Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

że ktoś polubi kolejne Soulsy czy kolejne Assasiny

Stawianie serii Souls obok tych gier dla inwalidów. Ja je.bie :pinch:

Słowo klucz- KOLEJNE. 

Nie widzę tam stawiania tych dwóch serii koło siebie. Ale jak BloodBorne będzie kalką Soulsów, to zrobi nam się tasiemiec- taki sam jak Assasyn.Tyle.

Mój kolega też miał brać xbona, ale jak dowiedział się, ze piłka w nowym PES na tą konsole jest kwadratowy zamiast okrągłą, to jednak zdecydował się na jedynego obecnie dostępnego next gena. Teraz ogrywa Mordor w full hd, lepszymi cieniami i większą ilością kosodrzewiny, a niebawem lepsza wersja DA:I.

Kolega jest inwalidą, bo na PC ograłby to w faktycznym fullhd, a nie z ustawieniami "średnie" LOL 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jakoś wątpię, aby chodziło tutaj tylko o serwery, zdecydowanie zbyt długo ten online nie działa, ktoś ładnie nawalił.

Już przy okazji ataków DDOS wyszło, że Sony ma przestarzałą infrastrukturę sieciową i nie są w stanie przekierowywać ruchu na inne serwery, więc to żadne zaskoczenie, że to tak długo trwa.

Opublikowano

Ale jak BloodBorne będzie kalką Soulsów, to zrobi nam się tasiemiec- taki sam jak Assasyn.Tyle.

Kończ waść,wstydu oszczędź.

Opublikowano

problem z serwerami DriveClub można było sie domyślić, że jest szerszy, nie jest problemem dostawić 5 fizycznych serwerów by odciążyć ruch, chodzi o software, co Rusty ostatnio potwierdził na twiterze, 120 osób teraz przy tym pracuje, no ale w końcu to ogarną

co do PSN to Sony ma zainwestować od 2015 kilka milionów dolaras w rozbudowe infrastruktury, widzą że dział PlayStation przynosi im duże zyski, info z końca lipca

W ostatnim roku fiskalnym, firma zarobiła prawie 2 miliardy dolarów - prawie 90% tej kwoty pochodziło z wydziału zajmującego się grami wideo. Kwota ta zostanie przeznaczona na rozbudowę infrastruktury sieciowej, nowe serwery i poprawę działania usługi PlayStation Network, ale jest to inwestycja w przyszłość, która ma zwrócić się w ciągu najbliższych paru lat.

http://www.pssite.com/news-35012-sony_chce_zarabiac_wiecej_na_playstation_network.html

(2mld to suma obrotów, zarobili oczywiście mniej)

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

@Fanek

Po pierwsze - news z PSSite xDDD

Po drugie - i Ty jeszcze wierzysz w to co oni mowia xDDD

Po trzecie - apropo 2 Miliardow -

TOKYO— Sony Corp. 6758.TO -0.03% acknowledged Wednesday what analysts have been saying for months: It won't be a major player in smartphones, one of the company's last hopes for turning around its troubled electronics arm.

In the latest of a series of downgrades to its earnings outlook, Sony said it expected to post a loss of ¥230 billion ($2.15 billion)—almost five times what it forecast four months ago—for the current fiscal year as it wrote down the book value of its mobile communications unit.

http://online.wsj.com/articles/sony-net-loss-forecast-raised-higher-for-current-fiscal-year-1410935006

Pozdrawiam i zycze milego grania online.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nigdzie nie napisali ze bedzie dzialac, napisali ze poprawia, wiec ja tam im wierze hav3n, biorac pod uwage miejsce z ktorego zaczynaja, to nawet jak bedzie padac "tylko" raz w tygodniu albo co druga premiere to bedzie uznawane za poprawe.

Opublikowano

Mój kolega też miał brać xbona, ale jak dowiedział się, ze piłka w nowym PES na tą konsole jest kwadratowy zamiast okrągłą, to jednak zdecydował się na jedynego obecnie dostępnego next gena. Teraz ogrywa Mordor w full hd, lepszymi cieniami i większą ilością kosodrzewiny, a niebawem lepsza wersja DA:I.

Kolega jest inwalidą, bo na PC ograłby to w faktycznym fullhd, a nie z ustawieniami "średnie" LOL

Jeżeli chcesz zagrać w najlepszą wersję PES, to musisz kupić grę na ps4, bo tej na pc bliżej do wersji na ps3, co powiedziało samo Konami.

Poza tym kolega kupił PS4 dla lepszych multiplatform i eksow, które go znacznie bardziej grzeja niż kolejne Halo czy Forza.

Tak więc, tylko PlayStation.

Opublikowano

cos czuje, ze to ostatni projekt evolution studio - sony nigdy nie ogarnialo konkretnie uslug sieciowych ale stworzyc gre nastawiona na multi z kodem sieciowym ktory rozkracza sie i sami tworcy nie wiedza dlaczego - tego jeszcze nie grali, a to jeszcze nie jest jakis system seller - jak do teraz z 300tys osob kupilo drivecluba to bedzie dobrze, a za zakretem czeka jeszcze sporo plusowiczow, ktorzy sie rzuca pewnie na te demo z platyna

Opublikowano

DriveClub obecnie to żal.pl ale co do sprzedaży to sądzę, że jednak więcej go poszło. Nawet patrząc na listę PSN u mnie to w uj osób w to gra. Obstawiam 1 tydzien z 500 tys a to juz dobry wynik jak na nowe ip, na dodatek tak okrojone.

Z innego bieguna wg Vgchartz (wiadomo że h.ujnia, itp. ale nie znam innego takiego narzędzia) to w pierwszy tydzień w USA i UK (dwóch największych rynkach xboxa) poszło tylko trochę ponad 220 tys (170 w USA). Jest to tym bardziej dziwne, że marka dość znana, a gra prezentuje się za(pipi)aszczo z tonami miodu.

Opublikowano

Nie ma szans na 500 tys. :P DC zaczęło pojawiać się na amazonach dopiero tak na 2-3 tygodnie przed premierą nawet FH2 na X360 lepiej sobie radziło przez większość czasu.

Opublikowano

@balon

Co jest lepszym wynikiem niz sprzedaz pierwszego Horizon jezeli chodzi o premierowy tydzien. Do tego nie sa liczone wersje cyfrowe, a tego tez pewnie troche zeszlo bo gra starcza na dluuuugo.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nie wiem, mi się wydaje, że z cyfrowymi wersjami (czyli ci co kupili bo w pluie nie dali;) ) to z pół bańki zrobią. Jednak w tej generacji na PS4 gry dobrze się sprzedają, a biorąc pod uwagę posuchę w tym gatunku na PS4 to tym bardziej.

Opublikowano

Nie wiem, mi się wydaje, że z cyfrowymi wersjami (czyli ci co kupili bo w pluie nie dali;) ) to z pół bańki zrobią. Jednak w tej generacji na PS4 gry dobrze się sprzedają, a biorąc pod uwagę posuchę w tym gatunku na PS4 to tym bardziej.

Biorąc to na logikę, to FH2 powinno zejść z milion mając na uwadze, że na największych rynkach górowała zamówieniami nad DC ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

DC pewnie sie sprzeda niezle, klapy maja juz doswiadczenie z takimi grami - patrz obrona niedorobionego BF4.

Opublikowano

W UK zeszło 50k? Na samym amazonie uk gra od ponad 100dni jest w top100 bestsellerów i to na wyższych pozycjach, skąd te dane?

Opublikowano

Nie wiem na vg w preorerach w USA, DC był chyba wyżej. Z tym że to dalej VG, no i biorąc to na logikę to gry na PS4 sprzedają się znacznie lepiej niż na Xone, co nie zmienia faktu, że DC leży i kwiczy, a w FH2 ludzie zagrywają się namiętnie śliniąc dywany.

Edit:@ Koper w poście z wynikami podałem źródło. 100 dni w top100 to nie jet jakieś wielkie osiągnięcie. Co innego jakby z 50 dni w top10 była.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Horizona 2 zeszło na pewno powyżej 0,5 klocka, czy Driveclubów tyle zeszło? Możliwe, w końcu PS4 jest 2x więcej, a grać nie ma w co.

Opublikowano

Nie wiem na vg w preorerach w USA, DC był chyba wyżej. Z tym że to dalej VG, no i biorąc to na logikę to gry na PS4 sprzedają się znacznie lepiej niż na Xone, co nie zmienia faktu, że DC leży i kwiczy, a w FH2 ludzie zagrywają się namiętnie śliniąc dywany.

Balon Ty serio z tum VGC? :P

FH2 miażdżyła DC w USA w preorderach, a na VGC pokazywali, że niby DC było w TOP10 najbardziej preorderowanych gier w USA, gdy na amazonach DC pojawiło się w TOP100 (i to gdzieś pod koniec stawki) dopiero przed samą premierą.

Także ten ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ale jak BloodBorne będzie kalką Soulsów, to zrobi nam się tasiemiec- taki sam jak Assasyn.Tyle.

Kończ waść,wstydu oszczędź.

Skocz z mostu.

Ja nie mam ochoty grać 3 raz w to samo....

to pewnie w forze, halo czy inne serie tez juz nie grasz

Te wyniki sprzedazy DC obejmuja wersje cyfrowe? Bo z moich znajomych kazdy zrobil upgrade wersji z plusa.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

No dla mnie ten VG jest w miarę spoko tak +/- 10-15 % jak porównuje potem oficjalne wyniki.

Co do Amazonu to też nie jest doa mnie wyznacznik, czy tylko tam gry się kupuje w USA czy GB aby stwierdzić na co jest więcej preorderów?

No bo skąd Don bierzesz te dane że Forza miażdżyła DC w preorderach w USA?

Opublikowano

Edit:@ Koper w poście z wynikami podałem źródło. 100 dni w top100 to nie jet jakieś wielkie osiągnięcie. Co innego jakby z 50 dni w top10 była.

FH2 była ponad 110 dni w TOP100, to prawie 2x więcej niż DC, który był ponad 60 dni.

Opublikowano

Panowie jako, że na razie bez multi nie ma co robić proponuje wyzwanie tak jak rzucił Hendrix :pirate:

Single Drift - Kanada - pierwsza trasa (Cayoosh Point) kto zrobi najlepszy drift, gogo!

ja póki co Aston Martin V12 Vantage S - 9169pkt

Ferrari 430 - 9656pkt

Plac za Plusa, ustawiaj challenge na forumku XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Juz trzy osoby przeszedly DC na 100% XDDD Dla porownania ja po 15h gry w FH2 mam 16.4% Overall Completion.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ograłem tylko Halo 4. 1000GS 

I prawie wbiłem calaka w Forzie 3- brakuję jeden acziw. 

Także.... nie trafiłeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.