Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Moim zdaniem gra przelomowa to taka, ktora wprowadza do branzy cos czego nikt wczesniej nie zrobil/widzial. Tak na szybko, lista oczywiscie niekompletna:

DOOM - za grafike oraz animacje (bujanie przy chodzie, przeladowywanie, wrogowie itd.). Jak ktos wczesniej widzial tylko Wolfensteina to zobaczenie DOOMA mozna przyrownac do ogladania odpalonej rakiety z butelki na sylwestra vs start promu kosmicznego.

SYSTEM SHOCK - za operowanie postacia (wychylanie sie, kucanie, wspinanie na polki - tak ku.rwa wspinanie sie a nie podskok na 20cm), za mozliwosc zmiany emunicji w broni, za rzuty granatami, za cyberprzestrzen, za audiologi, za genialnego wroga, za scenariusz, za klimat.

FADE TO BLACK - za pierwsza gre w TPP (i za swietny scenariusz)

COMMAND & CONQUER - za mozliwosc zaznaczenia wszystkich jednostek na planszy a nie tylko jednej (DUNE2) czy czterech (Warcraft1)

DUKE NUKEM 3D - za wprowadzenie do shooterow interakcji (bilard, cycki, podglad kamery, picie wody, rozbijanie kibli, latanie, nurkowanie, chyba tylko ruchania tam nie bylo)

STARCRAFT - za przelamanie schematu "lustrzanego odbicia" we frakcjach i dodanie trzeciej

GTA - za bycie zlym

DUNGEON KEEPER - za bycie jeszcze bardziej zlym

GEARS of WAR - za cover system

MGS - za przelamanie 4 sciany

MORTAL KOMBAT - za ultra brutalnosc

PRZYGODOWKI od LUCASARTS - za interfejs graficzny (kursor zamiast wpisywania komend)

edit:

TOMB RAIDER - za wprowadzenie kobiety jako bohatera gry

Edytowane przez Mejm

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

The Last of Us - za pierwszą (tak, pierwszą) grę, która przedstawiła prawdziwie ludzkich bohaterów w surowej i brudnej historii, jakiej żadna inna gra wcześniej nie opowiedziała.

Edit. Jak ktoś skontruje Silent Hillem 2 itp., to znaczy, że nie ma pojęcia, o czym mowa.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Jest na X360 gra kalibru TLOU dla ktorej warto kupić konsolę ? ( Girsy i Halo na PC oblatałem)

Opublikowano

Nie ma takich gier na xboxa, tylko płytkie strzelanki.

Opublikowano

nie wiem dlaczego tak wielu ludzi uważa, ze cover system został wymyślony przez twórców GoW

Opublikowano

Moim zdaniem gra przelomowa to taka, ktora wprowadza do branzy cos czego nikt wczesniej nie zrobil/widzial. Tak na szybko, lista oczywiscie niekompletna:

DOOM - za grafike oraz animacje (bujanie przy chodzie, przeladowywanie, wrogowie itd.). Jak ktos wczesniej widzial tylko Wolfensteina to zobaczenie DOOMA mozna przyrownac do ogladania odpalonej rakiety z butelki na sylwestra vs start promu kosmicznego.

SYSTEM SHOCK - za operowanie postacia (wychylanie sie, kucanie, wspinanie na polki - tak ku.rwa wspinanie sie a nie podskok na 20cm), za mozliwosc zmiany emunicji w broni, za rzuty granatami, za cyberprzestrzen, za audiologi, za genialnego wroga, za scenariusz, za klimat.

FADE TO BLACK - za pierwsza gre w TPP (i za swietny scenariusz)

COMMAND & CONQUER - za mozliwosc zaznaczenia wszystkich jednostek na planszy a nie tylko jednej (DUNE2) czy czterech (Warcraft1)

DUKE NUKEM 3D - za wprowadzenie do shooterow interakcji (bilard, cycki, podglad kamery, picie wody, rozbijanie kibli, latanie, nurkowanie, chyba tylko ruchania tam nie bylo)

STARCRAFT - za przelamanie schematu "lustrzanego odbicia" we frakcjach i dodanie trzeciej

GTA - za bycie zlym

DUNGEON KEEPER - za bycie jeszcze bardziej zlym

MGS - za przelamanie 4 sciany

MORTAL KOMBAT - za ultra brutalnosc

PRZYGODOWKI od LUCASARTS - za interfejs graficzny (kursor zamiast wpisywania komend)

edit:

TOMB RAIDER - za wprowadzenie kobiety jako bohatera gry

No i znowu wiekszosc to strzelanki.

Czasem sie zastanawiam czemu ja w ogole wchodze w te dzialy konsolowe, gdzie kumatych jest moze 2% graczy.

Opublikowano
lista gierek

dzie Virtua Fighter?

Opublikowano

Czezki kupiłeś tego 3dsa czy dalej strzelasz w kilzołnie?

Opublikowano

No teraz super robot taisen og endless frontier - zerwalo mi gacie, niesamowity system walki, animacje i klimat.

Sa nawet just frame'y <podniecony>

A killzone fajny, granatnik przypomina mi czasy q2 ;/

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Ok to uszanowanko.

Opublikowano

Jak skoncze to napisze wiecej o tym wspanialym tytule dla wybrancow (na razie 25h na liczniku; zarwane nocki).

Kles ponizej nie ogarnia tej gry (zero canceli np), ale warto spojrzec:

Najwiekszy badass ever:

Animacje <3333333

Moze nagram cos potem, bo widze, ze malo kto na yt wydobyl potencjal systemu walki z tej gry.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

@Eurogamer

Activision has indefinitely postponed Xbox One version of The Amazing Spider-Man 2, just weeks from release. What's going on?

czyzby wyszlo im 600p w tej produkcji i chca powstrzymac beke ?

Edytowane przez erix

Opublikowano

nie wiem dlaczego tak wielu ludzi uważa, ze cover system został wymyślony przez twórców GoW

Nie tyle co wymyślony, ale Epic po prostu udoskonalił cover system, który wcześniej był jedynie ciekawostką, a po gearsach, standardem.

Opublikowano

Pewnie chodziło o to, że GoW spopularyzował cover system. To właśnie po tej grze ten element zadomowił się w grach TPP.

Opublikowano

Dalem GoW zeby xboty nie czuly sie pokrzywdzone no ale widac forumek nie ma litosci.

Opublikowano

Jak skoncze to napisze wiecej o tym wspanialym tytule dla wybrancow (na razie 25h na liczniku; zarwane nocki).

Perfidna autoreklama

Karny kutas dla Atlusa/Bamco, że nie wydali Exceed po angielsku. Chciałem kupić japońca mimo wszystko, ale ceny z kosmosu...

:<

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Perfidna autoreklama

Karny kutas dla Atlusa/Bamco, że nie wydali Exceed po angielsku. Chciałem kupić japońca mimo wszystko, ale ceny z kosmosu...

:<

Do mnie leci z Tokio ;<

Jest patch ang na cale menu i scenariusz w txt na necie :]

Z tego co widzialem dodali kilka ACTow do kustomizacji i zmieniania w locie <3333

Opublikowano

a wiecie, że ponoć jesteśmy blisko poznania daty premiery driveclub?

Opublikowano

Do mnie leci z Tokio ;<

Jest patch ang na cale menu i scenariusz w txt na necie :]

Z tego co widzialem dodali kilka ACTow do kustomizacji i zmieniania w locie <3333

Wchodzę na eBay. Gra znacznie tańsza niż pamiętam była rok temu...

...kupione. W dodatku od jednego z ulubionych i sprawdzonych sprzedawców (dora_ts17).

Patcha nie wgram. Przeboleję japońszczyznę - w inne odsłony serii gram bez większych problemów.

Opublikowano

Tez od niego kupilem xD

Opublikowano

Aż się dziwię, że jeszcze nas z CW nie wygonili. W końcu japońszczyzna i piksele nikogo.

:3

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

wiecie, ze sony chciało pierwotnie dogadać się z respawn i titanfall miało wylądować na vicie???!!!!!!!!!

http://www.eurogamer.net/articles/2014-04-17-sony-wanted-a-playstation-vita-version-of-titanfall

Developer Respawn reached out to Sony before Titanfall's exclusivity agreement with Microsoft was signed to discuss PlayStation 4 target specs, but was told the platform holder wasn't ready to divulge the details.

Sony suggested a PlayStation Vita version instead, and offered to help make it.

Opublikowano

Patrzaz zaciekawieniem w co gra konsolowa szlachta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.