Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Twierdzenia, że Wii nie było w generacji PS360 są dosyć szalone.

Konsola wyszła w tym samym czasie co tamte, sprzedała się znacznie lepiej niż tamte i wprowadziła rzeczy, które zostały skopiowane przez Sony (move) i MS (kinect) i do dzisiaj są eksploatowane daleko bardziej niż by się chciało.

Co więcej - pozwoliła wielu graczom zauważyć, że 720p w grach to nie wszystko - są ważniejsze rzeczy, jak np. pomysły.

Jak ktoś chce bazować na niskiej mocy CPU i GPU jako argumencie, to chyba musi być fanatykiem sprzętowym. W takim układzie ktoś inny będąc fanatykiem grania po sieci może powiedzieć, że PS3 też nie było w tej generacji. Strach za to wyobrazić sobie zdanie fanboja PS3 i filmów bluray z januszowych promocji w videoworld :doom:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To co Mendrek przynajesz, że Halo to najlepszy konsolowy fps jaki sie ukazał?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

To co Mendrek przynajesz, że Halo z to najlepszy konsolowy fps jaki sie ukazał?

:reggie:

Też na to czekam.

Opublikowano

@teka

Monotonna struktura tematu, plus najdobitniejszy przykład profesjonalizmu krytyków ostatnich mies.. Zresztą 2 razy pisałem że już grałem

całe 20 min. ale przecież nie będę chodził grać u ziomka na jego ps4 w takie gierki. Brzmi legitymacyjnie? Brzmi. No.

no nie bardzo. zauważyłem, że pisałeś tutaj jakoby dla fanów survival-horroru 2014 był rokiem dobrym. gdybyś zagrał to przekonałbyś się, że to stwierdzenie trochę na wyrost kiedy pod koniec roku wyszedł średni misz-masz RE4 i SH i dłużący się symulator chowania się w szafie ;P. pojawiły się w temacie głosy jakoby gry w dzisiejszych czasach były zbyt pobłażliwie oceniane, tymczasem kiedy alien: isolation dostaje solidnie uargumentowaną 

Rather than throw a new gameplay twist at you, Isolation, like so many games before it, simply spends hours making you run a fun-less gauntlet and contend with everything it’s thrown at you so far simultaneously, including human, android, and extraterrestrial foes. Fright dissolved into frustration as I got killed from behind for the umpteenth time – even as I was crouched motionless and out of sight in an air duct. The survival-horror joy found in the campaign’s early hours is completely and permanently erased. Even when you finally – finally! – reach the end, it’s an underwhelming conclusion that doesn’t adequately pay off the 15-20 hours you just survived.

And in hindsight, playing on Hard difficulty – which I only did because Isolation actually describes it as “the recommended way to experience the game” – was a terrible decision. It means the Xenomorph can get you anywhere at any time, giving you no opportunity to avoid death, and run you down if it hears so much as a pin drop. Sure, a flamethrower blast or Molotov cocktail can ward it off for a moment, but alien-repelling resources are extremely scarce. Don’t make the same mistake I did.

średnią ocenę to spotyka się to z krytyką. no, ale jak się kupiło gierki i leżą sobie na półce to trzeba bronić :reggie:.

Opublikowano

Dominacja jak za czasow Xboksa 360 :kaz:

a nie, xboks mial wieksza.

.....

Czyżby?

Poproszę o dane. Ale hop siup :)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Nie ważne jaka dominacja. PS4 nie jest drogie, więc jest dziś dostępne dla większości i stanowi miły element domowego wyposażenia. To taki modny gadżet bo elitarne w tej chwili jest Wii U.

Opublikowano

Patrzac na cena <=> jakośc to PS4 jest drogie. Powinno byc 2x tansze przy obecnej sytuacji. No chyba ze ktos lubi wywalac półtora kafla i grac w gry z komórek.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Na PS3 trza było wywalić 2,5 kafla. Ale tam cenę podbijał nowy napęd. Tutaj już nowości nie było dlatego cena niższa.

Opublikowano

pamiętam jak do tego ryłem ponad 7 lat temu  :banderas:

Opublikowano

Cena PS4 jest niska. Podobnie kosztował X360 po roku czasu z dyskiem 60 GB. Różnica jest jednak taka, że po tym roku na klocu było w co grać i to w gry, faktycznie next - genowe. :reggie:

Edytowane przez Majin Buu

Opublikowano

Mendrek ale co ty chcesz udowodnic - ktos kocha serie Halo czy Gearsy i gra tylko w nie, a ty mu bedziesz wmawiac ze lepiej by kupil playstation4 bo pomimo ze tych serii tam miec nie bedzie to bedzie mu tam lepiej?

Opublikowano

Nie zapomnę jak się jarałem zapowiedzią Gearsów w PE.

Jeszcze wcześniej przed Girsami był Oblivion, przy którym pecetowcy koniecznie wymieniali karty graficzne. Chwilę później Prey, czyli najlepsze wykorzystanie ówczesnego silnika IDTech 3. Hitman: Blood Money też zachwycał grafiką podczas premiery.

Opublikowano

Do czego to doszło, żeby ludzie z nostalgią wspominali shootery. Koledzy, to nie jest era degeneracji gier video, ta już przeminęła, teraz mamy post-degenerację.

Opublikowano

Miałem na myśli to, że po samych screenach ta gierka wyglądała na prawdziwy next-gen w stosunku do 6.generacji.

Opublikowano

Botom już pozostały tylko wspomnienia, teraz nowy poziom graficzny wyznaczają tylko gry na PS4.

Opublikowano

Aha. Luzik. A standardy graficzne na PS4 póki co wyznacza DriveClub. Ten deszcze ryje beret, serio.

Opublikowano

Szkoda, że poza grafiką PS4 nie ma nic. :kaz:

Opublikowano

Szkoda, że poza grafiką PS4 nie ma nic. :kaz:

To i tak więcej niż do zaoferowania ma XO które nawet tego zaoferować nie potrafi :whistling:

Opublikowano

Ale jest chociaż składanka Halo z niedziałającym multi XD

Jak ta generacja zaczęła się żałośnie.

Opublikowano

Dolicz jeszcze Januszy z Xbone, bo te rzeczy też ich dotyczą.

Czyli łącznie 30mln. :reggie:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

18 GB patche w dzień premiery, niedokończone produkty, brak gier...no ale 9 mln Januszy, musi mieć rację.

Trochę zmienić i masz obrazek Xboxa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.