Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Czy komukolwiek wydaje się, że na Xboxie czy PC jest choć cokolwiek inaczej w tej materii ?

Wiadomo na profilu FB XboxPolska użytkownicy opierają swoje gry na fortepianach i drogich obrazach, konsole obok kominków i drogich skór/futer a gry to perełki bo na xboxie grają tylko świadomi konsumenci. 

Ew.

anigif_enhanced-23137-1404191213-5.gif

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nobody- Zgadzam się, że przez wiele miesięcy na PS2 nie było nic oprócz TTT, ale po kilkunastu miesiącach zaczął się wysyp hitów- gier, które wspomina się do dzisiaj. Na PS4 wyszło dużo gier, ale kto będzie pamiętał o balas typu Killzone czy BF4, przeciętniakach jak Infamous trzeci? Dla TTT ludzie kupowali konsole. No i ostatecznie hitów w analogicznym czasie PS2 czy PS3 miało więcej. PS4 na tle poprzedników broni się ilością, tylko i wyłącznie. Więc tak na PS4 jest w co grać, jak się zaczyna przygodę z gamingiem albo ma się słabą pamięć.

Pajgi gdyby nie choroby wieku dziecięcego, trapiące często hardware w pierwszym roku, od końca wakacji b.r. ogrywałbym grę Ojca RE, Aliena, Transistora (które to zresztą zakupiłem już dawno temu, aby wesprzeć "zagrożone gatunki"), Mordor, Lords Of Fallen, rimejk Oddworld, multi TLOU w jedynych słusznych 60 fps, czy zwyczajnie pożyczył Destiny dla co-op'a ze znajomymi i KZ SF dla multi, którym zachwycał się tutaj swego czasu nawet Dave.

To już nie moja wina że widzicie tylko exy na ps4, zakładając że wszyscy mają silny pc, który mogą podłączyć przez amplituner do plazmy 42' i otrzymując takie same komfortowe warunki co na konsoli :( Względnie ich brak wcale wam nie przeszkadza, więc wystarczy zwykły zestaw.

Ja nie wiem jak komuś moze nie przeszkadzac to ciagle zabieranie kontroli nad postacia i przerywanie rozgrywki jakimis mini wstawkami, przeciez to calkowicie psuje immersje. Na dodatek dialogi zapowiadaja takiego kloca fabularnego jak gameplay, czyli bedzie standardowy ex na plejstejszyn 4, guwno obesrane w slicznym opakowaniu. Gdzie ci gracze, ktorzy potrafili docenic kunszt fabularny mgsow albo artyzm okami o sotc? A, wiem, graja na xboksach lub wiiu.

Wii, rozumiem, ale co tam takiego "artystycznego"  przez ostatnie 6 lat wyszło na x-boxa prócz indyków, Copper?  :oh_you:  

No i trochę zabawnie brzmi ta wypowiedź od szczęśliwego posiadacza Folklore, Valkyrii Chronicles, oraz Ni No Kuni, a wkrótce także Persony 5. Które wyszły i wciąż wychodzą na wiadomo jakim sprzęcie.  :wujaszek: 

ale puenta w sumie zacna. :smutas:

Opublikowano

Jak tam nasz zakład? Mogę zbierać już gratki, czy jeszcze żyjesz nadzieją?

Zakład stoi.

Wiadomo na profilu FB XboxPolska

Na profilu Xboxa to się chwalili że dzięki Kinectowi, w Polsce X36 okresowo wyprzedził PS3.

Opublikowano

Ej Yeti, a Ty nie brzydzisz sie grac w the order? Przeciez to nawet nie grafika, nie ma 1080p.

To teraz powiedz mi, jak oglądasz film na BR z pasami, to film jest wyświetlany w full hd czy jakieś dziwnej rozdzielczości znanej z xbonka?

Dobra, to inaczej.

1600x900 = 1 440 000pixeli

1920x800 = 1 536 000pixeli

Niewielka roznica, nie? Trzeba powiedzieć goscion z msu, zeby zaczeli robic swoje gry z pasami, wtedy klapy rzuca sie na xbona, bo bedzie mial "1080p"

Poprawcie mnie jeśli się mylę ale:

1. opcja = zagęszczenie pixeli na 100% matrycy telewizora

2. opcja = the order na ilu? 70-80% telewizora, więc zagęszczenie jest na mniejszej powierzchni. Bo co byś chciał zrobić? Dodać więcej linii poziomych w telewizorze? Wtedy tv powinien mieć jeszcze większą rozdzielczość niż FHD.

Proporcje full hd są zachowane, bo tak jakby pod pasami był obraz to doszłaby reszta linii, zachowując niezmienione te co są.

Oglądając filmy obraz jest ostry jak żyleta w full hd, a przecież występują pasy.

Opublikowano

Szlachta odpali The Order na 100 calowych projektorach

Taka prawda

Jaka bieda, 100 calowy PROJEKTOR. Buahaha!Tylko 103 cale Panasa za 200000 ziko!

Chyba netto :D

Opublikowano

a jeszcze pare ciekawostek z U4:

uc4-drake-3.png
uc4-drake-4.png
uc4-drake-2.png
uc4-drake-5.png
U4collar.gif?zoom=1.5&resize=640%2C360
U4shirt.gif?zoom=1.5&resize=640%2C360
DrakeEyes.gif?zoom=1.5&resize=640%2C360

czy Xbox tak potrafi? nie sądze

AF5HJ3W.gif?1

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Mam i ja wam dać zdjęcie odpalonego projektora? Szybko wyjdzie kto szlachta a kto noob

Opublikowano

Marcin - telewizor jak ma full hd to moze wyswietlic 1920x1080 pixeli.

Jesli gra ma 1600x900 to jest rozciagana.

W przypadku the order masz 1920x800 czyli nic nie jest rozciagniete, ale kupa pixeli jest wylaczona.

Konsola musi liczyc tylko te pixele, ktore wyswietla, wiec przy 1920x800 liczy ich duzo duzo mniej.

Jakbys wzial 1600x900 i dowalil ramke to tez bys mial obraz bez rozciagania w maksymalnej gestosci, ale w ramce.

Takze 900p wykorzystuje prawie tyle samo mocy co ten order z pasami, więc nie ma co sie bardzo co jarac taka grafika, ryse tez mogli zrobic z pasami i by nie bylo juz beczki, ze 900p, takie wlasnie sa podwojne standardy klapow.

Dodam, ze autorzy zdecydowali sie na pasy, zeby ps4 pociagnelo 4x msaa czyli za(pipi)iste wygladzanie krawedzi, ktore w horizon 2 jest przy pelnym 1080p :)

Edytowane przez Copper

Opublikowano

A w DC przy pełnym 1080p, to tylko deszcz jest... Jakoś nagle nie słychać argumentów, że mało w nim contentu, że tylko 6 osób w klubie...

Normalnie DC urósł nam do rangi tymczasowego mesjasza klapków i wybawiciela Sony.

Opublikowano

ryse tez mogli zrobic z pasami...

Ano mogli zrobić, to może by wyszła ładna gra, a nie guwno rozmazane :yao:

Opublikowano

a jeszcze pare ciekawostek z U4:

uc4-drake-3.png

uc4-drake-4.png

uc4-drake-2.png

uc4-drake-5.png

DrakeEyes.gif?zoom=1.5&resize=640%2C360

czy Xbox tak potrafi? nie sądze

AF5HJ3W.gif?1

Robi wrażenie.

Pomyśleć, że kiedyś wystarczyło tylko

Cloud-ffvii-sword.png

oh wait... :oh_you:

Opublikowano

A w DC przy pełnym 1080p, to tylko deszcz jest... Jakoś nagle nie słychać argumentów, że mało w nim contentu, że tylko 6 osób w klubie...

Normalnie DC urósł nam do rangi tymczasowego mesjasza klapków i wybawiciela Sony.

Co zrobić skoro jest to obecnie najlepszy ex dostępny na next geny?

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Otoz nie, drogi Fanku, nie wystarczalo. Wtedy tworcy gier przescigali sie w pomyslach na nie, by zatuszowac braki w oprawie, teraz wystarczy piekna graficzka w sztampowej gierce na 8h zeby klapy klaskaly uszami.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

boty za nie długo bedą wklejać gify z tą GOTY kocicą,

tsws2.jpg

a ty z takim czymś wyskakujesz Fanek?  :pechowiec:  

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

W sumie jak się przyjrzeć z nieco innej strony, to z tych screenów i gifów Fanka leci gejozą. :bad:

Opublikowano

@Copper

Grałbyś w coś więcej niż tylko kampanię Drejkiem, to tez byś parę damskich wyhaczył. :reggie:

iBpsODO.png

Uncharted-2-The-Village-1080p-Wallpaper-

Opublikowano

było mokro to sie spocił

AF5HJ3W.gif?1

Opublikowano

Była już beka z botów i tego że Tomb Raider to czasowy ex? Nie miałem dziś czasu na czytanie cw.

Opublikowano

Tak, wyjdzie jeszcze na PC. Old story is old.

Opublikowano

Guernica wszystkie exy xboxowe ogrywa na PC, natomiast wszystkie multiplatformy na ps4 w gorszej jakości ( znaczy sie ze chodzą lepiej na PC )

Opublikowano

Chyba multiplatformy ktore wyszly na pc i xboxa.

Opublikowano

Tak, wyjdzie jeszcze na PC. Old story is old.

Jakiś zakład, że zagram w Rise of the Tomb Raider na PS4 wcześniej niż boty w Street Fighter V lub jakąkolwiek jego odsłonę na xbone?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.