Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Mój pierwszy numer jaki miałem w ręce to ten z pełniakiem G-Police. A pierwszy kupiony przez rodziców to ten z pełniakiem v-rally i kobitką w koronce i sutami na okładce xd 10 lat wtedy miałem. Wcześniej kupowałem magazyn Play który jako jedyny sensownie podchodził do Game Boya Color i Dreamcasta. Ogólnie do 2003 roku to ja miałem słabego kompa, P200 podkręcony do 233, 64MB ram i Voodo 1, dysk 4GB. Jednak do pełniaków z gazetek w większości to wystarczało. Przesiadka była sroga bo na athlona XP 2000+, 512MB ram i Geforce 4MX którego dosyć szybko wymieniłem na 5500 który obsługowiał shadery. Jednak był słabą kartą. Nastepne co wleciało to kultowy 6800GS w 2006. I to był ostatnia moja rozbudowa komputera. Później już tylko konsole aż do powrotu do PC w 2019.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Przeszedlem kilka upgradow kompa od 95 do 2007 i zawsze wracalo sie do demek, ktore albo sie nie uruchamialy na starym sprzecie, albo dzialaly i wygladaly strasznie (Quake 2 na P60 w 320x200 albo Jedi Knight 2 )
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jako plejowiec zazdrościłem pececiarzom cdaction: my mieliśmy za 22 zł kilka dem i jakieś gowna Indie yaroze jako niby pelniaki. A oni mieli za 15-17 zł 3 płyty w tym pelniaki i prawie 200 stron. Ależ to były czasy.
Opublikowano 50 minut temu50 min 200 stron to byl czas jak polaczyli sie z jakims brytyjskim molochem i czesc tekstow bylo tlumaczeniami, czy tam przedrukami, z jakichs pism tamtego wydawcy (albo podobny temat). Nie pamietam dobrze ale wydaje mi sie ze to byly takie poradniki jak z pisama easy pc, ktore sie wpinalo do segregatora (jak swiat wiedzy), czyli raczej taki porady dla normikow.
Opublikowano 40 minut temu40 min moj pierwszy zakupiony numer:https://gracz.2ap.pl/wp-content/uploads/2017/05/057.jpg2001, chociaż do zakupu kompa dorzucili mi gratis jakis numer z 1999 roku.
Opublikowano 38 minut temu38 min Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):A pierwszy kupiony przez rodziców to ten z pełniakiem v-rally i kobitką w koronce i sutami na okładce xdTo był mój pierwszy numer kupiony na trzydniowej wycieczce szkolnej w podstawówce. Oj, jak ja się naczekałem na powrót do domu by w końcu odpalić te płytki. Od tego numeru kupuje ich regularnie. Nie opuściłem żadnego - to już 25 lat. Dozbierałem przez te lata wszystkie poprzednie i mam komplet. Teraz to już bardziej z sentymentu ale nadal felietony mają na wysokim poziomie. Recenzji gier już nie czytam.Wracając do tego numeru z V-Rally. Do dziś pamiętam okoliczności, sklep i sytuację w jakiej go kupowałem. Niesamowite jakie rzeczy człowiek w głowie gromadzi.
Opublikowano 31 minut temu31 min Tez mam komplet i powoli zaczynam sie zstanawiac co z tym pozniej zrobic xD Do muzeum oddac czy co?
Opublikowano 31 minut temu31 min 50 minut temu, Mejm napisał(a):Przeszedlem kilka upgradow kompa od 95 do 2007 i zawsze wracalo sie do demek, ktore albo sie nie uruchamialy na starym sprzecie, albo dzialaly i wygladaly strasznie (Quake 2 na P60 w 320x200 albo Jedi Knight 2 )Ja już nie wracałem bo to był za duży przeskok. Jednak mame mi normalnie działało, a na P200 to emulowałem tylko GB, GBC i NESa. Pierwsza gra na nowym kompie i płaskim kineskopie 17 cali to Vice City w 1024×768. Kompa dostałem na święta a zaraz mi się jeszcze ferie zaczynały. Matko jedyna z domu nie wychodziłem przez jakieś 4 tygodnie. Później wleciał Max Payne, Red Faction, Arcanum, Baldur 2, Heroes 4, Far Cry. A dalej to już nie pamiętam.
Opublikowano 30 minut temu30 min Fakt, nie jestem fanem, kupowałem prawie wszystko w tamtych czasach, ale jakoś klimat mi nie podszedł :) Może trudno Wam w to uwierzyć, ale te płyty to ja najwcześniej oddawałem kuzynowi albo łamałem i wywalałem do do śmietnika. Może jeszcze tak do 1999 roku coś tam odpalałem, jak miałem chcicę na Red Alerta i inne gry z tej dekady, a jeszcze nie było premiery w Polsce i chciałem obadać demo Generalnie większość moich gier pecetowych z tamtych lat to oryginalne big boxy IPSu lub importy oryginalne, kupowane w takim sklepie Wirtualny Świat (wysyłkowo) lub w Gdyni na Portowej, w obecnym Hotelu Jakubowym. Miałem z rodzicami i tyle dobrze, że jak poprosiłem, to zawsze zamówili lub kupili. Do piratów nie było dostępu u mnie w miasteczku, więc musiałem się zaopatrywać w gry w taki sposób. A obecnie CDA kupuję, Retro też. Lubię czytać o grach i nie tylko i uznaję praktycznie tylko papier. Nie lubię czytać na szybkach. Niech ciągną ten kram jak najdłużej, ostatnio kupiłem i nich ten numer specjalny o Wiedźminie i Nintendo Switch, ale nawet jeszcze nie zdążyłem przekartkować.
Opublikowano 30 minut temu30 min 6 minut temu, Postal napisał(a):To był mój pierwszy numer kupiony na trzydniowej wycieczce szkolnej w podstawówce. Oj, jak ja się naczekałem na powrót do domu by w końcu odpalić te płytki. Od tego numeru kupuje ich regularnie. Nie opuściłem żadnego - to już 25 lat. Dozbierałem przez te lata wszystkie poprzednie i mam komplet. Teraz to już bardziej z sentymentu ale nadal felietony mają na wysokim poziomie. Recenzji gier już nie czytam.Wracając do tego numeru z V-Rally. Do dziś pamiętam okoliczności, sklep i sytuację w jakiej go kupowałem. Niesamowite jakie rzeczy człowiek w głowie gromadzi.Ja z tego samego roku pamiętam zakup 13 numeru z Kingpinem. Byłem z tatą na rynku, padał śnieg. Nie mogłem się doczekać powrotu do domy z tą gazetką xd Teraz, [InSaNe] napisał(a):Nintendo Switch, ale nawet jeszcze nie zdążyłem przekartkować.Dla mnie najsłabszy special od nich.
Opublikowano 24 minuty temu24 min Pewnie znowu Mario, Zelda, Metroid i tak do porzygu :) Ale chętnie poczytam, jak już mówiłem uznaję tylko papier. Ja nawet gazety papierowe czytam, jak siedzę gdzieś w kawiarni (właśnie jem śniadanie z Rzeczpospolitą na stole), to ludzie się dziwnie patrzą Oczywiście wszyscy dookoła gały wlepione w telefon.
Opublikowano 22 minuty temu22 min 5 minut temu, Ukukuki napisał(a):Ja z tego samego roku pamiętam zakup 13 numeru z Kingpinem.13 numer to rok 1997, Kingpin wyszedl w 1999. W tamtym czasie tez nie bylo jeszcze wydawania 13 numerow na rok.