorobienie, ale to tylko moje zdanie.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Nie, ale takie gów.no jak emblematy jest na PS3 a nie ma na PS4. Żeby pokrótce zobrazować. Nie rzucaj niedorobionymi wersjami, bo się można zdziwić ile tych niedorobionych gier jest.

Dobra, a teraz pora na nooBZskie pytanie - czemu u licha 90 % materiałów z gier jest z wersji na PS4 ? Ja na przykład bym chciał sobie zobaczyć TR na X1 i co ? I nie mogę.

Jakaś zmowa masonerii chyba. To jawne faworyzowanie jednego produktu. Jakby X1 nie miał dość problemów.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

bo xbox niedomaga

Opublikowano

Nie, ale takie gów.no jak emblematy jest na PS3 a nie ma na PS4. Żeby pokrótce zobrazować. Nie rzucaj niedorobionymi wersjami, bo się można zdziwić ile tych niedorobionych gier jest.

Dobra, a teraz pora na nooBZskie pytanie - czemu u licha 90 % materiałów z gier jest z wersji na PS4 ? Ja na przykład bym chciał sobie zobaczyć TR na X1 i co ? I nie mogę.

Jakaś zmowa masonerii chyba. To jawne faworyzowanie jednego produktu. Jakby X1 nie miał dość problemów.

Jak sobie przypomnisz początek i znaczną część poprzedniej generacji ( dopóki nie zaczęli puszczać materiałów z PC jako konsolowych)to sytuacja była odwrotna.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

"Definitive edition" :sorcerer:

Square Enix zostaje przeze mnie odznaczone orderem zlotej cebuli za taki bezczelny cash-grab.

f438ad03528f.jpg

Opublikowano

A jak ktoś kupił PS4, nie ograł TR na PS3/PC to też złota cebulka ?

@Karas - wiem, że to niedobrze wróży X1, ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć jak sobie radzi te 1.33 TF w innej niż Forza grze.

Opublikowano

@Karas - wiem, że to niedobrze wróży X1, ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć jak sobie radzi te 1.33 TF w innej niż Forza grze.

To powiem Ci, w tajemnicy, że na Xone wyszły też inne gry poza Forza 5 ;)

Opublikowano

No, na pewno duzo bedzie takich osob. Jesli kogos TR chocby troche interesowal to prawdopodobnie ma juz go dawno za soba, jesli komus sie nudzi i chce w cos zagrac, to kupi to na PC/PS360 za grosze a nie za 280 zl(?) dla lepszych wlosow i twarzy po botoksie (bo to juz podchodzi pod mentalnosc gracza PCowego ktory placi wiecej za wytryski - no a tacy graja na ... PC). Poza tym komicznie jest nazywac cos edycja definitywna i wypuszczac to w 30 fpsach na konsolach nowej generacji.

No ale square enix.

Szkoda ze Crystal Dynamics od miesiecy przyprawia kotleta kiedy mogloby zajac sie juz praca nad sequelem. Na prawde, bardzo szkoda, zlota cebulka zostaje w rekach SE.

Opublikowano

Czy ja wiem czy wróży, jedyne wnioski na chwilę obecną to takie że wersja Ps4 jest tą lepszą (nie tylko w przypadku TR) do pokazania i tyle.

Szkoda ze Crystal Dynamics od miesiecy przyprawia kotleta kiedy mogloby zajac sie juz praca nad sequelem. Na prawde, bardzo szkoda, zlota cebulka zostaje w rekach SE.

Ale wiesz że za ten port odpowiada United Front Games a Crystal Dynamics jedynie nad nim "czuwa"?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ale wiesz że za ten port odpowiada United Front Games a Crystal Dynamics jedynie nad nim "czuwa"?

W takim razie szkoda ze UFG od miesiecy przyprawia kotleta kiedy mogloby zajac sie juz praca nad sequelem Sleeping Dogs. Na prawde, bardzo szkoda, zlota cebulka zostaje w rekach SE.

:teehee:

Swoja droga ciekaw jestem co znaczy slowo czuwa w przypadku portowania gier.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

W takim razie szkoda ze UFG od miesiecy przyprawia kotleta kiedy mogloby zajac sie juz praca nad sequelem Sleeping Dogs. Na prawde, bardzo szkoda, zlota cebulka zostaje w rekach SE.

:teehee:

Swoja droga ciekaw jestem co znaczy slowo czuwa w przypadku portowania gier.

Co do UFG to niby już dłubią tyle że przez tą dodatkową robótkę pewnie zejdzie im więcej czasu. Natomiast jeśli chodzi o "czuwanie" to pewnie jedynie zatwierdzają zmiany jak np. nowa twarz Lary.

Opublikowano

To powiem Ci, w tajemnicy, że na Xone wyszły też inne gry poza Forza 5 ;)

Piję konkretnie do 1080p, poza Forzą nie pamiętam niczego, nawet chyba CoD nie działa w 1080p na X1. Po prostu chcę zobaczyć jak te 1.33 sobie poradzi w jakimś action/adventure z 1080p, bo jeśli wahania FPS będą większe niż na PS4 to chyba mamy zwycięzce multiplatform.

No, na pewno duzo bedzie takich osob. Jesli kogos TR chocby troche interesowal to prawdopodobnie ma juz go dawno za soba, jesli komus sie nudzi i chce w cos zagrac, to kupi to na PC/PS360 za grosze a nie za 280 zl(?)

Jakbyś nie liczył, TR na past genach zeszło ok. 3 mln, nawet jeśli przyjmiejmy że next geny kupili tylko hardkory które już miały PS360 to i tak szansa że ktoś akurat TR nie ograł jest spora. Fani PC nie kupią PS4/X1.

Czy ja wiem czy wróży, jedyne wnioski na chwilę obecną to takie że wersja Ps4 jest tą lepszą (nie tylko w przypadku TR) do pokazania i tyle.

Wróży, wróży. Jeśli czerpać wiedzę tylko z pokazówek, to patrząc po materiałach myślałbym że 90 % multiplatform to exy PS4. Dziwię się że tak chwalony marketing MS na to pozwala.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

kupi to na PC/PS360 za grosze a nie za 280 zl(?) 

Za definitywne 30 klatek trzeba zaplacic 199/219 zl. Wprawdzie nadal o 100zl za duzo, ale i tak lepiej niz ta cena jak za gry z PSNu ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.