Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie wiem po kiego wała ktoś miałby kupować emulator konsol (zwany przez niektórych "pc do grania", nie wiem co to za dziwna nazwa)? Żeby pograć w te gry, które akurat skapnęły z konsol, bo twórcy zlitowali się i wypuścili jakiegoś porta na kiepsko dochodową platformę? I to czasami po 2 latach od premiery. Albo żeby może poklikać sobie w gry z grafiką jak w Icewind Dale 2, na które wcześniej i tak trzeba zrobić składkę, bo żaden duży wydawca nie zainwestuje w ex'a na PC-ta. Chociaż nawet te klikadła z biegiem czasu uciekają na konsole, więc można je traktować w zasadzie jako time ex'y. A może chodzi o mody, które wydawcy blokują dla zasady? Albo efekty graficzne, które są widoczne na benchmarkach co najwyżej, bo gry i tak robione są pod obecne możliwości konsol? No ale zawsze można łatwiej na PC-cie cheatować w grach online - co jest realnym biznesem i można sobie aimbota czy wallhacka po prostu kupić, jak dlc-ka do gry... Kurcze, to już nawet lepiej mie past gena obecnie niż tzw. "PC-ta do grania."

Opublikowano

CO LOL :dafuq:

Glowa mnie rozbolala, musze odejsc od komputera po tym co przeczytalem :frog:

Edytowane przez Velius

Opublikowano

A ja myślę, że jednak co innego rozbolało...

Opublikowano

Mateusz dam ci tego wiesmina przy następnej okazji

Ok, ok. A Ty już grałeś? Jeśli tak, to podoba Ci się?

Tak pograłem dłużej i podoba mi się, jak już skończą się scenki i pogadasz z kim trzeba, to świat stoi otworem i jest naprawdę dobrze. Denerwuje sterowanie, a kombo lag w sterowaniu plus framerate nie jest szczególnie fajną rzeczą, ale i tak jest skok duży w stosunku do W2, który szczerze podobał mi się raczej średnio o takie 7-8/10, system walki wreszcie nie jest symulatorem zawodowego turlacza, podobają mi się animacje blokowania jak chcą Geralta na przykład od tyłu je.bnąć, no i te dekapitacje czy ucinanie kończyn :fsg: szkoda, że często odpala się ten finiszer z zbliżeniem kamery przez co czuje się jakbym to nie ja mial kontrole na tym co robie, ale tak ogólnie to jestem zadowolony. Poboczne questy są czesto zaskakujące i ciekawe. 

Opublikowano

Chyba o to mendrkowi chodziło. :reggie:

szkoda, że często odpala się ten finiszer z zbliżeniem kamery przez co czuje się jakbym to nie ja mial kontrole na tym co robie

Nie lubię takich rozwiązań, mogłaby być opcja żeby to wyłączyć.

Opublikowano

szkoda, że często odpala się ten finiszer z zbliżeniem kamery przez co czuje się jakbym to nie ja mial kontrole na tym co robie

Na PC mógłbyś sobie to wyłączyć, ale na PS4 :reggie: 

Opublikowano

Nie wiem po kiego wała ktoś miałby kupować emulator konsol (zwany przez niektórych "pc do grania", nie wiem co to za dziwna nazwa)? Żeby pograć w te gry, które akurat skapnęły z konsol, bo twórcy zlitowali się i wypuścili jakiegoś porta na kiepsko dochodową platformę? I to czasami po 2 latach od premiery. Albo żeby może poklikać sobie w gry z grafiką jak w Icewind Dale 2, na które wcześniej i tak trzeba zrobić składkę, bo żaden duży wydawca nie zainwestuje w ex'a na PC-ta. Chociaż nawet te klikadła z biegiem czasu uciekają na konsole, więc można je traktować w zasadzie jako time ex'y. A może chodzi o mody, które wydawcy blokują dla zasady? Albo efekty graficzne, które są widoczne na benchmarkach co najwyżej, bo gry i tak robione są pod obecne możliwości konsol? No ale zawsze można łatwiej na PC-cie cheatować w grach online - co jest realnym biznesem i można sobie aimbota czy wallhacka po prostu kupić, jak dlc-ka do gry... Kurcze, to już nawet lepiej mie past gena obecnie niż tzw. "PC-ta do grania."

Poczekaj jeszcze kilka lat i twoje gierki beda tylko na telefonach, ludzie sie dziwia dlaczege takie Konami ucieka w rynek mobilny........sprawdzmy czy wy tez zobaczycie czemu

3EZ9VAQ.png

AYYY Lmaooo "dominacja jak za czasow PS2 :banderas: "

loco.gif

Opublikowano

Funny coz its true

l_1387001b3bdbbb3nadgodziny2405159_17.jp

Opublikowano

Poczekaj jeszcze kilka lat i twoje gierki beda tylko na telefonach, ludzie sie dziwia dlaczege takie Konami ucieka w rynek mobilny........sprawdzmy czy wy tez zobaczycie czemu

3EZ9VAQ.png

AYYY Lmaooo "dominacja jak za czasow PS2 :banderas: "

loco.gif

To o czym mowie od dawna - niedlugo nie bedzie juz konsol.

Playstation to bedzie platforma jak gog czy steam.

Opublikowano

Tak, a najlepiej pokazuje to PS4, które jest najszybciej sprzedająca się konsolą, nawet PS2 nie miał takich wyników po dwóch latach.

Opublikowano

W dwójce lepiej to było rozwiązane bo jak naładowałeś pasek adrenaliny to mogłeś takiego finiszera je.bnąć, ale anyway po dosyć średnim poczatku gra nabiera rumienców, obejrzyj ten filmik

a potem wyobraź sobie świat jak w RDR, przegięte pastelowe kolory, czerwone jak krew z befsztyka słońce po jednej stronie a po drugiej szalejącą burze z piorunami podczas której galopujesz nna koniu :fsg: Przez ostatnie parę dni wolałem grać w Civ V (kilka razy zasiadłem i nabiłem 15h lel) i jakoś do Wiesława nie było mi spieszno, ale teraz to mmm czekam tylko żeby jeszcze pona(pipi)iać.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

bluber jara sie wieskiem 3 i gra na ps4, czy mozna byc bardziej mainstreamowym? to już z mendrka wiekszy hipster

Opublikowano

suteq czy to dziś?

Mam taka nadzieje. Najgorzej ze nie dostalem numeru przesylki i nie moge jej sledzic. :/

A co? ;>

Opublikowano

jeszcze kupil gta5 i dodatek do new order - total casual

Opublikowano

suteq czy to dziś?

Mam taka nadzieje. Najgorzej ze nie dostalem numeru przesylki i nie moge jej sledzic. :/

A co? ;>

cieszę się razem z tobą :*

Opublikowano

A ja z tego ze nie spotkam takiego wypierdka na live jak Ty. :kaz:

Kermit

:s159:

Opublikowano

zayebisty moment na zakup, najlepsza konsolowa wersja gry rpg generacji, potem konfa na e3 - krol spencer zapowiada najlepsza konferencje pod wzgledem gier w historii xboxa (a pamietamy juz konfe z mass effectem i ekskluzywnymi dodatkami do GTA4), koniec roku już totalnie zaorany wspaniałymi exami... a to jeszcze bez bajerów dx12 i win10 :banderas:

CFy1vEQW0AAVbvf.jpg

Edytowane przez kermit

Opublikowano

mocny lineup na e3, lepsze multiplatformy dzieki dx12 - trzeba bedzie powaznie sie zastanowic nad zielonymi, ida zmiany ida

Opublikowano

:obama:

Tylko XBOX. W ogole czuc ze zielen to kolor spokoju, harmonii i milosci. :banderas:

Nie to co plejstejszyn, symbol dzieci i januszy. :kaz:

Chociaz Ficklapa bardzo szanuje!

Edytowane przez suteq

Opublikowano

HEHE DX12 BEDZIE DZIALAL TYLKO NA NOWYM XBOXIE SLIM Z LEPSZYM HARDWAREM  :newell:

Opublikowano

najlepsza konsolowa wersja gry rpg generacji

PS4 konkuruje ze standardowym PC do gier pod względem liczby pikseli. Natywna rozdzielczość 1920×1080 na platformie Sony przekłada się na ostrzejszy obraz na każdym kroku, a zyskują także detale roślinności w dalszej odległości. Tymczasem obiecane „dynamiczne skalowanie” z Xbox One wydaje się nie osiągać 1080p na żadnej z naszych próbek. Przez większość czasu mamy więc 1600×900, a tylko w przerywnikach przez dłuższy czas zobaczyć można prawdziwe 1080p.

Jeśli mowa o filtrowaniu, to Xbox One oferuje najgorsze rezultaty, a w centrum Novigradu PS4 osiąga poziom pomiędzy PC i sprzętem Microsoftu.

Podsumowując wydajność na konsolach, PS4 ma przewagę dzięki zablokowaniu płynności na 30 FPS, czego nie ma na Xbox One. Obie wersje postawiły na synchronizację pionową, ale w przypadku sprzętu Microsoftu oznacza to wahania pomiędzy 20-40 FPS, więc odświeżanie ekranu nie jest płynne.

Ważna jest także wydajność - przez stałą blokadę 30 FPS preferujemy PS4, podczas gdy na Xbox One wrażenia są dużo mniej płynne. Na konsolach - z łatką 1.01 - królem jest PS4, z obrazem w 1080p i nieco płynniejszą rozgrywką.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-05-23-digital-foundry-kontra-wiedzmin-3

https://www.youtube.com/watch?v=sOrBePZTM2U&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DsOrBePZTM2U&has_verified=1

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.