Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

MaZZeo już pewnie nagrał z 3 filmiki =)

No pewno niektórzy mają musk rozyebany z powodu faktu, że za reklamowanie czegokolwiek dostaje się uwaga uwaga HAJSY :OOOO

Pewno też dla niektórych nowością jest że youtuberzy są zaangażowani w marketing ale jest to już od dawna widoczne, szczególnie w ostatnich dwóch latach, trudno żeby ktoś z parudziesięcioma tysiącami subów nie był łakom kąskiem dla firm i korporacji.

Jedyne co mi tu nie pasi to fakt że MS wyskakuje z czymś takim skoro prasa od jakiegoś czasu jest sprzętowi sporo bardziej przychylna i sporo ludzi już zapomniało o DRMach i innych takich, a teraz ludzie po prostu czekają na gry i poprawki interfejsu. Kompletnie idiotyczne posunięcie.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Moim zdaniem chodzi o to że, większość osób jest przekonanych ze tylko dziennikarstwo growe jest podatne na hajsy, a taki youtuber bedzie mówił prawdę. Jest pełno osób które dalej są przekonane że na youtube sie nie zarabia i chyba o to chodzi MS zeby przekonać do siebie bandę gimbusów i osoby które najwiecej krzyku robią w necie odnośnie jaki ten xbox one jest chu,jowy a ps4 to 'krulllllll'

Edytowane przez kubson

Opublikowano

MaZZeo już pewnie nagrał z 3 filmiki =)

No pewno niektórzy mają musk rozyebany z powodu faktu, że za reklamowanie czegokolwiek dostaje się uwaga uwaga HAJSY :OOOO

BLUŹNISZ.

Na Steamie sprzedają skrzynki i klucze i mają za to hajsy, tak samo jak itemki z Wowa Diablo i innych MMO.

Pamiętasz jak mama mówiła 20 lat temu że ty się ucz a nie graj bo nic nie będziesz miał ? Szkoda że wtedy nie było Steamowskich skrzynek i aukcji na Alledrogo, ładną ripostą byłoby ,, mamo mamo ale ja sprzedaję itemki w necie #masterrace

')

Opublikowano

NA PS4 patche pobieraja sie w tle i w tle instaluja podczas gry - (dostaje wtedy powiadomienie czy chce uruchomic ponownie aplikacje z nowa poprawka). Nawet tego nie odczuwam, jak jest w przypadku Xbox One? Tak jak na 360tce leci pasek pobierania (13GB), a pozniej instalacja zanim w ogole rozpoczne gre ?

tak dalej beka z gt5 bo na xone patch pobiera się w tle automatycznie i po chwili możesz grać normalnie.

...nie?

no dawaj użyj gafa, i pokaż mi, że tak nie jest. I dare you. Wiem, że instalacje trwają po parę minut i dopiero możesz odpalić grę, ale patch?

nie mam Xbox One więc powstrzymam się z odpowiedzią (kubson?), ale jestem prawie pewien, ze musisz poczekac aż ściagnie się cały patch zanim zagrasz dalej w DR 3.

nie jestem pewny ( nie pamietam / nie zwrocilem na to uwagi) ale na 99%patch instaluje sie w locie przynajmniej tak bylo z Ryse, Forza chwila instalajcji, pozniej info o patchu ale grac mozna bylo normalnie, co do DR3 to xboxa mam na czuwaniu, dzisiaj po poludniu odpalam dr3 i patch byl juz zainstalowany

lacze mam 10mb - trzeba przyznac ze MS ma swietne serwery

I co głupio ci teraz za tamten wybuch eksajtu ?

Opublikowano

Reality alert - jutuberzy zdobywają popularność z myślą o tym żeby się komuś później sprzedać.

Opublikowano

Post boogiego na ten temat:

I don't know if any other youtuber has weighed in on this. So I'm going to so... fuck if I ruin my career here, I'm sorry future self.

This kind of deal in the industry is common. When I was talking with Multi Channel Networks one of the big factors they wanted me to consider was who could get me the best add-on deals like this one. For me to play certain games or to try certain products, talk about them on my channel and get paid.

Beyond youtube though I've talked to other agents. A lot of people will remember that I sold some energy shots on my channel a few years back. Not a regrettable mistake because I still like and use the product, but a mistake none the less. The terms and conditions of that contract were very similar.

Due to youtube's very stringent gameplay policies, earlier last year I started acting as my own agent to get around the copyright machine by contacting companies directly to ask for review copies of games and written permission to monetize gameplay.

Several companies would say yes and ask for a contract similar to this one. Mostly I declined, but if it was a game that was already reviewing well that I was fairly certain I would love I agreed. If I played the game and didn't love it, I'd simply let them know I was not going to fullfill the contract and while it would burn a bridge with the company, everything was kosher.

Also a few times I said negative things about a game during a review and that meant I wasnt going to get whatever bonus was offered. That's ok though. My integrity is worth the money, honestly.

But this is pretty much how the whole "add-ons" from youtube thing works and this is pretty much what MCN's do. Its one of the reasons I've refused to be a part of one, out of fear I would HAVE to take part of a promotion for a game or product I wasnt already balls to the walls excited over.

I have taken part in such things, reviewing games that I knew I was already stoked about and was very likely to love. Please don't hate me for this. <3

But this is a step even further from that. I have certainly NEVER been offered an extra 3.00 per CPM for positive remarks about a fucking gaming system. holy shit. I can't say that I blame Microsoft for trying. Their system is pretty damned fun, me and my wife love ours, and popular perception needs to change. (where's my check lol) That said though; holy fuck.

I can see where if you were an xbox fan you'd jump at this. I can't say I'd blame you. But if this persuades someone on the fence, or an anti-xbox guy to jump ship... then this is entirely fucked.

But take it from someone on the inside; take everything you see on youtube with a grain of salt, especially if someone is partnered with a big network.

Opublikowano

Przypomina mi się sytuacja jak bodajże rok temu lub jeszcze w 2012 wydało się w "polskim jutubie" że niektórzy zarabiają pieniądze na kręceniu filmików i to całkiem niemałe. O boże jaki był flejm, zarówno od niektórych jutuberów jak i widzów, nieziemski bul dupy.

Wielkie zdziwienie bo youtuberzy są reklamodawcami. Widać to od dawna, a w świecie gier też jest to widoczne, wystarczy powiedzieć że pierwsze filmiki z BF4 i CoD Ghosts pojawiły się magicznie na youtubie na kanałach wybranych graczy i, oczywiście, nie można było spotkać żadnych negatywnych opinii odnośnie tych gier...

Z tego m.in. powodu youtube się kiepści z roku na rok...

Opublikowano

Opublikowano

Nic do niego nie mam ale mógłby zrzucić trochę kg

Opublikowano

Może najpierw się dowiedz dlaczego ma tyle kg, potem pisz takie posty.

Hint: na kanale jest historia jego życia, obejrzyj to się dowiesz.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Czyżby dlatego, że tyle wpi.erdala i pije napojów gazowanych? 

Opublikowano

Demonite znów zasugerował spin-off Soulsów na PS4. Ja... ja nie chcę PS4. Nie zmuszajcie mnie ;(

Opublikowano

Może najpierw się dowiedz dlaczego ma tyle kg, potem pisz takie posty.

Hint: na kanale jest historia jego życia, obejrzyj to się dowiesz.

Nie wiedziałem. Dla 90% przypadków bycia grubym to własne lenistwo i jedzenie wszystkiego jak odkurzacz

i nie jest mi nawet ich żal xd

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

depresja? problemy z tarczyca? czy jakas inna wymowka?

Opublikowano

Na szybko obejrzałem ten film i miał problemy z rodziną czy coś wpadł w depresję i zaczął się obżerać, chyba

Opublikowano

Czyli za pisanie i mówienie prawdy dostają hajsy? Wydaje się spoczko.

wpid-clapping-ha-ha-wtf-shocked-laughing

skoro prasa od jakiegoś czasu jest sprzętowi sporo bardziej przychylna i sporo ludzi już zapomniało o DRMach

hehe przychylna prasa, zapomniała o DRMach... ciężko o nich pamiętać jak w kieszseni brzęczy ciężka i brudna kasa microszajsu

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Współczuję ludziom, którzy są zszokowani albo zdziwieni tym, że ludzie (tutaj youtuberzy) biorą pieniądze za chwalenie produktu. No wow, witamy na planecie Ziemia.

Opublikowano

Yano, samy byś za 3$ per 1000 wyświetleń zrobił filmik na jutuba gdzie mówisz że Bóg istnieje i jest gitem.

nie jestem sprzedajną dziwką

Opublikowano

Współczuję ludziom, którzy są zszokowani albo zdziwieni tym, że ludzie (tutaj youtuberzy) biorą pieniądze za chwalenie produktu. No wow, witamy na planecie Ziemia.

w sklepach to samo, dostawało się gre od przedstawiciela za free "by wiedziało o czym sie mówi" do klienta, to samo ustawianie towaru na półki, myślicie ile płaci wydawnictwo w okresie świątecznym za wystawienie książki na 1 miejscu topki? pareset szewczyków, to samo jest z regałami w media marktach. każdy jest wyceniony i każda firma opłaca lokalizacje, nic nie jest rozłożone w sklepie przypadkowo, nie ważne czy to gra/telewizor/groszek mrożony, za lepszą ekspozycje płąci sie duży hajs.

i jak raven pisał wielki szok że tak jest, to zawsze było na rynku i to jest normalna praktyka. 

Opublikowano

Dla wszystkich co jaraja sie Gearsami na Xbona od Epica to wykopalem troche cytatow:

the same is true for Epic, which has changed from the single-project focus of the Gears of War and Gears of War 2 years, to a new approach that supports the development of multiple games of radically different sizes – including the 30-man PC online game Fortnight, a larger unannounced AAA project, and another unannounced project being built by a team of three people.

Epic Games is looking for a Systems Designers to join one of two projects. One of the teams is working on an unannounced competitive online action game that includes player progression, heavy itemization, and a dynamic economy; the other is for Fortnite.

-Experience and Passion for building and/or playing Shooters, MMO’s, RPG’s, or RTS games
- Demonstrated experience with advancement, itemization and progression based systems
-Experience with competitive multiplayer balance a plus

We’re making something new and exciting that doesn’t fit easily into some existing genre. It’s going to be uniquely Epic, but we have nothing further to announce at this time.”

Nie brzmi to jak Gears of War a raczej nowe IP, jakies MMO albo cos w stylu Destiny. No chyba ze Gearsy przerobia na MMO Xbone only czyli mozg roz(pipi)any :woot:  Pozyjemy zobaczymy ale nie moge sie doczekac gry od Epica na next geny :banana:

A i ten Fortnite to ex na PC  :teehee:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Jesteś. Po prostu nie widziałeś jeszcze obiecanej kasy :D

nie jestem

i co innego jest czerpać kase z reklam przed filmikami za to że ma sie dużo widzów na jutubie a co innego jest robić filmiki które zachwalają gówniany produkt dlatego że ktoś ci zapłacił za to zachwalanie, mam nadzieje że widzisz różnice?

Opublikowano

Jesteś. Po prostu nie widziałeś jeszcze obiecanej kasy :D

nie jestem

i co innego jest czerpać kase z reklam przed filmikami za to że ma sie dużo widzów na jutubie a co innego jest robić filmiki które zachwalają gówniany produkt dlatego że ktoś ci zapłacił za to zachwalanie, mam nadzieje że widzisz różnice?

no ale na tym polegała by twoja praca, jak każdej innej agencji reklamowej, to tak jak byś odmówił firmie mercedes za zrobienie reklamy, bo wolisz bmw XD hajs to hajs, a mówimy tu o gierkach, nie o jakiś produktach luksusowych czy innych niezbędnych rzeczach do życia. gierka kosztuje 60$  jak będzie balas to wymienisz ją/sprzedasz whatever, nie trzeba sie yebać z tym.

w stanach na gierke trzeba pracowac kilka godzin, w polsce często 3-4 dni albo miesiąc (szewczyk) wiec rozumiem ból dupy, ale na litość boską jak ktoś nie umie rozróżnić crapu od dobrej gry przed zakupem to sorry juz nie poradze ze jedyną opcją na jaką decyduje sie kupic dany produkt to pan z jutuba

Edytowane przez Orzeszek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.