Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

No i co z tego, ze robiona za pomoca share, skoro wrzucilem te screeny jako kontrargument przeciwko screenom robionym za pomoca "share" z Ryse ?

Boże, nic, zrozum tylko, że ja nie pisałem nic o Ryse kontra Killzone, tylko o jakości obrazu z Share. Doyeb się do Milana bo to on tego dotykał. ja pie.rdolę.

Edytowane przez Figaro

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 657,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Sluchaj, jestes naczelnym obronca wszystkiego co zwiazane z Sony i sie wje.bales z pytaniem mimo, ze jestem pewny ze znales na nie odpowiedz. Dlatego tez dopier.dolilem sie do ciebie ;]

No chyba, ze jestes faktycznie nieogarem, w takim razie przepraszam.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Sluchaj, jestes naczelnym obronca wszystkiego co zwiazane z Sony i sie wje.bales z pytaniem mimo, ze jestem pewny ze znales na nie odpowiedz. Dlatego tez dopier.dolilem sie do ciebie ;]

no, wyebalem z pytaniem bo kłóciliście się o grafikę, której Share dobrze nie reprezentuje. no już, już, wybaczam twoje nieogarniactwo

Opublikowano

No i co z tego, ze robiona za pomoca share, skoro wrzucilem te screeny jako kontrargument przeciwko screenom robionym za pomoca "share" z Ryse ?

Boże, nic, zrozum tylko, że ja nie pisałem nic o Ryse kontra Killzone, tylko o jakości obrazu z Share. Doyeb się do Milana bo to on tego dotykał. ja pie.rdolę.

o ty

chciałem tylko wyrazić swój niepokój grafika w  titanfallu

Opublikowano

no, wyebalem z pytaniem bo kłóciliście się o grafikę, której Share dobrze nie reprezentuje. no już, już, wybaczam twoje nieogarniactwo

A czemu nie wyebales sie wczesniej i nie napisales, ze taki screen z Ryse dobrze nie reprezentuje grafiki ? xD 

Opublikowano

A czemu nie wyebales sie wczesniej i nie napisales, ze taki screen z Ryse dobrze nie reprezentuje grafiki ? xD 

Bo nie wiem jak działa sharing zdjec na Xbox One oraz czy jest tam identyczna utrata jakości. Pozdrawiam.

o ty

jako poznaniak prawilnie musze wbic nóż w plecy drugiemu poznaniakowi ;>

Opublikowano

Ja tez nie wiem jak share dziala w XO i nawet w sumie nie jestem pewien czy to direct czy nie. Chodzilo mi o tendencyjnego screena vs debesciaki z KZ.

Nadal chcialbym aby ktos mi wytlumaczyl jak robic takie fotki z KZ, bo chcialbym porownac share'a z directem.

Opublikowano

Ja tez nie wiem jak share dziala w XO i nawet w sumie nie jestem pewien czy to direct czy nie. Chodzilo mi o tendencyjnego screena vs debesciaki z KZ.

Nadal chcialbym aby ktos mi wytlumaczyl jak robic takie fotki z KZ, bo chcialbym porownac share'a z directem.

no to już twoja wina, ze nabierasz się na posty exactów, jurasów czy irasów. do nich się więc dopi.erdalaj.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Killzone wygląda za(pipi)iście - można się doczepić do rozgrywki czy do fabuły, ale graficznie jest kapitalny i pojęcia nie mam jak co tutaj chcesz udowodnić tymi screenami. Gra ma świetną grafikę, tym bardziej jak na początek generacji. Przypomnij sobie różnicę między tym:

cod2.jpg

A tym:

call_of_duty_black_ops_2_screenshot_b0bd

To jest CoD 2 z premiery X360 w porównaniu z Black Ops 2 wydanym wiele lat później.

Równie dobrze można porównać to:

resistancefom-screen.jpg

I to:

resistance-re-gameplay-screenshots-18127

Resistance 1 vs. Resistance 3.

Więc jeżeli TO jest brzydkie:

20131024112704.jpg

To poczekajmy na gry dostępne za 3-4 lata, chociaż już The Order 1886 w temacie grafiki pokazuje bardzo wiele (wykonanie postaci czy wykorzystanie różnych efektów). Tak samo nie rozumiem ludzi, którzy skreślają obecne konsole już teraz, skoro historia każdej poprzedniej generacji pokazuje, że z czasem było już tylko lepiej.

Najlepszym przykładem jest to:

405774-grand-theft-auto-iv-the-lost-and-

Kontra to:

gta-v-1.png

I różnica w rozdzielczości, wielkość świata i możliwości, zastosowanych efektów i rozwiązań na jednym i tym samym sprzęcie. Screeny wrzucam poglądowe.

Tak samo gra z początku X360:

520a2cee09238c711304d5b386d340ab.jpg

A później wychodzi taki Far Cry 3:

Far_Cry_3_Screenshots__27_.jpg

Albo PGR3:

ME0000630054_2.jpg

I Forza 4:

Forza-Motorsport-4.jpg

Pozdrowienia dla Adiego, który ma bekę z tego, że gry na konsolach są brzydkie czy słabe graficznie. Zobaczymy za jakiś czas. Postęp będzie ogromny, ale toczenie beki z grafiki Shadow Fall to farsa, bo to już jest przegięcie. Ta gra wygląda kapitalnie, szczególnie niektóre lvle:

52c152e020b59_killzone_shadow_fall_multi

2411997-3241347687-20131.png

Skoro gry startowe wyglądają w ten sposób:

ryse-sidebar.jpg

11088721855_35237783a5_o.png

To jest absolutnie piękne graficznie i to już teraz, gdzie konsole będą się rozkręcać z każdym rokiem. Jestem zachwycony obecnym poziomem i możliwościami. Nawet Tomb Raider urywa beret, chociaż jest zwykłą konwersją. Czekam z niecierpliwością co będzie dalej.

Opublikowano

Wszystkie screeny z xboxa są robione przy pomocy zewnętrznej karty, bo share w szrocie pozwala tylko nagrywać filmiki. Tyle darcia japy, a Ins takich podstaw nie wie?

no to już twoja wina, ze nabierasz się na posty exactów, jurasów czy irasów. do nich się więc dopi.erdalaj.

O wypraszam sobie! Materiały które wrzucam przeważnie są najlepszej jakości, a te screeny z Ryse są nawet w png, żeby na kompresji nie traciły. Nie moja wina, że gra tak wygląda.

@Maciuś - ale z Ryse to żeś z renderka wrzucił.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Wszystkie screeny z xboxa są robione przy pomocy zewnętrznej karty, bo share w szrocie pozwala tylko nagrywać filmiki. Tyle darcia japy, a Ins takich podstaw nie wie?

Hah, no tak właśnie coś mi świtało. Czyli trochę niesprawiedliwe porównanie, korzystne dla Ryse <gwiżdże>

Chociaż Ins wyglądał na pewnego siebie:

A screen z Ryse to capture cardem myslisz, ze byl robiony ? Chodzilo tylko o to, screen z Ryse byl z multi i w ruchu, a shoty z KZ stojac w miejscu i z singla. Zreszta po co ja z toba gadam skoro nie widziales gry na oczy nawet.

Zabawnie w tym CW, nawet o 2 w nocy ;]

PS. Ja osobiście uważam, że Ryse jest ładniejsze od KZ: SF, ale to głównie za sprawą art stylu. I wygląda czyściej.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Maciomaniak:

Ja nie twierdze, ze zle wyglada. Pieknie wyglada i chyba najlepiej jezeli chodzi o startowe gierki. Multi po prostu nie wyglada juz tak ladnie i tyle. Nie doczytales, ale automatyczna obrona sie wlaczyla nie ?

Iras:

Moze ty chociaz oswiecisz mnie jak robic takie fajne fotki, bo z checia bym sie pobawil, nawet jezeli oznaczac to bedzie utrate jakosci poprzez share.

Figaro:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Iras:

Moze ty chociaz oswiecisz mnie jak robic takie fajne fotki, bo z checia bym sie pobawil, nawet jezeli oznaczac to bedzie utrate jakosci poprzez share.

Pytaj się ludzi na gafie. Ja ani dobrze w KZ nie pograłem, ani się w share nie zamierzam bawić dopóki się tego na usb zgrywać nie da. Wiem tylko, że po zgonie można takie rzeczy łapać:

11334068993_cfbae84f3f_o.png

11321251704_697acee0f7_o.png

11321159395_09112ca564_o.png

(odwrócone w programie)

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Maciomaniak:

Ja nie twierdze, ze zle wyglada. Pieknie wyglada i chyba najlepiej jezeli chodzi o startowe gierki. Multi po prostu nie wyglada juz tak ladnie i tyle. Nie doczytales, ale automatyczna obrona sie wlaczyla nie ?

Oj tam, żadna obrona - wykorzystałem pretekst by nawiązać do tematu, bo ostatnio pojawiło się sporo głosów, że "o matko, skoro to tak wygląda już teraz, to co będzie za rok? 480p?!" A no nie będzie ;)

Opublikowano

No to chociaz juz znam jeden "trick" jak robic fajne fotki ;) Gra jest piekna ale niektore fotki to dla mnie kosmos, ktorego podczas przechodzenia nie dostrzeglem. 

Zapowiadali chociaz, ze wrzuca mozliwosc wrzucania screenow na pena ?

Opublikowano

Trzeba czekać. Żeby oni chociaż potrafili określić się z tymi aktualizacjami, ale póki co ani widu, ani słychu co będzie dalej :/ Gdyby była możliwość zrzucania tych screenów na pena, albo zewnętrzny dysk to byłaby rewelacja.

Opublikowano

Najlepsza beka i tak jest z osób które wrzucają regularnie screeny/filmiki w sieć na PS4 a nie mają ustawionego publiczego udostępniania tych screenów/filmików, dzięki temu wchodzi się w "Co Nowego" czy na komórce czy na PS4 a tam puste czarne ramki....

Opublikowano

podsumowując podkonsola w miesiąc dostaje plantsy, titanfall, project spark, lepszego twitcha, 2 aktualizacje dasha podczas gdy na nadkonsoli jaranko graficznymi sztuczkami z wydmuszkowym gameplayem w infamous i <chuy_wie_kiedy_zaraz_wyjdzie> driveclub?

no ale przecież #4theplayers, liczą się tylko gry a nie TV, TV...

Opublikowano

podsumowując podkonsola w miesiąc dostaje plantsy, titanfall, project spark, lepszego twitcha, 2 aktualizacje dasha podczas gdy na nadkonsoli jaranko graficznymi sztuczkami z wydmuszkowym gameplayem w infamous i <chuy_wie_kiedy_zaraz_wyjdzie> driveclub?

no ale przecież #4theplayers, liczą się tylko gry a nie TV, TV...

+lepsze i wiecej gier na start kontra 7/10 Killzone i 4/10 Knack. Nie ma co sie dziwic ze na Infamous czekaja jak na zbawienie.

Ale na E3 moze cos pokaza  :ninja:

Opublikowano

Killzone nie zasluguje na 7/10, wczoraj dobitnie sie o tym przekonalem jak po raz drugi wzialem sie za singla. Juz nie bylo tego poczatkowego szalu spowodowanego oprawa i nie dalem rady nawet 20 minut wytrzymac. Bardzo, ale to bardzo slaba gra.

Opublikowano

Project Spark, a taka beka z LBP była.

Opublikowano

A taka beka z Xboxa ze ma 3 gry a tutaj Project Spark, D4, QB, Sunset Overdrive + 200 developerow indi w programie ID@Xbox. I nawet nie wymieniam gier ktore sa w sferze plotek - nie bede sie znizal do poziomu konkurencji  :whistling:

Opublikowano

Forza 5, DR3, Ryse, Killer Instinct, Plants vs Zombies, Titanfall, Spark, Kinect Sports Rivals  ( :teehee:)

nieważne bo nie ma 1080p (w Killzone też ale nie widać)

ja tam LBP2 ogrywałem, w coopie czasem takie akcje, ze plakalem ze smiechu - nie mam klapek jak niektórzy tutaj co xboxa na oczy nie widzieli ale roznice 900-1080 widza golym okiem na gifie 120x120.

Opublikowano

Takie bogactwo tytulow na xbone, tylko ludzie sie nie znaja i wola kupic ps4 ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.