Jump to content

Deus Ex: The Fall

MatekDM

Recommended Posts

Mamy pierwsze screeny z Deus Ex: The Fall. Gry przeniesionej z komórek na PC (nie jestem pewien czy trafi na konsole, czy nie).

Tutaj kilka informacji:

To już oficjalne - Deus Ex: The Fall trafi na PC. Premierę wyznaczono na 25 marca, a cenę ustalono na niecałe 10 euro. Gracze, którzy zdecydują się na złożenie zamówienia przedpremierowego na Steamie, w ramach bonusu otrzymają pierwszą odsłonę Deus Ex w edycji Game of the Year. Jeśli natomiast posiadają ją już w swoich zbiorach, będą mogli ją przekazać znajomemu w formie upominku.

Czego można się spodziewać po pecetowym Deus Ex: The Fall? Oto lista usprawnień, opublikowana przez Square Enix:

• brak opcji zakupów w grze
  • 28 osiągnięć + karty, odznaki i inne elementy związane ze Steamem
  • poprawiona sztuczna inteligencja
  • poprawiony samouczek
  • pełne wsparcie dla sterowania za pomocą klawiatury i myszy
  • poprawiona ekonomia w grze
  • wsparcie dla Microsoft Controllera
  • usunięcie opcji autonamierzania wroga
  • poprawione celowanie
  • możliwość wyboru stylu skradania jak w Deus Ex: Bunt Ludzkości
  • opcje rozdzielczości, anti aliasing, Vsync

Są też pierwsze screeny:

Boxguard__1393328535.jpg

Conversation__1393328536.jpg

Keyboard__1393328538.jpg

Gamepad__1393328537.jpg

Environment__1393328537.jpg

Battle__1393328533.jpg

Grałem w to na telefonie i byłem bardzo zadowolony, ale średnio wyobrażam sobie przechodzić ten tytuł na PC. Co prawda gra za 4 dyszki, no i może dla fanów serii ciekawy tytuł ;)

http://www.dsogaming.com/screenshot-news/deus-ex-the-fall-first-pc-screenshots-unveiled/

http://www.gram.pl/news/2014/02/25/deus-ex-the-fall-potwierdzone-na-pc-sa-szczegoly.shtml

Edited by Maciomaniak
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...

Pytanie do tych co grali w wersję mobile - warto tak ogólnie? Ile mniej więcej zajmuje przejście i jakie gra ma replay value? Jakieś sensowne wybory w trakcie?

Zastanawiam się czy warto wydać 36zł na wersję PC, czy poczekać na promocję. Książkę Icarus Effect czytałem i nie ukrywam, że nawet mi się podobała i dalsze losy bohaterów bym chętnie poznał, ale z drugiej strony nie wiem jakie nadzieje pokładać w grze z tabletów.

Było swego czasu w promocji za piątaka. Niestety, gra z dużych konsol/kompów, nie sprawdza się na telefonie. Jest za skomplikowana:), sterowanie wkurza. Jedynym, dobrym, głośnym, "dużym" tytułem jest Dead Space. Nawet w GTA, gra się kiepsko na sprzetach mobilnych.

No nie sprawdza się na telefonie, dlatego pytam o samą grę, bo wreszcie wychodzi na jedyną słuszną platformę dla gier FPP (<trollface>) i zastanawiam się nad zakupem. Wyczytałem, że gra na 6 godzin, ale interesuje mnie czy ma sens powtarzanie, czy są jakieś achievementy wymagające, oraz czy sama fabuła jest warta uwagi i coś konkretnego sobą prezentuje?

Edited by Suavek