Jump to content

Najbardziej zeschizowane filmy jakie widziales

michal

Recommended Posts

Posted

Jeśli Holy Mountain wywrociło waszym pojęciem o sztuce filmowej to nalegam aby zapoznać się z twórczością Sergieja Paradżanowa a zwłaszcza Kwiatem Granatu . Koleś jest jednym z najwiekszych reżyserów w historii o , którym ciepło wypowiadają się Antonioni , Tarkowski czy Felliini . Jego dzieła są raczej mało znane w Polsce , a szkoda bo typ ma niesłychany talent . Po pierwszym seansie Sayat Nova przecierałem oczy ze zdumienia i niedowierzałęm ,że ktoś mógł nakręcić coś tak radykalnego . Dla zaostrzenia apetytu dodam ,że film traktuje o Biblii wśród ormiańskiej społeczności .

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Tetsuo

Poschizowany w bardzo niepozytywnym sensie. Troche nudy, troche głupoty, troche zenujących akcji - wiertarka zamiast penisa i ogólny żal.

Guest MasterShake
Posted
Sublime - można rzec że taka spokojna schiza, dopiero pod koniec jak zaczyna się łączyć elementy to schiza robi się ciężka, ale wciąż spokojna niczym Bałtyk - taka oczywista wręcz

mi sie kompletnie nie podobalo, ot bez rewelacji, juz nawet nie pamietam o czym, bodajze cos ze szpitalem.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

nie dość, że poschizowany to jeszcze chu.jowy. carpenter, oddaj moje 2 godziny snu skur.wysynu!!

Edited by tk
Guest lukasz
Posted
nie dość, że poschizowany to jeszcze chu.jowy. carpenter, oddaj moje 2 godziny snu skur.wysynu!!

o_O dziwnym jest

W paszczy szaleństwa to jeden z moich ulubionych horrorów. Wspaniały scenariusz.

Posted

o_O dziwnym jest

W paszczy szaleństwa to jeden z moich ulubionych horrorów. Wspaniały scenariusz.

A motywy "powracajacego czlowieka na rowerze" czy "kochanej staruszki dbajacej o meza" po prostu miazdza i sa to IMO najbardziej demoniczne i mroczne sceny jakie widzialem w filmach.

@Lukasz - Vinnie Jones atakuje w "Nocnym Pociagu z miesem" na podst. prozy Barkera, czaisz? Niebawem film pojawi sie w wersji bardziej przystepnej bo u nas nie wiadomo kiedy w kinie, a w sieci mamy R5 jeno z ... Rosyjskim lektorem. O_O Ten film tez moze pozamiatac, opowiadanie bylo MOCARNE!

• 3 months later...
Posted

Hi:)

Myślę, że jedne z najbardziej pokręconych i wbijających się w psychikę filmów to:

*Requiem dla snu (naprawdę brutalnie przedstawiona rzeczywistość narkomanów)

*Ring I i II (japońskie oczywiście:p zaje***te wizje i w ogóle cała fabuła)

Iiiiii jeszcze coś w temacie "Man Behind the sun" fakt film jest bardzo ciężki i "brudny", ale czy prawdą jest, że można się przy nim bać? Oglądałem go sam w nocy (bo tak najlepiej:p) mam 17 lat i nie zrobił na mnie większego wrażenia jeżeli chodzi o przemoc tam zawartą... Tak samo jest z "Guinea Pig: Flower of fresh and blood" 40 minutowa rzeźnia (bez spojlerów:) Tortury z biegiem czasu robią sie monotonne i nie są, aż tak mocne jak na początku...

PeaceXD

Guest MasterShake
Posted
*Ring II

To bylo glupie a nie zeschizowane.

• 2 weeks later...
Posted

ten "kret", to nie jakiegoś czeskiego reżysera? jak tak, to podobno wszystkie jego filmy są takie:)

Guest Orson
Posted

Begotten- nic nie przebije tego filmu (???) w kategorii poschizowanych. Jedni uważają za geniusz inni za shit. Osobiście nie zczaiłem klimy