Skocz do zawartości

Great Teacher Onizuka

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie zamówiłem pierwszy numer. Ktoś się orientuję anime to jaki % mangi? Po którym tomie się kończy?

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 22,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Manga lepsza.

• Anime obejmuje tylko czesci mangi. Mam wszystkie tomy gto i gto 14 shonan days. Teraz chce sie wziac za ta mange co opowiada o mlodzienczych latach Onizuki gdy szalalw gangu.

• W PL mangę wydało Waneko. Czasem dziwne pytania niektórzy zadają.

Opublikowano

A to nie jest tak że po prostu jakoś zmienili zakończenie? Wiem że jest też kontynuacja ale pod innym tytułem 

Opublikowano

Ja to już nie pamiętam:( ostatnie odcinki które pamiętam to wyspa i wysysanie jadu z fjóta xD

Opublikowano

13 tom mangi to koniec anime. Warto potem przeczytać zakończony spin-off 14 Shonan Days i wychodzącą kontynuację Paradise Lost.

Opublikowano

Shonan 14 Days polecam, nawet sobie kupiłem angielskie wydanie.

Paradise lost odkładałem odkąd zaczęło wychodzić, widzę, że się nazbierało już kilkanaście tomów, można zacząć czytać :pawel:

Opublikowano

Manga sie calkiem rozni od anime. Niektore postacie maja zupelnie inne relacje z Onizuka, inne w ogole inaczej wygladaja. 

Opublikowano
W dniu 2.06.2021 o 19:31, Pupcio napisał:

No trochę pewnie jednak się zmieniło przez te 20 lat i mangozjebów trochę przybyło xD ja jedynie kupuje berserka i myślałem nad jojo bo ma zajebiste wydanie w twardej oprawie ale olałem sprawę. No nie chce robić sobie graciarni w pokoju +wygodne czytanie online i czesto cringowe polskie tłumaczenia odstraszają  xD

Niektore tlumaczenia sa na plus. Berserk jest bardzo spoko przetlumaczony jedynie czaszkogłowy rycerz brzmi dziwnie, ale w sumie to innego tłumaczenia nie ma a skull knight dokladnie to ma znaczyc, a nie ze jest nazwa wlasna, bo ta postac sama nigdy sie nie przedstawila + Azan gada jak taki rycerz z Krzyżaków jakiś co jest fajne, bo po angielsku takie rzeczy olewają często(no ang jest mega kwiecistym jezykiem). Dragon Ball ma super tlumaczenie i nawet uwzględnia fajne smaczki jak gwara Chichi i jej ojca, którzy mówia jak takie wsioki typowe. Ogólnie te chińskie komiksy to raczej są tłumaczone przez mangozjebow dla mangozjebow stad jest git, a takie gierki to tlumacza jakies zewnetrzne agencje i wychodzi :reggie:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Yebany listonosz mi pogniótł komiks :nosacz2:

16273789846591837675559244315013.jpg

Opublikowano

Mi jeszcze kurva nie doszlo...

Opublikowano

Kusicie, ale po co mi drugie wydanie tej samej mangi xd

Godzinę temu, MLeKSk napisał:

Też dzisiaj dostałem. Macie zakładkę? Bo mi dali z innej serii :-D

Robiłes pre order? Bo te pocztówki to w ograniczonej ilości.

Opublikowano

Ale jeszcze miały być zakładki z onizuką,  ja też nie dostałem jbc. Ale myślę że jak im napiszesz to Ci dorzucą do drugiego tomu 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wymiękłem i wziąłem. Większy format mnie przekonał, w starym wydaniu tekst często nieczytelny tyle nawalone w dymkach.

Pierwsze wydanie wystawie na sprzedaż, może się ktoś skusi, a jak nie to bede miał dwa.

20220106_125203.thumb.jpg.5de1cbf6a94e096d78274d9a1dc03283.jpg

Opublikowano
W dniu 8.06.2021 o 13:20, Shen napisał:

Shonan 14 Days polecam, nawet sobie kupiłem angielskie wydanie.

Paradise lost odkładałem odkąd zaczęło wychodzić, widzę, że się nazbierało już kilkanaście tomów, można zacząć czytać :pawel:

Ani tego ani tego to nie było w ogóle pl?

• 1 rok później...