Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem jak Second Son, ale poprzednie części nie mają startu do SO. W sumie to żadna tego typu gra nie ma. Projekt miasta, moi mili. To wyróżnia SO na tle konkurencji. Zagracie to zrozumiecie.

SO czy Batman Arham City?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jezeli ktos ma slaby dzien, umarl mu pies albo spalil sie dom to porponuje te tytuly z Plusa sobie wygooglowac. Gwarantuje poprawe humoru.

2014-03-16-214059.jpg

TA GRA MA (pipi)A TRZY KOLORY XDDDDDDDDDDDDDD

Myślałem że nic nie pobije misiów i drzewek ale mamy nowego KRÓLA.

Czekam teraz na posty klapów, że przecież nie liczy się grafa a gameplay xDDDDDD

Nie ma to jak podwójne standardy i bycie chorągiewką xD

Opublikowano

Moj kalkulator wywrocil by sie ze smiechu na widok tej gry. Ciekawe ile rdzeni Cella to wykorzystuje XD.

Opublikowano

ejże kur.wa przeciez to poziom

54662-1942_(Japan,_USA)-3.jpg

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ej, ale tak pozw CW to lufttrausers to znakomita gierka, ale płacąc coś koło 200zł to liczyłbym na coś innego :obama:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Prosze o projekt i dodanie ikony "go.wno obesrane" bo nie chce mi sie pisac co miesiac tych samych zlosliwosci odnosnie PS+.

Opublikowano

MS:

- znosi wymóg Golda do aplikacji

- wspiera oryginalne projekty i nowe IP

bełkotu Daddy'ego ciąg dalszy.

- Ależ ten MS genialny, robi nam łaskę, że zniósł wymóg Golda do aplikacji. O tym, że u Sony nigdy tego nie było już nie wspomnisz bo po co.

-no, np ten nowy projekt od studia Black Tusk.

Opublikowano

@nobody

Projekt miasta? Oczywiście Sunset. Sunset City jest stworzone pod wachlarz naszych umiejętności. To nie jest duża mapa z nasr,anymi losowo budynkami i mostami. Podczas gry człowiek czuje, że trochę się przy tej mapie nasiedzieli.

Problemem drugiego Batmana jest moim zdaniem to, że w raz z przejściem na duże miasto, seria straciła swoją tożsamość, tak pięknie wypracowaną przez jedynkę. Przecież tamta mapa była cudowna, wszystko było na swoim miejscu. Dwójka i trojka to wielka mapa z wieżowcami, która jest tylko pretekstem do wchodzenia do kolejnych hubów. W SO czuje się jak w lunaparku.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Cos czuje ze od ostatniej nawalnicy guwna ze strony Sony drzewo w kominkach baronow sie wypalilo, kominek zawalil, a czerwone wino skislo.  :frog:

Zaluje ze nie ogralem Don't Starve jak jeszcze mialem PS4 i placonego Plusa. Ta gra przy dzisiejszej ofercie wyglada jak Ryse.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ja tam się ciesze z tych gierek. Lepsze to niż te ostatnie AAA.

Opublikowano

7mnP2od.png

1. xD

2. Drajw$raczki bieda edyszyn nadal brak

MS:

- znosi wymóg Golda do aplikacji

- świetne exy w hurtowych ilościach

- wspiera oryginalne projekty i nowe IP

- Gold dalej w cenie 120zł a dorzucają jeszcze niezłe gierki

- program ID@XBOX

- jakość XBL

- konkretne aktualizacje konsoli

- wywala niechcianego kinecta i zwiększa moc jedynej słusznej konsoli na rynku

- otwiera nowe studia, zatrudnia najlepszych z najlepszych 

- Król Spencer u władzy

$ony

- podnosi cene ps+

- gry jakie daje w ps+ padły na pysk

- PSN to 2005

- wprowadza płatny abonament online

- droższe gry

- aktualizacje które nic nie wprowadzają a robią większy burdel

- szybko wyłącza serwery starszych gier by lemingi biegły po kolejne części

- serwis mają w Czeczeni 

- exów jak na lekarstwo i w dodatku wszystkie to crapy <> średniaki

- utalentowani ludzie już dawno uciekli z obozów $ony, właściwie w każdym tygodniu było info że ktoś się zwalnia lub $ony zamyka studio

- oszukuje sonybotów z ofertą ps+ (drive crap) !

MS:

- znosi wymóg Golda do aplikacji - (wreszcie MS zrobił to co Sony miało od dnia premiery...)

- świetne exy w hurtowych ilościach (doprawdy świetnie wydać tyle pieniędzy w ciągu 2 miesięcy, podczas gdy klpaki dostawały exy przez cały rok)

- wspiera oryginalne projekty i nowe IP ( tak tak, Forza 5, Forza Horizon 2, a po drugiej stronie DriveClub, Bloodborne, The Order, Rime)

- Gold dalej w cenie 120zł a dorzucają jeszcze niezłe gierki (no szkoda żeby doili jeszcze więcej za coś za co doją od tylu lat i dzięki temu i klapków doją)

- program ID@XBOX (aha)

- jakość XBL (+1 wreszcie coś sensownego napisałeś)

- konkretne aktualizacje konsoli (zrób mi screena na Xbox One z historią updatów)

- wywala niechcianego kinecta i zwiększa moc jedynej słusznej konsoli na rynku (a nóż trawy nie będzie trzeba wycinać, zostaną dalej pływające klatki i niższa rozdzielczość)

- otwiera nowe studia, zatrudnia najlepszych z najlepszych (najlepsi to są w Rockstar i ND, więc  :yao: please, zresztą i tak nie ma startu do ilości jaką dysponuje Sony)

- Król Spencer u władzy (noo.... w szczególności że jego władza zacznie się dopiero za pół roku może....)

$ony

- podnosi cene ps+ (nie podnosi)

- gry jakie daje w ps+ padły na pysk (a i tak są lepsze niż w GwG XD)

- PSN to 2005 (miałeś na myśli chyba PES2015 na Xboxa One to poziom 2005 roku)

- wprowadza płatny abonament online (dzięki Ci Microsoft)

- droższe gry (w cywilizowanym kraju w tych samych cenach)

- aktualizacje które nic nie wprowadzają a robią większy burdel (nooo... Share Play, możliwość odtwarzania Mp3, czy pełna integracja z YouTube który chodzi lepiej niż na Xbox One)

- szybko wyłącza serwery starszych gier by lemingi biegły po kolejne części (+1 znów coś mądrego)

- serwis mają w Czeczeni (PS4-ki nie padają tak szybko jak Xbox One, więc mogą sobie pozwolić na mniejszą ilość serwisów)

- exów jak na lekarstwo i w dodatku wszystkie to crapy <> średniaki (ten sam poziom jak na Xbox One)

- utalentowani ludzie już dawno uciekli z obozów $ony, właściwie w każdym tygodniu było info że ktoś się zwalnia lub $ony zamyka studio (bo o zatrudnianiu osób to nie czytasz...)

- oszukuje sonybotów z ofertą ps+ (drive crap) ! (+2 znów coś mądrego)

Opublikowano

Mam konsole Sony ale przez post powyżej rozbolała mnie głowa.

Opublikowano

Problemem drugiego Batmana jest moim zdaniem to, że w raz z przejściem na duże miasto, seria straciła swoją tożsamość, tak pięknie wypracowaną przez jedynkę. Przecież tamta mapa była cudowna, wszystko było na swoim miejscu. Dwójka i trojka to wielka mapa z wieżowcami, która jest tylko pretekstem do wchodzenia do kolejnych hubów. W SO czuje się jak w lunaparku.

Widzę, że nie tylko mi nie pasowało przejście na dużą mapę. Jedynkę skończyłem 3 razy, 3 razy ze wszystkimi znajdźkami. AC skończyłem RAZ, w mękach, bo ten duży świat kompletnie mi nie pasował.

Opublikowano

śmieszne klapiszcza, tak się robi remaster gierki, to są tylko cutscenki ale jak się je ogląda i myśli o tym jak piękne będzie Halo 5 to :obama:

zapewne koszt zrobienia tych cinematiców był 10x większy niż podbicie rozdziałki w TLOU, do tego 4 gierki pełnoprawnie odnowione, za cenę 60$, a Sony na was sra i mówi "łykajcie TLOU za 60$ rok po premierze frajery i tak będziecie nas wielbić".

Opublikowano

Uffffd....po ostatnich postach to dupa musi bolec klapkow......dobrze ze ja otworzylem oczy podczas ps3 generacji

Opublikowano

hahaha przeciez taki tekst 

(doprawdy świetnie wydać tyle pieniędzy w ciągu 2 miesięcy, podczas gdy klpaki dostawały exy przez cały rok)

to mega inwalidztwo i bol tylka 

ps 

gdzie jest Yeti ? zasiedzial sie z kolegami na rynku pijac piwko ? xD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Projekt miasta? Oczywiście Sunset. Sunset City jest stworzone pod wachlarz naszych umiejętności. To nie jest duża mapa z nasr,anymi losowo budynkami i mostami. Podczas gry człowiek czuje, że trochę się przy tej mapie nasiedzieli.

bardziej chodzi mi o flow rozgrywki, ale w sumie wiem o co ci chodzi. Flow Asylum jest fenomenalny.

Co do utraty tożsamości, to bym się nie zgodził. Nie kiedy miasto tak przepięknie wzoruje się na gotyku i art deco rodem z adaptacji Tima Burtona.

I nie kiedy samo poruszanie się po nim na linkach i biczu, swobodne szybowanie i pikowanie w dół z zawrotnym speedem, sekwencje walki, stealth i walki z bossami są tak kurefsko miodne.

Szkoda jedynie że scenariusz to go.wno obesrane dla pierwszej gimbazjum, a pojawiające się podczas walki tipy to janusz over 9000, ale tak to sama słodycz.

Opublikowano

@Mazzeo. Sony jest oczywiście złe. bo wydało remaster rocznej gry, za to MS już taki genialny mimo tego, że wciska nam po raz 4 pierwsze Halo. Nie chcę mówić kto tu na kogo sra.

Opublikowano

Za dużo beki dostarczają rozpaczliwe posty klapków.

Opublikowano

@Nobody

Tak, tylko większość skradania/walk z bossami i reszta solidnych rozwiązań z Batmanów to jednak zamknięte pomieszczenia. Miasto służyło mi głównie do przemieszczania się z HUBu do HUBu.

Mimo wszystko jedna gra jest nastawiona na walkę wręcz, a druga na strzelanie, więc porównywanie może być trochę krzywdzące, ale tutaj też jednak bym obstawał za SO. Nie ma głupiego biegania przypisanego do guzika, kamera zawsze jest w oddali no i ogólnie sterowanie jest moim zdaneim o wiele lepsze, jeźeli szuka się gry, w której ciągle "płyniemy".

Gra mi się w to jak w grę z 6, czy początku 7 generacji konsol i to w dobrym tego słowa znaczeniu. Ciężko mi to opisać.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Mam konsole Sony ale przez post powyżej rozbolała mnie głowa.

Podobnie jak chwalenie MS ze po paru latach mozna odpalic YT bez oplacanie golda  :teehee:

Drozesz ceny gier ? Niby gdzie ? To na konsoli MS mamy gry w nizszej rozdzialce, czesto bez polskich napisow (bo przeciez Polska to dla nich zaden rynek zbytu!) w wyzszej cenie. Juz nawet nie mowie u uzywkach, bo w sumie jak szukac uzywek, gdy konsole kupilo 5 osob na krzyz, z czego 4 cebula konta z allegro.Ide o zaklad, ze gdyby MS wprowadzil SharePlay to Don z Dadym pisaliby o rewolucji ! 

Edytowane przez easye

Opublikowano

easye prosze przestan bo serio kazdy twoj post ostanio wylada tak :taknieco:

Opublikowano
Drozesz ceny gier ? Niby gdzie ? To na konsoli MS mamy gry w nizszej rozdzialce, czesto bez polskich napisow w wyzszej cenie. Juz nawet nie mowie u uzywkach, bo w sumie jak szukac uzywek, gdy konsole kupilo 5 osob na krzyz, z czego 4 cebula konta z allegro.Ide o zaklad, ze gdyby MS wprowadzil SharePlay to Don z Dadym pisaliby o rewolucji ! 

krótko bo wychodzę z domu - http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,16506930,Znamy_polskie_ceny_gier_z_cyfrowej_dystrybucji_na.html

jeden link, poza tym jest pełno innych przykładów gdzie wersja cyfrowa z PSN kosztuje więcej.

aha i nawet kupując gierki z amerykańskiego Xbox Store to masz polskie napisy.

xboty - wiecie co z nim zrobić :pope:

Opublikowano

W Sunset masz nawet polski dubbing z (pipi)ami i (pipi)ami  :sir:

Opublikowano

(pipi)a tez jest

Opublikowano

Mazzeo, no nie pisale o wersji cyfrowych, tylko pudelkach, ale rozumiem, obecnie 3/4 botkow sklada sie na gry, chociaz na poprzedniej generacji bylo to maks polewka z januszy PS3.

Nagle mozna sie podzielic kosztami z kolega, wiec cyfrowe dystrybucje sa spoko, chociaz i tak sa drozsze niz gry na pulkach !  :turned:

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.