Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Szkoda ze ze SNESa nie wyszly.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

RPG to nie tylko sandboxowe tytuły i twory Bioware ale tez i inne gierki. No ale skoro większość pewnie tylko w to zagrała to o czym tu gadać.

Opublikowano

Problem z zachodnimi grami jest taki, że najlepsze wychodzą tylko na PC :<>

Opublikowano

Nieprawda, RDR nie wyszlo na PC.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ja pasuje, bo większość tutaj tkwi mentalnie w erze PSone/PS2. Było fajnie, na szczęście czasy się zmieniły i jest za(pipi)iście.

Opublikowano

Generacja różnicy i popatrzcie się jacy wszyscy dorośli i postępowi się zrobili :teehee:

Opublikowano

Szkoda ze ze SNESa nie wyszly.

Pozdrawiam

Nie wiem co jedno średnie FFXIII ma do całego gatunku. Zresztą 'inspiracją' dla SE był w tym przypadku zachodni game design.

Opublikowano

Action-adventure, shooter TPP, shooter FPP, racer, RPG, gry z otwartym światem, platformówka 2D - podium we wszystkich tych kategoriach należy do zachodnich gier. GT w recerach nie liczę, bo to gra w 60% z PS2.

Opublikowano

DS II zachwyca lokacjami i designem przeciwnikow.

Las we mgle i rotten na przyklad

.

Japonia > zachod, jesli chodzi o "duze" gry.

Opublikowano

Nie szanowac (nawet nie napisze grac ale po prostu szanowac) japonskich gier i posiadac konsole to trzeba byc albo xbetonem albo rocznikiem 99+ (najczesciej jednym i drugim).

Opublikowano

Ale jak ktos ma szanowac jak nie gral?

A pierwsza konsola byl X360

Opublikowano

ja czekam na powrot wielkiej japonskiej szkoly robienia gier i enginow - czasy psx czy ps2,ngc - najlepsze i najladniejsze gry tylko od japoncow - w dniu premier takie tytuly jak teeken3,virtua figher3, soul calibur, mgs1,2,3, final fantasyX, gran turismo 1,2,3,4, devil may cry, resident evil4, dragon qauest viii czy inne - wyprzedzaly epoke zarowno wykonaniem jak i grywalnoscia

Opublikowano

Widze sonyslave bekuja z japonskich giereczek dla dzieci i Figaro tak serduszko zabolalo ze szybciutko wrocil do hejtu na Xbonie. Ale dobrze, je*bac japonie, tylko zachodni developerzy!

Skończ FFVII to zobaczymy co powiesz. Ta gra jest dojrzalsza fabularnie jak wszystko co wyszło w poprzedniej generacji.

Opublikowano

Ale jak ktos ma szanowac jak nie gral?

A chociazby tak, ze powinien znac choc troche historie branzy i wiedziec co japonce wyprawiali w czasach nesa, snesa, psxa i wzwyz. Sprowadzanie to do jednego mianownika "cukierkowe gry dla dzieci" jest po prostu smieszne.

Opublikowano

A chociazby tak, ze powinien znac choc troche historie branzy i wiedziec co japonce wyprawiali w czasach nesa, snesa, psxa i wzwyz.

Ale... o czym mowa? Od NES-a sam grałem i do dziś wychodzą japońskie gry, które są w pytę. Przecież pisałem o tym, ile japońskie gry znaczyły w erze PS3/X360 i ile znaczą teraz. No i w porównaniu z zachodnimi znaczą bardzo mało. I to jest fakt. A historia japońskiej szkoły jest długa i piękna, tyle że tu i teraz to już g.ówno znaczy.

Opublikowano

Wydawalo mi sie, ze pisales o jap. szkole ogolnie ze syf. Zwracam honor zatem.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

było sobie psx, ps2, gamecube, n64 i japonia rządziła i dzieliła

nagle pojawia się xbox i wywraca ryneczek growy do góry nogami, fpp jak halo, deus ex, riddick, zachodnie rpgi pokroju morrowinda, mass effect, zalewają świat konsol - szlachta playstation oburzona "jak to, pecetowe gierki na konsole? multiplayer? do budy, xbox to nie konsola to pc w przebraniu - tylko konsolki"

mija kilkanaście lat i w co gra owa "szlachta" na swoich wspaniałych gibających się na trójnogu pe-es czwórkach? bf4 kurtyzany, killzone multi kurtyzany, patrzcie na ten pasjonujący jak wywiad z macierewiczem wyścig driveclub - to jest to, klękajcie do miecza, to są konsole, to jest świat playstation a konsolowe cyfry to 1080 i 60..

Opublikowano

było sobie psx, ps2, gamecube, n64 i japonia rządziła i dzieliła

nagle pojawia się xbox i wywraca ryneczek growy do góry nogami

Nie, przyczyna zwycięstwa Zachodu jest inna. Przewrót dokonał się mniej więcej na początku minionej generacji - zachodni deweloperzy dysponowali lepszą technologią, wyższymi budżetami, inspirowali się modelem hollywoodzkim. To zaczęło przynosić świetne rezultaty, co pociągnęło za sobą jeszcze większe budżety i jest lepszą technologię. W dodatku europejscy i amerykańscy twórcy - co oczywiste - zdecydowanie lepiej trafiali w naszą kulturową sferę i tego pociągu już nic nie zatrzyma. No i jeszcze zbiegło się to z tym, że większość (nie mówię wszystkie) kochane japońskie serie zaczęły tracić na jakości, a nowe IP często nie miały mocy się przebić. I tak oto jesteśmy w 2014.

BTW, najlepszy zachodni deweloper tworzy na wyłączność dla PlayStation :)

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Zadziwia mnie jak ludzie patrza na gatunek wyscigow, co ten cod zrobil z ludzmi ze ci oczekuja nawet wodotryskow i jakichs explozji w wywcigowce.

Gdyby jeszcze byl pokazany drift challange i byloby to kiepskie to rozumiem, ale jazda na torze 3x wezszym niz te w symulatorach z sensowna iloscia graczy na trasie dalej nie zadowala to mi rece opadaja.

Opublikowano

wbijasz do tego gameplayu z driveclub? on jest zalosnie slaby, nudny, kamera umiejsciowiona jest za blisko, przyciwnicy jada po sznurku, a rozgrywka nie ma dynamiki. Nikt nie oczekiwal smokow przelatujacych nad trasa i skryptow i eksplozji, zreszta byla masa swietnych wyscigowek bez takedownow, a jak na razie te dziwne(tragicznie ta gre reklamuja  ipokazuja to swoja droga) gamepleye i gify bardziej jej szkodza niz pomagaja

moze jeszcze bedzie z tego swietny racer, ale na razie tego w nim nie widze, jedynie opcje sieciowe zapowiadaja sie na wypasasie

Opublikowano

Szczerze? Jestem fanem samochodówek od... zawsze... a i tak nie lubię zbytnio oglądać takich gameplayów. 90% z nich mnie nudzi.. mimo, że pochodzą ze świetnej gry. Może fascynujące były filmiki z gameplayów z Forzy, czy GT? Albo z ostatniego NFSa Hot Pursuit (tylko kilka przykładów)? Dla mnie flaki z olejem.. jednak z sama gra to całkiem co innego. Jeśli nie dali dupy z modelem jazdy, to tutaj może być (i pewnie będzie) podobnie.

Te z DC oglądam (uważnie :P) po części ze względu na kwestie techniczne. W grach też zawsze liżę ściany i analizuję dokładnie rózne elementy oprawy graficznej. Takie drobne zboczenie ;)

Edytowane przez Emet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.