Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Spencer.gif

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nintendo 1:0 reszta  jak na razie w 2015 :)

MGS V, BB, Witcher 3, Serio?

Serio. 3 gry vs tryliard.

Opublikowano

od kiedy to ilość > jakość? jedyne mega tony zdolne konkurować w 2015 z trzema powyższymi to Zelda i Xeno.

A przecież poza wymienionymi dochodzi tutaj jeszcze Persona 5 (bardziej mainstreamowych produkcji w rodzaju Batman AK, Halo 5, U4, QB, czy TR nie warto wymieniać by nie narazić się na krytykę "true gamerów"). 

Opublikowano

W tym MH jest jakas fabula czy to po prostu takie klepanie mobow bez konca? Wersje na 3dsa nadaja sie do czegos czy to samo co na wii/u?

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

No dobra, to jakiego MH byś polecał? Któryś na Wii może?

Jak masz classic controller to łap mh3 na wii. Grałem w dopakowaną wersję na wii u i było bardzo przyjemnie mimo,że nie jestem fanem grindu.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Ja tez wole slide'y od grindow.

Opublikowano

od kiedy to ilość > jakość? jedyne mega tony zdolne konkurować w 2015 z trzema powyższymi to Zelda i Xeno.

A przecież poza wymienionymi dochodzi tutaj jeszcze Persona 5 (bardziej mainstreamowych produkcji w rodzaju Batman AK, Halo 5, U4, QB, czy TR nie warto wymieniać by nie narazić się na krytykę "true gamerów"). 

Problem w tym ze wiekszosc gier wydawanych na konsole Nintendo to wlasnie jakość, czego nie mozna powiedziec o PS4 i XONE. Owszem, jest kilka dobryh gemów + gry o ktorych wspomniales, ale ratio jakosciowych gier wzgledem Nintendo jest poprostu smutne.

Oczywiscie nie kazdy lubi japonsczyzne, sa tacy co uwazaja ze nowy Call of Duty zamiata kazda gre i konsole na rynku, ale to ich prawo.

Opublikowano

W tym MH jest jakas fabula czy to po prostu takie klepanie mobow bez konca? Wersje na 3dsa nadaja sie do czegos czy to samo co na wii/u?

Fabuła jest taka, że wioskę nawiedza duży potwór i masz go zabić. Nie klepiesz mobów jak w MMORPGach (no może przez pierwsze 2 godziny żeby poznać system). Potem bijesz się z dużymi potworami.

Gra bazuje na najbardziej prymitywnych ludzkich instynktach zbieractwa, jednakże w odróżnieniu od większości gier nastawionych na loot, tutaj przynajmniej ma się frajdę z walki.

Wersja na 3DS i WiiU to ta sama gra.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

a jak sie ma MH w gameplayu/zalozeniach do jego rzekomych vitowych klonow czyli touikidena, dwoch soul sacrifice i freedom wars?

Opublikowano

Choc obecnie srednio mam czas grac, to moze pozniej sobie kupie 3dsa/wii, ktore teraz kosztuje grosze. Jak MH jest taki sam to spoko, bo to jedna z gier, ktore wydawala mi sie najbardziej interesujaca.

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

a jak sie ma MH w gameplayu/zalozeniach do jego rzekomych vitowych klonow czyli touikidena, dwoch soul sacrifice i freedom wars?

W przeciwieństwie do tych 5 wód po kisielu, tutaj nie mashujesz guzików, a z pomyślunkiem wyprowadzasz kolejne ciosy. Bo inaczej będzie wpier,dul.

Opublikowano

No dobra, to jakiego MH byś polecał? Któryś na Wii może?

Najlepsza czesc to Monster Hunter Freedom Unite na psp.

Game_Cover-MHFU_US.jpg

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

czyli jednak playstation krol :P

Opublikowano

No nie wiem, dostaniemy dopakowane mh4, z wieloma nowosciami, wtedy sytuacja moze sie zmienic.

Jednak Unite to super szpil, z 200h nabilem ponad z kumplami na multi.

Opublikowano

Nintendo 1:0 reszta  jak na razie w 2015 :)

MGS V, BB, Witcher 3, Serio?

Ja mówię TERAZ po tym DIRECT. Samo to że będę mógł za 40 zł pograć w hity z wii które mnie ominęły na Wii U. Captain Toad który jest GENIALNĄ produkcją. Mówię o tym co jest a nie o tym co będzie.

Jak okaże się że BB będzie takim kozakiem jak mam nadzieje to będzie 1-1 nintendo sony. Na razie w obozie sony cisza i order na szynach. MS w tym roku to już w ogóle :D Do września żaden ex :)

Opublikowano

Problem w tym ze wiekszosc gier wydawanych na konsole Nintendo to wlasnie jakość, czego nie mozna powiedziec o PS4 i XONE. Owszem, jest kilka dobryh gemów + gry o ktorych wspomniales, ale ratio jakosciowych gier wzgledem Nintendo jest poprostu smutne.

Oczywiscie nie kazdy lubi japonsczyzne, sa tacy co uwazaja ze nowy Call of Duty zamiata kazda gre i konsole na rynku, ale to ich prawo.

@Velius

Jeśli mamy rozpatrywać to w sposób: ogół exów ps4 vs ogół exów x1 vs exy Big N, to tak, masz rację. Jeśli dołożymy do tego ofertę multiplatform oraz indyków, niedostępnych, lub znacznie okrojonych dla wii u, sytuacja przestaje być taka korzystna dla nintendo. 

Sam bardzo lubię japońszczyznę, a jednak bardziej od oferty Wii U na 2015 przemawia do mnie combo BB, Metal, Persona + klasę słabsze Rime, U4 i Batman AK. Nintendo wraz z Zeldą i Xeno są na drugiej pozycji.

Opublikowano

Obejrzalem podsumowanie tego Nintendo Direct i przyznaje ze Niny zaoralo :reggie:  Jaram sie tez Nowym 3DSem.

Opublikowano

Juz 2 eks na xbona wyladowal w tym roku, a sony dalej #thisiswaiting ze swoimi 300 eksami w tym 2015 :kaz:

Biedny Szczypior rozpaczliwie próbuje wrzucać jakieś pociski na PS4, jednak reszta towarzystwa kontynuuje rozmowy o japońskich grach xd. Try again.

Akurat AW to b.dobra gra.

Niestety, ale nie. Tylko, lub aż dobra.

Teraz nie ale i tak ujowy motyw i wkurzył bym sie mając 3dsa a nie mogę pograc w xeno,

DSi też miał gry eksluzywne. To samo Gameboy Color. I tak dalej.

Jednak sporym postępem w stosunku do starego GB były gry w kolorze (i jak się nie mylę, troszkę więcej mocy GBC miał), na dodatek po, o ile pamiętam, 9 latach od premiery poprzednika (Pocketa nie liczę, bo był kompatybilny ze starym), więc mimo wszystko werdykt : rak branży.

Zresztą w żaden sposób powtarzalność takich ruchów N nie zmniejsza ich choojowości.

Opublikowano

@Velius

Jeśli mamy rozpatrywać to w sposób: ogół exów ps4 vs ogół exów x1 vs exy Big N, to tak, masz rację. Jeśli dołożymy do tego ofertę multiplatform oraz indyków, niedostępnych, lub znacznie okrojonych dla wii u, sytuacja przestaje być taka korzystna dla nintendo. 

Sam bardzo lubię japońszczyznę, a jednak bardziej od oferty Wii U na 2015 przemawia do mnie combo BB, Metal, Persona + klasę słabsze Rime, U4 i Batman AK. Nintendo wraz z Zeldą i Xeno są na drugiej pozycji.

No i po co chcesz walczyć z nintendo? Po co ci to człowieku ja sie pytam po co?

Opublikowano

Wszyscy kurcze takie nintendozboczki a jak sie pewnie zrobi zbiorke to wyjdzie na jaw ze 10% z nich ma wii u w domu :reggie:

Opublikowano

A to już nie można być nintendozboczkiem posiadając starsze ich konsole?

Opublikowano

Wszyscy kurcze takie nintendozboczki a jak sie pewnie zrobi zbiorke to wyjdzie na jaw ze 10% z nich ma wii u w domu :reggie:

Panie dzisiaj dopiero kupiłem smg 2 więc hold your horses mam backlog :frog:

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.