Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ale po co, jak PCLab zrobił się tutaj dzięki błękitnej szlachcie?

To w końcu zieloni czy niebiescy zaczęli rapy na Digital Foundry za czasów VII gen.? 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

HBWtQtp.jpg

Wirtualny nóż dużo droższy niż taki sam prawdziwy - nowy etap rozrostu raka DLC, na razie tylko na PC.

Opublikowano

jedyna nowa marka AAA MS na 2015 to klon oskryptowanego cinematic experience wzorowany na konkurencji

comment_rtT4ywy9J1204LOv4K5duC77DbV5pNKk

Zniszczyl mnie ten jpeg :pawel::lapka:

Opublikowano

Wirtualny nóż dużo droższy niż taki sam prawdziwy - nowy etap rozrostu raka DLC, na razie tylko na PC.

Narodziło się na konsolach. :lapka:

Dzięki temu zarobiłem ok. 50 euro. :usmiech:

Opublikowano

HBWtQtp.jpg

Dodaj do tego pyerdolnik z cennikiem w Star Citizen oraz (prosze powiekszysc obrazek) ...

vqanpN31.jpg

CU6BWqD.pngCU6BWqD.pngCU6BWqD.pngCU6BWqD.png

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Mnie i tak zniszczyło jak się dowiedziałem, że są ludzie którzy biznes kręcą na oszołomach, którzy płacą od kilkudziesięciu do kilkuset $ za całaki/platyny w pojedynczych grach.

Opublikowano

Nie. Do nauki, nadrobić wiedzę.

Opublikowano

Znajomek zrobił rpg w przegladarce margonem.pl, sa kolesie co po 5000zł potrafia wy(pipi)ac na duperele w grze co wyglada jak ze snesa.

Opublikowano

Nie. Do nauki, nadrobić wiedzę.

Czyli zbroja dla konia nie była na konsolach? Była więc wypad w podskokach. Od tego wszystko się zaczęło.

Opublikowano

Znajomek zrobił rpg w przegladarce margonem.pl, sa kolesie co po 5000zł potrafia wy(pipi)ac na duperele w grze co wyglada jak ze snesa.

Gralem kiedys z dwa dni w to, straszna (pipi)oza, gorsza tibia w przegladarce. Serio az tyle debile na to wydaja?

Opublikowano

Gralem kiedys z dwa dni w to, straszna (pipi)oza, gorsza tibia w przegladarce. Serio az tyle debile na to wydaja?

Trochę sie nasłuchałem, raz dzieciak matce za(pipi)ał telefon i wysyłał smsów na pare koła.

Opublikowano

Czyli zbroja dla konia nie była na konsolach? Była więc wypad w podskokach. Od tego wszystko się zaczęło.

1. Zbroja dla konia była też na PC.

2. Już kilka lat wcześniej były DLC do Neverwither Nights, od tego momentu do premiery Obliviona na PC mieliśmy DLC do kilkudziesięciu gier. O nowych jednostkach do strategii sprzedawanych na płytach lata wcześniej nie wspominając.

Pała, siadaj.

Opublikowano

capcom super port splodzil nie ma co, remaster gierki z gacka z 2d tlami, a tu czytam na DF:

Consoles also miss out on the PC's high shadow settings. Based on comparison shots, the PS4 offers an equivalent to the PC's medium setting, slightly blurring the lines across dynamic shadows. Xbox One goes one setting lower than this, matching the low preset on PC with visible banding, still softer edges and more flickering to shadow lines across moving characters.

Opublikowano

To nie jest DLC tylko Expansion Pack. Do NN, do Baldur's Gate.

DLC jak sama nazwa wskazuje to downloadable content - zawartość do pobrania.

Także pałę to możesz sobie wsadzić wiesz gdzie.

Opublikowano

O jutrzejszej konfie Mikroszafotu powiem jedno:

Czegokolwiek by tam nie powiedzieli i cokolwiek zapowiedzieli to nikt i nic nie jest w stanie namowic mnie do tego, abym kupil blachę do grania w gry. Nigdy!! Co najwyzej ogram wszystko na nowej Lumii, ktora planuje sobie sprawic w czerwcu tego roku :blum1:

Opublikowano

To nie jest DLC tylko Expansion Pack. Do NN, do Baldur's Gate.

DLC jak sama nazwa wskazuje to downloadable content - zawartość do pobrania.

Dodatki do Neverwinter Nights były dostępne jako DLC, wiem bo grałem, ale ty możesz tego nie wiedzieć, bo dopiero rosły ci mleczaki. A już się nie upierasz, że Oblivion to konsolowy eks? xD Ładna seria kompromitacji. Jak już cytujesz polską wikipedie, to masz masz tu bardzie rozbudowaną lekturę na wieczór - przyda się skoro twoim zdaniem pierwszym DLC była zbroja do jak twierdzisz "konsolowego eksa" Obliviona:

http://en.wikipedia.org/wiki/Downloadable_content

Cieszę się że mogłem pomóc.

Opublikowano

Chciałbym zauważyć, że zestawiacie na równi rzadkie skiny na noże które są przedmiotem kolekcjonerskim z "kawałkami" gry a to jednak trochę co innego.

Czegokolwiek by tam nie powiedzieli i cokolwiek zapowiedzieli to nikt i nic nie jest w stanie namowic mnie do tego, abym kupil blachę do grania w gry. Nigdy!! Co najwyzej ogram wszystko na nowej Lumii, ktora planuje sobie sprawic w czerwcu tego roku :blum1:

Gdyby troll Hav3na był tru to nie było by żadnego sensu wybierać Xbona zamiast PC. Zresztą w sumie to już w tej chwili nie ma.

Opublikowano

No Obsi taki ynteligent, że porównuje skórki do expansion packa na kilkanaście-dziesiąt godzin. :yao:

Opublikowano

capcom super port splodzil nie ma co, remaster gierki z gacka z 2d tlami, a tu czytam na DF:

Consoles also miss out on the PC's high shadow settings. Based on comparison shots, the PS4 offers an equivalent to the PC's medium setting, slightly blurring the lines across dynamic shadows. Xbox One goes one setting lower than this, matching the low preset on PC with visible banding, still softer edges and more flickering to shadow lines across moving characters.

Szczególnie śmiesznie to wygląda po przeczytaniu tego testu:

http://in2gpu.com/2015/01/20/resident-evil-hd-remastered-performance-report/

Między low a high różnica niewielka, głównie w cieniach i teksturach na postaci. Gra na high z bajerami jak FX-AA3HQ (to chyba w języku klapków) wyświetla tylko 10 klatek mniej niż na low. 

Co Capcom zrobił na konsolach to ja nie wiem, jakieś jaja.

Opublikowano

Tak Adi, nie ma po co kupowac konsoli, na kompie za 1500zl to sobie pogram w nowosci w zayebistej jakosci(np wieska 3 nie odpale w ogole), tylko pc.

Opublikowano

Tak Adi, nie ma po co kupowac konsoli, na kompie za 1500zl to sobie pogram w nowosci w zayebistej jakosci(np wieska 3 nie odpale w ogole), tylko pc.

Na Xbonie za to z pewnością pograsz w Wiesia w zayebistej jakości. Can't wait :Coolface:  

Jeśli ktoś nie ma pieniędzy i musi wybrać konsole to jednak na 2015 lepiej zapowiada się PS4. Xbon potrzebuje jakiegoś yebnięcia w stylu Bloodborne a tego tam narazie nie ma.

Zresztą ciekawe jak w ciągu roku by się przedstawiało zestawienie kosztów PC vs konsola z płatnym online i droższymi grami.

Opublikowano

Byly dobre dodatki standalone w pudełkach na pc ale i takze jakies mapy, skorki, pojazdy do bfa tez pudelku, ale tak na globalna skale to nabralo efektu kuli sniegowej po tym dlc do obliviona

Opublikowano

Wsadzili BR bo dopiero teraz jest potrzebne.

Chcesz mi powiedzieć, że 2-4 płytki DVD w grach na X360 to żaden problem i zacofanie ? Przecież sam MS inwestował w HD-DVD i gdyby nie sromotna porażka z BD, to obie konsole (tyle, że jedna opcjonalnie, co byłoby źródłem dodatkowego zamieszania) miałyby nowe, pojemne nośniki. Ergo potrzeba nowości była oczywista.

Dobrze pamiętam, że w ME2 trzeba było w którymś momencie fabuły wrzucać drugą płytkę, i jak ktoś chciał wrócić do pewnego obszaru galaktyki nadrobić jakieś misje dodatkowe, to musiał wachlować płytami xD ? Co za biedactwo. No ale nie dziwne, że ten sprzęt zrobił taką furorę w Polsce i pokłosie tego widać dziś chociażby w CW, w końcu na pewnym etapie można było kupić gołą, budżetową konsolę ze dwa razy taniej, niż PS3.

Co nie zmienia faktu, że przez RRoDa i tak trzeba było kupić tego szrota przynajmniej dwa razy w czasie trwania generacji :yao:

Opublikowano

lepsza blacha niz playstation  :reggie:

Wsadzili BR bo dopiero teraz jest potrzebne.

Chcesz mi powiedzieć, że 2-4 płytki DVD w grach na X360 to żaden problem i zacofanie ? Przecież sam MS inwestował w HD-DVD i gdyby nie sromotna porażka z BD, to obie konsole (tyle, że jedna opcjonalnie, co byłoby źródłem dodatkowego zamieszania) miałyby nowe, pojemne nośniki. Ergo potrzeba nowości była oczywista.

Dobrze pamiętam, że w ME2 trzeba było w pewnym momencie fabuły wrzucać drugą płytkę, i jak ktoś chciał wrócić do pewnego obszaru galaktyki nadrobić jakieś misje dodatkowe, to musiał wachlować płytami xD. Co za biedactwo. No ale nie dziwne, że ten sprzęt zrobił taką furorę w Polsce i pokłosie tego widać dziś chociażby w CW, w końcu na pewnym etapie można było kupić gołą, budżetową konsolę ze dwa razy taniej, niż PS3.

Co nie zmienia faktu, że przez RRoDa i tak trzeba było kupić tego szrota przynajmniej dwa razy w czasie trwania generacji :yao:

tak bo tych gier na 2-4 plytakch bylo 95% calosci xD co do RROD to faktycznie lipa dobrze ze ps3 bylo bez awaryjne 

oh wait... YOLD xDDDDD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

No ale januszowe me2:<

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.