Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Roznica jest taka, ze Halo to seria uznana na calym swiecie, reprezentujaca pewien poziom a Order to gra, ktora zapowiada sie na poziomie Ryse (czyli czegos co my, boty, dostalismy poltora roku temu tak przy okazji)

Ale to tak odnosnie czego napisales? Bo porownywana byla sytuacja Halo do tej Bloodborne'a, nie Ordera.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

#nobody, ja wyscigi bardzo lubie, a ps4 aktualnie nie ma zadnych dobrych wyscigow, wiec to juz ogromny minus. Mamy juz Sunseta i D4 z oryginalnych gier, ktorych takze nie ma na ps4.

Z platformowek wychodzi niedlugo Ori, z ktorych ps4 ma tylko knacka.

Potem Forza 6.

A pamietasz na ktora konsole playnowi robia eksa? No wlasnie :reggie: i na phantom dust tez czekam. Buziaki.

PS. Oddworld niedlugo wychodzi na wszystkie pozostale platformy :reggie:

ofkors znasz opinie botów, którzy grali w DC, sam grałeś w jego wyzwania, możesz coś powiedzieć o jego modelu jazdy, wpływu warunków pogodowych na przyczepność aut, itp., że miarodajnie wypowiadasz coś takiego? :reggie:

A co do listy ekscajtu wklejonej przez Humulina to x100 lepiej wypada combo Bloodborne, Persona 5, Rime, Amplitude, No Man's Sky, Hotline Miami 2. I nawet nie trzeba mieszać w to U4 i Ordera. [*]

https://www.youtube.com/watch?v=wPqSkzNNPIg

giphy.gif

Weuh0R.gif

tumblr_ng9xv04wbq1stfo2do1_500.gif

#tylkosonytylkosony

#botynakolanachzpełnymiustami

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Już w tym miesiącu Order, Dragon Quest, za miesiąc Bloodborne, Hotline Miami 2 i bóg wie co jeszcze... Mamy za dobrze.

Za to na Xbonku takie exy jak W Końcu Mogę Robić Screeny czy przebojowy megahit Mroku: End of Bots.

Opublikowano

Dobra to jak w takim razie mozna uznac ze DC jest ciekawy a FH2 nie? Pomijajac osobiste preferencje faktem jest, ze 2 gra daje nam duzo wiecej mozliwosci.

DC jest na PS4 a FH2 na Xbox One. To tak jak Komorowski i Ogórek. Ten pierwszy ma mocny obóz z tradycjami, FH2 ma ładna buzie ale startuje na przegranej pozycji z obozu ktory nikogo.

Mam nadzieje ze pomoglem :reggie:

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Dobra to jak w takim razie mozna uznac ze DC jest ciekawy a FH2 nie? Pomijajac osobiste preferencje faktem jest, ze 2 gra daje nam duzo wiecej mozliwosci.

Gdzie ty wyczytałeś że DC jest interesujące z jego postu ?  przecież "interesujący" odnosi się jedynie do SO

Opublikowano

No czyli z duzych eksow tylko Bloodborne i Persona, ktora niewiadomo czy wyjdzie w tym roku i na 90% w dokladnie takiej samej oprawie na ps3 :reggie:

A reszta klimatyczne indyki, ktorych na xboksie tez nie bedzie brakowalo: Ori, Inside, Below, Pneuma, znowu kapiszon :(

Opublikowano

interesujacy w przypadku so oznacza, ze to jedyna warta uwagi gra a na ps4 obie sa interesujace w domysle. mam nadzieje ze pomoglem.

Opublikowano

No czyli z duzych eksow tylko Bloodborne i Persona, ktora niewiadomo czy wyjdzie w tym roku i na 90% w dokladnie takiej samej oprawie na ps3 :reggie:

A reszta klimatyczne indyki, ktorych na xboksie tez nie bedzie brakowalo: Ori, Inside, Below, Pneuma, znowu kapiszon :(

Disgaea 5 tez sie pojawi.

Opublikowano

podałbym także U4, ale od razu będzie hehehe kapiszony, korytarzyk (ignorując wieści o większych poziomach), samograj na 8h (ignorując pvp i co-op robiony przez lead designera multi TLOU) i kilka innych kiepskich uwag. 

No to trzy. Bo liczy się nie ilość a jakość.  :newell:

Ori i Inside bardzo spoko, ale jeśli spojrzeć na znacznie szerszą ofertą na ps4.... sorry, tu nie ma również startu.  :lapka:

Opublikowano

Przecież to całe Ori to jest "ex" na miarę Apotheon. Że też się botom nie nudzi wymienianie takich pierdółek :/

Opublikowano

Przecież to całe Ori to jest "ex" na miarę Apotheon. Że też się botom nie nudzi wymienianie takich pierdółek :/

Już nie przesadzaj , Ori zapowiada się na równie świetny szpil co swego czasu Dust: An Elysian Tail ^_^

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Jestem ciekaw czy gry typu the order i uncharted, ktore graficznie wyciagaja z ps4 co sie da, nie spowoduja masowego przegrzewania sie ps4 :reggie:

Ogolem nie wiem co ich podkusilo, zeby tak upychac ten sprzet + guwniana bateria w padzie mocno zniechecaja do kupna ps4. Najgorsze, ze tych padow nigdy juz pewnie nie poprawia. Granie na kablu, jak za czasow ps2 :kaz:

Opublikowano

a wy twierdzicie że dominacja jak za zasów ps2 jest tylko przez pryzmat sprzedaży. :reggie:

Opublikowano

Wyciągają? Uncharted 4 to jest to, czym jedynka była dla PS3. Rozgrzewką ::banderas:

Masz rację, bracie Veliusie. W marcu jeszcze Disgaea 5.

Bots on mouth with full knees.

Opublikowano

Ps3 zaczelo od Uncharted a skonczylo na pieknym tlou, ND wycisnie z nadkonsoli wiecej w przyszlosci.

Opublikowano

A w ile z nich zagrasz Figaro przed 2020? :kaz:

Opublikowano

Nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś z obozu niebieskich miał wymyślonego przyjaciela, ale wymyślona konsola to już przesada

Już w tym miesiącu Order, Dragon Quest, za miesiąc Bloodborne, Hotline Miami 2 i bóg wie co jeszcze... Mamy za dobrze.

25917.gamepad_carton.not.jpg

:kaz:

Opublikowano

PS4 w 2016 i mamY za dobrze xD w 2016 to pewnie nawet ja bede gral na plejce do spolki z xboksem, takze mocne slowa, Figaro

Edytowane przez Copper

Opublikowano

PS4 w 2016 i mamY za dobrze xD w 2016 to pewnie nawet ja bede gral na plejce do spolki z xboksem, takze mocne slowa, Figaro

No i dobrze zrobisz.

No nie jestem xboxowcem wyścigowcem. To tylko gierki, mogę poczekać. Każde plejstejszon kupowałem w momencie gdy istniała jakaś tam biblioteka z której mogłem wybierać. Dlatego nigdy nie mam uczucia posuchy i cały czas jest dobra zabawa. A wy gnijcie i kupujcie Mordory i Asasyny bo nic innego nie ma na horyzoncie, a ja wracam do szukania gwiazdek SMG 2 :cool: Gra generacji z 2010, a większość z was dalej nie ograla. I wy macie czelnosc śmiać się, bo BB ogram za dwa lata. Galaxy 2 ma już 4 lata.

Opublikowano

Przynajmniej nie jesteśmy growymi karaluchami i pchamy ten (pipi)idołek do przodu żeby cyganie mieli w co pograć w 2020 ;)

Myślę,że From Software (pipi) interesujesz jako gracz kupując używkę za 2 lata. Takie studia potrzebują wsparcia premierowego,bo nie mają zaplecza na pozwolenie sobie na wtopę sprzedażową.

Opublikowano

Przynajmniej nie jesteśmy growymi karaluchami i pchamy ten (pipi)idołek do przodu żeby cyganie mieli w co pograć w 2020 ;)

Myślę,że From Software (pipi) interesujesz jako gracz kupując używkę za 2 lata. Takie studia potrzebują wsparcia premierowego,bo nie mają zaplecza na pozwolenie sobie na wtopę sprzedażową.

Dlatego, tak jak mówiłem, nawet jeśli nie kupię do tego czasu ps4, to na pewno kupię Bloodborne na premierę za pełną cenę. Ostatnią grą jaką tak kupiłem było GTAV, więc teraz nic nie zaszkodzi.

Opublikowano

Mysle, ze bloodborne ze wzgledu na setting sprzeda sie sporo lepiej od soulsow, ale fakt, nie wyobrazam sobie nie kupic ulubionej gry na premiere, zwlaszcza gdy jest malo popularna lub nowego, zayebistego ip. Brak konsoli to najmniejszy problem w takim wypadku.

Co do Mario, zaczalem grac w SMG 2 i odpuscilem sobie po ok 2h, nie lubie Mario i tyle, mam sie zmuszac zeby przejsc, bo innym sie podoba?

Edytowane przez Copper

Opublikowano

W sumie się powtórzę, ale naprawdę nic nie stoi na przeszkodzie by każdy z nas choć 2-3 razy w skali roku kupował niszowe gatunki w pierwszych tyg. od premiery i przynajmniej opychał je po kilku miesiącach, kiedy sprzedaż już dawno zadowoliła (lub nie) wydawców.

Niedawno, na ps site rozkminiali dlaczego nowe części Crasha, lub Jacka nie doczekamy się już od ND. Myślę że poniższa puenta była wprost mistrzowska:

Może i Jak nie sprzedałby się tak jak U czy TLoU ale na prawdę uważasz, że Crash/ Jak nie odniósłby sukcesu? Myślę, że miliony próśb fanów tych dwóch serii są już odpowiedzią dla Ciebie.

Nie, nie odniosłyby dzisiaj takiego sukcesu, który uzasadniałby odstawienie Uncharted. Nawet 2 miliony to byłoby za mało kiedy Uncharted idzie w 6-8 mln, a TLoU również (pewno już z 10mln będzie).

Inna skala. To co kiedyś było hitem przy 2 mln teraz jest ledwo opłacalne przy grach z budżetem AAA.

A miliony próśb... to nigdy nie przekłada się na miliony sprzedanych kopii na premierze. Połowa z tego kupi używkę, część będzie czekać aż gra będzie w plusie. Bądźmy realistami.

:frog:

Opublikowano

Mnie ogolem zastanawia co tak niby zdrozalo w robieniu gier od ostatniej generacji. Przeciez current geny sa latwiejsze w programowaniu nawet od x360ki, gameplayowych rewolucji zadnych nie wprowadzili, ze niby zrobienie lepszych tekstur to taki ogromny wydatek? Chyba bardziej apetyty urosly na zarobek niz same koszty robienia gier.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.