Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jedyna słuszna platforma do ogrania TF to PC. Zastanawiałem się kiedyś nad zakupem PS4 (przed poranną kawą), ale za jakie grzechy miałbym to robić? Teraz gierki śmigają na full, za 2 lata sprzedam obecną kartę, dołożę kilka stówek i znowu full. Mogę też wydac te 1800 zł i mieć sprzęt radzący sobie z gierkami gorzej niż moja obecna karta, który nawet .mp3 nie odtwarza. 

Do tego miałbym płacić za multi (Jak tam, poprawnie wczytuje się już lista znajomych, czy naprawią to podczas najbliższej "konserwacji"?)? Podczas trwania całej generacji będa może 2-3 gierki, które będą warte (dla mnie) zakupu tej konsoli (tj V i TLoU na PS3), więc może za kilka lat, jak będzie można za grosze wyrwać. 3 lata gwarancji na grafikę, procesor i płytę główną vs 1 rok na farelkę, którą strach latem odpalać (jeszcze trochę i zaleje nas fala postów na forum). Strategie, RPG, mody i horrory... Gry tańsze... Brak edycji HD w cenie premierowej gry...

No ja się pytam, po co? Jedyny powód, który wciąż pcha mnie w stronę kosnol, to ten "konsolowy klimat", którego de facto nie ma jakoś od PS2. Bądźcie, kur'wa mać, poważni proszę. Przypominam o możliwości podłączenia pada od X360, tudzież od PS4, no elo! Pad i k+m czy sam pad? Chyba lepiej mieć wybór do poszczególnych gatunków gier?

Na waszym miejscu wolałbym się przyznać, że jestem biedny, niż zgrywać niepoczytalnego. No tak, zapomniałem: sterowniki, crashe do pulpitu i taboret jak małpa, bo plebsowi ciężko kanapę ogarnąć xD Taka beka była z "pójdzie mi na full", a od premiery PS4/XO dyskusje na temat gier to w większości lament i modlitwa o jak najmniejszy wymiar kary.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Ale tu nie chodzi o PC, jako platformę do grania czy fakt, że można podpiąć pada. Niektórzy nie grają na PC, bo są przyzwyczajeni do konsol (które mają pewno od wielu, wielu lat) i również na konsolach odnajdywali znacznie więcej gier, których próżno było szukać na PC (gdzie Ratchet, Sly, Gran Turismo, gdzie Tekken, albo Ace Combat, gdzie God of War, Mario różnego rodzaju czy Gearsy później albo Forza? - przykłady na szybko). Zaletą konsol od zawsze była większa liczba gier różnorodnych gatunkowo. Ogółem też więcej wychodzi tam gier, które warto ograć, a których na PC nie odnajdziemy. Choćby nadchodzące Destiny, choćby aktualnie GTA V czy The Last of Us. Dwie najlepsze gry zeszłego roku.

To jest główną zaletą konsol. A kwestią gustu i sprawą otwartą jest, czy ktoś ma ochotę wydać 1700 zł na PS4 czy 2200 na Xbone'a i ogrywać gry w potencjalnie niższych detalach/gorszym frameracie. Forzy, Killzone'a, Knacka czy Ryse na PC nie znajdzie. A niektórzy dalej wolą wrzucić gierkę do konsoli i grać przed TV z padem w ręku, niż pchać wielką skrzynkę do salonu i podłączać pod to pada. To już nie to samo. Niby główny argument, ale niewielka liczba osób tak robi (sam nigdy się z czymś takim nie spotkałem).

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Cyferki ach te cyferki w poprzedniej generacji gdy były orężem obrońców kawałka plastiku MS to miały swoją wartość , teraz gdy są na korzyść drugiego obozu który ich tak samo używa to nagle straciły na wartości :wacko:

Obie strony barykady zmieniają argumenty o 180*, ale tego już nie zauważasz?

Opublikowano

Ty to Iras jednak serio inteligencją nie grzeszysz. Chodzi o robienie gry pod PCta a nie na PC. Nie wierze że muszę ci to tłumaczyć bo serio albo tak bardzo nic nie rozumiesz albo jesteś w gimnazjum.

Przykładem odwrotnym może być np Dark Souls portowane z konsol na PC.

Dark Souls wyżebraliście petycjami i dostaliście blisko rok po konsolach. Podobnie jak GTA IV, być może GTA V i masę innych tytułów. Gry, które wymieniłeś, powstają i wychodzą równolegle na wszystkie platformy. Wymienianie Watch_Dogs to już szczyt, bo Ubisoft dokładnie wyjaśnił w jak głębokim poważaniu ma blacharskie towarzystwo:

"It's always a question of compromise about the effect, how it looks, and the performance it takes from the system. On PC, usually you don't really care about the performance, because the idea is that if it's not [running] fast enough, you buy a bigger GPU. Once you get on console, you can't have this approach."

Opublikowano

Ty to Iras jednak serio inteligencją nie grzeszysz. Chodzi o robienie gry pod PCta a nie na PC. Nie wierze że muszę ci to tłumaczyć bo serio albo tak bardzo nic nie rozumiesz albo jesteś w gimnazjum.

Przykładem odwrotnym może być np Dark Souls portowane z konsol na PC.

Dark Souls wyżebraliście petycjami i dostaliście blisko rok po konsolach. Podobnie jak GTA IV, być może GTA V i masę innych tytułów. Gry, które wymieniłeś, powstają i wychodzą równolegle na wszystkie platformy. Wymienianie Watch_Dogs to już szczyt, bo Ubisoft dokładnie wyjaśnił w jak głębokim poważaniu ma blacharskie towarzystwo:

"It's always a question of compromise about the effect, how it looks, and the performance it takes from the system. On PC, usually you don't really care about the performance, because the idea is that if it's not [running] fast enough, you buy a bigger GPU. Once you get on console, you can't have this approach."

Petycje czy nie, co za różnica. To był przykład portu.

No rzeczywiście szczyt bo na konsolach trzeba gre ograbić z fajnych efektów żeby działała jak trzeba (dawno nikt nie podsyłał ostatniego gameplayu z PS4). Śmiesznie będzie jak się okaże że na PC gra wygląda tak jak to co widzieliśmy w 2012.

poza tym:

Taka beka była z "pójdzie mi na full", a od premiery PS4/XO dyskusje na temat gier to w większości lament i modlitwa o jak najmniejszy wymiar kary.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Mokry sen blacharza. Nawet nie wiem czy trolling, czy serio. Jeśli serio - współczuję.

Dark Souls to był przykład portu. BF4, Thief, Watch Dogs, Evolve, Alien: Isolation - głupoty.

Opublikowano

Petycje czy nie, co za różnica. To był przykład portu.

No rzeczywiście szczyt bo na konsolach trzeba gre ograbić z fajnych efektów żeby działała jak trzeba (dawno nikt nie podsyłał ostatniego gameplayu z PS4). Śmiesznie będzie jak się okaże że na PC gra wygląda tak jak to co widzieliśmy w 2012.

Nie będzie tak wyglądać w oryginale. Ale PCtowcy mają mody i ludzie z całą pewnością spróbują uatrakcyjnić wizualia w tej grze, więc zakładam, że prędzej czy później dojdą do takiego poziomu, jeżeli potrafią zrobić coś takiego z GTA IV:

Grand-Theft-Auto-4-full-hd-graphics-pc.j

Ujawniono minimalne wymagania sprzętowe Watch_Dogs:

s0t61sv35ef8.png

Wcale takie niskie nie są, a to automatycznie narzuca pytanie - jakie są w takim razie zalecane? 12GB RAM? i7? Grafika pokroju GTX770? Nie przyłożyli się do optymalizacji.

Opublikowano

Przede wszystkim potrafią ukraść modele samochodów z innej gry. Spróbuj zmodować GTA IV tak, żeby dało się przejść i miało przy tym jakąś spójność wizualną.

Tanie granie na PC się skończyło i z nową generacją konsol w rekomendowanych zaraz zaczną się pojawiać tytany.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

"It’s finally happening! FEZ is coming out on PlayStation platforms on March 25th! PlayStation 3, PlayStation 4 and PS VITA. All of ‘em!
Not only that, but any version purchased gives you access to the other two. Complete with shared save files!"

Opublikowano
"Nie sposób szaty graficznej FEZ-a określić inaczej niż mianem genialnego pixel artu. Co prawda nieustająca moda na wielkie piksele może się już wydać nużąca, ale to, co zrobili ludzie z Polytronu, zwala z nóg smakiem, jakością wykonania, pomysłowością i zróżnicowaniem. Wioski, wysepki, wodospady, neony, zacinający deszcz, cmentarz – długo by wymieniać miejsca i zjawiska wywołujące niekontrolowane „wow”. Nie inaczej jest z oprawą dźwiękową, za którą odpowiedzialny jest Rich Vreeland, młody kompozytor specjalizujący się w chiptune'ach. Muzyka do FEZ-a jest znakomita i dodaje grze charakteru."

Trzeba będzie sprawdzić. Posiadacze X360 mogli w to zagrać w 2012 już ;)

Opublikowano

Zaletą konsol od zawsze była większa liczba gier różnorodnych gatunkowo. Ogółem też więcej wychodzi tam gier, które warto ograć, a których na PC nie odnajdziemy. Choćby nadchodzące Destiny, choćby aktualnie GTA V czy The Last of Us. Dwie najlepsze gry zeszłego roku.

Tutaj bym mocno dyskutował. Różnorodność na odchodzącej generacji? Przez kilka lat, nie licząc Motorstorma i Burnouta praktycznie w ogólnie nie było konkretnych wyścigów, duże platformery praktycznie umarły, podobnie jRPGi. W pewnym momencie szuterków było tyle, że człowiek oddstawiał konsole na 2-3 miesiące w oczekiwaniu na w końcu coś innego. Na PC funkcjonuje każdy z tych gatunków plus o wiele więcej, sporo dla totalnych fetyszystów (visual novel itd).

Na PC wychodzi o wiele więcej gier, których nie można ograć na konsolach. To że nie są to produkcje AAA można uznać za wadę o ile się nie zapomni, że 90% gier o tym statusie można sobie spokojnie odpuścić, że coś nowego lub coś co nie jest oklepane do granic możliwości prędzej znajdziemy w mniejszych produkcjach. 2-3 naprawdę konkretne szpile na rok, których nie zobaczę na PC, to nie jest aż tak poważny powód do kupowania konsoli. Oczywiście najpierw takie gry muszą się w ogólne na tych nowych konsolach pojawić, żebym miał możliwość przeżywania takich dylematów.

Opublikowano

Dobrze czytam? Problemy z XBL, serwery nie działajo? Ouch :morning1::morning2:

Nudzisz. 

Opublikowano

Dzisiaj bede gral w Titanfall na Xbox One... w co beda grac posiadacze PS4? W tytuly startowe. 

Posiadacze PS4 zagrają w Titanfall na PC w 1080p ;)

Zaletą konsol od zawsze była większa liczba gier różnorodnych gatunkowo. Ogółem też więcej wychodzi tam gier, które warto ograć, a których na PC nie odnajdziemy. Choćby nadchodzące Destiny, choćby aktualnie GTA V czy The Last of Us. Dwie najlepsze gry zeszłego roku.

Tutaj bym mocno dyskutował. Różnorodność na odchodzącej generacji? Przez kilka lat, nie licząc Motorstorma i Burnouta praktycznie w ogólnie nie było konkretnych wyścigów, duże platformery praktycznie umarły, podobnie jRPGi. W pewnym momencie szuterków było tyle, że człowiek oddstawiał konsole na 2-3 miesiące w oczekiwaniu na w końcu coś innego. Na PC funkcjonuje każdy z tych gatunków plus o wiele więcej, sporo dla totalnych fetyszystów (visual novel itd).

Na PC wychodzi o wiele więcej gier, których nie można ograć na konsolach. To że nie są to produkcje AAA można uznać za wadę o ile się nie zapomni, że 90% gier o tym statusie można sobie spokojnie odpuścić, że coś nowego lub coś co nie jest oklepane do granic możliwości prędzej znajdziemy w mniejszych produkcjach. 2-3 naprawdę konkretne szpile na rok, których nie zobaczę na PC, to nie jest aż tak poważny powód do kupowania konsoli. Oczywiście najpierw takie gry muszą się w ogólne na tych nowych konsolach pojawić, żebym miał możliwość przeżywania takich dylematów.

Czy mógłbyś mi proszę wskazać te najlepsze produkcje na PC, których nie ogram na konsolach? :) Bo nie jestem w tym temacie obeznany, a oprócz niszowych tytułów nic wielkiego nie widzę (nie mówię tu o MMO). Piszę serio, bez żadnej zbędnej tutaj ironii.

Opublikowano

Haha, Zeratul napisał że zagra dziś w TF na XO, a tu XBL! padł.

To się nazywa ironia losu. Albo po prostu: "gorsza konsola" ;)

Opublikowano

Haha, Zeratul napisał że zagra dziś w TF na XO, a tu XBL! padł.

To się nazywa ironia losu. Albo po prostu: "gorsza konsola" ;)

za duzo palisz. 

Opublikowano

Brakuje odpowiedzi olewam nextgeny, na pastgenach ogrywam hity takie jak kijek prawdy czy dark souls 2.

Opublikowano

Brakuje odpowiedzi ze nie stac mnie nawet na past gena wiec na ps2 cos wychodzi?

Opublikowano

To jak tam robimy jakieś zakłady na średnią na MC?

TitanFall VS Infamous SS

Opublikowano

Obie beda nizsze od sredniej goty Dark Souls 2.

Opublikowano

Dobra panowie, głosujcie.

http://strawpoll.me/1298663

Wiadomo ze TitanFall2 na PS4 bo wtedy bedzie super goty owowow

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.