michal 573 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Jeśli Holy Mountain wywrociło waszym pojęciem o sztuce filmowej to nalegam aby zapoznać się z twórczością Sergieja Paradżanowa a zwłaszcza Kwiatem Granatu . Koleś jest jednym z najwiekszych reżyserów w historii o , którym ciepło wypowiadają się Antonioni , Tarkowski czy Felliini . Jego dzieła są raczej mało znane w Polsce , a szkoda bo typ ma niesłychany talent . Po pierwszym seansie Sayat Nova przecierałem oczy ze zdumienia i niedowierzałęm ,że ktoś mógł nakręcić coś tak radykalnego . Dla zaostrzenia apetytu dodam ,że film traktuje o Biblii wśród ormiańskiej społeczności . Quote
gekon 1787 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Tetsuo Poschizowany w bardzo niepozytywnym sensie. Troche nudy, troche głupoty, troche zenujących akcji - wiertarka zamiast penisa i ogólny żal. Quote
Guest MasterShake Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Sublime - można rzec że taka spokojna schiza, dopiero pod koniec jak zaczyna się łączyć elementy to schiza robi się ciężka, ale wciąż spokojna niczym Bałtyk - taka oczywista wręcz mi sie kompletnie nie podobalo, ot bez rewelacji, juz nawet nie pamietam o czym, bodajze cos ze szpitalem. Quote
Guest tk Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 (edited) nie dość, że poschizowany to jeszcze chu.jowy. carpenter, oddaj moje 2 godziny snu skur.wysynu!! Edited September 29, 2008 by tk Quote
Guest lukasz Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 nie dość, że poschizowany to jeszcze chu.jowy. carpenter, oddaj moje 2 godziny snu skur.wysynu!! o_O dziwnym jest W paszczy szaleństwa to jeden z moich ulubionych horrorów. Wspaniały scenariusz. Quote
Kenny tJJger 3784 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 nie dość, że poschizowany to jeszcze chu.jowy. carpenter, oddaj moje 2 godziny snu skur.wysynu!! o_O dziwnym jest W paszczy szaleństwa to jeden z moich ulubionych horrorów. Wspaniały scenariusz. A motywy "powracajacego czlowieka na rowerze" czy "kochanej staruszki dbajacej o meza" po prostu miazdza i sa to IMO najbardziej demoniczne i mroczne sceny jakie widzialem w filmach. @Lukasz - Vinnie Jones atakuje w "Nocnym Pociagu z miesem" na podst. prozy Barkera, czaisz? Niebawem film pojawi sie w wersji bardziej przystepnej bo u nas nie wiadomo kiedy w kinie, a w sieci mamy R5 jeno z ... Rosyjskim lektorem. O_O Ten film tez moze pozamiatac, opowiadanie bylo MOCARNE! Quote
pearlfan 0 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Eraserhead Lyncha... co to (pipi) było? Quote
naruto1991 0 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Hi:) Myślę, że jedne z najbardziej pokręconych i wbijających się w psychikę filmów to: *Requiem dla snu (naprawdę brutalnie przedstawiona rzeczywistość narkomanów) *Ring I i II (japońskie oczywiście:p zaje***te wizje i w ogóle cała fabuła) Iiiiii jeszcze coś w temacie "Man Behind the sun" fakt film jest bardzo ciężki i "brudny", ale czy prawdą jest, że można się przy nim bać? Oglądałem go sam w nocy (bo tak najlepiej:p) mam 17 lat i nie zrobił na mnie większego wrażenia jeżeli chodzi o przemoc tam zawartą... Tak samo jest z "Guinea Pig: Flower of fresh and blood" 40 minutowa rzeźnia (bez spojlerów:) Tortury z biegiem czasu robią sie monotonne i nie są, aż tak mocne jak na początku... PeaceXD Quote
Guest MasterShake Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 *Ring II To bylo glupie a nie zeschizowane. Quote
Seigaku 0 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Tak jak 99% innych japońskich horrorów. Quote
Labik 10 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 eraserhead (glowa do wycierania) kto mi zinterpretuje ten film ma flaszke ^_^ Quote
Guest andertejker Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 "Tokyo Gore Police" mi ostatnio nieźle zryło beret. http://pl.youtube.com/watch?v=2ffeJtMnV3c Quote
rah 153 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 MIASTO ZAGINIONYCH DZIECI Jean-Pierre Jeunet polecam. Quote
newyorkdanzig 2 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Surveillance (rez. Jennifer Chambers Lynch) - sredni film, slabe aktorstwo, chora scena, sick sick, warto zobaczyc hy Quote
nero2082 868 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Battle Royale - reality show o zabijaniu, kto przeżyje ostatni - wygrywa ; japońcy są nienormalni :> Quote
Guest Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 ten "kret", to nie jakiegoś czeskiego reżysera? jak tak, to podobno wszystkie jego filmy są takie:) Quote
Guest tk Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 "Kret" = El Topo. Alejandro Jodorowsky, Meksyk. Quote
michal 573 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Chile jak już . Od Jodo najlepsza jest bezsprzecznie Święta Góra , groteskowy obraz współczesnego swiata . Quote
Guest Orson Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Begotten- nic nie przebije tego filmu (???) w kategorii poschizowanych. Jedni uważają za geniusz inni za shit. Osobiście nie zczaiłem klimy Quote
rkBrain 28 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 (edited) Pan Tadeusz. A oprócz tego Old Boy i Pan Zemsta. Najbardziej chore filmy jakie kiedykolwiek widziałem. Edited February 7, 2009 by rkBrain Quote
Recommended Posts