Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@heaven

Chciałem tylko dać zrozumieć niektórym, że jest bardzo prawdopodobne, że różnice w multiplatformach w przyszłości się zmiejszą lub w ogóle ich nie będzie.

Dosyć, przegiąłeś pałę z obu stron. Skoro tak bardzo prawdopodobne, to wymieniaj argumenty które zwiększają prawdopodobieństwo.

@bulber - nie zapowiedzieli czasem plantsów na PS4 ? Skoro dodajesz gry X1/PC, to czemu nie dodajesz gier PS4/PC lub Vita ?

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

to czemu nie dodajesz gier PS4/PC

Jak nie dał, jak dał? Transistor, Don't Starve, Outlast. 

Opublikowano

kupcie valiant hearts dwa razy co najmniej niech sprzeda się w miliardach egzemplarzy, przyłóżcie swoją cegiełkę do zbawienia branży

Nie, bo wydaje je ubi.

Wlasnie DLATEGO, ze wydaje je UBI, zeby miec jakis wplyw na zmiane w branzy, powinno sie VH kupic.
Opublikowano

Mi chodzi o to że sporo, sporo pominął. 20 czerwca np, wychodzi MotoGP14 które będzie na wszystko poza X1 i Wii U.

Opublikowano

ja w indyki wsiaklem dzieki vicie - na velocity x2, murasaki baby, hotline miami2 czekam bardziej niz na duze aaa jakie pojawia sie w tym roku na next genach. Tego valiant hearts tez bym z checia przytulil ale licze ze wzorem kazdej innej gry na ubiart framework i ta za chwile zostanie zapowiedziana na vite.

indyki sa super, jeszcze mogloby jak najszybciej zapowiedziec guacamelee2

Opublikowano

Mi chodzi o to że sporo, sporo pominął. 20 czerwca np, wychodzi MotoGP14 które będzie na wszystko poza X1 i Wii U.

no bo to jest lista subiektywna co można pograć z mojej perspektywy, każdy ma internet to sobie może zobaczyć co konkretnie wyszło na obie konsole, ale oczywiscie zaraz jakiś zerg umysłowy wrzuci listę z fezem i flowerem żeby tylko wyszło na korzyść ps4.

Opublikowano

no bo to jest lista subiektywna co można pograć z mojej perspektywy, każdy ma internet to sobie może zobaczyć co konkretnie wyszło na obie konsole, ale oczywiscie zaraz jakiś zerg umysłowy wrzuci listę z fezem i flowerem żeby tylko wyszło na korzyść ps4.

Taki detal powinien doczekać się adnotacji, prawda ?

Opublikowano

To już lepiej obadać to Shovel Knight.

Śmigam własnie ma PC i o ile na początku poziom trudności był łatwy to im dalej w las tym trudniej. A najgorsze jest to, że śmierć oznacza utratę złota i aby je odzyskać trzeba po nie wrócić a to nie jest takie łatwe. Jeden z levelów zaczynałem mając 8tys golda a skończyłem może z 3tysiakami i to tylko dlatego, że tyle posypało się z bossa.

Gorąca polecam.

Co ty masz do tego flowera na PS4, bo nie czaję?

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

MeSSer, przesadzasz juz troche - z góry widać ze to subiektywna lista i opinia Blubera.

Opublikowano

Taki detal powinien doczekać się adnotacji, prawda ?

a czy ja tam napisałem UWAGA WIELKA LISTA OFICJALNA GIER NA OBIE KONSOLE, geez ogarnij się.

@kidnappa

nic, beczkę mam a co?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

@heaven

Chciałem tylko dać zrozumieć niektórym, że jest bardzo prawdopodobne, że różnice w multiplatformach w przyszłości się zmiejszą lub w ogóle ich nie będzie.

Dosyć, przegiąłeś pałę z obu stron. Skoro tak bardzo prawdopodobne, to wymieniaj argumenty które zwiększają prawdopodobieństwo.

To co daje mi powód do myślenia, że różnice będą MNIEJSZE lub w ogóle ich nie będzie jest fakt, że po czerwcowym SDK Bungie udało się podnieść rozdziałkę w Destiny z 792p do 1080p. A to dopiero tylko pierwsze czerwcowe SDK, w przyszłości na pewno uwolnią więcej zasobów i ułatwią tworzenie gier.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Śmigam własnie ma PC i o ile na początku poziom trudności był łatwy to im dalej w las tym trudniej. A najgorsze jest to, że śmierć oznacza utratę złota i aby je odzyskać trzeba po nie wrócić a to nie jest takie łatwe. Jeden z levelów zaczynałem mając 8tys golda a skończyłem może z 3tysiakami i to tylko dlatego, że tyle posypało się z bossa.

Gorąca polecam.

fajny jest motyw z podkręcaniem sobie poziomu trudności poprzez niszczenie checkpointów

Opublikowano
To co daje mi powód do myślenia, że różnice będą MNIEJSZE lub w ogóle ich nie będzie jest fakt, że po czerwcowym SDK Bungie udało się podnieść rozdziałkę w Destiny z 792p do 1080p.

Jakieś źródło na potwierdzenie tego, że Destiny było w 792p na Xboksie?

Opublikowano

Indie gry często już nie wyglądają jak indie :) Ja teraz gram w Divinity orginal sin i to daje mi więcej funu niż watch dogs albo infamous :)  1000 razy więcej!

Do tego valiant hearts to było piękne 6 h. Ghost też w singlu starczył na 6 h ale ghosta w singlu męczyłem 3 miesiące a VH skończyłem w 3 dni :D

P.S. Wiem że indie od ubi to nie indie więc może nazwijmy to małe gierki nie aaa :)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

To co daje mi powód do myślenia, że różnice będą MNIEJSZE lub w ogóle ich nie będzie jest fakt, że po czerwcowym SDK Bungie udało się podnieść rozdziałkę w Destiny z 792p do 1080p. A to dopiero tylko pierwsze czerwcowe SDK, w przyszłości na pewno uwolnią więcej zasobów i ułatwią tworzenie gier.

To jest wciąż, first and foremost, jedna gra. Diablo 3 dostało SDK i będzie w 900p a na PS4 w 1080p, devsi wiedzmina nie wiedza w jakiej rozdzialce bedzie na X1 i tak dalej i tak dalej.

Już Wolfenstein miał być taki sam na obu konsolach a co się okazało.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wiedzmin na E3 byl w 900p a D3 mialo taka rozdzialke przed nowym SDK.

Opublikowano

@heaven

Uncharted.jpg

unchartedthumb.jpg

Opublikowano

Mój błąd, miałem złe info. Z 900p do 1080p.

@Ficus

A czy ktoś mówi, że exy na ps4 nie będą najładniejszymi grami ever ? ;p Już w szczególności te od Naughty Dog. Sam kupię pewnie ps4 w zestawie z tą grą w przyszłym roku.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Wiedzmin na E3 byl w 900p a ,D3 mialo taka rozdzialke przed nowym SDK.

Na X1 tak, na PS4 potwierdzone 1080p. D3 jak do tej pory jest w 900p, ktos wrzucal tweeta ze sie Spencer mial pytac Zamieci co sie dzieje itp.

Chociaz tutaj obiektywnie na 1080p sa najmniejsze bo Blizz D3 na PS360 puscil w 5ileś p żeby framerate byl jako tako stabilny.

Z kolei taki CoD AW dostal faktycznie kopa graficznego i juz dropy do 40 FPS. Z Eurogamera doliczyli sie okolo 800+p na X1.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jakieś źródło na potwierdzenie tego, że Destiny było w 900p na Xboksie? ;)

Serio, w internetach nie ma ani słowa o tym jaką rozdzielczość pierwotnie miało Destiny.

Opublikowano

Gorąca polecam.

fajny jest motyw z podkręcaniem sobie poziomu trudności poprzez niszczenie checkpointów

Ano, dziś rozwaliłem z ciekawości checkpoint, wyskoczył diament, ale po śmierci musiałem więcej levelu pokonywać. Czy ten ostatni armor za 8 tysięcy na prawdę jest bezużyteczny tak jak napisano w jego opisie czy to tylko jakaś podpucha?

Opublikowano

Jakieś źródło na potwierdzenie tego, że Destiny było w 900p na Xboksie? ;)

Serio, w internetach nie ma ani słowa o tym jaką rozdzielczość pierwotnie miało Destiny.

za dużo węszysz, lepiej będzie dla twojego zdrowia jak porzucisz ten temat w spokoju...

Opublikowano

Wiedzmin na E3 byl w 900p a ,D3 mialo taka rozdzialke przed nowym SDK.

Na X1 tak, na PS4 potwierdzone 1080p. D3 jak do tej pory jest w 900p, ktos wrzucal tweeta ze sie Spencer mial pytac Zamieci co sie dzieje itp.

Chociaz tutaj obiektywnie na 1080p sa najmniejsze bo Blizz D3 na PS360 puscil w 5ileś p żeby framerate byl jako tako stabilny.

Z kolei taki CoD AW dostal faktycznie kopa graficznego i juz dropy do 40 FPS. Z Eurogamera doliczyli sie okolo 800+p na X1.

CoD na E3 byl w 900p z mocnymi dropami, built alpha.

Opublikowano

Wiesiek3 tez dropil i mial screen tearing chyba gorszy niz pierwszy assasin na ps3

Opublikowano

To jest wciąż, first and foremost, jedna gra. Diablo 3 dostało SDK i będzie w 900p a na PS4 w 1080p, devsi wiedzmina nie wiedza w jakiej rozdzialce bedzie na X1 i tak dalej i tak dalej.

Już Wolfenstein miał być taki sam na obu konsolach a co się okazało.

a okazało się, że jest w takiej samej oprócz jakieś cutscenki lol

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.