Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jak wypuszcza lepsze pady. Jutro przywale filmik o DS4. Skorzystalem z rady forunkowych kolegow i kupilem drugiego pada jako zapasowy gdyby nr 1 sie wyładował. Przegralem na nim narazie 12 godzin i chetnie pokaze i opowiem co sie wlasnie dzieje z jego gałką xD

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Muminek do hazukidojo

dodano: 17.01.2015, 23:35
Gra niszczator

bracia ja czekam

lecimy tutaj

PS4 najepsza maszyna

NISZCZATOR BRANIA

AMEN

BUŁA ŁOKIEĆ

Z POWAŻANIEM

MUMINEK WARIAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111Edytowano 1 raz. Ostatnio: 17.01.2015, 23:36

:obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama: :obama:

Opublikowano

To niech Rare wraca tam gdzie ich dom - Nintendo.

Rare Nintendo jest niepotrzebne, bo:

1) N ma Retro Studios

2) marki Rare zostają w MS

3) obecne Rare to dno i wodorosty

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

To kiedy bedzie ok kupic PS4 panowie?

Jeśli ukażą się gry które cię interesują.

....

Opublikowano

No właśnie, co jest prawdziwym sandboksem? Ja bym rzekł, że może Skyrim.

Ogólnie seria Elder Scrolls ma jedną wielką wadę moim zdaniem - główny wątek zawsze jest cieniutki jak tyłek węża, i spokojnie można go olać,  niektóre misji gildii są ciekawsze. Wiadomo, nadrabia masą rzeczy do zrobienia i customizacją, ale dla mnie ważniejszy jest główny motyw.

Sandboks powinno być taką grą, w której sami tworzymy historię z dostępnych postaci, otoczenia i mają pełną kontrolę nad dialogami aby kształtować przebieg fabuły. Wiem, że to cechy MMO ale gdyby zastosować je w singlu.

Opublikowano

Ogólnie seria Elder Scrolls ma jedną wielką wadę moim zdaniem - główny wątek zawsze jest cieniutki jak tyłek węża, i spokojnie można go olać,  niektóre misji gildii są ciekawsze. Wiadomo, nadrabia masą rzeczy do zrobienia i customizacją, ale dla mnie ważniejszy jest główny motyw.

Sandboks powinno być taką grą, w której sami tworzymy historię z dostępnych postaci, otoczenia i mają pełną kontrolę nad dialogami aby kształtować przebieg fabuły. Wiem, że to cechy MMO ale gdyby zastosować je w singlu.

to sie nazywa RPG

Opublikowano

Rare zainteresowal sie jeden z duzych wydawcow ale nie Niny.

IP Rare zostaja w lapach MS, ale tez nie na dlugo.

Opublikowano

to sie nazywa RPG

Ty, ale RPG z reguły mają już fabułę, wiesz? 

Opublikowano

Teoretycznie jest to możliwe, ale :

- wolność wyboru bardzo szybko nabiła by liczbę możliwych scenariuszy, zakończeń do niesamowitych poziomów,

- należałoby stworzyć kilka mechanik gry, i wszystko zbalansować ( SKyrim sie klania )

- bardzo trudno nakreślić wiarygodne postacie, jeśli możesz je ukatrupić po 10 minutach

- jeśli nie ma historii, co ma cię pchać do dalszej gry ? Lore ? To już MMO ma.

Wizja gry ,, rób se co chcesz " jest kusząca, ale chyba awykonalna.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jeśli tak to spoko bo pograł bym w Forze i nie trzeba by kupować nowego kółka.

Ale wątpie, ja to widzę tak, że na PC będzie interfejs z Xbox Live i tyle. A ta gadka o gaming on Windows rozbijać się będzie po raz kolejny o to, że Spencer powie kilka pustych słów o tym jak zależy im na PC gamingu i jako dowód zapowie nowe Age of Empires nad którym MS rzekomo pracuje.

No niestety, ale tak będzie :/ W sensie - Spencer zapowie konkurencję dla Steama (co wedlug mnie jest idiotyzmem, ale zrobią to), będą próbowali przepchnąć Xbox Live na PC i zunifikować te platformy. Logując się do Xbox Live na PC, będziesz mieć te same możliwości co na Xone - rozmowy ze znajomymi z Xbox Live, wysyłanie im wiadomości, wspólne wbijanie achievementów, BYĆ MOŻE crossplay/crossbuy. Zakładam też, że któryś z dotychczasowych exów na Xone zapowiedzą na PC. Strzelam, że albo Sunset Overdrive, albo Quantum Break.

Opublikowano

Integracja Win10 to poczatek konca Xboxa jako konsoli. MS juz dawno nie zalezy na tej marce, wyprzedaja studia developerskie - Lionhead juz poszlo, Rare nastepne w kolejnce. Win10 oznacza przeportowanie wszystkich exow z XO na PC aby mozna bylo w nie pograc w 1080p60fps. MS zostawi sobie tylko marke Halo z ktorej beda doic na wszelkie mozliwe sposoby - gry na konsole, tablety, telefony, PC, lodowki + filmy, maskotki itp. Najwazniejsze aby kasa sie zgadzala.

Eskalacja zjawiska, które MS zapoczątkowało mniej więcej w 2010 roku. Aż szkoda marki Xbox, bo trzy Gyrosy na X360 to kozaki jak się patrzy. Alan Wake też wspominam miło, Remedy mogłoby pójść w multiplatformowość, ale szanse nikłe, bo oni jedną grę na 80% robią przez pięć lat.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

BYĆ MOŻE crossplay/crossbuy.

To akurat byłaby mega sprawa przecież. Zobacz, jak to pomogło Vicie.

Pierwszy pochwalę MS, jeśli to zrobią,

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

A co w tym złego, że będzie można komunikować się z XBL z poziomu PC. Crossplay/buy :P? Przecież to same plusy dla graczy. Więcej możliwości.

Masakra jakie brednie wypisujecie. Tak MS zrezygnuje z Xbox, bo to na PC gry sprzedają się w milionowych nakładach... oh wait...

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

SO, QB, TR czy Forza to pewniaki na PC. MS zostawi sobie tylko Halo aby ludzie na XO placili za Live. Kwestia czasu jest tez tansza wersja slim z Kinectem aby spowrotem zainteresowac casuali roznymi Kinect Sport/ Adventures/ Animals.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Jesli sie to sprawdzi, trzeba bedzie nowa blache kupic.

Opublikowano

Nie, to nic złego, mi bardziej chodzi o to, że zamiast dogadać się z Valve i rozszerzyć funkcjonalność Steam'a (co byłoby dla nich korzystniejsze), to będą na siłę wpychać kolejny feature. Będzie Steam, Origin, uPlay, Battle.net, a teraz dojdzie Xbox Live, od początku "wbudowany" w Windows 10.

Ciekaw jestem, jak to się będzie gryzło ze Steamem i jak rozwiążą sprawę gier. Crossplay/crossbuy też spoko - tyle tylko, że chodzi mi o samą ideę Xone jako konsoli wtedy. Co to za konsola, gdzie wszystko będzie dostępne na PC?

Opublikowano

to sie nazywa RPG

RPG czyli odtwarzanie roli - już sama nazwa wskazuje, że fabuła musi być.

Opublikowano

Spencer zapowie konkurencję dla Steama

Że też chciałoby się im schylać po te skrawki z pańskiego stołu.M$ już raz próbował zawojować piecyki swoimi Games for Windows i całą tą śmieszną infrastrukturą. Każdy wie jak to się skończyło.

Lepiej już jak się skupią na wypluwaniu tylko gier na PC,a nie tworzeniu kolejnej marnej konkurencji dla Steama.

Opublikowano

A co z Windows 9? Co z tym MS i ich numerowaniem?

if(version.StartsWith("Windows 9"))

{ /* 95 and 98 */

} else {

Sandboks powinno być taką grą, w której sami tworzymy historię z dostępnych postaci, otoczenia i mają pełną kontrolę nad dialogami aby kształtować przebieg fabuły.

Przecież to jest i na długo pozostanie niemożliwe do zrealizowania...

Opublikowano

A co w tym złego, że będzie można komunikować się z XBL z poziomu PC. Crossplay/buy :P? Przecież to same plusy dla graczy. Więcej możliwości.

Nieczęsto się zgadzamy i często się kłócimy - ale teraz łapaj plusa.

Opublikowano

hav3n cos ty bral w weekend ze z takiego obroncy xone nagle walisz takimi czarnymi przemysleniami

ja bez beki CW mam nadzieje i trzymam kciuki by ta konfa i win10 na one oznaczal tylko zunifikowanie xbox live i dostep do niego z poziomu pc - pelny podglad, listy znajomych, wysylanie wiadomosci itp. Jesli czarnowidztwo hav3na sie potwierdzi to strach sie bac, posiadanie xone straci jakikolwiek sens

Opublikowano

Haven tak was trolluje, a wy łykacie jak mlode pelikany. Zabawnie sie to czyta XD

Opublikowano

Lepiej już jak się skupią na wypluwaniu tylko gier na PC,a nie tworzeniu kolejnej marnej konkurencji dla Steama.

To byłby headshot w kolano akurat. 

Dla MS ofc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.