Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

A gdzie Skyrim? Tam przecież można z łuku strzelać.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

wszystko wszystkim, ale ten Far Cry 3 na drugim miejscu mnie rozje.bał do reszty XD

Opublikowano

Lista pod Januszy. Walić to. W każdym piśmie lub na każdej stronie o grach, jeżeli idzie o jakieś rankingi z podziałem na gatunki, jest wiele gier, które do gatunku nie należą. Do tego dochodzi umieszczanie nowych gówien aby Janusz się czuł dumny, że gra w osom grę.

Opublikowano

Lista jest spie-rdolona i tyle, bo Far Cry 3 jest bardzo dobrym tytułem, ale stawianie go obok Bioshocka czy Halo/GoWa jest wręcz żałosne, brakuje Need For Speeda tam też można strzelać impulsem elektromagnetycznym

Opublikowano

wszystko wszystkim, ale ten Far Cry 3 na drugim miejscu mnie rozje.bał do reszty XD

Dlaczego? Co prawda GOW 1 zasłużył na to miejsce dużo bardziej, ale gra sama w sobie bardzo fajna, szczególnie misje fabularne i flow polowań i wykonywania przedmiotów ze skór zwierząt i roślin. Trzeba jedynie przywyknąć do animacji. Mnie na dużej plazmie z dobrą kolorystyką (aż tak) nie raziła. Może dlatego że animacja na terenach otwartych stale była poniżej 30 klatek, więc człowiek obcując z tym goownem non stop przestawał to zauważać.  :whistling:  

Opublikowano

A listę RPG też zrobili? Mass Effect 2/3 na którym miejscu?

Opublikowano

Na razie jest lista action-adventure, shooterów i racerów.

Opublikowano

Czyli w zasadzie wszystkie gatunki dla casuali.

Opublikowano

Ach i ta kategoria "action-adventure". Rozumiem, że każda gra z kamerą TPP i wysokim budżetem się kwalifikuje? No spójrzcie na tą listę, czego tam nie ma.

-Jakiej słuchasz muzyki?

-No różnie, fajnej głównie.

-Jakie gry lubisz?

-ACTION ADVENTURE

Najgłupszy, najbardziej wyświechtany termin używany w branży, zaraz obok przymiotników "epickie" i "filmowe".

Edytowane przez ragus

Opublikowano

A co innego zostało? Wszystko inne martwe. Platformówki - martwe. Przygodówki - martwe. Horrory - martwe. Gry logiczne - martwe. Indyki nikogo. Nie oszukujmy się w segmencie AAA zostały już tylko strzelanki, wyścigi i od czasu do czasu jakaś młócka z mashowaniem kwadratu czy tam X-a.

Opublikowano

o kur.wa chyba pęknę z beki zaraz czy ja tam widzę na drugim miejscu jeden z najbardziej przehajpowanych ch.ujowych pseudosandboxowych z beznadziejną mechaniką strzelania z nudną eksploracją i słabymi skryptami strzelanine od gów.nianego ubisoftu? Pękam z beki in 3..2..1

No i Halo 4 lepsze od Halo 3 xD (o tym, że wyżej KZ jest to już niewspominam bo nawet klapersy się zgadzają).

A co innego zostało? Wszystko inne martwe. Platformówki - martwe. Przygodówki - martwe. Horrory - martwe. Gry logiczne - martwe. Indyki nikogo.

Chyba tylko podludzi grających w fife&bf.

Opublikowano

ta lista jest dobra, wystarczy tylko czytać od końca, taki mały mindfuck od redakcji

Opublikowano

Że co do (pipi) ? Kto sklecił tą listę? Bulletstorm w pierwszej dzisiątce, wszystkie halo wystrzelone w kosmos i prawdziwy deal breaker : Bioshock infinite lepszy od Orange boxa? Trzeba mieć nieźle wy(pipi)ane żeby takie coś zatwierdzić, dzięki za przypomnienie dlaczego dla mnie PE się nie liczy.

Pękam z beki in 3..2..1

Edytowane przez Darth Krizzo

Opublikowano

ta lista jest dobra, wystarczy tylko czytać od końca, taki mały mindfuck od redakcji

Weź wytłumacz, chyba nie liczysz że ktoś tu to kupuje.

Opublikowano

A co innego zostało? Wszystko inne martwe. Platformówki - martwe. Przygodówki - martwe. Horrory - martwe. Gry logiczne - martwe. Indyki nikogo. Nie oszukujmy się w segmencie AAA zostały już tylko strzelanki, wyścigi i od czasu do czasu jakaś młócka z mashowaniem kwadratu czy tam X-a.

Przygodówki nie są martwe. Na PC jest ich od groma, choćby Deponia, Memoria czy The Raven: Legacy of a Master Thief. No ale to nie mainstream, więc nie każdy wie o ich istnieniu. Same Indyki ratują gatunek horrorów, choćby przez Outlast, The Forest, SOMA, Routine czy Betrayer. O Amnesii już nie wspomnę. Platformówki natomiast mają się dobrze, ale w segmencie 2D. Indie to też takie gry jak DayZ, które po premierze mogą być o wiele bardziej wartościowe od pif-paf auto regeneration, czyli zwykłego mainstreamu.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ja pjerdolę, jak ja uwielbiam takie czarnowidztwo. xD

Platformowki martwe to są ale chyba na waszym szrocie; sprzedaż i popularność Ratchet & Clanck: Tools Of Destruction/ A Cranck In Time/ Nexus, Sly Cooper 4, LBP 1&2, Puppeter, Tearaway, multiplatformowe Rayman Legends, Rayman Orgins i z pół tuzina wysoko ocenianych gier z Marianem i spółką na Wii mówią co innego.

Przygodówki to rozumiem point and click, ewentualnie w stylu RE1-3? LOL, poważnie Marianie, weź ukończ takie Deus Ex HR, Dishonored, TLOU, L.A. Noire, RDR, Batman AA & AC, czy Assasin Creed 2&4, a nawet Tomb Raider i Uncharted 2&3, gdzie przez 1/3 gry nie wypalisz nawet jednego strzału, poświęcając go na eksplorację, sekwencje platformowe, stealth kille, czy zagadki i powiedz że to nie gry przygodowe. Bo z tego co się orientuje gatunki określane mianem przygodówka i przygoda-akcja mają się tak samo dobrze co w czasach ps2.

Popularność i zachwyty branży nad Limbo, Brothers, Hotline Miami, Dead Nation, Journey, czy Fez także mówi co innego, niż #indyki nikogo. Co do survival horrorów smutna prawda, ale Ile mieliśmy gier logicznych na ps2, gc i pierwszego x-boxa tak popularnych jak Portal 2, X-Com i Cathrine?

I nie, w segmencie AAA nie zostało już tylko tylko kilka gatunków krzyż, ale, co udowodniły chociażby:

ambitne fpsy w rodzaju Portal 1&2, BioShock1, Deus Ex, Dishonored, platformówki Sony, Nintendo i Ubisoft, beat em up (Dragons Crown), jrpg (Ni No Kuni, Digaea4, Resonance Of Fate), czy action rpg w klasycznych stylu (Diablo3, Demon Souls, Dark Souls 1&2) - zupełnie inne spojrzenia na grową rozgrywķę.

Hmm dziwnym trafem ponad połowa tytułów, które starały się wyciagać 7-mą generację z tego (pipi)idołka, to eksy Sony i Nintendo. PRZYPADEK?????????

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Nik to była ironia, nie musiałeś znowu się tak produkować iksde

Opublikowano

Cholernie poważna ironia. Zważywszy na zwroty typu "Nie oszukujmy się".

Opublikowano

Far Cry 3

XD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

O! Pokazcie mi liste racerow
Opublikowano

O! Pokazcie mi liste racerow

1. Burnaot Paradise

2. Wipeout HD Fury

3. NFS Most Wanted

4. Motorstorm Apocalypse

5. Forza 4

6. NFS Hot Persuit

7. Motorstorm

8. PGR4

9. Motorstorm Pacific Rift

10. GT6 - (z adnotacją że gra trafiła zbyt późno i nie otrzyma solidnego wsparcia jak GT5)

Miejsc 11-20 brak.

Opublikowano

Ja się pytam gdzie są do cholery drugie gyrosy. Pozycja hejlo mnie akurat cieszy bo nigdy nie rozumiałem fenomenu tej gry, ale gow 2 to powinien być zaraz za Bioshockiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.