Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

sciaganie gier ubi z torrentow to nie piractwo.. to pokuta..

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ja ściągam gry ubisoftu z torrentów i od razu je kasuje i tak w kółko. Nie będę w nie grał przecież, ale niech ich boli dupa ile kasy im przemyka koło nosa jak patrzą na statystyki na piratebay

Opublikowano

Nie sprowadzaj kradzieży gry ze sciągnięciem wyemitowanego programy rozrywkowego do tego samego poziomu.

co gurwa xDDDD

podwójne standardy, hipokryzja są eufemizmami w twoim przypadku, exp3rt

Dales sobie to wmowic przez koncerny.

Brawo.

SCIAGANIE MUZYKI I FILMOW/SERIALI/PROGRAMOW TV NA WLASNY UZYTEK JEST LEGALNE!

Powiem wiecej, jak koncerny robia te swoje smieszne kampanie, ze niby sciaganie to piracenie i nielegal same dzialaja nielegalnie.

Opublikowano

expert ze jak nie ma argumentow to boty leca po prywacie a sam do blubera zeby zjadl bialko zwierzece

ehh PODWOJNE STANDARDY

Wyzywanie od złodziei to nie prywata?
A jak ty wiecznie sutq o złodziejaszków wyzywasz to jest dobrze? :reggie: A potem czoko zrobił ci piledrivera to nagle cisza żeby pózniej zabić arugmentem, że W ŚWIETLE PRAWA NIE JEST ZŁODZIEJEM :dynia:
Nie sprowadzaj kradzieży gry ze sciągnięciem wyemitowanego programy rozrywkowego do tego samego poziomu.

Zreszta juz Ci pisałem jak to wyglada z suteq :-)

Exact XDDDDDDDD

za telewizje się płaci, produkcja takiego odcinka programu rozrywkowego kosztuje sciągając go z neta okradasz jego twórców powiedz mi się czym to rózni od sciągniecia gry z torrenta?

Płace za telewizje.

Sugerujesz ze kazdy kto ma możliwość nagrywania tv na dekoderze jest złodziejem?

XDDDDDDDDD

Opublikowano

Pytanie tylko skąd ściąga, bo jak z torrentów to jednocześnie też udostępnia a to już legalne nie jest  :reggie:

Opublikowano

Pytanie tylko skąd ściąga, bo jak z torrentów to jednocześnie też udostępnia a to już legalne nie jest  :reggie:

No wiem.

Opublikowano

Rozni sie, mozesz sciagac muze i filmy/seriale na wlasny uzytek, a oprogramowania nie.

Bo piosenke mozesz sobie np nagrac z radia.

No z tym, że to jest prawo polskie a co na ten temat mówi prawo w Irlandii?

Opublikowano

Płace za telewizje.

Sugerujesz ze kazdy kto ma możliwość nagrywania tv na dekoderze jest złodziejem?

XDDDDDDDDD

No, ale ty go nie nagrywasz tylko sciągasz od kogoś kto udostępnił go na torrencie czyż nie?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Rozni sie, mozesz sciagac muze i filmy/seriale na wlasny uzytek, a oprogramowania nie.

To jest prawo europejskie.
Opublikowano

Co mnie, dumnego obywatela panstwa polskiego, ma to w ogole obchodzic?

Opublikowano

expert ze jak nie ma argumentow to boty leca po prywacie a sam do blubera zeby zjadl bialko zwierzece

ehh PODWOJNE STANDARDY

Wyzywanie od złodziei to nie prywata?
A jak ty wiecznie sutq o złodziejaszków wyzywasz to jest dobrze? :reggie: A potem czoko zrobił ci piledrivera to nagle cisza żeby pózniej zabić arugmentem, że W ŚWIETLE PRAWA NIE JEST ZŁODZIEJEM :dynia:

Zreszta juz Ci pisałem jak to wyglada z suteq :-)

Exact XDDDDDDDD

za telewizje się płaci, produkcja takiego odcinka programu rozrywkowego kosztuje sciągając go z neta okradasz jego twórców powiedz mi się czym to rózni od sciągniecia gry z torrenta?

Płace za telewizje.

XDDDDDDDDD

No, ale ty go nie nagrywasz tylko sciągasz od kogoś kto udostępnił go na torrencie czyż nie?
Sa inne możliwości niz ściąganie z torrentow.
Opublikowano

Mozna tez sciagac i nic nie udostepniac :reggie:

Opublikowano

Na torrentach zawsze udostepniasz Dave, nawet jesli to jest 0,1kb/s.

Co innego jest w przypadku serwisow hostingowych.

Nie cytujcie takich drabinek do chvja.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Już sciągając klientem F2P nawet 0.1 kb udostępniasz i ponoć nie da się tego ominąć.

Exact no wiem, że są, ale jesli płacisz za TV i masz dekoder z nagrywaniem to czemu sciągasz Top Gear z neta?

Opublikowano

a sciąganie czegoś co ktos nielegalnie udostępnia to nie jest współuczestnictwo w zbrodni?

Opublikowano

Prawo wygląda tak

Samo ściąganie filmów z internetu nie jest nielegalne i nie grozi za to odpowiedzialność karna. Zgodnie z prawem takie działanie można bowiem uznać za dozwolony użytek osobisty. Art. 23 ustawy o prawie autorskim mówi, że wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu. Użytkownik nie ma obowiązku nakazanego prawem sprawdzenia legalności, a więc wolno pobierać pliki z sieci bez konieczności uzyskania odrębnej zgody uprawnionego lub zapłaty wynagrodzenia.

czyli teoretycznie jeśli nie sciagasz z torrentów to nie jesteś złodziejem :lapka: Suteq sciągaj gry od ubi nie z torrentów nastepnym razem to exact się nie bedzie miał czego czepić :reggie:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Już sciągając klientem F2P nawet 0.1 kb udostępniasz i ponoć nie da się tego ominąć.

Exact no wiem, że są, ale jesli płacisz za TV i masz dekoder z nagrywaniem to czemu sciągasz Top Gear z neta?

Bo moze to legalnie zrobic.

Opublikowano

Dales sobie to wmowic przez koncerny.

Brawo.

Powiem wiecej, jak koncerny robia te swoje smieszne kampanie, ze niby sciaganie to piracenie i nielegal same dzialaja nielegalnie.

Nie dyskutuję z tym, czy to jest legalne czy nie. Śmieję się za to z ludzi, którzy za ściągnięcie gierki najchętniej by oczy wydłubywali gorącym szpikulcem, a później sami obejrzeli sobie pobrany z piratebay film nagrany kamerą w kinie i zwalili konia wieczorkiem do chińskiej bajki z tpd dla pedałów :reggie:

Opublikowano

Prawo wygląda tak

Samo ściąganie filmów z internetu nie jest nielegalne i nie grozi za to odpowiedzialność karna. Zgodnie z prawem takie działanie można bowiem uznać za dozwolony użytek osobisty. Art. 23 ustawy o prawie autorskim mówi, że wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu. Użytkownik nie ma obowiązku nakazanego prawem sprawdzenia legalności, a więc wolno pobierać pliki z sieci bez konieczności uzyskania odrębnej zgody uprawnionego lub zapłaty wynagrodzenia.

czyli teoretycznie jeśli nie sciagasz z torrentów to nie jesteś złodziejem :lapka: Suteq sciągaj gry od ubi nie z torrentów nastepnym razem to exact się nie bedzie miał czego czepić :reggie:

Nie mozna sciagac oprogramowania.

Opublikowano

Bo w Irlandii mam PL TV, a nie chciałem czekać do 1 lutego.
Opublikowano

Przecież produkcje ubisoftu to bardziej filmy niż gry, więc nie ma problemu

Opublikowano

Bluber ale to co zacytowales odnosi sie tylko do filmow i muzyki. Programow i gier tego nie dotyczy. Poza tym nigdy wiecej nie sciagne gry ubi, do tej pory zaluje transferu i czasu na tego far kraja.

Opublikowano

uff czyli jednak nie pójde do piekła  :obama:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.