Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Teraz przez następne lata Sonoklapki będą się smiać z xbotów a xboty będą ze smutkiem w oczach mówić, że im to nie przeszkadza. Esencja CW.

Równowaga we wszechświecie musi zostać zachowana :).

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Dobra tam, nieważne. Mam nadzieję, że poprawią te czasy instalacji, bo natychmiastwosc to cecha, która musi wrócic do konsol. Po posmakowaniu Wii i jej natychmiastowych loadingów, nie chcę wracac do PS3 więc cieszę się z poprawy następczyni. Anyway, Gamespot wróży z fusów i przewiduje 10 rzeczy, które się staną w 2014 roku. Z którymi się zgadzacie?

1. Fallout 4 will be confirmed

2. Shenmue III will be unveiled

It has been 12 years since the release of Shenmue II, and after years of crossing our fingers for another chapter in the life of arcade and forklift aficionado Ryo Hazuki, all signs point to a Shenmue III announcement in 2014. Shenmue visionary and legendary Sega developer Yu Suzuki will be giving a Shenmue postmortem at the Game Developers Conference in March, and Sega recently teased fans with screenshots from the mobile version of Sega All-Stars Racing, featuring Ryo driving vehicles with the license plate "SHEN3." If Sega doesn't make an announcement in the near future, it deserves a pat on the back for orchestrating one of the most convincing prank campaigns in recent memory.

3. AMD will exit/spin off its consumer CPU division

4. VR support will be announced for the PS4/Xbox One

5. Grand Theft Auto V comes to PC...and PlayStation 4/Xbox One

6. Metal Gear Solid V: Phantom Pain won't be released in 2014

7. A "3DS Lite" will be announced

Let's look at the current lineup. The 3DS XL still carries a certain novelty with its big, inviting screen, and the 2DS makes sense as a budget-friendly alternative for parents buying a system for their kids. But what about the original 3DS? Now three years old, the original 3DS is still sitting on store shelves with all the little flaws it launched with back in 2011. It's a great device, but let's face it: the ergonomics and battery life on this thing have never been all that great. So isn't it about time we see a sort of 3DS Lite, a revised version of that original system with an improved form factor and increased battery performance?

8. Android consoles will die a slow death

9. Half Life 3 will be confirmed

I know Half-Life 3 is in development. You know Half-Life 3 is in development. Sometimes it seems like the only one who wants to pretend it doesn't exist is Valve. But with the upcoming release of the Steam machines and Steam OS, what better time is there for Valve to finally start talking about the most anti(pipi)ated game of the last five years? We've been expecting a sequel to Half-Life 2: Episode 2 since back in 2007, and there was even conjecture that Episode 3 would come out by 2010 at the latest. At this point, Valve will likely cut out the episodic angle and go straight for a numbered sequel.

10. The Last Guardian will become a PS4 game

Nie moze tak byc przeciez nic na Xbona jak to tak co zrobia biedne Xboty nie nie nie!!111111oneone

Lista wedlug Mezza i spolki:

Halo 5 chodzi w 1080p@60fps  i jest GOTY

Quantum Break wychodzi w tym roku i jest GOTY

Black Tusk zapowiada nowe ip i bedzie GOTY w 2015

6vs6 + boty to nowy standard w multi

ESRAM > GDDR5

Kinect dziala

Ludzie lubia gadac do Kinecta

Nadal nie ma w co grac na PS4

Sony upada 

Micro przejmuje Naughty Dog

Uncharted to juz nie sa kapiszony i samograj bo na xbona

Niepotrzebne skreslic

Opublikowano

to fanom PlayStation 3 nie przeszkadzały instalacje potrafiące trwać godzinę i więcej, więc Wasze stanowisko to dotąd było takie: długie instalacje OK

No raczej nie... Przeszkadzały zawsze, ale co się nie robiło dla fajnych exów.

Figaro gópcze, na ps3 w mentalnosci botów (w 99%) nie ma fajnych exów. Nawet jeśli w nie nie grali.

A kontynuację hitów z -ps2 którym brak np. wystarczająco epickiego finału i tak są w ich mniemaniu gorsze od tytułów na "7+/8-", vide: DMC4, czy NG2 (przeciwko GOW3), które przy swoich poprzednikach i tak prezentuje się co najwyżej okay.

W razie czego można też posiłkować się argumentem: "Nie grałem bo wygląda pedalsko" (vide Ni No Kuni, LBP), nie zważając że pierwszy tytuł jest Dragon Questem 8 tej generacji, a drugi małą, wielką rewolucją w dziedzinie edytorów i dzielenia się swoimi dziełami ze społecznością online nie na PC, a na konsoli. 

Swoją drogą zrobiłem jakiś czas temu mały reserch n.t. opinii recenzentów i graczy dotyczących flagowych tytułów tej generacji. Różnice między gustami graczy, a recenzentów są naprawdę ciekawe.

Na początek grunt neutralny; czyli multiplatforma, która jest Justinem Bieberem gier video dla obydwu stron konfliktu CW:

Najnowszy COD na ps3 wg średniej z metacritic:

78/100 od recenzentów, przy 34 pozytywnych, 14 neutralnych i zerowej ilości negatywnych recenzji. 

3.0/10 od graczy przy 64 pozytywach, 21 neutralnych i... 100 negatywnych.

Jak widać gracze nie znają stanów pośrednich.

O wiele ciekawsze dane udało mi się uzyskać ze wspomnianego LBP:

- średnia ocen serwisów internetowych oraz periodyków growych: 95/100 z 87 recenzji.

- średnia ocen graczy: 6.7/10 ( :ninja: !)

Skandal? Przekupstwo 80% recenzentów? A może zmasowany atak iksbotów?

Zdaje się że to ostatnie, tym bardziej że druga, nieco słabsza i na pewno już nie tak nowatorska cześć hitu ze stajni Media Molecule moze pochwalic się obecnie takim zestawieniem:

- 91/100

- 8.2/10

Mhmm.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

gra się instaluje dłużej, po prostu po niecałej minucie możesz ją odpalić i instalacja będzie w tle.

A co mnie to obchodzi, skoro mogę grac w trakcie instalacji?

Jest to za(pipi)isty myk, gry blizzarda mają to od dłuższego czasu i myślę, że M$ nie będzie w tyle, czy tak się stanie czas pokaże.

Grać możesz ale to nie oznacza, że gra się za instalowała, nie mylmy pojęć, bo są to dwie różne rzeczy ;)

Opublikowano

Co mnie obchodzi czy gra się instaluje w tle skoro mogę już grać zamiast czekać?

Opublikowano

Shenmue 1&2 HD i Shenmue 3 i biore ps4.

Opublikowano
Microsoft's Phil Spencer has promised that the Xbox One will be getting more exclusives in 2014 and hinted that release dates for Halo, Quantum Break and Sunset Overdrive will be announced.

"We will have announces [sic] in 2014, already working on the plan. I want to have a great E3 this year," said Spencer on Twitter, as spotted by OXM.

Spencer also replied to a question regarding release dates for Halo, Quantum Break and Sunset Overdrive, saying, "Most of those will be clear to fans by the end of our E3 briefing."

So it seems that as well as new Xbox One exclusives, we can also expect news of release dates for one or more of Halo, Quantum Break and Sunset Overdrive at E3 2014.

http://www.oxm.co.uk/69739/more-xbox-one-exclusives-planned-for-announcement-in-2014/

MS czemu tak rozpieszczasz :3

Opublikowano

Nie się je.bią z tym falloutem, ten troll z jesieni mnie wystarczająco rozczarował

Opublikowano
"Most of those will be clear to fans by the end of our E3 briefing."

QB w 2017 roku confirmed

Opublikowano

Co mnie obchodzi czy gra się instaluje w tle skoro mogę już grać zamiast czekać?

Nic, a co ma Cie obchodzić skoro grasz? dobre pomysły w cenie, tak właśnie powinno być to zrobione, duży plus dla SONY. 

Chodzi jedynie o to,że możliwość grania w grę nie oznacza, że gra się już zainstalowała i tyle, no chyba, że dla Ciebie to jeden chooy. 

EOT.

Mam nadzieje, że to RYSE of Shenmue powie mi jaką konsolą wybrać ;)

Edytowane przez Soul

Opublikowano

QB w 2017 roku confirmed

Wiem że to twoje skryte sny, ale exy xboxa wychodzą na czas, to nie Last Guardian :]

Opublikowano

QB w 2017 roku confirmed

Wiem że to twoje skryte sny, ale exy xboxa wychodzą na czas, to nie Last Guardian :]

Na którym E3 zapowiedzieli Alan Wake? A kiedy to wyszło? Hmm.

Opublikowano

jak zapowiadali Alana to Mazz pewnie jeszcze na pegasusie grał.

Opublikowano

A kiedy Last Guardian i kiedy wyszło? Oh wait...

:>

Opublikowano

QB w 2017 roku confirmed

X0 nie ma w polsce więc czym tu się jarać :/

Opublikowano

A kiedy Last Guardian i kiedy wyszło? Oh wait...

:>

Masterpiece tworzy się długo <bezradny>

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Nie się je.bią z tym falloutem, ten troll z jesieni mnie wystarczająco rozczarował

Jak ktoś się napaił jak szczerbaty na suchary to teraz tak jest. Ja od początku wiedziałem że troll więc nie człem rozczarowienia choć czekam na Fallouta 4 mocno

profit

Opublikowano

Odnoszenie się do metacritica powinno zostac zabronione.

Problemem z tego typu serwisami jest źródło na jakim opierają swoje oceny, wiadomo, często gry pokroju TLOU, GTA V czy BioShock Infinite są zasypywane bezrefleksyjnymi "dziesiątkami" i to nawet bez najmniejszego minusa. Z drugiej strony cz. serwisów najzwyczajniej w świecie próbuje na siłę być kontrowersyjna wlepiając zaniżone noty. Tego typu zagrywki nie służą niestety mniej popularnym grom na uczciwe "7+".

Możemy spoglądać na śr. ocen recenzentów metacritic oraz gamerankings, ale bez uwzględniania skrajnosci strony graczy. (vide przykład ostatniego CODA oraz serii LBP)

Albo też żmudnie wyszukiwać konkretnych opinii konkretnych osób, do których mamy jako takie zaufanie (np. część redaktorów Neo +, Koso z Polygamii, stara ekipa zgredów)

Apropos tych ostatnich; dobrze jest zestawić sobie opinię graczy z metacritic n.t. LBP (6.7/10) z ocenami ów person: 

Mazzi 9, Torba 9+, Sentinel 9+, Majk 10 - październikowy PSX Extreme z 09'.

Lepsze to przynajmniej niż pie*dolenie kocopołów; nie podoba mi się więc jest goownem itp.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Minęło parę godzin od bekowych 13 gigabajtów, a teraz nadeszła kolejna beczka z MS:

http://kotaku.com/sketchy-promo-plan-pays-youtubers-for-positive-xbox-one-1505260408

ku-xlarge.png

"According to a leaked copy of the full legal agreement behind the promotion, video creators "may not say anything negative or disparaging about Machinima, Xbox One, or any of its Games" and must keep the details of the promotional agreement confidential in order to qualify for payment. In other words, to get the money, video makers have to speak positively (or at least neutrally) about the Xbox One, and they can't say they're being paid to do so."

Xbone jest taki cudowny! <czeka na 3 dolary>

Opublikowano

3 dolce? Micro slabo oplaca swoje kurtyzany  :confused:

Opublikowano

MaZZeo już pewnie nagrał z 3 filmiki =)

Opublikowano

NA PS4 patche pobieraja sie w tle i w tle instaluja podczas gry - (dostaje wtedy powiadomienie czy chce uruchomic ponownie aplikacje z nowa poprawka). Nawet tego nie odczuwam, jak jest w przypadku Xbox One? Tak jak na 360tce leci pasek pobierania (13GB), a pozniej instalacja zanim w ogole rozpoczne gre ?

tak dalej beka z gt5 bo na xone patch pobiera się w tle automatycznie i po chwili możesz grać normalnie.

...nie?

no dawaj użyj gafa, i pokaż mi, że tak nie jest. I dare you. Wiem, że instalacje trwają po parę minut i dopiero możesz odpalić grę, ale patch? 

nie mam Xbox One więc powstrzymam się z odpowiedzią (kubson?), ale jestem prawie pewien, ze musisz poczekac aż ściagnie się cały patch zanim zagrasz dalej w DR 3.

nie jestem pewny ( nie pamietam / nie zwrocilem na to uwagi) ale na 99%patch instaluje sie w locie przynajmniej tak bylo z Ryse, Forza chwila instalajcji, pozniej info o patchu ale grac mozna bylo normalnie, co do DR3 to xboxa mam na czuwaniu, dzisiaj po poludniu odpalam dr3 i patch byl juz zainstalowany 

lacze mam 10mb - trzeba przyznac ze MS ma swietne serwery 

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Z tego co czytałem, to zależy od gry - w niektórych możesz grać podczas ściągania, w innych nie. Podczas instalki na pewno nie możesz grać - tylko w inne gry digital. Tak czy inaczej problem mają ci, co kupią grę teraz - skoro Xbone wpierw ściąga update 20 gb, a potem dopiero instaluje grę, to nie ma szans na zagranie w tym czasie...

Niemniej na pewno to poprawią, nawet Spencer wie o tym problemie.

Edytowane przez Figaro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.