Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

no ragus nie styknął xD

pajgi grill grillem, ale chyba kur.wa skisłeś. weź Ty przeczytaj tego posta jeszcze raz, usiądź i zastanów się - "5 razy wywaliło mnie z gry na pulpit " KUR.WA PULPIT? TY MASZ 12 LAT? Na pulpit to mnie wywalało jak z wywieszonym jęzorem odpalałem Road Rasha na Win95 ale szanujmy się - MINĘŁO PRAWIE 20 LAT OD TAMTEGO MOMENTU, dziś Baroni grają na konsolach czyli URZĄDZENIACH DO TEGO DEDYKOWANYCH

są zbyt zajęci życiem aby doktoryzować się co jest nie tak z prockiem, są zbyt zajęci aby sprawdzać jakieś pedalskie, plebsowe strony dla dzieci z komunii stylu www.systemrequirementslab.com CO TO MA BYĆ W OGÓLE i to niby konsole są rakiem gejmingu? Konsole, które odpalasz, w tle jakiś update, szybka instalka i lecisz z tematem? Konsole gdzie nie masz mapowania pada i latania po forach? To niby konsole mają problem, gdzie przez 10 lat nigdy nie sprawdzałem czemu coś nie działa na forach? 

Ja rozumiem 4K i duże monitory na PC bo w tle można od razu skanować fora szukając rozwiązań problemów wynikających czy to z oszczędności (hi pajgi) czy to niewiedzy. Sorry ale w 2014 roku komediowo brzmi argument, że aby grać, trzeba coś wiedzieć o sprzęcie itp.. Na co dzień mam rodzinę, pracę, relaksik i nikt z Baronów Gejmingu nie ma czasu na jakieś nerdowskie pogaduszki, że "wszystkim był znany problem dlaczego wywala do pulpitu" WTF w ogóle co to ma być. PRESS X TO PLAY BITCH - tak się to robi. 

Nadal nic mi nie drgnęło :(

Głównie z powodu chwytania się brzytwy (5 razy wysypała mi się gra), a pomijania istotnych informacji (konsole wieszała mi się często tyle razy w ciągu dnia np. na BF3). Źle na ogólny wydźwięk tego hejtu wpływa również autorejp na temat zupełnej ignorancji technologicznej w 2014.

acha i masz jeszcze 2 gry na nadkonsole :D

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Piszę tylko, że osoba, która zabiera się za hardware w PC powinna umieć sobie poradzić w razie jego problemów, inaczej to głupota się za to brać i lepiej powierzyć takie rzeczy odpowiednim ludziom.

Dobry post, bo wiadomo że na pc po prostu udręka z konfiguracją hardware to norma, w dodatku cykliczna z każdą wymianą podzespołów. Bo na pc trzeba to robić by gry stawały się ładniejsze, na konsolach się po prostu na nie czeka.

W ogòle blacharze tu weszli w totalny bezczel, i zròwnują sporadyczne i łatwe w radzeniu sobie problemy techniczne konsol, z nieskończoną kaskadą błędów na pc, ahaha. Ej, ale to nawet nie jest śmieszne, jeszcze ktoś się na to nabierze i zamiast grać w swoje ulubione gry, spędzi godziny na forach pclaba szukając rozwiązania, a tymczasem konsolowa szlachta swoje gry przejdzie, i co najważniejsze sprzeda dalej :)

Zresztą cała ta zabawna ofensywa blacharzy, przypomina mi sytuację ze smutnej historii xboxa 360, gdy już MS zamknął dawno teatrzyk, a xboty czekały w kącie na exy, a szlachta playstation nadal bawiła się w najlepsze. I nagle wyszło Halo 4, a xbociarnia jak nie wyskoczyła z kąta, jak nie zadęła w trąby jeryhońskie, jakby nagle tysiąc exòw wyszło, a na ich konsoli do multiplatform nadciągnął the wind of change nanana. Ale nie nadciągnął. Wyszło za to TLOU i zdmuchnęło ich marzenia na zawsze. I tak będzie z blaszkami i ich taboretowym klikadłem, ktòrego jednym z założeń na kickstarterze było, by gra poszła na biedronkowym kompie nawet (czyli 98 % typowego blacharstwa), zwanym Divinity. Żadna to zresztą nowość będzie. Konsolowa elita śpi spokojnie, rynek core gamingu należy do niej... :)

Opublikowano

Ja powiem tyle - prawdziwy fan gier, szlachcic z mocnym komputerem osobistym, siedzi przy stole jak pan, a dłonie spoczywają na klawiaturze niczym na królewskim berle. Konsolowiec leży przed telewizorem, jak trzoda przy pańskim chlewie.

i wtedy konsolowiec krzyczy do prawdziwego fana gier, szlachcica z mocnym komputerem osobistym - SYNU DO SPANIA BO JUŻ DZIEWIĄTA 

relacja z pokoju blaszakowca

Opublikowano

pajgi i teraz wyobraź sobie, ze pod takiego gracza jak ja ustawia sie rynek. Gęsia skórka co?

Tak BTW znalazłem fajną opinię, ze XONE w wersji z Kinektem moze odnieść w Polsce sukces, gdyż X360 wręcz kojarzył sie z "jesteś kontrolerem". Pomijając hate na Xa, jest w tym ziarnko prawdy i moze sie okazać, ze wersja z Kinektem sprzeda sie równie dobrze jak wersja bez

Opublikowano

:);)

jakies eksy w tym roku wychodzą na ps3?

Opublikowano

Wypowiedzi na temat PC w tym temacie są niesmaczne. Wszyscy płaczą, ze jest non stop problem z konfiguracją, ciągłą wymianą sprzętu.

Panowie, to działa na takiej samej zasadzie jak tablety. Albo kupujesz tableta z biedry za dwie stówki, albo coś lepszego za wielokrotność tej sumy. Przy pierwszym szlag człowieka trafi, przy drugim będzie mógł się cieszyć bezstresowo szeroką gamą funkcji.

Narzekający na PC nigdy nie mieli porządnej blachy.

Opublikowano

Powiedział facet ktorego grafa kosztuje prawie 4k.

To jak z autami - wszyscy narzekają a wystarczy mieć Lexusa z pakietem Assistance i jakoś wszystko działa. Ci co narzekają na auta nigdy nie mieli porządnego samochodu

Opublikowano

Jak myśleliście, że starsze modele PS3 się często wieszały, to kupcie sobie ostatnią rewizję z odsuwaną klapką. Nie wiesza się chyba tylko przy odpalaniu filmów z DVD :P Kumpel ma jakiś czas i pamiętam, że już kilka razy nam się wieszała w SingStarze, a ostatnio 2x jak chciałem zainstalować patcha do GTAV, ni cholery się nie dało :P

To że Twojemu kumplowi się wiesza, nie znaczy że inni tak mają.

Sony z rewizji na rewizję robi coraz gorsze konsole, to raczej przypadek nie jest biorąc pod uwagę, że zwiechy to typowy przypadek PS3 już od pierwszych modeli.

Opublikowano

Jak rewizje konsol, to tylko Nintendo oczywiście. GBA SP, GB Micro, DS Lite - no rewelacja.

Opublikowano

Waldus ma kompa z  AMD Radeon HD 6470M i chyba imaca tez ma,wiec on wie co to porzadna blacha   ;)

http://www.psxextreme.info/statuses/user/9284-waldusthecyc/?status_id=70194

To jak z autami - wszyscy narzekają a wystarczy mieć Lexusa z pakietem Assistance i jakoś wszystko działa. Ci co narzekają na auta nigdy nie mieli porządnego samochodu

Tytan jest do grania w 1440p/4k lub grania na 2-3 monitorach/pracy. Nikt normalny nie wywali 4k do grania w 1080p/60fps. GTX 770 lub amd 280 wystarcza obecnie na granie w 1080p/60fps.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Wypowiedzi na temat PC w tym temacie są niesmaczne. Wszyscy płaczą, ze jest non stop problem z konfiguracją, ciągłą wymianą sprzętu.

Panowie, to działa na takiej samej zasadzie jak tablety. Albo kupujesz tableta z biedry za dwie stówki, albo coś lepszego za wielokrotność tej sumy. Przy pierwszym szlag człowieka trafi, przy drugim będzie mógł się cieszyć bezstresowo szeroką gamą funkcji.

Dokładnie. Ew. widzieli u kolegi. No i to wieczne "kupujecie gry w zatoce, nie to co konsolowcy" (tak dokładnie, X360 i poprzednie generacje playstation w tym kraju tego dowodzą), po czym jakiś odważny konsolowiec robi relacje z grania na PC i o dziwo ma problem z ... piratem. Nie wiem, czy to się jakoś dziedziczy czy można się z tego leczyć?

To teraz zdefiniuj mi pojęcie baron i dlaczego konsolowców nie stać na bycie szlachtą gamingu :whistling:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bo kupowanie PC za 6 koła z grafiką wartą polowe z tego powinno byc karalne

Opublikowano

To tak jak konsol bez gier za 2 koła.

Opublikowano

Na PC też jest Battlefield.

Kupując miesięcznie 10 gier na konsolę, wydasz 2000zł.

Kupując miesięcznie 10 premier na PC, wydasz około 600zł.

Dla mnie rachunek jest oczywisty 1400zł miesięcznie zostaje w kieszeni. W skali roku na dobrym PC oszczędzasz 16800zł.

Powtarzany często w dyskusji argument, że PCtowcy grają na taborecie i garbią się przy monitorku też jest obrzydliwy - zobaczcie sobie temat HC Roomy, zobaczcie jak żyją konsolowcy - monitorek z marketu 21 cali, na biurku konsola i gapią się w ten mały ekranik.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Tak na rozładowanie atmosfery to powiem wam że śniło mi się jakiś czas temu że Waldek zaprosił mnie do siebie do mieszkania na ostateczne porównanie xone z ps4 xD

Reszty nie powiem ale Waldek kozackie masz mieszkanie z widokiem na rondo grzegórzeckie xD

Opublikowano

Z Plusa są za darmo:
PS 6 gier za 14zł
PC 0,25 gry za 14zł

Wygraliśmy znowu.

Opublikowano

Miesięcznie 10 gier? Czyś ty zwariował? Baron ma tez inne uciechy

Opublikowano

Piszę tylko, że osoba, która zabiera się za hardware w PC powinna umieć sobie poradzić w razie jego problemów, inaczej to głupota się za to brać i lepiej powierzyć takie rzeczy odpowiednim ludziom.

Zresztą cała ta zabawna ofensywa blacharzy, przypomina mi sytuację ze smutnej historii xboxa 360, gdy już MS zamknął dawno teatrzyk, a xboty czekały w kącie na exy, a szlachta playstation nadal bawiła się w najlepsze.

no 2012 rok to w ogóle impreza życia na ps3 z jedną grą na 2h kontra

Halo 4

Forza Horizon

Wiedźmin 2

Fez

Dust An Elysian Tale

Dance Central 3

Mark of the Ninja

Trials Evolution

to klaperstwo tak ci siada na głowe, że ;):)

Opublikowano

Mimo wszystko zostanę przy konsoli za 1500zł i MGS V na kilkadziesiąt godzin. Big Boss zaśpiewa:

"Standing..."

Ja dokończę:

"...on the edge..." i polecę do sklepu po XO albo PS4. To będzie piękny dzień.

diamondbigger1fin.jpg

Opublikowano

Jakieś 60h grania biorąc pod uwagę kampanie krojone pod konsolowców. To daje około 2h grania dziennie. Nie mam telewizji od 15 lat, zamiast tego wolę sobie w coś pograć, więc czas jak najbardziej jest.

@zdunek

No, wygrana jak chu.j, w ramach abonamentu indyki z humble bumble po 1$, a Sony liczy pieniążki i zaciesza pod nosem jak to znowu konsolowców bez nawilżacza ukochali.

Edytowane przez ping

Opublikowano

"....of the krejta... looking at the abyss..."

Opublikowano

We are Diamond Dogs.

Opublikowano

Waldemar na miłość boską! Mamy 2014! 10 gier miesięcznie to minium dla baronów gamingu.

Na PS4 jest 10 gier.

Opublikowano

Jakieś 60h grania biorąc pod uwagę kampanie krojone pod konsolowców. To daje około 2h grania dziennie. Nie mam telewizji od 15 lat, zamiast tego wolę sobie w coś pograć, więc czas jak najbardziej jest.

@zdunek

No, wygrana jak chu.j, w ramach abonamentu indyki z humble bumble po 1$, a Sony liczy pieniążki i zaciesza pod nosem jak to znowu konsolowców bez nawilżacza ukochali.

Bioshock, Tomb Raider, NB2K14 - indyki xD

Na PC na kikstarterach płacicie krocie za te indie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.