Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Oczywiście, że nie, nigdzie tego nie napisałem, Ty od razu to założyłeś, tak jak mnóstwo innych rzeczy, które są bullshitem konsolowca.

Piszę tylko, że osoba, która zabiera się za hardware w PC powinna umieć sobie poradzić w razie jego problemów, inaczej to głupota się za to brać i lepiej powierzyć takie rzeczy odpowiednim ludziom.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Wczoraj na PSN spotkalem niezlego mlota.

Dolaczam sie do grupy, kilka minut sie nie odzywalem, bo cos innego zajelo moja uwage.

Po chwili mowie:

- czesc chlopaki, jak tam?

Na co jeden z gosci:

- o jaaaaaa, to ty jestes polakiem?

- no a kim? - zapytalem

- no myslalem, ze czechem

o_________________________________________________O

Opublikowano

@Szatanek

Bo tak jakby ostatnio setki Xboxow sie nie przegrzewaly i nie wywalaly rrod'a.

Od 2008 problem nie istnieje.

Opublikowano

Piszę tylko, że osoba, która zabiera się za hardware w PC powinna umieć sobie poradzić w razie jego problemów, inaczej to głupota się za to brać i lepiej powierzyć takie rzeczy odpowiednim ludziom.

To nie powierzył ? I dalej nie działa. Suteq, może do ciebie go wyślę? Ty na bank, to naprawisz, lul. Tak jak złożyłeś kompa 1080/60 za 1000zł xDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Ty naprawdę jesteś upośledzony. Przeczytaj co napisałem jeszcze raz, a szczególnie to zdanie:

inaczej to głupota się za to brać i lepiej powierzyć takie rzeczy odpowiednim ludziom.

I tak, jak nie mam o czymś pojęcia to się za to nie biorę bo to istna głupota.

Lol jak edytuje bo wyszedł na idiotę. xD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

miałem raz roda. coś mi do łba strzeliło żeby konsolkę przerobić i po miesiącu wywaliło. zaniosłem do tego samego pana co mi przerabiał i wyjął mi czip za niewielką kwotę pieniążków. jako,że plomba była nienaruszona konsolkę wysłałem do oficjalnego serwisu, chyba gdzieś w hamburgu. mogłem nawet przesyłkę śledzić. wysłali mi naprawioną i po dziś dzień pracuje bez zarzutu. od tego czasu wiem, że nie wolno piracić bo inaczej bozia pokara :).

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz, kompletnie. Chyba nie jesteś dalej aż tak głupi, że sugerujesz procesor i płytę główną pod inny socket wciśnięte na siłę ? lul

co jest najśmieszniejsze, to że ty też pleciesz bzdury

to, że CPU pasuje do gniazda wcale jeszcze nie oznacza, że musi działać z tą konfiguracją

nie musi być wciskany na siłę, by nie działał

lulululul

Opublikowano

Ty naprawdę jesteś upośledzony. Przeczytaj co napisałem jeszcze raz, a szczególnie to zdanie:

inaczej to głupota się za to brać i lepiej powierzyć takie rzeczy odpowiednim ludziom.

I tak, jak nie mam o czymś pojęcia to się za to nie biorę bo to istna głupota.

Daj chociaż sekundę na edycję ( każdy się może pomylić) a nie dyszysz i odświeżasz co sekudnę by odpisać epitetem. "Idiota", "upośledzony", jest tu jakieś moderator by ostudzić dzieciaka ?

Nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz, kompletnie. Chyba nie jesteś dalej aż tak głupi, że sugerujesz procesor i płytę główną pod inny socket wciśnięte na siłę ? lul

co jest najśmieszniejsze, to że ty też pleciesz bzdury

to, że CPU pasuje do gniazda wcale jeszcze nie oznacza, że musi działać z tą konfiguracją

nie musi być wciskany na siłę, by nie działał

lulululul

A kto pisał, że z automatu ma działać ? Jakie te blaszki daremne, czepiają się rozpaczliwe każdego drobnego włoska. W ogóle jaka ofensywa, ale tak to już jest na internetach same informatyki i hakiery co wszystko wiedza najlepiej. 

Podsumowując, ziomuś nie może pograć, a teoretycznie wszystko powinno śmigać, co potwierdzają serwisy ( nie liczmy autoryzowanego bo on dostał samą płytę ). PC Gaming. Zaraz się zacznie sugerowanie, że mój ziomuś to odosobniony na świecie gimb, a serwisy to jakieś janusze.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

@Szatanek

Bo tak jakby ostatnio setki Xboxow sie nie przegrzewaly i nie wywalaly rrod'a.

Od 2008 problem nie istnieje.

Dokladnie, potem Xboxy plyty rysowaly, wkladajac Girsy 2 do mojego drugiego Xboxa (kupiony w ostatnim kwartale 2008) wyciagnalem cos takiego:

xbox-ring-discs-web.jpg

Zawsze podczas grania bylo slychac taki kolatajacy dzwiek, oczywiscie musialem uzywki puszczac w cholere taniej. Dopiero moj 3ci Xbox, Elite dzialal bez zarzutu i po Halo 4 sprzedalem go bodajze Mace'owi z forum (mam nadzieje ze jeszcze dycha). Mialem 3 Xboxy, poprzednie 2 mialy usterki, pierwszy dostal rrod, drugi lubial podgryzac plyty.

A ile mialem playstation 3 ?

1 - FAT 40GB do dzis smiga bez zajakniecia

[logia cw]Nic dziwnego ze Xbox tak przodowal w wynikach sprzedazy skoro normalni gracze musieli kupic kilka sztuk :teehee:[/cw logic]

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

No mi np. ani razu xbox się nie uszkodził. Ale PS3 się sypało nagminnie ;/

Opublikowano

Mój elite zawiesił się raz 2 razy na bf3 od 5 lat, ps3 przez 1 miesiąc chyba z 10 razy czyli xbox > ps3 O laserach w ps2 rysujacych płyty i ogólnie sie rozwalajacych to szkoda gadać. Miałem Dreamcasta, który przeżył 3 ps2 moje.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Jesli chodzi o zwieszki to na xie nic mi sie nigdy nie zawiesilo, serio, nigdy. Z kolei dzieki nagminnemu restartowaniu recznie PS3 zrobilem bardzo wiele brzuszkow i schudlem - Sony takie dobre. Grajac np w Call of Duty MW2 robilem ok. 50 brzuszkow dziennie.

Ale jednak ruszanie sie 2 metry zeby wcisnac restart > kolejne kupno konsoli.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ktoś jeszcze Szatankowi odpowiada w tym temacie. Gość ściągnął pirata, żadnego patcha i jeszcze próbował wmówić ludziom mającym oryginał, że gra źle działa xD

Opublikowano

Podsumowując, ziomuś nie może pograć, a teoretycznie wszystko powinno śmigać, co potwierdzają serwisy ( nie liczmy autoryzowanego bo on dostał samą płytę ). PC Gaming. Zaraz się zacznie sugerowanie, że mój ziomuś to odosobniony na świecie gimb, a serwisy to jakieś janusze.

"dyskusja" z tobą jest daremna

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ktoś jeszcze Szatankowi odpowiada w tym temacie. Gość ściągnął pirata, żadnego patcha i jeszcze próbował wmówić ludziom mającym oryginał, że gra źle działa xD

Trochę mi żal ludzi z oryginałem, że te Divinity ponoć ma zacząć dobrze działać po patchu 3-4 tygodnie po premierze. Po takim czasie się grę kończy a nie czeka na poprawki. Wcześniejsze patche miałem i guzik dały. 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

I jeszcze ta historia z plyta glowna.

Zaloze sie ze kupili bubla nie sprawdzajac na goglach czy cpu w ogole pasuje (lub jest kompatybilny z plyta) a potem w domu tak to wygladalo:

mwsXLmt.gif

Sory ale sciaganie takiej perelki jak Divinity to straszne kvrewstwo. Wreszcie jakis RPG ktory traktuje gracza jak czlowieka a nie imbecyla to zle, bo przeciez grafika rodem z PS2, nie to co np bedzie w osom dragon ejdżu.

Trochę mi żal ludzi z oryginałem, że te Divinity ponoć ma zacząć dobrze działać po patchu 3-4 tygodnie po premierze. Po takim czasie się grę kończy a nie czeka na poprawki. Wcześniejsze miałem i guzik dały. 

No, nie to co EA np, gdzie Battlefield 4 dzialal od razu.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

"dyskusja" z tobą jest daremna

A dyskusji z tobą nawet nie ma. Ja opisałem dokładnie problem a wy zaślinieniu rzucacie jakieś ograne hasła w stylu " nie znacie się na PC. więc się nie zabierajcie". Tak, nie znamy się nic a nic jak i serwisy. 

Opublikowano

Moje xpudło, dziwnym trafem wyzioneło ducha zaraz po skończeniu się gwarancji ("przypadek? nie sondze") Ogólnie napęd wariował, nie szło instalować ani grać w gry bo wywalało błąd. Niektóre gry szło zainstalować po jakichś 10ciu próbach, a niektórych nie. Dzieki temu nigdy nie udalo mi się zainstalować FM2 i w nią zagrac dłużej jak godzinę, bo zaraz wywalało bład. Konsola też było strasznie głośna, ciszej to moj odkurzacz pracuje. ogólnie byłem z niej zadowolony, ale obcowanie z pierwszymi modelami to było ciągłe martwieni się czy dzis uda się konsole bez problemu odpalić.

Opublikowano

mój model to jakiś prehistoryczny arcade i jak wspomniałem śmiga aż miło.

Opublikowano

Stara prawda zyciowa. Posiadaczom ps3 nie dziala xbox a xboxa ps3 a pc to woogle zuo. Tylko nintendo nie do zepsucia.

Opublikowano

I jeszcze ta historia z plyta glowna.

Zaloze sie ze kupili bubla nie sprawdzajac na goglach czy cpu w ogole pasuje (lub jest kompatybilny z plyta) a potem w domu tak to wygladalo:

mwsXLmt.gif

Sory ale sciaganie takiej perelki jak Divinity to straszne kvrewstwo. Wreszcie jakis RPG ktory traktuje gracza jak czlowieka a nie imbecyla to zle, bo przeciez grafika rodem z PS2, nie to co np bedzie w osom dragon ejdżu.

Trochę mi żal ludzi z oryginałem, że te Divinity ponoć ma zacząć dobrze działać po patchu 3-4 tygodnie po premierze. Po takim czasie się grę kończy a nie czeka na poprawki. Wcześniejsze miałem i guzik dały. 

No, nie to co EA np, gdzie Battlefield 4 dzialal od razu.

Płyta główna została wybrana do procesora na podstawie zalecanych sprzętów na stronie PC format i tym drugim popularnym serwisie, nie pamiętam nazwy.

Spychologia na Bf4, aż tak nisko cenisz Divinity ? 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

A pamiętacie początki generacji gdzie xboty jak typowe polaczki cebulaczki sępiły od MS nowe konsole? Np. w upalne dni właczało się konsolę przykrywało kocami i czekało aż ta wywalała rroda. Bociarnia potem szybko zgłasząła usterkę i odsyłała konsole z nadzieją, że dostaną nowy model a nie zostanie tylko naprawiona konsola.

Albo sępienie padów za darmo :D Bociki dzwoniły na infolinię i zgłaszali zepsutego pada, a MS przysyłał nowego nawet nie proszac o oddanie starego.

Opublikowano

@szatanek

Daje ci adekwatny przyklad o ktorym slyszal kazdy jak spyerdolone potrafia byc na starcie gry nawet od najwiekszych wydawcow. Biorac to w perspektywe naprawde mozna sie tak srac o to ze maly developer ktory dostal hajs od graczy prosi jeszcze o troszke czasu ? Nie o niecaly rok jak EA tylko o kilka tygodni.

No ale podam ci lepszy przyklad. State of Decay od Microsoftu, gra wyszla na steamie tylko ze wsparciem padow, 2 lub 3 rozdzialkami oraz masa bledow z obietnica ze naprawia. Naprawili, ale zajelo im to ok 2-3 miesiacy ( <3-4 tygodnie). Dlaczego wydali ? Bo gracze bardzo chcieli juz w to zagrac, podejrzewam ze w przypadku Div OS bylo podobnie.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

A pamiętacie początki generacji gdzie xboty jak typowe polaczki cebulaczki sępiły od MS nowe konsole? Np. w upalne dni właczało się konsolę przykrywało kocami i czekało aż ta wywalała rroda. Bociarnia potem szybko zgłasząła usterkę i odsyłała konsole z nadzieją, że dostaną nowy model a nie zostanie tylko naprawiona konsola.

Albo sępienie padów za darmo :D Bociki dzwoniły na infolinię i zgłaszali zepsutego pada, a MS przysyłał nowego nawet nie proszac o oddanie starego.

A pamietasz jak klapki skladaly sie po 2,5 na 4osoby na gierke z psstore?

Albo inaczej. Pamietasz jak dual shock 4 zcieraly sie analogi i przez 3tygodnie pad byl w PRAMie?

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Nie nie pamiętam, bo mnie ten problem nie spotkał. mam nadkonsolę od dnia premiery i pad wciąż wygląda jak nowy.

Zresztą co ma piernik do wiatraka, co ma wspólnego kiepskie ogumienie od analogow do tego co robiła bociarnia. Typowa cebula i tyle.

Edytowane przez kidnappa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.