Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Czekam, az kazub wlaczy sie do dyskusji i wytlumaczy mi czemu dark souls ma dobra animacje, jest dynamiczny i w ogole ninja gaiden z cyferkami.

tu nie ma czego wyjaśniać, bo nie prawda. mechanika walki w dark souls to najbardziej zajmujące i satysfakcjonujące doświadczenie w grach RPG. stawia na względny realizm, ciężar broni i ekwipunku, dostosowanie taktyki do przeciwnika, gdzie można walczyć na wiele różnych sposobów. jest parry, jest deflect tarczą, są countery i backstaby, uniki i rolle, magia ofensywna, lecząca, wspomagająca. trzeba to podzielić przez wybór sprzętu, broni, tarcz, elementy zbroi, rozwój postaci i bogatą customizacje. w porównaniu do topowych slaszerów, jak NG czy DMC, walka jest mniej dynamiczna i efekciarska, a fajnych animacji jest mniej. dla mnie to nie przeszkoda, dla ciebie tak - trudno. ktoś może to samo powiedzieć o NG - "(pipi) chłopie, przecież to bajoro a nie walka. grałeś w virtua fighter ?". no, ale, ale w virtua fighter nie ma tych fajnych rzeczy co w ninja gaiden ? no tak samo w ninja gaiden nie ma tych fajnych rzeczy, co są w dark souls.

chcesz połączenia RPG ze slaszerem ? zapomnij, za duży nakład ludzki, czasu i środków. do tego gra może miec problemy z targetem     

Dragons Crown?

twój foruming jest słaby, handluj :hi:

Twoje uzębienie jest słabe  :hi:

Ale tak jak twoja umiejętność pisania po polsku czy bardziej?

Slaby > slabszy > najslabszy

Ty stopniujesz: slaby, bardziej slaby, najbardziej slaby - mowiac szczerze, jak jakis debil :reggie:

Bluber, lepiej ty sie zabierz za podrecznik od jezyka polskiego dla klas 1 - 3.

:daddy:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No niektórym te gry chyba serio poyebały się ze slasherami i stąd te ogłupienie brakiem 60 fps, jugglowania i rozwalania przeciwników na 1000 pieces. 

Wspominane powyżej parry, opóźnienia po ciosach, ciągłe dbanie o staminę, która szybciej wraca gdy obniżamy gardę, oraz spada podczas przyjmowania bloku, czy sprintu. Inna siła i szybkość, gdy dzierżymy zwalisty 2-metrowy miecz i ciężką zbroję, a inna wdziewamy lekki gear i dwie katany, zastępując tym samym tarczę.

Standardowy nacisk na punkty hp, mp, str, dex, vit itp. Klimat eksploracji miejscówek wyjętych rodem z dark fantasy, do których nawet po powrocie podładowanym przeciwnicy mogą spuścić nam solidny wpjerdol jeśli tylko poczujemy się zbyt pewnie.

From Software wraz z debiutem Soulsów pokazało że można zrobić action rpg, gdzie nie liczy się tylko poziom dośw., oraz nużący grind, lecz przede wszystkim manualny skill i podejście z głową, no ale hej jedźmy po ich animacji, bo w Dragon's Crown można odyebac 5 uników w powietrzu knightem w pełnej zbroi płytowej, w przeciągu 2 sekund.  :facepalmz:

Opublikowano

Ej Panowie,ale on narzeka na stronę techniczną,a nie samą rozgrywkę,więc niepotrzebne są te wasze wielgachne posty o bogatej mechanice,bo do niej nikt się nie czepiał ;)

Opublikowano

Masakra :D

Opublikowano

no właśnie o to chodzi Soban że super płynna animacja rodem ze slasherów, czy mixy beta em upa skrzyżowanego z hack % slashem w postaci DC nie mają w tym gatunku żadnego znaczenia. 

Opublikowano

Ej, Kazub, a jak tak malo zrobily dla gier, to czemu wygraly tyle nagrod GOTY?

Wiecej niz Soulsy, o co tu chodzi?

Moze ze wzgledu na niesamowity scenariusz?

Nie jest wazny w grze przygodowej?

rozumiem, że kiedy film, który uważasz za gu,wno zostaje zasypany oskarami, to zmieniasz zdanie o 360 stopni ? o co tu chodzi ?

w grze, nawet przygodowej, najważniejsza jest gra. inaczej trudno mówić o grze

masz jeszcze jakieś inwalidzkie argumenty czy sie wystrzelałeś ? może użyj swojej słynnej inwalidzkiej ironii 

Opublikowano

Dobrze, że chociaż jeden załapał. 

Opublikowano

no właśnie o to chodzi Soban że super płynna animacja rodem ze slasherów, czy mixy beta em upa skrzyżowanego z hack % slashem w postaci DC nie mają w tym gatunku żadnego znaczenia. 

A jakby tak mialy?

Nie lepsza by byla ta gra?

Wolalbys zeby byla drewniana, jakby nie musiala taka byc?

Opublikowano

Nie, bo to jest DS i ma być drewno to nie jest jakiś tam slasher i tu super płynna animacja jest nie potrzebna !  :reggie:

Edytowane przez Soul

Opublikowano

nobody zaraz by zbieral podpisy pod petycja o przywrocenie drewna do dark souls :reggie:

Opublikowano

wow, to teraz jaczes z soulem walą na krzyżaka i strzelają one linerami w tag teamie bo im sie te same gry podobają ? osom, pamiętam, jak sie wyzywali, bo jeden założył niemodne ciuchy, a drugi szerokie spodnie z żurnala.....    

Opublikowano

wow, to teraz jaczes z soulem walą na krzyżaka i strzelają one linerami w tag teamie bo im sie te same gry podobają ? osom, pamiętam, jak sie wyzywali, bo jeden założył niemodne ciuchy, a drugi szerokie spodnie z żurnala.....    

xDDDDDDDD

Kazub, jedziesz z warszafką!

Opublikowano

kierwa, ale weźcie oddzielcie dwie sprawy: animacje szczególnie po zalockowaniu mogą i wyglądać na drewniane, ale animacje quick rollów bez ciężkiego ekwipunku, szybkie 5-6 hitowe combosy ciosów, zadawane przy użyciu katan, miecza i tarczy wyglądają o dwie klasy lepiej i przede wszystkim wyczuwalnie wpływają na flow walki, przypominając realne starcia, które suprise MF :shotgun: w rzeczywistości nie wyglądały jak choreografia z Przyczajonego Tygrysa i Ukrytego Smoka. Jasne że bardziej odpowiada mi szybki flow Bloodborne - takze związany z pozbyciem się tarcz i zbroi, tym niemniej olewanie, lub wrzucanie tych rzeczy do jednego worka, wraz ze sztywnym poruszaniem np. podczas zalockowania, to niezły troll.

Opublikowano

xDDDDDDDD

Kazub, jedziesz z warszafką!

Moje podatki ida na twoja pensje yeti :reggie:

Opublikowano

kierwa, ale weźcie oddzielcie dwie sprawy: animacje szczególnie po zalockowaniu mogą i wyglądać na drewniane, ale animacje quick rollów bez ciężkiego ekwipunku, szybkie 5-6 hitowe combosy ciosów, zadawane przy użyciu katan, miecza i tarczy wyglądają o dwie klasy lepiej i przede wszystkim wyczuwalnie wpływają na flow walki, przypominając realne starcia, które suprise MF :shotgun: w rzeczywistości nie wyglądały jak choreografia z Przyczajonego Tygrysa i Ukrytego Smoka. Jasne że bardziej odpowiada mi szybki flow Bloodborne - takze związany z pozbyciem się tarcz i zbroi, tym niemniej olewanie, lub wrzucanie tych rzeczy do jednego worka, wraz ze sztywnym poruszaniem np. podczas zalockowania, to niezły troll.

oni grali 15 minut, do katany nawet nie doszli [*]

gdzieś tak na schodach w firelink shrine kapneli sie że nie ma super ataku obcinającego głowe i wyłączyli grę      

Opublikowano

oni grali 15 minut, do katany nawet nie doszli [*]

Nie doszedlem do katany nawet w jego poscie :reggie:

Opublikowano

dark souls dobra giera, zszedłem na dół i pobiły mnie szkieletory

Opublikowano

Ja grałem na PC w 60 klatkach. I z super grafą lepszą niż na PS3. I z trainerem że byłem nieśmiertelny. Nudna i krótka.

Opublikowano

2ex3ond.jpg

MCC na PC to tylko kwestia godzin, a pozniej pojdzie nastepne. Witaj PC, zegnac Xboxie.

Opublikowano

Osobiście liczę na Minecrafta HD Xbox One Edition

Opublikowano

Uwaga boty, mam komunikat, dziś pojawiły się darmowe trasy do Drive_ten_deszcz_Club. Nagrałem dla was dwa filmiki, możecie tylko dziękować, że YT tak c(pipi) oddaje za(pipi)istość poziomu technicznego tej gry, ale jak będziecie przejezdzać przez Bełchatów, to zapraszam na seans DC plus 55 calowym HX850. Możliwe, że z wrażenie stracicie przytomności, albo uświadomicie sobie, jakim guwnem jest xbox i skoczycie z okna, czego nie pochwalam, bo mieszkam na 3 piętrze i możliwe, że tylko się połamiecie.

Jaka ta gra jest świetna, ta prędkość, ten dźwięk sinika, model jazdy, ta grafika :banderas:

Przy okazji, mam jeszcze starsze wideo z photo mode.

A na podkonsoli co tam?

http://static1.gamespot.com/uploads/ignore_jpg_scale_super/1538/15387297/2556391-fh2+wreck.gif

xDDDDDD

Edytowane przez YETI

Opublikowano

(pipi)a znowu Driveclub, ile mozna na to patrzec :niedobrze:

Opublikowano

open world VS korytarz, no jest to porównanie, 

Opublikowano

Yawning2.jpg

Opublikowano

Przegladalem sobie wlasnie US store w poszukiwaniu Guilty Geara Xrd i ...

jakims cudem wpadlem do zakladki TLoU - ta gra ma 141 dlc - w tym takie swietne rzeczy jak "dodatkowe animacje egzekucji z luku" za jedyne 0.99$, oczywiscie byly tez egzekucje z innych broni, czapki, ciuszki gesty etc. byly nawet lepsze BRONIE oraz PERKI do kupienia, dostalem raka od przegladania tej oferty.

Edytowane przez Bansai

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.