Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Mocno przesadzasz z tymi grupami, psnem, czasem dodawania ludzi do imprezy itp.

Co komu pasuje, Ty wolisz w snapie zaprosic grupe znajomych,ja wole miec lepszy framerate i wyzsza rozdzialke i dolaczyc do nich bezposrednio z gry, badz poswiecic ten ulamek sec by wyslac zapro na impreze.

Ja nie ukrywam, że to działa lepiej na PS4 niż na PS3 i że jest pod tym względem duża różnica na +. Później przekonałem się jak to wygląda na Xboxie One i dlatego tak piszę. Pewno znacznie większy szok przeżyłbym na poprzedniej generacji, więc... cóż. Współczuje samemu sobie :P

Ale ja nie porownuje teraz PS4 do PS3 na ktorym nic nie dzialalo jak nalezy. Roznice miedzy szybkoscia zaproszen, dolaczania do znajomych itp. sa minimalne miedzy sprzetami - pomijam juz fakt, ze zaczynajac gre w BFa, Destiny FIFE, zaproszenie wysylam raz. Cale reszta to preferencje - w tym gadki, ze w multi najlepiej gra sie na Onie bo galki wibruja i mozna przy okazji wlaczyc snapa z telewizja. Ty lubisz apki, ja wole lepiej wygladajace multiplatformy.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@haven

Pogralem w to na PC tydzien, swietny klimat oraz calkiem zgrabny gameplay jednak ta gra krzyczy do nas "pay us or go fuck yourself" :confused:.

Dlatego juz mnie boli ile kasy w to wydam XD

tumblr_mvnmvw8gcV1qi70jdo2_250.gif

Jesli takie masz podejscie no to mozesz juz szykowac wolne w robocie, bo gra jest strasznie wypchana zawartoscia po brzegi :P

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ale ja nie porownuje teraz PS4 do PS3 na ktorym nic nie dzialalo jak nalezy. Roznice miedzy szybkoscia zaproszen, dolaczania do znajomych itp. sa minimalne miedzy sprzetami - pomijam juz fakt, ze zaczynajac gre w BFa, Destiny FIFE, zaproszenie wysylam raz. Cale reszta to preferencje - w tym gadki, ze w multi najlepiej gra sie na Onie bo galki wibruja i mozna przy okazji wlaczyc snapa z telewizja. Ty lubisz apki, ja wole lepiej wygladajace multiplatformy.

No zgadza się - dlatego w przyszłości, kiedy różnice bardziej się zatrą w multiplatformach, będziesz mieć wybór konsoli nastawionej na granie i tylko na to, lub konsoli, na której pograsz i porobisz wiele innych rzeczy w tym samym momencie ;)

No i nie, nie gałki wibrują tylko triggery, a skoro miałeś 8 lat Xboxa 360 to powinieneś doskonale wiedzieć, jak duża jest różnica w samym kontrolerze.

Opublikowano

@Bansai

Wole zaplacic raz a porzadnie albo placic jakis abonament jak w WoWie i miec dostep do calej zawartosci, jednak w grach F2P tak to nie dziala.......

Za gre pudelkowa zaplace jakies 40-50 funtow wiec tyle samo moge zaplacic w roznych mikrotranzakcjach i wyjdzie na to samo. 

Opublikowano

No zgadza się - dlatego w przyszłości, kiedy różnice bardziej się zatrą w multiplatformach, będziesz mieć wybór konsoli nastawionej na granie i tylko na to, lub konsoli, na której pograsz i porobisz wiele innych rzeczy w tym samym momencie ;)

No i nie, nie gałki wibrują tylko triggery, a skoro miałeś 8 lat Xboxa 360 to powinieneś doskonale wiedzieć, jak duża jest różnica w samym kontrolerze.

Robisz sie gorszym psychofanem X-boksa jak Menderk PS'a

Opublikowano

Gdzie tam, Mendrek nie ma pojęcia o Xboxie i o czymkolwiek, a ja nie jestem psychofanem tylko mówię jak jest ;)

Opublikowano

no byla ogromna roznica i dzieki bogu DS4 w koncu normalnie lezy w dloniach i w koncu takze ma normalne trigery. Wszyscy ktorzy przesiedli sie z 360tki nie maja do pada wiekszych zastrzezen. Nie wiem, skad przekonanie, ze roznice w multiplatformach beda sie zacierac, poki co nic na to nie wskazuje. No i wracajac do Twojego marnowania czasu przy PS3 - PS3 mialo gier od za(pipi)ania, na Xie tytuly mozna bylo policzyc na palcach jednej reki, wiec nie pisz, ze ludzi zagrywali sie 8 lat w najlepsze gry, bo 3/4 czasu sam spedzilem z multiplatformami, ktore przez cala generacje niemal wygladaly lepiej na Xie niz na PS3. Ciekaw jestem jak Ci sie HALO spodoba, bo nawet gdy ta gra byla hitem, to wsrod znajomych i tak ciezko bylo znalezc chetnych na pogranie, zawsze wygrywal BF, COD, teraz dojdzie Destiny i inne. Gdyby nie coop, to niektorych czesci nawet bym nie skonczyl.

Edytowane przez easye

Opublikowano

no byla ogromna roznica i dzieki bogu DS4 w koncu normalnie lezy w dloniach i w koncu takze ma normalne trigery.

Nie wiem, skad przekonanie, ze roznice w multiplatformach beda sie zacierac, poki co nic na to nie wskazuje.

No i wracajac do Twojego marnowania czasu przy PS3 - PS3 mialo gier od za(pipi)ania, na Xie tytuly mozna bylo policzyc na palcach jednej reki, wiec nie pisz, ze ludzi zagrywali sie 8 lat w najlepsze gry, bo 3/4 czasu sam spedzilem z multiplatformami. Ciekaw jestem jak Ci sie HALO spodoba, bo nawet gdy ta gra byla hitem, to wsrod znajomych i tak ciezko bylo znalezc chetnych na pogranie, zawsze wygrywal BF, COD, teraz dojdzie Destiny i inne.

To jest fakt, DS4 jest znacznie lepszy. Ja nie napisałem, że ludzie się zagrywali przez 8 lat w najlepsze gry, tylko, że zagrywali się w najlepsze multi. A tego mi na PS3 mocno brakowało. O grach niczego złego nie napiszę, bo PS3 miało swoje perełki i to jest fakt, ale nie przesadzajmy, że na Xie było kilka gier na krzyż ;)

Opublikowano

Tak bylo, a cala roznice robila tylko Forza, Halo i Gearsy. Halo jest na tyle specyficzne, ze nawet fanom fpsow czesto sie ta gra po prostu nie podoba.

Jest Final XIV, zdecydowanie bardziej czekam na Skyrim Online niz Neverwinter.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ciekaw jestem jak Ci sie HALO spodoba, bo nawet gdy ta gra byla hitem, to wsrod znajomych i tak ciezko bylo znalezc chetnych na pogranie, zawsze wygrywal BF, COD, teraz dojdzie Destiny i inne.

Nie no ******* teraz to przegiąłeś bardziej niż z tymi swoimi bzdurami o małej różnorodności przeciwników w Girsach.

Nie wiem co Ci się z głową stało, że tak konfabulujesz, ale jak wychodziło Halo to na polskim Live od premiery miało grę zawsze ze 40% ludzi. Ręce opadają.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No zgadza się - dlatego w przyszłości, kiedy różnice bardziej się zatrą w multiplatformach,

Śmiem w to wątpić , właśnie im dalej od premiery obu maszynek będzie tym bardziej różnice będą się w nich powiększać ze względu na ich "moc".

Opublikowano

No zgadza się - dlatego w przyszłości, kiedy różnice bardziej się zatrą w multiplatformach,

Śmiem w to wątpić , właśnie im dalej od premiery obu maszynek będzie tym bardziej różnice będą się w nich powiększać ze względu na ich "moc".

Jedyne różnice w multiplatformach to będzie co najwyżej rozdzielczość 900p vs. 1080p - przekonamy się za jakiś czas :)

I dalej będę utrzymywać, że na PS4 NIGDY nie pojawi się gra w 720p.

Opublikowano

Nie będą się powiększać bo OBIE konsole będą z czasem lepiej optymalizowane. Różnice będą na podobnym poziomie.

Opublikowano

Ciekaw jestem jak Ci sie HALO spodoba, bo nawet gdy ta gra byla hitem, to wsrod znajomych i tak ciezko bylo znalezc chetnych na pogranie, zawsze wygrywal BF, COD, teraz dojdzie Destiny i inne.

Nie no ******* teraz to przegiąłeś bardziej niż z tymi swoimi bzdurami o małej różnorodności przeciwników w Girsach.

Nie wiem co Ci się z głową stało, że tak konfabulujesz, ale jak wychodziło Halo to na polskim Live od premiery miało grę zawsze ze 40% ludzi. Ręce opadają.

Tak - to widac po tematach, nie wiem, moze Ty na swojej FL miales tylko fanow HALO, u mnie namowienie niektorych by chociaz sprobowali zagrac online graniczylo z cudem, bo ludzie wolali odpalic 101 czesc Call Of Duty.

To ze gre kupowalo duzo osob to nie dziwne, skor exow bylo jak na lekarstwo, sek w tym, ze czy w Reacha, czy w 4ke - tendencja na serwerach byla mocno spadkowa.

Scena zas od czasow CE i 2ki tylko narzekala - dobrze ze zrobia im ten remake, bo wchodzac na forum czasami mialem wrazenie, ze ludzie zatrzymali sie na pistolu i nie chca grac juz w zadne nowe HALO, bo wiecznie znajda milion rzeczy do narzekania. HALO 4 dla mnie byla jedna z lepszych czesci.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak bylo, a cala roznice robila tylko Forza, Halo i Gearsy. Halo jest na tyle specyficzne, ze nawet fanom fpsow czesto sie ta gra po prostu nie podoba.

Nie ma takiego czegos jak Skyrim Online. Chyba ze jakas kolejna mityczna gra zapowiedziana na PS4?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Tak - to widac po tematach, nie wiem, moze Ty na swojej FL miales tylko fanow HALO, u mnie namowienie niektorych by chociaz sprobowali zagrac online graniczylo z cudem, bo ludzie wolali odpalic 101 czesc Call Of Duty.

Przypadkowi ludzie z forumków i na 50 os. po premierze 20+ miało Halo. I tylko sami ludzie z Polski.

Jak MaZZ to przeczyta, to chyba Cię śmiechem zabije :P

Opublikowano

o jezu, chodzi o The Elder Scrolls Online

Don - i z iloma z nich grales pol roku pozniej online ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie ma takiego czegos jak Skyrim Online. Chyba ze jakas kolejna mityczna gra zapowiedziana na PS4?

jemu chyba chodzi o ta gre za 60 dolcow co do tego ma jeszcze abonament no i jest 6/10

Opublikowano

To ze gre kupowalo duzo osob to nie dziwne, skor exow bylo jak na lekarstwo, sek w tym, ze czy w Reacha, czy w 4ke - tendencja na serwerach byla mocno spadkowa.

Scena zas od czasow CE i 2ki tylko narzekala - dobrze ze zrobia im ten remake, bo wchodzac na forum czasami mialem wrazenie, ze ludzie zatrzymali sie na pistolu i nie chca grac juz w zadne nowe HALO, bo wiecznie znajda milion rzeczy do narzekania. HALO 4 dla mnie byla jedna z lepszych czesci.

Kiedyś na studiach poznałem kilka osób, które miały Xboxy i Halo, to wszyscy mówili o setkach godzin przegranych w multi Halo 3 np. Nie bardzo rozumiem - może Ciebie nikt do gry nie zapraszał wtedy? :o

Opublikowano

Dobra Maciek - wszyscy grali w HALO! Wszystkim sie ta gra podobala, wiec na pewno spodoa sie Tobie!

Fani Rpg'ow i jeszcze10 razy zapytaja co to jest Elder Scroll i Skyrim  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

jemu chyba chodzi o ta gre za 60 dolcow co do tego ma jeszcze abonament no i jest 6/10

Na PPE nie pisali o takich bzdurach. Wazne, ze duza rozdzialka i Skyrim! Musi byc najlepsza gra.

Opublikowano

Easye żył w czarnej xbockiej dziurze. Zaraz się okaże, że znajomych na XBL nie miał, bo w Polsce nikt X360 nie miał.

Opublikowano

Jedyne różnice w multiplatformach to będzie co najwyżej rozdzielczość 900p vs. 1080p - przekonamy się za jakiś czas :)

To nie do końca tak działa. Ilość trików jest naprawdę spora.

Z Eurogamera o Wolfensteinie

Analiza zgromadzonego materiału potwierdziła, że PS4 zyskuje przewagę nad konkurentem dzięki mniej ostentacyjnemu obniżeniu rozdzielczości, do którego zresztą musi uciekać się rzadziej, niż Xbox One. Konsola Sony wyświetla obraz w okolicach 1760×1080, podczas gdy na Xbox One rozdzielczość spada niekiedy nawet do 960×1080. 

Już pomijam jakieś duperele jak gorsze krawędzie cieni,  ( xD ), pop in itp. bo to jest praktycznie w każdej multiplatformie na korzyść PSa

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.