Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

przynajmniej ma w co grać, w temacie o TF ludzie jedyne o czym piszą, to jak szybko olali tę grę :///

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

przynajmniej ma w co grać, w temacie o TF ludzie jedyne o czym piszą, to jak szybko olali tę grę :///

Spozniles sie o jeden dzien z takim zdaniem

Opublikowano

O właśnie, czas na aktualizację, bo nowe gry wyszły na PS4, a na Xbona nic.

Ilość dostępnych na rynku gier na PS4:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_4_games

59 available to purchase (9 of these are exclusive to PS4)

Ilość dostępnych na rynku gier na Xbone:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_games

35 available to purchase (9 of these are exclusive to Xbox One)

Na PS4 już prawie dwa razy więcej gier niż na Xbonie. A do tego multiplatformy zawsze lepsze na PS4. No i Sony daje w plusie co miesiąc jakąś grę, a MS ciągle dyma swoich sfrajerzonych klientów biorąc składki za nic. Boty nie dość że mają gorszą konsolę, to jeszcze nie mają w co grać no i muszą bulić za to co posiadacze PS4 mają za darmo. :turned:  Absolutny nokaut w wykonaniu Sony.

Opublikowano

w temacie o TF ludzie jedyne o czym piszą, to jak szybko olali tę grę :///

Chyba na Twojej planecie.

Opublikowano

Co niby posiadacze PS4 mają za darmo?

Za gry w plusie trzeba zapłacić abonament. Za granie po sieci trzeba płacić. Jedyną rzecz wspólną jaką dostają posiadacze PS4 i XO jest nuda z braku DOBRYCH gier. :(

Opublikowano

Za gry w plusie trzeba zapłacić abonament. Za granie po sieci trzeba płacić. Jedyną rzecz wspólną jaką dostają posiadacze PS4 i XO jest nuda z braku DOBRYCH gier. :(

Dlatego nie ma co się spieszyć z ps4 i kupiłem znowu ps3 żeby ograć Dark Souls 2 GOTY i pare rzeczy z plusa.  Nadkonsole wezme z podpakowanym TLOU i The Order jakoś na jesień.

Opublikowano

Posiadaczde PS4 mają gry które mogą ograć w ramach abonamentu, takiej usługi nie ma na XOne więc można powiedzieć że posiadacze PS4 mają gry za darmo w ramach abonamentu PS Plus

Opublikowano

UWAGA

były tu wiele razy rozmowy o tym czy jakaś gra jest dobra czy zła, i chce przedstawić swoją wizje tego co jest dobrym wyznacznikiem fajności gry

wiele razy były odniesienia do średniej na metatric, że jak gra ma średnią ok 80% to crap, były teksty o tym jakie oceny zbiera gra itp

uważam że to wszystko słabo pokazuje prawdziwy potencjał gry

a co lepiej go pokazuje? ilość postów o grze na forum! nawet na tym naszym polksim forum - to serio dobrze pokazuje czy gra jest wybitna i masa ludzi w nią gra i o niej rozmawia

kilka przykładów:

GTA5- ma ponad 600 stron nabitych, w kilku tematach bo ma własny kącik i podział na online, pytania itp - podstawowy temat ma ponad 470 stron + do tego dochodzi ponad 70 stron online + ponad 100 stron rozmów w innych tematach o GTA5

TLOU - 160 stron w podstawowym temacie,  + zaledwie 12 stron w TLOU online

battlefield 3 - 200 stron single, + 350 stron online

battlefield 4 - ponad 300 stron

dark souls - 150 stron

dark souls 2 - mimo że premiera była niedawno - prawie 50 stron

skyrim - ponad 70 stron na tablicy ps3 (najgorsza wersja)

uncharted 2 - ponad 170 stron

uncharted 3 - 150 stron

RDR - ponad 200 stron na tablicy ps3

i tak dalej

wiadomo że w niektórych przypadkach sporo z tego jest nabite jeszcze przed premierą, ale mimo to uważam to za dobry wyznacznik fajności gry - grube kilkadziesiąt stron albo nawet kilkaset oznacza że gra ma coś w sobie

a teraz przykłady innych głośnych wysoko ocenianych gier:

COD BO2 - 27 stron

COD pies - 20 stron

titanfall - 33 stron

dead rising 3 - 7 stron

inne głośne gry które sam uznaje za dobre, ale mimo to:

tomb raider - 33 stron ps3, 7 str x360

bioshock infinite - ponad 60 str ps3, i 6 str x360

i tak dalej, serio to dobrze pokazuje jakie gry są naprawde wybitne, jakie są bardzo dobre, a jakie są zwyczajnie przehajpowane i mają opłacone wysokie oceny (COD - no kurfa 20 milionów sprzedanych kopii a rozmowy o tej grze jest 10 razy mniej niż o uncharted albo TLOU)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Nowa strona więc nie.

Opublikowano

Nie uważasz Yano, że twoje posty lepiej by wyglądały chociaż tak:

UWAGA

Były tu wiele razy rozmowy o tym czy jakaś gra jest dobra czy zła, i chce przedstawić swoją wizje tego co jest dobrym wyznacznikiem fajności gry. Wiele razy były odniesienia do średniej na metatric, że jak gra ma średnią ok 80% to crap, były teksty o tym jakie oceny zbiera gra itp. Uważam że to wszystko słabo pokazuje prawdziwy potencjał gry

a co lepiej go pokazuje? ilość postów o grze na forum! nawet na tym naszym polksim forum - to serio dobrze pokazuje czy gra jest wybitna i masa ludzi w nią gra i o niej rozmawia. kilka przykładów:

GTA5- ma ponad 600 stron nabitych, w kilku tematach bo ma własny kącik i podział na online, pytania itp - podstawowy temat ma ponad 470 stron + do tego dochodzi ponad 70 stron online + ponad 100 stron rozmów w innych tematach o GTA5

dark souls - 150 stron

uncharted 3 - 150 stron

i tak dalej

wiadomo że w niektórych przypadkach sporo z tego jest nabite jeszcze przed premierą, ale mimo to uważam to za dobry wyznacznik fajności gry - grube kilkadziesiąt stron albo nawet kilkaset oznacza że gra ma coś w sobie, a teraz przykłady innych głośnych wysoko ocenianych gier:

COD BO2 - 27 stron

COD pies - 20 stron

titanfall - 33 stron

dead rising 3 - 7 stron

i tak dalej, serio to dobrze pokazuje jakie gry są naprawde wybitne, jakie są bardzo dobre, a jakie są zwyczajnie przehajpowane i mają opłacone wysokie oceny (COD - no kurfa 20 milionów sprzedanych kopii a rozmowy o tej grze jest 10 razy mniej niż o uncharted albo TLOU)

Edytowane przez mate5

Opublikowano

figaro wracaj do gimnazjum to moze sie nauczysz czytać

mate - hm może, ale nie jestem przekonany

ogolnie rzeczywiście pech że to był ostatni post na stronie bo serio nikt go nie przeczyta - a ja chciałęm tylko przekazać że uważam że dobrym wyznacznikiem fajności gry jest ilość rozmów na forum (typu GTA5 - ponad 600 stron, RDR, TLOU, uncharted - ok 200 stron, dark souls ponad 100 stron itp, a tymczasem wielki "hit" COD pies ma 20 stron.... - to serio pokazuje czy gra jest dobra i czy ludzie w nią grają i chcą o niej gadać*)

* - wiem że sie powtarzam ale to była skrócona wersja posta z poprzedniej strony

Opublikowano

figaro wracaj do gimnazjum to moze sie nauczysz czytać

mate - hm może, ale nie jestem przekonany

ogolnie rzeczywiście pech że to był ostatni post na stronie bo serio nikt go nie przeczyta - a ja chciałęm tylko przekazać że uważam że dobrym wyznacznikiem fajności gry jest ilość rozmów na forum (typu GTA5 - ponad 600 stron, RDR, TLOU, uncharted - ok 200 stron, dark souls ponad 100 stron itp, a tymczasem wielki "hit" COD pies ma 20 stron.... - to serio pokazuje czy gra jest dobra i czy ludzie w nią grają i chcą o niej gadać*)

* - wiem że sie powtarzam ale to była skrócona wersja posta z poprzedniej strony

Strzelam, że koledzy nie mieli na myśli tego, że nikt twojego posta nie przeczyta, bo jest ostatni na stronie, a raczej to, że jest bardzo nieczytelny i wygląda, jakby pisał go (ha!) gimnazjalista, do którego tak każdego próbujesz przyrównać.

Siadaj, pała, wracaj skręcać kable.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Yano ciekawa teoria, szczególnie patrząc na to ile stron tematu mają śmieciowe exy na PS3 jak starhawk itd xD

Wszystkie exy od Sony zasluguja na szacunek

Opublikowano

mazzeo - dokładnie, jeszcze nie znalazłem wyjątków od tej teorii a stosuje ją od jakiegoś czasu, jeśli gra ma kilka-kilkanaście stron na forum to serio nie może być tak dobra jak gry które mają ok 100 stron lub więcej

oczywiście to godzi w różne exy, zarówno na ps3 jak i na x360 - ale taka prawda, jeśli gra naprawde jest za(pipi)ista to ludzie o niej gadają i potrafi nabić grube kilkadziesiąt stron, jeśłi ma ok 20 stron albo mniej, to nawet jeśli ma średnią 90% na metatric to jednak coś jest nie tak

ragus - mógłbyś dla odmiany coś sensownego powiedzieć? osobiste wycieczki to naprawde niski poziom

Edytowane przez Yano

Opublikowano

potencjał gry

a co lepiej go pokazuje? ilość postów o grze na forum! nawet na tym naszym polksim forum - to serio dobrze pokazuje czy gra jest wybitna i masa ludzi w nią gra

ale mimo to uważam to za dobry wyznacznik fajności gry - grube kilkadziesiąt stron albo nawet kilkaset oznacza że gra ma coś w sobie, a teraz przykłady innych głośnych wysoko ocenianych gier:

Wiem, że większość ludzi scrolluje posty Yana ale po powyższym naprawdę zalecam ignorowanie tego użytkownika.

Opublikowano

Yano, takie klasyfikowanie gier jest trochę zbyt ogólne i krzywdzące dla niektórych tytułów. Np. temat o Twisted Metal na PS3 to marne kilka postów i gra jest uważana za "śmieciowy ex", niemniej dla mnie był to must-have, bo w serię zagrywałem się na PSX jeszcze za dzieciaka i mam do niej wielki sentyment. Druga część to legenda na PSX (pamiętam jak ludzie zagrywali się w salonach gier), ale co mainstream to mainstream.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Yano, takie klasyfikowanie gier jest trochę zbyt ogólne i krzywdzące dla niektórych tytułów. Np. temat o Twisted Metal na PS3 to marne kilka postów i gra jest uważana za "śmieciowy ex", niemniej dla mnie był to must-have, bo w serię zagrywałem się na PSX jeszcze za dzieciaka i mam do niej wielki sentyment. Druga część to legenda na PSX (pamiętam jak ludzie zagrywali się w salonach gier), ale co mainstream to mainstream.

rozumiem, ja sam zagrywałem się w różne gry które były słabo oceniane i ogólnie pojechane po całości, ale ta moja teoria ma pokazywać ogólną fajność gry, i mówić potencjalnym nabywcom czy gra jest jedynie głośna w mediach i w prasie czy serio ludzie lubią w nią grać

oczywiście że różne osoby mogą zakochać się w różnych grach i nawet gierki któe dostają 6/10 mogą mieć kilku wielki fanów

ale moja teoria nie mówi o tych kilku wyjątkach tylko o ogóle

jak widze dwie gry - obie mają średnią 9/10 w prasie ale jedna ma 7 stron na forum a druga ponad 100 stron na forum, to jednak bardziej będę sie skłaniał żeby wypróbować tą drugą. bo oczywiście jest szansa że zakocham sie w grze którą inni olali szerokim sikiem, ale to już kwestia przypadku, a ja chciałem przedstawić ogólną zasade, a nie  rozdrabniać się na wyjątki (komuś może sie nie podobać gra która ma 10/10 a za to może polubić gre która dostała 5/10)

do hejterów- zastanówcie sie czasem chociaż pół minuty zanim zaczniecie hejtować, albo pokażcie mi beznadziejną gre która ma setki stron na forum albo cudowną gre która ma 7 stron (nie licze tu sony i X botów którzy każdą gre konkurencji traktują jak najgorszego crapa)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

UWAGA

były tu wiele razy rozmowy o tym czy jakaś gra jest dobra czy zła, i chce przedstawić swoją wizje tego co jest dobrym wyznacznikiem fajności gry

wiele razy były odniesienia do średniej na metatric, że jak gra ma średnią ok 80% to crap, były teksty o tym jakie oceny zbiera gra itp

uważam że to wszystko słabo pokazuje prawdziwy potencjał gry

a co lepiej go pokazuje? ilość postów o grze na forum! nawet na tym naszym polksim forum - to serio dobrze pokazuje czy gra jest wybitna i masa ludzi w nią gra i o niej rozmawia

kilka przykładów:

dark souls - 150 stron

uncharted 3 - 150 stron

i tak dalej

wiadomo że w niektórych przypadkach sporo z tego jest nabite jeszcze przed premierą, ale mimo to uważam to za dobry wyznacznik fajności gry - grube kilkadziesiąt stron albo nawet kilkaset oznacza że gra ma coś w sobie

a teraz przykłady innych głośnych wysoko ocenianych gier:

COD BO2 - 27 stron

COD pies - 20 stron

titanfall - 33 stron

dead rising 3 - 7 stron

tl;dr

ilosc stron na polskim forum jest wyznacznikiem fajności gry

Opublikowano

Najlepszym wyznacznikiem "fajności gry" jest miejsce jakie zajmuje posród plebiscytów czytelników portalu PPE oraz użytkowników forum - i tutaj ciekawostka; okazuje się że śr. ocen recenzentów tak nielubianego przez graczy metacritic mimo wszystko, w zdecydowanej większości odwzorowują gusta graczy. Tytuły mniej znane i poniżej pewnej skali % faktycznie tracą na metacriticu i gamerankings. Szkopuł w tym że tytuły dzierżące śr. ocen ponad 85%, rzadko kiedy okazują się przereklamowane, a te zawierające średnią 89% i więcej zwyczajnie odpowiadają gustom większości z Nas. Oto i dowód:

Top 10 GOTY 2013 użytkowników forum PPE:

1. TLOU

2. GTA V

3. BioShock Infinite

4. Tomb Raider

5. MGS: Revengeance

6. Rayman Legends

7. Pokemon X

8. Dragon’s Crown

9. Ni No Kuni

10. Metro

Top 10 2013 GOTY wg redaktorów PSX Extreme:

1. TLOU

2. GTA V

3. TR

4. BioShock Infinite

5. Rayman Legends

6. Super Mario 3D World 

7. BF4

8. AC4: BF

9. Hotline Miami

10. Spinter Cell: Blacl List

Top 10 GOTY 2013 wg czytelników serwisu PPE:

1. TLOU

2. GTA V

3. TR

4. BioShock Infinite

5. AC4: BF

6. Diablo 3

7. Ni No Kuni

8. Super Mario 3D World

9. FC3: BD

10. Rayman Legends

Spójrzmy teraz jak na Top 10 GOTY 2013 zapatrują się średnie ocen recenzentów z metacritic:

Top 10 GOTY 2013 użytkowników forum PPE - oczami metacritic:

1. GTA V – 97%

2. TLOU – 95%

3. BioShock Infinite – 94%

4. Rayman: Legends – 90%

5. TR – 87%

6. Pokemon X – 87%

7. Ni No Kuni – 85%

8. Dragon's Crown – 82%

9. MGS: Revengence – 80%

10. Metro – 80%

A oto jak wyglądało by 10 najlepszych pozycji roku 2013 wg metacritic:

Top 10 GOTY 2013 wg śr. metacritic

1. GTA V – 97%

2. TLOU – 95%

3. BioShock Infinite – 93-94%

4. Super Mario 3D World – 93%

5. Rayman: Legends – 90%

6. Tomb Raider – 87%

7. Pokemon X – 87%

8. Diablo 3 – 86-87%

9. Hotline Miami – 87%

10. AC4 – 86-88%

11. Ni No Kuni – 85%

12. Spinter Cell: Black List 82-84

13. Dragon's Crown – 82%

14. FC3: BD – 80-82%

15. MGS: Revengence – 80%

16. Metro – 80%

17. BF4 – 79-80%

Jak sami widzicie 7 na 10 pozycji z Top 10 GOTY 2013 naszego forum odpowiada najwyższym średnim uzyskanym przez metacritic. Co za tym idzie tytuły takie jak TR, TLOU, BioShock:Infinite, Ni No Kuni zwyczajnie zasługują na swoje +85% na metacrtitic. Wybraliśmy je sami. W corocznym plebiscyćie na GOTY.

Czy to nie zastanawiające że rzekomo "oceny PSX Extreme i średnie z metacritic nikogo", podczas gdy znacząca większość z nich odpowiada opiniom tego forum? 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Brakuje zestawienia z ilością stron tematu o każdej z tych gier.

Opublikowano

@nobody

Na ciemnej skórce NIC nie widać oprócz wstępu.

Lol, ten gif Mazzeo. xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.