Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No, ale gry 2D praktycznie w ogóle się nie starzeją (tak całkiem obiektywnie) i w większość da się grać bez skrzywienia, ale może to tylko ja, ja lubie wszystkie pixele więc może mam zje.baną wizję.

Emulacja jest ok tylko w jednym przypadku - grach NTSC (yebane Square). Ogrywam właśnie Mario RPG na SNESa i jest wspaniałe. Polecam, koledzy.

Emulacja zawsze jest ok, to już tylko twoje ego może twierdzić inaczej, ale na starszych tytułach ich twórcy już nie zarobią a szacunek dla dzieciaków, że chcą jeszcze sprawdzić klasykę.

Tak, już powyżej napisałem czemu emulacja ssie. Jednak wiadomo, lepsze ogranie na emu, niż powrót do singla BF 4. Nie że piętnuję taką emulację, ale są lepsze wyjścia. SNES nie kosztuje aż tak dużo.

Ale to ja grałem w szybszą wersję Super Metroida. (NTSC, a nie pal) :P

Generalnie jest tak IMO:

- gry pisane pod daną konsole (Super Metroid, Ninja Gaiden) - grać na konsoli

- gry pisane pod arcade, portowane na konsolę (Strider, Sunset Riders, Gradius) - emulacja na MAME

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Shovel Knight też ogrywam i też polecam, jakbym grał w nowy NESowy tytuł o jakości Mega Mana.

odpaliłem na 5 min. Jak skończę Guacamelee to biorę się za SK zapowiada się fantastycznie :)

Opublikowano

Właściwie to gra mocno przypomina gierkę z NES-a, ale ogólnie gra byłaby zbyt wymagająca, by ruszyć na NES-ie.

Od piątej minuty supperbunnyhop <3 tłumaczy niektóre rożnice:

Opublikowano

Nie za duzo gadki o pixelowych giereczkach a nie za malo przezywania sie panowie? Co to ma byc? Czy na pewno jestem w CW? :>

piq_73783_400x400.png

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dobrze mówi w mordę pie,rdolony. Shovel Knight nie tylko wygląda jak gierka ze SNESa/NESa. W nią się również gra jak w gierkę z tamtych czasów. Takie AAA na pegazusa.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Chcielibyście poniższe? Przeglądam sobie listy top gierek na tę konsolę i większość ma taki unikalny styl graficzny, zbliżony do tego z segi genesis/megadrive, ale jednak trochę inny.

TurboGrafx-16-Console.jpg

Opublikowano

Ja bym chciał zacząć zbierać stare, japońskie komputery osobiste, których w latach 80tych było mnóstwo.

Opublikowano

ja z pixelów to oprócz hotline miami 2 to jeszcze

Not-a-Hero-GIF-2.gif

not a hero od twórców olliolli

maxresdefault.jpg

severed od twórców gucamelee

2563427-titan1.png

titan souls

No oczywiscie czekam czym zaskoczy mnie Jeppe Carlsen bo jego 140 było przeku.rewsko dobre

Opublikowano

z pikselozy czekajcie na to:

Crawl-Screenshot-3.png

\m/

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Jak już rozmowiamy o grach, a nie o rozdzielczości to skorzystam z okazji i zapytam was o wasze zdanie w temacie najlepszych shotgunów w grach. Resident Evil 2/4? Splatterhouse?  Każdy przecież uwielbia shotguny w grach.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Jak już rozmowiamy o grach, a nie o rozdzielczości to skorzystam z okazji i zapytam was o wasze zdanie w temacie najlepszych shotgunów w grach. Resident Evil 2/4? Splatterhouse?  Każdy przecież uwielbia shotguny w grach.

To coś w Girsach, mmmm.

Opublikowano

Resident 4, bo shotgun idealnie wpasowuje się tam w "sztywną" mechanikę gry.

Opublikowano

Zaczynam sie czuc takim hipsterem czekajac na MGSa V i Wiedzmina 3

transparent_forever_alone_by_amayanina-d

7wef5U2.png

ROOT!? No to sobie chwilowo nie wstanie PSN

Edytowane przez Bansai

Opublikowano
7wef5U2.png

Z pustego to i Salomon nie naleje hehe.

Opublikowano

Z tpp to RE 4 i Gearsowy Gnasher z fpp

MAP11_shotgun.png

196645-81.jpg

Opublikowano

Nie wiem na co patrzę, ale wygląda to zaje,biście xd

Opublikowano

570e726404d791d387907b121eb6514b9e4e85c5

Ostatnio grałem w to na turnieju i shotgun był bardzo użyteczny <3

Opublikowano

Nie wiem na co patrzę, ale wygląda to zaje,biście xd

Takie zobrazowanie DDOS'a, te wszystkie baraze, tsar bomby i kamehamy wlasnie leca glownie w serwery Sony i MS, oczywiscie wiekszosc atakow leci z Chin :/

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ostatnio grałem w to na turnieju

na turnieju

Gdzie takie cuda?

Opublikowano

Sony cierpi za prawdę, a MS za co się obrywa?

Opublikowano

na turnieju

Gdzie takie cuda?

http://www.psxextreme.info/topic/103281-targi-e3-gc-tgs/?p=3282174

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.