Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

@up - Na horyzoncie widać już następne problemy pecetowej prowizory których nie da się niestety obejść bez wymiany sprzętu,  Bark zunifikowanej pamięci, brak superszybkiego połączenia  pomiędzy cpu a  gpu, malutka ilość pamieć na kartach grafiki, mała ilość kolejek do przeliczania fizyki (tyle co ps4 -64 ma tyle co najdroższy radeon) oraz wiele ograniczeń w systemach operacyjnych.

Podejrzewam że o to chodziło z wymianą sprzętu. O Mantle się nie wypowiem bo to pieśń przyszłości.

Ty też wymyślasz pod siebie ( miażdząca większość FHD na PC ) więc nie przyganiaj innym.

Tak jak wy się śmiejecie że PCtowcy siedzą tylko w świecie "cyferek" pomijając optymalizacje tak ja mogę w tej chwili śmiać się z tego co on napisał. To jest gadanie powtarzane chyba od czasów PS2 i kiedyś rzeczywiście dawało to w kość PCtom bo żeby złożyć komputer odpalający gry jak PS2 w okresie premiery tej konsoli trzeba było wydać bardzo dużo. I nie mówie tutaj o kwotach rzędu 4-5 tys. ale z tego co czytałem niedawno wtedy trzeba było wyłożyć około 7-8 tys. złotych.

Popatrz co się dzieje dziś. Komputer niewiele droższy od konsol gwarantuje w multiplatformach lepszą jakość i komfort gry niż na konsolach. Przed nami jeszcze Mantle (które już częściowo weszło w obieg), DiretX 12 i Steam OS które wpłyną na wydajność sprzętu dość znacząco.

Nie napisałem też nigdzie o "miażdzącej" większości FHD na PC.

Sam manipulujesz kolego 30>70% nie?

W momencie gdy on przytacza FAKTY i cytaty osob ktore pracowaly w nVidii to Ty jestes w stanie tylko napisac ze pisze glupoty i manipuluje ludzmi.

Ludzie jesli juz podejmujecie z kims dyskusje to przynajmniej pokazcie palcem jak mocno sie myli a beka z takiej persony bedzie ciagnela sie przez 2 edycje Console Wars.Na chwile obecna to beka jest ale z Adiego i Blubera bo powiedzieli ze ktos klamie bo oni tak mysla.

Poprawiłem się w kolejnym poscie.

A wiesz z kiedy jest wypowiedź tego gościa z Nvidii? :) Z początku roku 2013 i możliwe że on nawet w tym zdaniu mówi o Mantle z którego prawdopodobnie PS4 będzie korzystać (Xbox będzie miał DirectX12).

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Sony zapowiedzialo Archival Disk, plyty zaczynajace sie od pojemnosci 300gb do max 1TB w przyszlosci.

To tak z ciekawostek

Ciekawe czy to jest coś, co by PS4 mogło odczytac.

Opublikowano

Nie sądzę, nie ma potrzeby na takie pojemności.

Opublikowano

Wszystkie karty na rynku beda bez problemow wyswietlaly plynnie cuda DirectX12?

Czy trzeba upgradowac karte?

Pytam powaznie bo nie siedze w temacie.

Sony zapowiedzialo Archival Disk, plyty zaczynajace sie od pojemnosci 300gb do max 1TB w przyszlosci.

To tak z ciekawostek

Ciekawe czy to jest coś, co by PS4 mogło odczytac.

Kto wie, PS4 i X1 beda mialy mozliwosc odtwarzania filmow 4K w przyszlosci, a te plyty sa wlasnie do tych filmow, wydaje mi sie jednak ze nie ma szans by czytnik Bluray odtworzyl te plyty.

Opublikowano

Nie hejtujcie PCtow, musicie przeciez na czyms ogrywac te 'exy'  z Xbona.....

Masło maślane. jak mogą być exami skoro mozna je ograc też na PC :) Logiki trochę

Opublikowano

Nie hejtujcie PCtow, musicie przeciez na czyms ogrywac te 'exy' z Xbona.....

Masło maślane. jak mogą być exami skoro mozna je ograc też na PC :) Logiki trochę
Dla mnie Titanfall to ex bo nie zagram w niego na dzien dzisiejszy na PS4, PC nie sluzy mi do grania.

Dla kogos innego to nie jest ex bo ma tez dobrego pc i moze pozwolic sobie na gre na PC bo lubi.

Opublikowano

Nie hejtujcie PCtow, musicie przeciez na czyms ogrywac te 'exy'  z Xbona.....

Dlatego dalem 'exy'?

EGm dał TF 10/10

jYzf5S1L6dHW1.png

gee, ciekawe czemu :> :> lol z tego energizera

MS dobrze smaruje  :thumbsup:

Opublikowano

Przecież najwięcej ludzi na Steamie używa właśnie 1080p wg statystyk ze stycznia tego roku więc ocb?

32 % a reszta ? Nie manipuluj na swoją korzyść. A ziomek z restinpc pozytywny bardzo, fajne gify wrzuca
Źle napisałem, full HD jest najpopularniejszą rozdzielczością na PC.

Bierz też tutaj pod uwage to że do statystyk liczą się Chiny gdzie nadal panuje Windows XP

Bardzo pozytywny, jak to błazen :D

Full HD jest najpopularniejszą rozdzielczością na PS4. Uczył Marcin Marcina. Biorę pod uwagę PS4 sprzedane w Singapurze.

Może i błazen, ale jakie konkretnie argumenty które on prezentuje możesz obalić ?

Czym się różni gracz PC w Chinach od gracza PC z Polski ? Tutaj XP ma ponad 25 % rynku i ludzie żyją. ( Przypominam że zachodni standard życia ma już 300 mln Chińczyków, Polaków może koło 10 )

Odpowiadałem tym tylko na głupoty pisane przez waldusia że na PC ułamek ludzi gra w full HD.

Pokaż mi jeden konkretny argument w jego wypocinach. To o Mantle? Przecież to właściwie autodiss, okazało się nagle że Mantle wpływa na wydajność procesorów tak mocno że ta wspomniana wymiana sprzętu w przypadku procesorów nie będzie konieczna przez jeszcze dłuższy czas niż teraz (ja nadal gram na procku intela 2500k z 2011 roku który nawet się nie poci za bardzo przy wymagających grach) Rozpowszechnienie Mantle zajmie długo? Hmm no tak, dlatego pewnie już zapowiedziany jest DirectX 12 który będzie korzystał z podobnych rozwiązań nie? :)

Gość pisze głupoty, często też coś wymyśla tak jak mu pasuje. Kiedyś to czytałem żeby się troche pośmiać ale widzę że brać konsolowa nie ma o niczym pojęcia do tego stopnia że bierze wypociny trolla na poważnie.

Na chwile obecna to beka jest ale z Adiego i Blubera bo powiedzieli ze ktos klamie bo oni tak mysla.

Gdzie ja coś takiego napisałem? Beka to jest z ciebie i twojego 60 fpsów na gifie z yt. 

Opublikowano

Nie hejtujcie PCtow, musicie przeciez na czyms ogrywac te 'exy' z Xbona.....

Dla mnie Titanfall to ex bo nie zagram w niego na dzien dzisiejszy na PS4, PC nie sluzy mi do grania.

Dla kogos innego to nie jest ex bo ma tez dobrego pc i moze pozwolic sobie na gre na PC bo lubi.

idąc tym tokiem myślenia ktoś może powiedzieć, że Vanquish to ex na x360, bo ten ktoś nie ma ps3 i nie może w tę grę zagrac na niczym innym jak x360.

Opublikowano

EGm dał TF 10/10

jYzf5S1L6dHW1.png

No, wreszcie. A więc tak, *ekhm*

GRAŁEŚ? NIE GRAŁEŚ NIE OCENIAJ!

Opublikowano

EGm dał TF 10/10

jYzf5S1L6dHW1.png

"Pierwszy raz w życiu widzę reklamę nowej gry na stronie portalu o grach."

~ Figaro

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Adi ty to jednak blacharz jesteś pełną gębą. Cały rynek ma wykichane na PC, najlepsze tytuły pchające rynek do przodu wychodzą wyłącznie na konsole (w tym GTA5, które pobiło chyba wszystkie rekordy guinessa jakie mogło), cały rynek rozwija sie w oparciu o konsolowe tytuły a Ty żyjesz jakąś pieśnią z przeszłości. Chłopie jest 2014 rok, princess is in another castle - owszem gierki zrobione przez dwóch kolesi z gimbazy są ok, ale to potężne produkcje AAA pchają rynek do przodu. Czasy gdzie PC był platformą docelową minęły, już nawet Wiedźmin ma konsole jako główny cel a od biedy zrobią tez wersje dla blacharskiego plebsu aby ściągnąć hajsu od ludzi co bedą grę 3 dni uruchamiać a i tak tylko 30% z nich zobaczy ją w full HD.

W barach, pubach, na imprezach, w domach wszędzie królują konsole które napędzają już cały biznes zwany "grami" a blacharstwo cały czas wierzy że są master race. Otwórzcie oczy cały świat ma wyyebane na pecety i twórcy gier również mają wykichane czy gra na danym configu pójdzie czy nie bo i tak najpewniej ruchnąłeś ją z torrentow wiec po co w ogóle sie przejmować?

Takich czasów dozylismy dziś na PC tylko Papers Please i Windowsowy Pinball wiec japa i słuchać co sie dzieje na rynku konsol bo one ustawią Wam rynek na lata do przodu

PS A nowy DirectX nie dla psa kiełbasa bo XONE dostanie go za free w łatce a blacharnia już pewnie szykuje 1000 ziko na nową grafę i potem manewry na steamie aby promo upolować bo kasiorki na gry nie starczyło XD

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Już pisałem tutaj definicje. Titanfall nie jest exem, bo jest na PC, nie jest konsolowym exem, bo jest na 360. Ale jest argumentem w wojnie PS4 vs XOne, ponieważ na PS4 nie pograsz. Proste

Opublikowano

Szkoda,ze są dropy.Jeśli tf odniósł by sukces może devi by się ogarneli.W poprzedniej generacji cod był tak popularny bo miał 60 fpsow.Większość którzy nawet nie wiedzieli o co chodzi z tymi fpsami mówili,że lubią coda bo jest szybki.30Fps to zamula jest w shooterze.

Opublikowano

Lol? Czy my już tej cudownej "logiki" nie przerabialiśmy kiedyś przypadkiem?

"Batman Arkham City to dla mnie ex na WiiU, bo nie mam PS3 ani X360, a PC nie używam do grania!"

Równie dobrze możesz powiedzieć, że Killzone SF w ogóle nie istnieje, bo nie masz PS4.

Śmieszne ludzie.

Opublikowano

Beka z figaro, który widzi reklami tajtynfola ale nie widzi na portalach reklam infamousa xD

88 na metacriticu, szach mat klapki, tymczasem servery Shadow Fall

tumbleweed.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Oby do piatku  :banana:  :banana:

Opublikowano

Już spadło, bo 87.

Jakiś random dał 7/10.

Opublikowano

Adi ty to jednak blacharz jesteś pełną gębą. Cały rynek ma wykichane na PC, najlepsze tytuły pchające rynek do przodu wychodzą wyłącznie na konsole (w tym GTA5, które pobiło chyba wszystkie rekordy guinessa jakie mogło), cały rynek rozwija sie w oparciu o konsolowe tytuły a Ty żyjesz jakąś pieśnią z przeszłości. Chłopie jest 2014 rok, princess is in another castle - owszem gierki zrobione przez dwóch kolesi z gimbazy są ok, ale to potężne produkcje AAA pchają rynek do przodu. Czasy gdzie PC był platformą docelową minęły, już nawet Wiedźmin ma konsole jako główny cel a od biedy zrobią tez wersje dla blacharskiego plebsu aby ściągnąć hajsu od ludzi co bedą grę 3 dni uruchamiać a i tak tylko 30% z nich zobaczy ją w full HD.

W barach, pubach, na imprezach, w domach wszędzie królują konsole które napędzają już cały biznes zwany "grami" a blacharstwo cały czas wierzy że są master race. Otwórzcie oczy cały świat ma wyyebane na pecety i twórcy gier również mają wykichane czy gra na danym configu pójdzie czy nie bo i tak najpewniej ruchnąłeś ją z torrentow wiec po co w ogóle sie przejmować?

Takich czasów dozylismy dziś na PC tylko Papers Please i Windowsowy Pinball wiec japa i słuchać co sie dzieje na rynku konsol bo one ustawią Wam rynek na lata do przodu

PS A nowy DirectX nie dla psa kiełbasa bo XONE dostanie go za free w łatce a blacharnia już pewnie szykuje 1000 ziko na nową grafę i potem manewry na steamie aby promo upolować bo kasiorki na gry nie starczyło XD

Walduś przeczytaj jeszcze raz moje posty i sprawdź czy ja gdzieś coś napisałem o rynku gier :) Przecież to było czysto techniczne gadanie.

Nie żyje pieśnią przeszłości, mam PC i dobrze sie bawie grając w dobrze wygladające gry z płynną animacją jak i pikselkowe gry indy z bundli. Mam na 2014 zapowiedziane ciekawe gry i Oculusa na które czekam i co mnie obchodzi rynek i "większość". Większość to zawsze będą casuale, co mi do tego, jak się coś zmieni w kwestii poziomu gier na nowe konsole to pewnie kupie i Potatostation4. Jak narazie PC jest wiodącą platformą dla większości multiplatform, exy też mi pasują więc nie wiem właściwie co ty człowieku od mnie chcesz.

Ty masz spaczony obraz PCta więc dyskusja nie ma sensu. Żyjesz tym co ci konsolowe gazety/strony wbiły do głowy 10 lat temu.

Tak, w tej chwili jestem 100% blacharzem, konsole kupie prawdopodobnie na premiere Destiny zależnie od poziomu jaki ta gra będzie prezentować.

PS. Xbox nikogo bo TF dropuje, chodzi i wygląda gorzej niż na PCtowej karcie za 500zł. I CO TERASSS

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

A ILE FPSÓW MA TITANFALL NA PC? WIECEJ NIZ 60 HEHE

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Widzę, że masz na ból dupy potrzebna od zaraz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.