Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ile micro zarabia na elektronice a ile na sofcie?

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Dobrze miec pod reka znaafcuf w temacie, w czasach w ktorych zaden producent samochodow nie zarabia na sprzedanym samochodzie.

Opublikowano

A myslicie ze skad sie wzielo PlayStation Home :-)

hehe, dobre ;]]]]]]] pozdrawiam!

Opublikowano

Ile micro zarabia na elektronice a ile na sofcie?

The Microsoft Business Division posted $6.32 billion of revenue, an 8% increase from the prior year period. Adjusting for the net recognition of revenue related to the Office Upgrade Offer and Pre-Sales, Microsoft Business Division non-GAAP revenue increased 5%. During the quarter, we launched the new Office, enhancing productivity and the user experience through new mobility, social, and cloud features.

The Server & Tools business reported $5.04 billion of revenue, an 11% increase from the prior year period, driven by double-digit percentage revenue growth in SQL Server and System Center.

“Our enterprise business continues to thrive,” said Kevin Turner, chief operating officer at Microsoft. “Enterprise customers are increasingly turning to Microsoft for their IT solutions and as a result, we continue to take share from our competitors in key areas including hybrid cloud, data platform, and virtualization.”

The Windows Division posted revenue of $5.70 billion, a 23% increase from the prior year period. Adjusting for the recognition of revenue related to the Windows Upgrade Offer, Windows Division non-GAAP revenue was flat. During the quarter, we added to the Surface family of devices with Surface Pro.

The Online Services Division reported revenue of $832 million, an 18% increase from the prior year period. Online advertising revenue grew 22% driven by an increase in revenue per search.

The Entertainment and Devices Division posted revenue of $2.53 billion, an increase of 56% from the prior year period. Adjusting for the recognition of revenue related to the Video Game Deferral, the division’s non-GAAP revenue increased 33% for the third quarter. Xbox LIVE now has over 46 million members worldwide, an 18% increase from the prior year period.

“Our diverse business continues to deliver solid financial results, even as we navigate the evolving device market,” said Peter Klein, chief financial officer at Microsoft. “Looking ahead, we will continue to invest in long-term growth opportunities to drive our devices and services strategy forward and deliver ongoing value to shareholders.”

Opublikowano

Słyszeliście że MS planuje w tym roku zwolnić, albo nawet zaprzestać produkcję Xbonów, bo za dużo konsol zalega na półkach? ALE, ALE TITANFALL.

Na amazonie znowu można dostać xboxa one day one edition. Myślałem że aby zachować honor microsoft  zakopie te xboksy w Meksyku, ale dla nich lizy się tylko kasa. :teehee:

Well, this is awkward. Amazon seem to have found some extra Day One Edition Xbox Ones, and they're selling them at $499.99. And yes, it's actually stocked by Amazon, not a different seller. This version includes the exclusive achievement and black packaging. If you're the kind of guy that really wants the achievement or Day One packaging but missed it for whatever reason, then you can grab it

http://www.gamrreview.com/news/91388/xbox-one-day-one-edition-back-in-stock-on-amazon/

http://www.amazon.com/Xbox-One-Standard-Edition/dp/B00CMQTVUA/?tag=vglnkc4302-20

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Nie chce mi się tego czytać, ale fajnie że znalazłem wam jakieś zajęcie i na chwilę przestaliście pisać swoje brednie o tym że xbone to dobra konsola.

Opublikowano

Niech ten MS zrobi coś poważnego, zapowie Shenmue 3, da obniżkę do 299 dolarów, dorzuci do bundla Titanfalla oraz azjatycką prostytutkę bo serio CW zaczyna się robić już beznadziejnie nudne.

Opublikowano

Nie chce mi się tego czytać, ale fajnie że znalazłem wam jakieś zajęcie i na chwilę przestaliście pisać swoje brednie o tym że xbone to dobra konsola.

Idz poszukaj jakiejs dobrej gry na PS4 to nie bede musial czytac Twoich postow minimum do listopada

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Niech ten MS zrobi coś poważnego, zapowie Shenmue 3, da obniżkę do 299 dolarów, dorzuci do bundla Titanfalla oraz azjatycką prostytutkę bo serio CW zaczyna się robić już beznadziejnie nudne.

jlaw-whtvr.gif

Revenue...

Sony z PS4 - $399*7,000,000=$2,793,000,000

Microsoft z Xbox One - $499*5,000,000=2,495,000,000

$2,793,000,000 - $2,495,000,000 = $298,000,000

Microsoft Revenue - $77,885,000,000

Sony Revenue - $72,349,000,000

$77,885,000,000 - $72,349,000,000 = $5,536,000,000

$5,536,000,000-$298,000,000 = $5,238,000,000

Sony Net Income  $458,000,000

Microsoft Net Income $21,860,000,000

$21,860,000,000 - $458,000,000 = $21,402,000,000

Reasumujac te $300 mln roznicy w sprzedazy stanowi 0.39% przychodu Microsoftu i 0.41% przychodu Sony. Ta sprzedaz ma tak cholernie wielki wplyw na obie firmy

And-then-I-xev214.jpg

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Od kiedy to firmy inne niż Nintendo zarabiają na konsolach? Myślałem że kasa jest z gier...

Opublikowano

Od kiedy to firmy inne niż Nintendo zarabiają na konsolach? Myślałem że kasa jest z gier...

No to jak ma Sony zarabiac jak:

1. #PS4hasnogames

2. Sony rozdaje gierki za darmo w plusie.

Opublikowano

Zeratul, w pupie mam ile jaka firma zdobyła pieniędzy (who cares), chodzi o samych graczy i niwelujące zainteresowanie konsolami Xboxowymi.

Opublikowano

To zależy od etapu, na którym jest dana konsola. Na początku producent dopłaca albo sprzedaje po kosztach, ale z czasem koszty produkcji spadają i zaczynają zarabiać na sprzęcie, ale co do zasady pieniądze robi się na grach.

Opublikowano

Zeratul, w pupie mam ile jaka firma zdobyła pieniędzy (who cares), chodzi o samych graczy i niwelujące zainteresowanie konsolami Xboxowymi.

A dziekuje u mnie wszystko dobrze... gram glownie na Xbox One pomimo, ze posiadam oba next-geny. 

Opublikowano

Sony nie rozdaje za darmo gierek w plusie, tak dla wyjasnienia.

Opublikowano

A chwalili się że poszło w świat 5 mln, konsol.

Nie ważne ile poszło w świat i leży za półkach. Ważne ile trafiło do klienta.

Sony wins, fatality

No ciekawe, a jak sony robiło to dokładnie to samo z ps3 byle przeciągnąć o 8 sztuk na krzyż xboxa360 to klapersy cicho siedziały cnie.

Człowiecze,  PS3 niszczyło X360 nawet pomimo późnego startu. Jedyne co microsoft mógł zrobić i zrobił to przyśpieszył produkcje x360 co okazało się RRoD

Ale x360 i tak uratowali piraci przez co konsola jakoś tam się sprzedawała. 

Opublikowano

A dziekuje u mnie wszystko dobrze... gram glownie na Xbox One pomimo, ze posiadam oba next-geny.

Jesteśmy wszyscy w szoku, że nie jest inaczej.

Opublikowano

Sony nie rozdaje za darmo gierek w plusie, tak dla wyjasnienia.

Masz racje to co rozdaja trudno jest nazwac grami

Opublikowano

A chwalili się że poszło w świat 5 mln, konsol.

Nie ważne ile poszło w świat i leży za półkach. Ważne ile trafiło do klienta.

Sony wins, fatality

No ciekawe, a jak sony robiło to dokładnie to samo z ps3 byle przeciągnąć o 8 sztuk na krzyż xboxa360 to klapersy cicho siedziały cnie.

Człowiecze,  PS3 niszczyło X360 nawet pomimo późnego startu. Jedyne co microsoft mógł zrobić i zrobił to przyśpieszył produkcje x360 co okazało się RRoD

Ale x360 i tak uratowali piraci przez co konsola jakoś tam się sprzedawała. 

83,7 mln to jest "jakoś tam" :P?

Opublikowano

aż dziwne że nikt nie pisze jeszcze o tym, microsoft kupił nokie i od teraz te telefony będą się nazywać microsoft mobile, chwila szczęścia dla botów

Opublikowano

aż dziwne że nikt nie pisze jeszcze o tym, microsoft kupił nokie i od teraz te telefony będą się nazywać microsoft mobile, chwila szczęścia dla botów

No a Sony wchodzi na rynek nieruchomosci i bedzie mozna sobie wynajac od nich kawalerke. Mendrek juz pewnie pakuje graty na przeprowadzke  :turned:

Opublikowano

Microsoft kupił Nokię chyba z rok temu.

Opublikowano

no nie wiem czy kupiłbym od sony mieszkanie, #thisiswaiting, #soon, itp twitty przez kolejne miechy w oczekiwaniu na własne 4 kąty... 

Opublikowano

Microsoft kupił Nokię chyba z rok temu.

dokladnie :) olo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.