Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Tak całkiem realnie patrząc, to w listopadzie pewno Xbox One wjedzie na rynek w cenie 2199 zł (może będą wtedy większe obniżki, ale nie liczę na to). Podejrzewam, że zejdzie co najwyżej do pułapu 2000 zł. Gry też muszą być tańsze, jeżeli premierowe edycje FIFY 14 czy Battlefielda 4 pojawią się na rynku w momencie debiutu ich następców, to cena powinna spaść do przynajmniej 119 zł. A pewno będą po 200 znając Polskie realia.

Premiera w listopadzie jest w mojej opinii jak najbardziej realna, ale pojawienie się konsol w magazynach już teraz? W jakim celu, skoro zostało osiem miesięcy? W każdym razie cieszyłbym się, gdyby Microsoft poszedł po rozum do głowy i wywalił Kinecta z tego zestawu.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

W wywiadzie poświęconym napędzającej grę technologii i jej ewolucji, jeden z inżynierów pracujących w Respawn zdradził, że pierwotnie debiut studia miał ukazać się tylko na PC. Gdyby komputery pozostały jedyną platformą docelową, gra mogłaby wyglądać inaczej. Obranie celu na Xboksa One wymagało między innymi wprowadzenia do silnika obsługi DirectX 11, której wcześniej nie było. Nowa platforma usprawiedliwiała podjęcie dodatkowego wysiłku, dzięki któremu mamy grę, która dobiła do 86 punktów na Metacritic.

Ciekawe w co byście na tych iksboksach grali jakby MS nie podkupił PC exa.

Opublikowano

ależ ty masz ciętą riposte Mendrek, normalnie sonowska brzytwa

Fajnie jakby MS też miał jakąś mocną ripostę na PS4, ale zapowiada się że premiera XO w Polsce to będzie wystrzał z kapiszona.

O, o, o. Kolega zaczyna chyba powoli zauważać jedną z przewag konsol nad PC-tami - za konsolami stoją giganci. Nvidia nie zapłaci by Titanfall pozostawał ex'em na PC-ta ;)

Opublikowano

Fajnie jakby MS też miał jakąś mocną ripostę na PS4, ale zapowiada się że premiera XO w Polsce to będzie wystrzał z kapiszona.

Bo ty tak mówisz? Dawaj dalej, bo gorzej niż Knack i Kz(tu ok), nie będzie. Mogę się z kimś założyć o tego Halo2 i Forza w tym roku. Tylko nie mam Ps4, żeby je obstawic

Chociaż i tak nie wyslalbym c nie

Opublikowano

Już to widzę. Iras i Jura pewnie już przy premierze Daylight będą się jarać jaki fajny horror dostało PS4 "a na xboxie tylko ogródek" a później wyjdzie Planetside to będzie że PS4 ma za(pipi)istego shootera z wojnami w których uczestniczą setki graczy "a na xboxie tylko 12 graczy w tajtanfolu".

Bla bla bla. Jak Iras próbował się od was dowiedzieć, jak wygląda definicja exa, to ni cholery żaden nie potrafił określić.

Wy tu o PC a tymczasem:

Jedna z polskich sieci marketów elektronicznych ma już podobno konsolę w magazynach.

Jak donosi nasze źródło w jednej z sieci marketów elektronicznych, firma poinformowała już swoich pracowników o tym, że w magazynach pojawiły się konsole Xbox One. Jednocześnie zakazała pobierać produktu z magazynu, jako że oficjalna premiera sprzętu ma mieć miejsce w listopadzie tego roku.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,15622850,Xbox_One_w_Polsce_w_listopadzie_za_2300_zlotych_.html

Ładnie im musi tego złomu zalegać na magazynach, skoro u nas zaczynają odkładać osiem miesięcy przed premierą.

Opublikowano

@Zeratul - poprzez wygraną generacji chodzi mi głównie o liczbę gier na wyłączność, unikalne IP (w sensie, gry nietuzinkowe, jak Journey), nowe marki, poparcie graczy, rozwiązania technologiczne (jak PS Now albo "chmura M$") czy wyniki sprzedaży. Przynajmniej tak to rozumiem ;)

Nie sadzisz, ze to takie raczej bardzo subiektywne. No i rozumiem, ze w twoim przekonaniu Wii wygralo poprzednia generacje. 

O, o, o. Kolega zaczyna chyba powoli zauważać jedną z przewag konsol nad PC-tami - za konsolami stoją giganci. Nvidia nie zapłaci by Titanfall pozostawał ex'em na PC-ta  ;)

Mowisz, ze nie bedzie programu VIG i fun day? ;)

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Zeratul tak serio uważasz, że x jest lepszy bo ma gry pomimo, że poza tajtanem są tak ch,ujowe że aż palce i oczy bolą? (bo wiesz, większość z nas jest w tym temacie dla zabawy). I to nie jest kwestia "no może dla Ciebie są ch,ujowe" tylko ogólnie dla całego rynku. Strona po stronie tego tematu dostajesz info, że każdy leje na Xa. Nawet w krainie hamburgerów mają na niego wykichane i wolą PS4 z Killzłomem przy którym można w singlu zasnąć na stole. Do tego jasno masz statystyki pokazujące, że większość konsumentów "definately won't buy xbox one" a Ty dalej żyjesz jakimiś mrzonkami i sam nie wiem czym próbując udowadniać na forum o gierkach, że xbox lepszy bo Ty się lepiej przy nim bawisz. Ogarnij chłopie, że jesteś tym statystycznym marginesem błędu którym może się chwalić MS w swoich raportach. Czy też może ktoś ma Cię wziąć do fabryki gdzie na własne oczy przeliczysz, że Xshit sprzedaje się słabo a najgorętszy uber ex nie poprawił sytuacji?

Spoko Zeratul, ja tez sie dobrze bawie przy Xbonie to jest juz nas dwoch...dwa marginesy....

Opublikowano

Zeratul tak serio uważasz, że x jest lepszy bo ma gry pomimo, że poza tajtanem są tak ch,ujowe że aż palce i oczy bolą? (bo wiesz, większość z nas jest w tym temacie dla zabawy). I to nie jest kwestia "no może dla Ciebie są ch,ujowe" tylko ogólnie dla całego rynku. Strona po stronie tego tematu dostajesz info, że każdy leje na Xa. Nawet w krainie hamburgerów mają na niego wykichane i wolą PS4 z Killzłomem przy którym można w singlu zasnąć na stole. Do tego jasno masz statystyki pokazujące, że większość konsumentów "definately won't buy xbox one" a Ty dalej żyjesz jakimiś mrzonkami i sam nie wiem czym próbując udowadniać na forum o gierkach, że xbox lepszy bo Ty się lepiej przy nim bawisz. Ogarnij chłopie, że jesteś tym statystycznym marginesem błędu którym może się chwalić MS w swoich raportach. Czy też może ktoś ma Cię wziąć do fabryki gdzie na własne oczy przeliczysz, że Xshit sprzedaje się słabo a najgorętszy uber ex nie poprawił sytuacji?

Zeratul pisze o czymś co mógł pomacać, powąchać i ew. o(pipi)ić pałę, jeżeli mu się spodoba, a ty ew. możesz zobaczyć z tego video na strimie. No i pewnie, że turbo sprzedaż konsoli z jedną grą świadczy o poczytalności i świadomości kupującej ją klienteli, a nie wypranej świetnym marketingiem mózgownicy. Sam prawdopodobnie kupię PS4, ale do momentu kiedy mam płacić 1800 zł za plastik z możliwością odpalenia 2 gier na krzyż 5 miechów od jej premiery twierdząc, że liczą się gry ("dlatego wybrałem PS4 zamiast PC") to podziękuję i popatrzę, jak inni wmawiają sobie takie bzdety.

Opublikowano

hav3n i zeratul maja oba next geny i jednak wybierają xone? podkonsolę? 720p? 

JAK TO MOŻLIWE  :ninja:

NO JAK???

Edytowane przez kermit

Opublikowano

@Zeratul - poprzez wygraną generacji chodzi mi głównie o liczbę gier na wyłączność, unikalne IP (w sensie, gry nietuzinkowe, jak Journey), nowe marki, poparcie graczy, rozwiązania technologiczne (jak PS Now albo "chmura M$") czy wyniki sprzedaży. Przynajmniej tak to rozumiem ;)

Nie sadzisz, ze to takie raczej bardzo subiektywne. No i rozumiem, ze w twoim przekonaniu Wii wygralo poprzednia generacje. 

To zależy, bo można powiedzieć, że powyższe zdanie jest subiektywne, ale też patrząc na ogólny sukces platformy to jest fakt, że Wii wygrało poprzednią generację. Nintendo zawojowało rynek i cholernie się na tym przejechało w przypadku Wii U. Wii rozchodziło się jak ciepłe bułeczki, a konsola osiągnęła ogromny sukces finansowy. To może sugerować wygraną generacji. Zależy oczywiście, pod jakim kątem ją oceniać. Bo gdyby pod względem gier na wyłączność, to już opinie byłyby podzielone. Jedni kochają Zeldę, inni Gearsy, a jeszcze inni wielbią Uncharted.

Obiektywnie, pod względem ilości nagród, najlepszą grą poprzedniej generacji było The Last of Us. GTA V z kolei najlepiej sprzedającą się (szacun dla Rockstara za takie osiągnięcie) i równie wspaniałą. Subiektywnie to już ktoś może powiedzieć, że Halo 3 dla niego wymiata.

Ciężko jednoznacznie określić, co oznacza wygrana generacji, bo zależy od przyjętych kryteriów.

Opublikowano

hahaha... w zwiazku z tym w US juz w lutym zmniejszyla sie przewaga PS4 z 25% do 10%? 

Opublikowano

Pewnie było już, ale jeszcze wracając do tego, że nikt nie robi gier na PC:

Jak podaje GamesBeat, w przypadku platform docelowych dla nowo tworzonych gier największym zainteresowaniem twórców cieszą się pecety i urządzenia przenośne. Aż 53% ankietowanych zdradziło, że pracuje właśnie nad grą na komputery PC/Mac, zaś 52% tworzy również/lub na smartfony i tablety. W kategorii następnego projektu jest podobnie: 51% chce w najbliższej przyszłości dostarczyć grę przenośną, a 52% taką, którą uruchomimy także/lub na komputerach.

W przypadku konsol stacjonarnych pojedynek nie jest już tak bardzo wyrównany. Gry na PlayStation 4 robi aktualnie 14% ankietowanych (20% zamierza się zająć tą konsolą przy następnym projekcie), zaś na Xboksa One 12% (17% w przyszłości).

Ankieta przeprowadzona podczas ostatniego GDC.

Opublikowano

Pad Amazon(mozliwe,ze prototyp)

amazon-bluetooth-contogu18.jpg

amazon-bluetooth-contnmu64.jpg

amazon-bluetooth-cont0hu1m.jpg

amazon-gaming3z0u81.jpg

a6captr.jpg

By way of an overseas regulatory agency, similar to our very own FCC, we continue to hone in on the elusive Amazon media streamer. As the story goes, a fall launch was delayed with the Roku Apple TV competitor now looking quite likely for March or April. Netflix and Hulu appear to be confirmed, as does a forked Android build – similar to what Amazon has done with their line of Kindle Fire tablets. Which makes gaming out of the box quite likely.

The wireless Bluetooth controller features a gaggle of controls, including both shoulder buttons and triggers, in addition to media playback transport controls. Additionally, the central radioactive-looking button taps into Amazon’s GameCircle - perhaps to evolve beyond merely a gaming app hub and into something more full featured akin to Apple’s Game Center or Xbox Live.

http://www.zatznotfunny.com/2014-03/amazon-streamer-feature-bluetooth-gaming-controller/

Opublikowano

Zeratul pisze o czymś co mógł pomacać, powąchać i ew. o(pipi)ić pałę, jeżeli mu się spodoba, a ty ew. możesz zobaczyć z tego video na strimie. No i pewnie, że turbo sprzedaż konsoli z jedną grą świadczy o poczytalności i świadomości kupującej ją klienteli, a nie wypranej świetnym marketingiem mózgownicy. Sam prawdopodobnie kupię PS4, ale do momentu kiedy mam płacić 1800 zł za plastik z możliwością odpalenia 2 gier na krzyż 5 miechów od jej premiery twierdząc, że liczą się gry ("dlatego wybrałem PS4 zamiast PC") to podziękuję i popatrzę, jak inni wmawiają sobie takie bzdety.

ja nie mam i nigdy nie miałem żadnej konsoli. Nie mam również komputera, wszystko piszę z telefonu Nokia 3310. Dzięki temu jestem tutaj najwłaściwszym dyskutantem. 

edit

jaki kloc, przecież to podróbka pada od X-a, który jest ponoć najdoskonalszą konstrukcją świata. 

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

podobny do tego od X-a przynajmniej od dołu, z góry kanciasty i ohydny

Opublikowano

Klocicie sie o sprzedaż ps4 i xo ale mnie najpardziej cieszy ze nowe konosle w 2 miesiace przegonily wiiu!

Stop!! Zanim nintendofagi zaleją mnie hejtem to wysluchajcie do konca

sa 3 powody radosci

1 po sukcesie wii nintendo myslalo ze moze leciec w ch.. z mocą konsoli a i tak sprzeda 100mnl. Teraz widzą ze niekoniecznie i moze ogarną dupsko i zrobią konsole z dobrymi grami i dobrą mocą

2 balem sie ze jesli dobry trend wii bedzie kontynowany przy wiiu to doprowadzi do tego ze inne firmy oleją moc i beda iść w pseudo innowacje ktore dla corowych graczy sa malo podniecajace. Na szczęście jednak tak sie nie stanie

3 jesli nintendo po porazce wiiu zaprzestanie produkcji konsol to moze ich gry zaczną wychodzic na konsole sony i ms. I wszyscy na tym skorzystają bo nie trzeba bedzie kupowac kolejnej konsoli zeby zagrac w gry N. A jednak kilka fajnych gier tam mają

4 bonus - porazka wiiu przybliza powrot monster huntera na konsole sony

czyz nie mam racji?

Opublikowano

ja się posunę dalej i stwierdzę, że DS3 > DS4. Nieporęczny jakiś ten nowy Dual, ale to może moje ręce są przyswojone do starej wersji.

Opublikowano

hahaha... w zwiazku z tym w US juz w lutym zmniejszyla sie przewaga PS4 z 25% do 10%? 

gdzie wy (pipi)a takie informacje wyczytaliście. Daj yebany link albo nie pjerdol glupot.

Wydaje mi sie ze jak uruchomią Playstation Now to przestaną dawać gierki w plusie tylko wlasnie zastąpią je możliwością streamowania,

Sony jest na dużo lepszej pozycji niż MS i chyba tak już zostanie, maja lepszy sprzęt ktory kosztuje mniej, marketing zrobi swoje, szkoda tylko tego pada ze trzyma 6h

Masz PS4 w ogóle ? Zresztą po co ja pytam wiem, ze nie masz, bo (pipi)sz. Dobra pad nie trzyma może tylko co ds3 czy od xpudła z dobrymi akumulatorkami, ale nie trzyma też 6 h. trzyma spokojnie 10-12h. Więc jak nie wiesz to nie pjerdol.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Klocicie sie o sprzedaż ps4 i xo ale mnie najpardziej cieszy ze nowe konosle w 2 miesiace przegonily wiiu!

Stop!! Zanim nintendofagi zaleją mnie hejtem to wysluchajcie do konca

sa 3 powody radosci

1 po sukcesie wii nintendo myslalo ze moze leciec w ch.. z mocą konsoli a i tak sprzeda 100mnl. Teraz widzą ze niekoniecznie i moze ogarną dupsko i zrobią konsole z dobrymi grami i dobrą mocą

2 balem sie ze jesli dobry trend wii bedzie kontynowany przy wiiu to doprowadzi do tego ze inne firmy oleją moc i beda iść w pseudo innowacje ktore dla corowych graczy sa malo podniecajace. Na szczęście jednak tak sie nie stanie

3 jesli nintendo po porazce wiiu zaprzestanie produkcji konsol to moze ich gry zaczną wychodzic na konsole sony i ms. I wszyscy na tym skorzystają bo nie trzeba bedzie kupowac kolejnej konsoli zeby zagrac w gry N. A jednak kilka fajnych gier tam mają

4 bonus - porazka wiiu przybliza powrot monster huntera na konsole sony

czyz nie mam racji?

1. No mam nadzieję, że się ogarną i coś z tym zrobią, bo w trybie pilnym i natychmiastowym potrzebna jest jakaś rewolucja. Jeżeli taki Donkey Kong osiągnął raptem 180 tysięcy w 8 dni (a to powrót dobrej i znanej marki) to jest słabo. Jak Mario Kart tej konsoli nie sprzeda, to mogą pakować walizki.

2. Na szczęście, też się tego obawiałem.

3. Szybko nie przestaną i wątpię, żeby zrezygnowali z tego interesu, bo jednak mają jeszcze dużą siłę przebicia i marki rozpoznawalne na całym świecie.

Ale muszą podjąć radykalne kroki.

Opublikowano

Kolejny dzień, kolejna gra na plejstejszona zapowiedziana (oczywiście nie na xbona bo po ch.uj)

tym razem Race the Sun

wygląda intrygująco, odmiennie, minimalistycznie, jestem pod wrażeniem, hajp będzie większy niż wobec horizon 2, może dlatego, że z dwojga ta została faktycznie zapowiedziana, wychodzi w lato.

Opublikowano

e: Z innej beczki... Wg. mojego znajomego, który pracuje w EA w UK, MS ma za jakiś czas (może na E3) pokazać coś zaskakującego związanego z chmurą. A przynajmniej takie ma ponoć doniesienia...

Phil o tym wspominał na Twiterze, że moc chmury jest nieposkromiona i dzięki niej zobaczymy prawdziwe cuda, a na coś większego przyjdzie nam poczekać do E3 właśnie. Czekam z zapartym tchem, bo bardzo mnie interesuje sposób wykorzystania tej technologii i rozwiązanie potencjalnych problemów (przepustowość łącz, ograniczenia z tym związane, limit jednoczesnych połączeń). To jedna z tych rzeczy na E3, której wypatrywać będę jako pierwszej ;)

No... tylko... że Phil nic takiego nie powiedział. Przestań czytać newsy z ppe, oni tam angielskiego nie znajo.

Opublikowano

Rzygam już tą hipokryzją Figaro. :confused:

Nie da się go w tym temacie czytać. Ten sam worek co Irasy. :/

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.