Accoun 252 Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 (edited) No dobra, chyba każdy wie, co to i nie muszę tłumaczyć. www.quakelive.com Tak postanowiłem sobie założyć temat, bo dzisiaj się rozpoczął DreamHack, na którym jest m. in. turniej QL. Ogląda ktoś? Był już np. bardzo ładny Frazz vs. Tox na Furious Heights. Obecnie dem0n rozgramia zeuna. Stream: www.twitch.tv/dreamhackql Edited November 28, 2013 by Accoun Quote Link to comment
smoo 2239 Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Jasne, ze oglada, jak co roku Wszak to ostatni bastion skillowego fps gamingu. Niestety czasu brak na ogladanie wszystkich grup, ale finaly na pewno obejrze, trzymajac kciuki za "stara szkole" (rapha, tox; liczylem na powrot collera, Zero4 i czm, ale niestety nie ma ich). Quote Link to comment
Accoun 252 Posted November 29, 2013 Author Share Posted November 29, 2013 Oglądałeś evil vs Av3k? Jeśli nie, to czekaj na VODy (nie wiem, kiedy się pojawiają). Chyba najlepszy mecz, jaki na razie widziałem na tym turnieju. Quote Link to comment
smoo 2239 Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 (edited) No i koniec, wspaniałe widowisko w finale, poniżej VOD. Rapha po zmiazdzeniu evila (psychika mu siadla) ulega w finale Cypherowi, ktory w takiej formie nie byl chyba juz od kilku lat. Teraz sam musze nadrobic co ciekawsze VODy w wolnym czasie. Ehh, zawsze po zakonczeniu DH i Quakeconu ogarnia mnie taka nostalgia polaczona ze smutkiem, ze najlepsze lata esportowego FPS juz przeminely, a my skazani jestesmy na kolejne odslony strzelanek dla niepelnosprawnych aka Call of Battlefield itd. See you at DH Summer! Edit: lol Edited December 1, 2013 by smoo Quote Link to comment
Accoun 252 Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 (edited) Ostatni mecz K1llsena (gra z Evilem), po którym przechodzi na progamingową emeryturę właśnie trwa. :-/ http://twitch.tv/zlive Edited April 25, 2014 by Accoun Quote Link to comment
Raptor 226 Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Ostatni mecz K1llsena (gra z Evilem), po którym przechodzi na progamingową emeryturę właśnie trwa. :-/ http://twitch.tv/zlive Niezle baty zbiera. Quote Link to comment
Accoun 252 Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 No, trzecia mapa mu zdecydowanie nie wyszła, choć momenty były. Teraz Aerowalk - moja ulubiona mapa, to mam nadzieję na równie dobry mecz, co dwa pierwsze. Quote Link to comment
Accoun 252 Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 No to mamy QuakeCon http://twitch.tv/quakecon Quote Link to comment
Accoun 252 Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 Rapha odpadł w ćwierćfinale. o_O Quote Link to comment
smoo 2239 Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 To niesamowite, że do 15 letniej gry wciąż powstają najlepsze frag movies. Dziś trafiłem na takie, trochę nostalgiczne, arcydzieło: Taki szmat czasu, a żadna inna gra FPP nie zbliżyła się nawet na kilomet do Quake pod kątem skillowości... Czy te czasy kiedykolwiek powrócą? 1 Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4331 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Jedna zblizyła, a nawet pod pewnymi względami prześcignęła Zapierdalanie 200 na godzine ze spinfuzorem, kontrolowanie toru lotu tak w to sie grało : ) Oczywiście nie ujmuje nic ponadczasowemu Kwakowi którego po dziś dzień z UT99 mam na dysku. Quote Link to comment
Paliodor 1749 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Takie skillowe fpsy raczej nie wrócą teraz jest inna filozofia tworzenia tego typu gier. A fakt,że większość pif paf musi też wyjść na konsole dodatkowo przekreśla szanse na jakiegoś następcę UT'99/Q3 Quote Link to comment
UberAdi 2262 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Czekam z niecierpliwoscia na powrot UT, tym razem dzieki wspolpracy z community powrot moze sie udac w przeciwienstwie do sytuacji z UT3. Do tego robi sie Reflex i Toxikk, na oba tytuly warto miec oko. Quote Link to comment
Paliodor 1749 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Mi by wystarczyło jakby zrobili przeglądarkowe UT'99/W:ET. Może dzięki takiemu zabiegowi zwiększyłaby się liczba graczy pykających w te klasyki. Quote Link to comment
smoo 2239 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 (edited) Jedna zblizyła, a nawet pod pewnymi względami prześcignęła Zapierdalanie 200 na godzine ze spinfuzorem, kontrolowanie toru lotu tak w to sie grało : ) Oczywiście nie ujmuje nic ponadczasowemu Kwakowi którego po dziś dzień z UT99 mam na dysku. Szczerze mówiąc pierwszy raz to widzę. To jakiś mod do innej gry? Strzelam, że jest to bardzo niszowe i żadnych turniejów w to nie było? W sumie z gier z mechaniką żywcem wyjętą z Quake był jeszcze Painkiller i Warsow, ale obie tak niszowe że praktycznie mało kto o nich w ogóle pamięta. Nie mniej były grane kilka razy turniejowo. Zoabczymy, co ID wymyśli z Quake Live 2.0. Swoją drogą, to Quake Live mógł być dla FPS'ów tym, czym np LoL dla MOBA, ale w ID pracuje banda marketingowych imbecyli. W sumie, to nie został tam już chyba nikt z oryginanego teamu odpowiedzialnego za Quake i i Doom, w związku z czym do nowego Dooma też podchodzę z wielkim dystansem. A odnośnie UT, to coś mi się obiło o uszy, że ma powstaćwersja f2p... a na pewno powstaje UT4: Wiadomo, że na tle dzisiejszych fpsów dla niepełnosprawnych, to jest kosmos, ale to jednak nie to samo, co Quake (ofc nie ujmując nic świetne grze, jaką jest UT). Edited August 16, 2014 by smoo Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4331 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Wygooglaj sobie seria Tribes w pewnych gronach jest bardzo popularna, nie jest ogólnie tak znana jak Quake czy UT ale w najnowszej odsłonie jakieś turnieje chyba były. Quote Link to comment
Recommended Posts