Skocz do zawartości

e-book reader

Featured Replies

Opublikowano

Siemka forumku,

Prośba o pomoc i poradę, zakładam nowy temat bo odpowiedniego już istniejącego nie znalazłem. Przymierzam się do kupna ebook readera - jaki polecacie? fajnie jakby był w miarę tani, czytał bez problemu pdfy i nie miał kłopotu z trzcionkami i skalowaniem tekstu, może być sam czarno-biały wyświetlacz. Jestem kompletnie zielony w temacie takich sprzetow wiec kazda rada bedzie bardzo pomocna

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 4,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Na moim nie ma zadnego problemu.

• Szukaj książek z rozszerzeniem .mobi lub .epub, jeżeli masz .pdf to rób jak kolega wyżej radzi. Co do zakupu czytnika z allegro to po prostu weź od 100% sprzedawcy.

Opublikowano

Ja uzywam czytnikow Sony od lat i jestem zadowolony. Obecnie mam model prs-t1 i czyta wszystkie formaty i czcionki bez problemu. Zaraz pewnie wpadnie zgraja uzywajacych kindle.

Opublikowano
  • Autor

a wgrywanie darmowych plikow to problem? dziala bez problemu czy trzeba jakos odblokowac?

Opublikowano
  • Autor

kule ale drogie pieronstwo - chcialem tak 200-250zł dac max tak szczerze :P

Opublikowano

Nook Simple Touch lub Kindle Classic, każdy z nich radzi sobie praktycznie ze wszystkimi popularnymi formatami, szukaj na allegro.

Opublikowano
  • Autor

kindle classic to kindle 5 ? bo widze cos takiego w fajnej cenie ok 260zł....co to znaczy wersja bez reklam?

Opublikowano

W tańszych wersjach swoich czytników Amazon umieszcza reklamy wyświetlające się po wyłączeniu czytnika (to e-papier, więc prądu nie ciągnie przy wyświetlaniu obrazu), w wersjach bez reklam możesz sam umieścić grafikę, jaka ma być na wyłączonym ekranie.

Patrz, żebyś na wersje refurbished nie trafił.

Opublikowano
  • Autor

a jakies stronki z damorwymi ebookami sa w necie, najlepiej bez rozszerzenia pdf tylko w tym specjalnbym e-bookowym?

jak nie trafic na refubished? po prostu kupic w sklepie typu sferis czy jeszcze jest jakies oznaczenie na pudelku?

Opublikowano

a jakies stronki z damorwymi ebookami sa w necie, najlepiej bez rozszerzenia pdf tylko w tym specjalnbym e-bookowym?

jak nie trafic na refubished? po prostu kupic w sklepie typu sferis czy jeszcze jest jakies oznaczenie na pudelku?

W google: "<tytuł książki> chomikuj"i potem konwertujesz pdfa w programie calibre.

Opublikowano

Szukaj książek z rozszerzeniem .mobi lub .epub, jeżeli masz .pdf to rób jak kolega wyżej radzi.

Co do zakupu czytnika z allegro to po prostu weź od 100% sprzedawcy.

Opublikowano
  • Autor

a polskie znaki czyta kazdy kindle z europy bo widze ze nie ma wersji z polskim menu? sorki za takiego noobowe pytanie ale calkowocie jestem zielony. Tak wertuje to najbardziej chyba sie oplacalny jest ten kindle5

Opublikowano

Nie wiem jak kindle, u mnie sie odpowiednio ksiazki w calibre przerabia zeby polska czcionka byla.

Opublikowano

a polskie znaki czyta kazdy kindle z europy bo widze ze nie ma wersji z polskim menu? sorki za takiego noobowe pytanie ale calkowocie jestem zielony. Tak wertuje to najbardziej chyba sie oplacalny jest ten kindle5

Brat kupił Kindla z amazon.co.uk, przysłali mu ze Stanów, czcionki bez problemu wyświetla.

A w razie czego kodowanie możesz przez Calibre zmienić.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano
  • Autor

w tansze gooowna nie ma co sie pakowac co nie?

Opublikowano

To zakup na lata, raczej malo awaryjny sprzet, moj pierwszy czytnik sony nadal uzywany przez ojca.

Opublikowano

Ja od miesięcy korzystam z kindle 5 nabytym przez allegro. Bardzo fajny design, wygoda i ... Oszczędność. Przeciętna nowa książka kosztuje ok 30-40 zeta , ebooki są najczesciej o 40-50% tansze, masa promocyjnych darmowych , a czasami i chomiczek wspomoże ;)

Kindle wypada najlepiej w rankingu czytnikow poszukaj na necie.

Opublikowano

Do książek w pdf najlepsze są czytniki z rodziny Onyx Boox. Tryb reflow sprawdza się tam znakomicie. Kindle zupełnie nie radzą sobie z .pdf, trzeba bawić się  w konwersję 

Opublikowano

Do książek w pdf najlepsze są czytniki z rodziny Onyx Boox. Tryb reflow sprawdza się tam znakomicie. Kindle zupełnie nie radzą sobie z .pdf, trzeba bawić się  w konwersję 

...a czasem (rzadko, ale jednak) mimo tego dalej są problemy w stylu urwanych zdań czy dziwnych odstępów między linijkami itp. Poza tym to absolutnie świetny sprzęt.

Opublikowano
  • Autor

kindla5 kupiona na prezent :) dzieki wielkie forumku :*

Opublikowano

u nazistów po 200zl kindle 5 sa nadal, 220zl z wysylka wychodzi do polski.