Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@nobodylikeyou

Nie no DC wygląda bardzo ładnie, szczególnie w deszczu ale tam dobrze tej grze robi rozmycie które w połaczeniu z zayebiscie dobranymi filtrami post processingu jest w stanie dużo zatuszować. W Ethanie natomiast wszystko jest takie ostre i dokładne, miejscami wygląda jak film a nie gra.

CW off

Wiem o tym. W zasadzie nie wypada zestawiać tych dwóch odmiennych flowem pozycji. Oglądając Ethana w natywnym 1080p kilkakrotnie miałem efekt wow. Jednak to efekty pogodowe w DC zrobiły to z czym utożsamiałem graficzny szok; autentyczny opad szczęki jak za czasów Tekkena 3. Bez kitu zamiast męczyć temat fotkami z ulewnym deszczem, to właśnie nocne, ulewne burze z piorunami robią jego oprawę najbardziej. 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Until Down i No Men Sky w 2016? skad takie info?

Przypuszczenia.

Opublikowano

ale driveclub taki idealny nie jest - modele aut, efekty swietlne, symulacja nieba czy efekty pogodowe sa genialne, drzewka w pierwszej linii od trasy tez ale jak sie czlowiek zatrzyma i przyglada otoczeniu to nie zawsze jest juz tak fenomenalnie - bardzo czesto tekstury sa srednie a jakies domki i inne elementy otoczenia sa bardzo uproszczone. W ruchu to sie nie rzuca w oczy bo jak pisze Adi filtry genialnie tuszuja ale jak sie czlowiek zatrzyma czy wlaczy photo mode to widac. Do tego te niewidzialne sciany przez co mamy wrazenie jakdy w torze bobslejowym - to samo nie podoba mi sie w serii gt - jak juz chca takie cos robic to czemu cholera nie dadza w miejscu sciany jakiegos plotka, skarpy, barierki itp, a nie niedzidzialny ogranicznik

mimo wszystko calosc robi niesamowicie - juz pal licho ten deszcz i snieg ale same cieniowanie i odbicia i gra swiatel - no (pipi)a nawet stalowe felgi w realtime odbijaja otoczenie czy samochody przeciwnikow, wszystko rzuca swiatlo na wszystko, nawet kafelki w tunelach odbijaja otoczenie, nawet kurcze pasy jazdy na jezni inaczej odbijaja slonce w zaleznosci od jego kata padania

Przypuszczenia.

"wrozenie z fusow mnie nie interesuje"

przeciez obie od dawna celuja w 2015, until dawn nawet ma wyjsc w pierwszej polowie roku - tak mi sie obilo o uszy

Opublikowano

Przypuszczenia.

Obydwie są na 2015. I jak już wypisujesz gry z XBL (Ori), to do PS4 dolicz też np. Rime i Everybody's Gone to the Rapture.

No i jeszcze Tearaway Unfolded.

Opublikowano

Rime  :banderas:  :banderas:  :banderas:

Opublikowano

Ficuś

mam na myśli tylko potwierdzone tytułu - to już Ci umknęło 

Szczurek 

(poprawcie mnie jak o czymś zapomniałem, źle wstawiłem) - a Tobie to.

czytajcie wszystko ,a nie tylko to co was interesuje. 

Opublikowano

no ale until dawn i no men sky jest potwierdzone na 2015

Opublikowano

Poprawiłem. 

Opublikowano

A tak uciekając na chwilę do plotek i spekulacji, Spencer coś ostatnio bardzo niekonkretnie odpowiedział na pytanie jednego z graczy - "czy można liczyć na Crackdowna w 2015". Odpowiedział, że nie może tego skomentować.

Chłopak odpisał, że "warto w to wierzyć", a Spencer skwitował, że "pewnie, że tak" - może Crackdown wyjdzie jednak w tym roku ;)

Podobnie goście z Platinum podobno szybciej uwijają się ze Scalebound niż to było planowane i już mogliby pokazać gameplay. Wątpliwe, żeby to wyszło w 2015, ale początek 2016 mógłby być realny.

Z kolei pierwszy sezon Phantom Dust jest IMO pewniakiem na ten rok.

Opublikowano

2015 

PS4 :

Order, Bloodborne, Uncharted 4, Persona 5, Until down, No Mans Sky, Rime, Ratchet and Clank Redux, Amplitude, Hellblade 

ONE :

Halo 5, Quantum f(u)cking Break, Forza 6, Tomb Raider, Screemride, Fable, Ori 

Teraz lista jest z grubsza kompletna.

Jaki werdykt ???? 

Dominacja ja za czasów ps2.  :kaz:

Opublikowano

tej persony5 taki pewny bym nie byl choc trzymam kciuki

Opublikowano

no to tak samo jak z Ratchet. jeśli za szybka premiera ma się odbić na ich jakości, to niech lepiej przekładają na następny rok.

Opublikowano

Ethan to korytarzowa gra przygówkowopodobna, ot grywalny benchmark, taki Epic Citadel z zagadkami i cutscenkami. I nie jest to bynajmniej nic złego, bo taka jest konwencja tej gry. Ale zrównywanie technologiczne z Driveclubem gdzie interakcja i dynamika są o milion lat świetlnych większe, to już szczyt abstrakcjonizmu. Wiem Adi, że na blaszce tylko ople corsy w kwestii wyścigòw i tonacy brzytwy się chwyta, ale nie przesadzaj...

Opublikowano

no to tak samo jak z Ratchet. jeśli za szybka premiera ma się odbić na ich jakości, to niech lepiej przekładają na następny rok.

I tak do końca generacji, aż będzie warto kupić PS4 dla tych 10 gier w 2020 roku ;)

Opublikowano

Nie ilość a jakość. 

Opublikowano

nobody, po kim jak po kim, ale po Tobie podwojnych standardow sie nie spodziewalem :( jak liczymy indyki to Below i Inside sa jakosciowymi pewniakami na Xbone.

A np 31 stycznia wychodzi na Xbone Pneuma Breath of Life, ktora zapowiada sie intrygujaco, zwlaszcza w porownaniu do styczniowego Apoptona na ps4 :P

Edytowane przez Copper

Opublikowano

2015 

PS4 :

Order, Bloodborne, Uncharted 4, Until down, No Mans Sky, Ratchet and Clank Redux ??? 

Dobra,

wliczamy gry PS3/PS4 lub PS4/PC, czy nie ? Krótka piłka.

edit - u łoniaka widzę Tomb Rajdera, więc wliczamy.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

nie że double standards tylko drobne niedopatrzenia w ex-perckiej wiedzy. 

zresztą bawić się w każdego jednego indyka nie było sensu, więc wypisałem te najbardziej rozpoznawalne/ najbardziej oczekiwane. no.

Opublikowano

No to o Below czy o Inside na pewno wszyscy slyszeli, ja czekam glownie na to drugie, bo Limbo bylp suuper.

Opublikowano

Jeśli liczymy te "większe" gry z cyfrowej dystrybucji, to do PS4 proszę dopisać np. Rime, EGGTR, The Tomorrow Children, Alienation, The Witness, Vanishing of Ethan Carter :newell:

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Dopiszmy jak bedzie wiadomo kiedy wyjda :reggie: na razie z 200 eksow w styczniu wychodzi 1, w lutym 2? Serio wierzycie, ze Sony wypusci potem 190 eksow w pol roku? xD

Opublikowano

Ethan to korytarzowa gra przygówkowopodobna, ot grywalny benchmark, taki Epic Citadel z zagadkami i cutscenkami. I nie jest to bynajmniej nic złego, bo taka jest konwencja tej gry. Ale zrównywanie technologiczne z Driveclubem gdzie interakcja i dynamika są o milion lat świetlnych większe, to już szczyt abstrakcjonizmu. Wiem Adi, że na blaszce tylko ople corsy w kwestii wyścigòw i tonacy brzytwy się chwyta, ale nie przesadzaj...

No nie wiem, porównujesz teren w Carterze (w którego nie grałeś bo nie pisał byś że to korytarz) do toru który rzeczywiście jest korytarzem. Jak zwykle twój post daje raka, powinni Cię zbanować.

Polecam lekturę - http://www.eurogamer.net/articles/2014-09-30-the-vanishing-of-ethan-carter-review

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Na liście PS4 brakuje SOMY, Planesajda 2, HHour

no i

bum bum

THE LAAAAAAAST GUARDIAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNN !!!!!!

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

nie jestem pewien czy wyrobią się z nim do końca roku, ale trzymam kciuki. 

Opublikowano

Ethan nie jest korytarzowy, cały świat masz do dyspozycji od razu. No ale co może wiedzieć o tym Mendrek ogrywający gry z plusa. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.