Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Przecież ty nie masz pojęcia czy mamy prawo wcisnąć przycisk skradania. Nie wiesz nawet czy gra taki przycisk posiada. Póki co wiesz jedynie, że gra ma jeden etap, który należy przejść po cichu, bo tak jest poprowadzona fabuła. Wielki mi dramat i ograniczenie swobody :facepalmz:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Zawsze sie usmiecham jak ludzie zle tlumacza Twoj nick :oh_you:

Raz przekręcony dla beki i tak już zostało. :kaz:

Opublikowano

Uuu, konkretny kacik gracza, no juz, przynawac sie, czyj to? Widze Gabena na scianie, wiec to troche zaweza grono, raven? :Coolface:

1421521090576.jpg

Opublikowano

Nie, skadze, szanujesz MGS'a, we're cool :fsg:

Opublikowano

Przecież ty nie masz pojęcia czy mamy prawo wcisnąć przycisk skradania. Nie wiesz nawet czy gra taki przycisk posiada. Póki co wiesz jedynie, że gra ma jeden etap, który należy przejść po cichu, bo tak jest poprowadzona fabuła. 

Przecież redaktor polygamii napisał wyraźnie:

Boli to, że fragmenty skradankowe włączają się niejako same i tylko w nich mogłem chodzić na kuckach. Do tego były raczej nijakie. Nie wymagały żadnego planowania, czy uczenia się trasy pokonywanej przez przeciwników. Boli również to, że poszczególne sekwencje były od siebie tak mocno i widocznie oddzielone.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107163,17117676,Steampunk__wasy__Zeppeliny___sprawdzilismy_w_akcji.html?bo=1

Wielki mi dramat i ograniczenie swobody  :facepalmz:

W połączeniu z zaprezentowanymi dotąd motywami typu:

- QTE nie wymagające skilla  

- stealth kill w formie QTE,

- rzut granatu w formie QTE, 

- parokrotne zabieraniu kontroli co kilka minut - na każdym dotąd zaprezentowanym krótkim fragmencie rozgrywki  

To jak najbardziej zapowiada się na dramat.

Ta branża potrzebuje tytułów pokroju Bloodborne, Sunset Overdrive, Xenoblade Chronicles X, Persona 5, Rime, MGS V. Nie goowien obesranych w rodzaju Until Dawn, czy Grafika 1886. Tak naprawdę gdyby nie grafika i status exa nikt by na tą grę nawet nie zwrócił uwagi. 

Zawsze sie usmiecham jak ludzie zle tlumacza Twoj nick :oh_you:

No i nadszedł czas na petycję o jego spolszczenie.  :frog:

Opublikowano

Until dawn sie jeszcze broni obietnica tworcow, ze wszystkie postaci moga umrzec w roznych momentach i gra potoczy sie wtedy inaczej. Zawsze to podnosi replayability. Chyba, ze na obietnicach sie skonczy.

The order zapowiada sie na jedna historyjke, absolutnie na szynach, bez zadnych wyborow(jak mamy snajperke to nie mozna do nikogo strzelic poza celem), bez co opa, bez multi, w tym polowa gry przechodzi sie sama.

Opublikowano

W Heavy Rain też mogli! Co prawda tylko w max dwóch momentach, ale mogliśmy sprawić że zginą wszyscy czterej, nikt, bądź tylko jedna.

Morderca przeżyje, lub nie, Madison ułoży sobie życie.

Itp. itd.  Scenariusz miał kilka sporych dziur, ale bronił go fajny klimat w stylu Siedem, oraz brak jakichkolwiek elementów nadprzyrodzonych. Z ciekawości ukończyłem go 3 razy, a i tak nie widziałem wszystkich zakończeń poszczególnych postaci.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No ja wiem, podobal mi sie heavy rain przeciez ;) scenariusz byl spoko, dodatkowo wlasnie te zakonczenia, mozna bylo przez to przymknac oko na niewymagający gameplay.

Niestety w the order nie zapowiada sie ani na ciekawa fabule, ani na jakiekolwiek mozliwosci wyboru.

Opublikowano

@niktcienielubi - z tym skradaniem to już czepianie się na siłę. Mało gier akcji miało wplecione etapy skradankowe, które należało przechodzić w konkretny sposób? Nawet w Uncharted są rozdziały, które trzeba grać po cichu. I co za nooba cytujesz? Bohater TE jest żołnierzem, a żołnierze wykonują rozkazy - w tym przypadku dostać się na mostek po cichu. Temu nie mógł użyć broni od razu, a ten "playtest" każe mi sądzić, że autor nie zna angielskiego.

Mi ta wypowiedź każe sądzić, że jesteś klapersem do kwadratu i nie ma już ratunku.

Choćby Ci wcisnęli zgniłe skarpetki w pudełku od Sony to będziesz tłumaczył, że wystarczy wyprać i da się ubrać.

Opublikowano

piszecie takie rzeczy.... nie pijcie juz ja was o to bardzo prosze ...  

Opublikowano

Przecież niktcienielubi zaorał klapków po całości. Brawo kolego. :banderas:

Opublikowano

nie wiem ktory post wiec daje w kazdym ok :sorcerer:

good job!

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Wow, top 3 gry roku wg gafa - exy na Wii U xD

A wy mówicie że się nie znają.

Opublikowano

Ale wrzucanie tu opinii Winiarskiego aka "Ryse jest intensywne, krwiste i wciągające. To 7 godzin brutalnej opowieści, która trzyma przy konsoli i nie chce puścić" to sobie już mogliście odpuścić :whistling:

Opublikowano

ja to sobie mówię że pewnie ogarnął dupę dopiero przy Orderze, względnie nie dostał za niego kasy jak przy recce Ryse, to pozwolił sobie na szczerosc.   :pawel: 

Opublikowano

Ale wrzucanie tu opinii Winiarskiego aka "Ryse jest intensywne, krwiste i wciągające. To 7 godzin brutalnej opowieści, która trzyma przy konsoli i nie chce puścić" to sobie już mogliście odpuścić :whistling:

Jakbym wiedział kogo on cytuje, to bym się w ogóle nie produkował :yao:

Opublikowano

No bo Winiarski to przecież wszystko zmyślił i wcale nie pisał wszystkiego co wcześniej dziesiątki osób w sieci.  :niedobrze:   

Opublikowano

Też grałem w to demo co ten winiarski. Faktycznie skradanie jest wymuszone, ale zrobione fajnie. Przyjemny fragment. Szczerze zagralbym jeszcze więcej bo art design i grafika są genialne, a sam gameplay nie był aż tak zły. Taki rollercoaster, raz szukanie zdrajcy snajperką, raz skradanko, raz rozpierducha, raz skrypt, raz filmik, raz QTE itd. Tylko wszystko zaplanowane z góry.

Opublikowano

Nie no wiadomo że będzie to całkiem fajna filmo gierka na 7. Gorzej jeśli gejmingowy plankton rzuci się na nią no bo jaka tu jest super grafika i klimat stary, tym samym dając jasny sygnał w jakie exy powinno inwestować Sony. Myślę że chyba każdy dostrzega zasadniczą różnicę w markach tupu Guilty Gear, Ratchet & Clank, Persona, a Beyond 2 Souls, The Order i Until Dawn.

Opublikowano

Też grałem w to demo co ten winiarski. Faktycznie skradanie jest wymuszone, ale zrobione fajnie. Przyjemny fragment. Szczerze zagralbym jeszcze więcej bo art design i grafika są genialne, a sam gameplay nie był aż tak zły. Taki rollercoaster, raz szukanie zdrajcy snajperką, raz skradanko, raz rozpierducha, raz skrypt, raz filmik, raz QTE itd. Tylko wszystko zaplanowane z góry.

:sick:

Opublikowano

Już chyba dali jasny sygnał Sony: pasy w Beyond -----> pasy w The Order / samograje Kejdża ------> zrobili samograja z Until Dawn.

Strach pomyśleć co im do głowy przyjdzie jak nasze klapki rzucą się na The Order i Until Dawn  :reggie:

Opublikowano

Jest w ogóle w Polskiej branży gierkowej jakiś dziennikarz/redaktor którego szanujecie?

Opublikowano

Dark Archon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.