Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

dawaj mendrek, zniszcz go

Opublikowano

Owszem musi, ale łatwiej napisać to pod jeden konfig niz pod milion PC.

Mamy 2015 rok, nie 1985.
Mówisz o GTA5 w którym na Titanie klatki skaczą o 20fpsow?
Opublikowano

mendrek mi przypomina mi te glupie alkoholiczne rodziny gdzie baby sa notorycznie bite przez meza ale wszystko przeciez jest ok bo sie nie sra do wlasnego gniazda

Opublikowano

spoko, on wziął stwierdzenie gtx 760 > ps4 w wiesku 3 "namawianiem botow do zakupu blachy"

Opublikowano

Mamy 2015 rok, nie 1985.

To nie o tym

Opublikowano

Xbox360 i potwór xd co te konsolorze cpią to ja nie wiem, weź zobacz jak chodził Mass Effect na x360, tego już patchami nie poprawili do tej pory. Ja chyba pie.rdole te konsole nekst dżen i składam pieca, 30 fpsów i taka walka o przeżycie jaką prezentuje ps4 to jest smiech na sali, ale 1080p musiało być.

(pipi)łem... według Ciebie 360 w dniu premiery była zacofaną konsola?

Pokaż mi gdzie tak napisałem? Mówię, że nie była potworem i tyle. W 2004 roku na PC wychodzi tak wyglądająca gra 

farcry-2008-01-22-13-29-25-68.png

Dopiero Gears of War pokazało niesamowitą grafike, dla ludzi którzy bezpośrednio przesiedli się z ps2 to wiadomo, że obraz w 720p robił wrażenie, ale ja miałem i ps2 i niezłe kompa na którym grałem więc graficzka na xboxie w ogole mi nie robiła. Co innego gry, które nie były dostępne na PC tj. Dead Rising, Skate, PGR 3/4, DOA 4 i masa innych tym konsola robiła dobrze i nie było sytuacji, że ludzie zastanawiają się co kupić i w co lepiej inwestować a teraz masz 1 słownie jedną grę na konsolach nekst dżen tj XO/PS4, która nie wyszła na PC. 

Opublikowano

Pamiętam jak kiedyś menczydupa mi wmawiał jakie to wielkie cziterstwo jest na PC w multi, od 2 i pół roku mam PC i nie spotkałam żadnego typa, o którym mogłabym powiedzieć, że czituje - a trochę gierek w multi ogarnęłam w tym czasie. Natomiast pamiętam wyzywanie od cziterów i oszustów wykonywane przez tego pociesznego klapa wobec wszystkich, którzy go miażdżyli w online na PS3.

Podwójna moralność w trybie Ultra.

Opublikowano
1. gry są mniej niedorobione niż na tych nowych konsolach
2. brak obrotu pudełkami ale za to gry kosztują 40% wartości gier konsolowych
3. jak kogos nie stac na najnowszy hardware to niestety tak jest, jak chce grac w ‘console experience’ to spokojnie może wymieniac sprzet raz na 5 lat
4. tego w ogole nie rozumiem, ze czepiasz się gier indie od niezaleznych wydawcow, widac ubi i ea robi ci pranie mozgu
5. i na odwrót, vide diablo, nie mowiac o tym ze niektórych gatunkow gier w ogole nie dostaniesz na konsolach
6. tak, jasne
7. no tak, im wiekszy wybor tym gorzej, logika kubusia puchatka
8. drogie to pojęcie względne

1. Niestety, ale siłą rzeczy nie masz racji. Tysiąc konfiguracji pod które trzeba zrobić gry, oraz polityka wydawnicza sprawiają, że gry na premierę są niedorobione. Wystarczy wejść na pclaba. Tu komuś gra wywala do menu lub twarze się deformują po minimalizacji (W3), gra jest praktycznie niefunkcjonalna (MKX), czy jest niefunkcjonalna na niektórych silnych teoretycznie konfiguracjach (GTA V).

2. No, fajnie, z pewnością. czekaj sprawdzę. Oj. Chyba nie bardzo?

cc5aec5dde.png

3. Żeby mieć "console experience" wystarczy PC, bo gry robione są pod konsole, a nie pod PC-ty. Oczywiście to będzie tylko emulacja "console experience", bo wiadomo nie od dziś że pc dąży do tego by było na nim jak na konsolach. Dąży.

4. nie mam nic do tych gier, poza tym że mimo wszystko ta sytuacja jest patologiczna, by były tylko indie i nic więcej.

5. eee, jakie vice versa? Jeśli multiplatforma z PC-ta nie spadnie na konsole, to nie jest mulitplatformą. I gdzie mi tu z D3 (które jak pamiętamy i tak pctowcom długo nie działało na premierę), obok GTA V :)

6. Tak jasne. Niestety przez regulamin forum nie mogę Ci wkleić stron gdzie można to łatwo zrobić. Ale kurcze, tyle edycji CW było to wałkowane jak folgują sobie cheaterzy na pc-tach (z przejmowaniem serwerów i banowaniem legalnych użytkowników włącznie), że nie wiem czy jest sens znowu to powtarzać.

7. Mówił o tym Chmielarz, mówili inni. Więcej konfiguracji - więcej problemów. Z optymalizacją chociażby. Jak mają czuć się posiadacze kart ATI w ostatnim czasie?

8. Drogie tak. Droższe już nie.

Serio, kupno PC-ta bo konsole się jeszcze nie rozkręciły, to jak wpadanie z deszczu pod rynnę...

Opublikowano

Alez konsolarze poniewierani od rana :obama:

Opublikowano

Mamy 2015 rok, nie 1985.

znów pie.rdolisz o czymś z czym nie miałeś styczności?

Opublikowano

czezky jeszcze niejednemu otworzy oczy, ze konsole w dzisiejszych czasach to tylko nostalgia i przyzwyczajenie, dymani jestesmy co krok dla garski wartych ogrania exow, ktore w przypadku sony wyjda pewnie za sto lat bo teraz najwazniejsze jest latanie dlugow firmy

Opublikowano

Mamy 2015 rok, nie 1985.

znów pie.rdolisz o czymś z czym nie miałeś styczności?
Paru z nas pamiętnego dnia miało z tym styczność gdy oglądaliśmy gameplay.

Btw, a Ty czemu pie.rdolisz o jakości jaka dawał nowy X360 względem PC skoro miałeś PC.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

3. jak kogos nie stac na najnowszy hardware to niestety tak jest, jak chce grac w ‘console experience’ to spokojnie może wymieniac sprzet raz na 5 lat
4. tego w ogole nie rozumiem, ze czepiasz się gier indie od niezaleznych wydawcow, widac ubi i ea robi ci pranie mozgu
5. i na odwrót, vide diablo, nie mowiac o tym ze niektórych gatunkow gier w ogole nie dostaniesz na konsolach
6. tak, jasne

cc5aec5dde.png

z15046348Q.jpg

Ku.rwa kto kupił Rivalsy i BF4 za 280zł :lapka: w góre

Opublikowano

Pierwszy raz zastanawiam się czy nie pozbyć się ps4 i nie mieć żadnej konsoli w domu, jedyne co mnie trzyma to, że MOŻE coś się pojawi wartego uwagi, ale jak e3 będzie słabe to pewnie pójdzie do żyda bo nie lubię mieć elektroniki z której nie korzystam wcale

Edytowane przez teddy

Opublikowano

Aha i raz to powiem i więcej nie. Wiesława jak zwykle zmyśla. Zresztą, ufacie komuś kto udaje kobietę na forum, będąc facetem?

Zresztą to taki niedzielny gracz, który bardziej gry kolekcjonuje, a gra głównie w single player. Więc nawet nie byłby w stanie odróżnić oszusta od gracza, a w online na PS3 zagraliśmy może kilka razy. Takie same opowieści dziwnej treści jak z tym, że grałem na Windowsie 98, lub że gram na taborecie na starym monitorze (co zdementowałem zdjęciem).

Myślę, że na tym mogę zakończyć temat Wiesławy i jego suchych hejtów, tylko dlatego że poczuł się oszukany PS4 bo nie dali mu Drivecluba na premierę w cebulaplus.

Opublikowano

Paru z nas pamiętnego dnia miało z tym styczność gdy oglądaliśmy gameplay.

o ty expercka szujo double standard, a z sutqa się smiałes, że ogladał the order na yt, ale nic nowego w twoim przypadku. Wyzywałes o złodziejaszków sam kradnąc programy tv.

Btw, a Ty czemu pie.rdolisz o jakości jaka dawał nowy X360 względem PC skoro miałeś PC.

Miałem i 360 w 2005 i kompa, który dźwigał w lepszej jakość multiplatformy, ale co to ma wspólnego ogólnie? Mówię, że 360 nie była potworem, może w stosunku do ps2, ale konsola z 512 ram gdzie u siebie miałem 2GB Dual Channel i dwu rdzeniowego proca to była raczej beka, ale bronił się grami.

lub że gram na taborecie na starym monitorze (co zdementowałem zdjęciem).

zdjęcie grubych parówek na tle dragon age II bo było to zdementowanie? :yao:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

konsola z 512 ram gdzie u siebie miałem 2GB Dual Channel i dwu rdzeniowego proca to była raczej beka, ale bronił się grami.

akurat procek w x360 (3 rdzenie x 3,2ghz) - nic mocniejszego nie było obecnie na rynku PC w 2005 z tego co pamietam

Opublikowano

Bluber, ja absolutnie zdaje sobie sprawe z tego ze jestes hipsterem, myśląc ze jestes inny niz wszyscy nieświadomie wpływasz na swoją podświadomość ze dzieki inności jestes lepszy, czy mądrzejszy.

Rozczaruje Cie, z guwna bata nie ukręcisz.

Ale wyjaśniając oglądaliśmy z Colinem i Bansaiem tego samego streama i widzieliśmy te same lecące na łeb klatki zależne od niczego.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Te bajki o rzekomym złym działaniu GTA V na PC są żenujące, znajomy w to gra bez żadnych problemów na laptopie z GTX560m kupionym 4 lat temu. Gra działa o wiele lepiej niż nieudolny port GTA IV. Takie są korzyści z x86 we wszystkich platformach do grania obecnie (poza Wii U). I zaklinanie tego nie zmieni.

Niestety poza korzyściami mamy też festiwal portów gier 1080p przenoszonych z PC na PS4/XO prawie zerowym kosztem.

Opublikowano

tv z prowidenta i dwa berlinki zdementowaniem tego, ze nie gra sie na taborecie xD

mendrek a zeby ci sie ps3 spalilo

Opublikowano

6. tak, jasne

1. Niestety, ale siłą rzeczy nie masz racji. Tysiąc konfiguracji pod które trzeba zrobić gry, oraz polityka wydawnicza sprawiają, że gry na premierę są niedorobione. Wystarczy wejść na pclaba. Tu komuś gra wywala do menu lub twarze się deformują po minimalizacji (W3), gra jest praktycznie niefunkcjonalna (MKX), czy jest niefunkcjonalna na niektórych silnych teoretycznie konfiguracjach (GTA V).

cc5aec5dde.png

3. Żeby mieć "console experience" wystarczy PC, bo gry robione są pod konsole, a nie pod PC-ty. Oczywiście to będzie tylko emulacja "console experience", bo wiadomo nie od dziś że pc dąży do tego by było na nim jak na konsolach. Dąży.

4. nie mam nic do tych gier, poza tym że mimo wszystko ta sytuacja jest patologiczna, by były tylko indie i nic więcej.

5. eee, jakie vice versa? Jeśli multiplatforma z PC-ta nie spadnie na konsole, to nie jest mulitplatformą. I gdzie mi tu z D3 (które jak pamiętamy i tak pctowcom długo nie działało na premierę), obok GTA V :)

6. Tak jasne. Niestety przez regulamin forum nie mogę Ci wkleić stron gdzie można to łatwo zrobić. Ale kurcze, tyle edycji CW było to wałkowane jak folgują sobie cheaterzy na pc-tach (z przejmowaniem serwerów i banowaniem legalnych użytkowników włącznie), że nie wiem czy jest sens znowu to powtarzać.

7. Mówił o tym Chmielarz, mówili inni. Więcej konfiguracji - więcej problemów. Z optymalizacją chociażby. Jak mają czuć się posiadacze kart ATI w ostatnim czasie?

8. Drogie tak. Droższe już nie.

Serio, kupno PC-ta bo konsole się jeszcze nie rozkręciły, to jak wpadanie z deszczu pod rynnę...

1.     No niestety, w przypadku PC wymagana jest znajomość jego obsługi (w tym temacie wielokrotnie bylo udowodnione ze nie jest z tym kolorowo), w przypadku konsol wystarczy wsunąć płytę, poczekać parę godizn aż się ściągną patche i grać.

2.     http://www.karen.pl/product/263116/Elektronika/Strefa_Gier/Mortal_Kombat_X_PC_.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromo

3.     No nie wiem, ja to widze inaczej, to a xboxie jest windows, to na konsolach dostepne sa wszystkie dodatkowe youtube, tvn playery, to do konsoli dokupuje podlacza się myszki i klawiatury, to na konsoli udostepnia się spotify by można sluchac swojej muzyki w grach itd. Itp.

4.     Tylko indie i nic wiecej jest na konsolach nowej generacji, zero ekskluzywnych gier 3xA

5.     Wszelakie symulatory na konsole – BRAK, strategiczne – BRAK, RTSy – BRAK, MMORPG – BRAK, MOBY  – BRAK

6.     No niestety, zdarza się, ale sam nie miałem stycznosci. Przegralem 2500h w Cod4  na PC i nie spotkalem się z cheaterami, w WoWa gralem i tez się nie spotkalem, w SWAT 4 gralem kilkaset godzin również zero. Masz na mysli chyba CS 1.6 dla gimbazy

7.     Tak samo jak posiadacze procesorow AMD, firma leży i kwiczy.

8.     No tak, tylko taka PS3 na premiere kosztowala ponad 2500zl, za taka kwote można zlozyc już komputer o wydajnosci PS4. PS4 była tansza, ale ma mnostwo innych wad.

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

z15046348Q.jpg

Ku.rwa kto kupił Rivalsy i BF4 za 280zł :lapka: w góre

nie zapominaj ze ceny na ps store trzeba dzielic przez cztery.
Opublikowano

tv z prowidenta i dwa berlinki zdementowaniem tego, ze nie gra sie na taborecie xD

licytowanie się z telewizorem z pokoju mamy, lol :]

Opublikowano

Ale wyjaśniając oglądaliśmy z Colinem i Bansaiem tego samego streama i widzieliśmy te same lecące na łeb klatki zależne od niczego.

No a ja gram teraz w wiedzmina 3 i na ps4 mi klatki lecą na łeb na szyje i o czym to świadczy?

mendrek mieszka z mamą? xd

konsola z 512 ram gdzie u siebie miałem 2GB Dual Channel i dwu rdzeniowego proca to była raczej beka, ale bronił się grami.

akurat procek w x360 (3 rdzenie x 3,2ghz) - nic mocniejszego nie było obecnie na rynku PC w 2005 z tego co pamietam

Ale wiesz, że rdzenie w procesorach nie dzielą się na zasadzie 3 razy po 3Ghz? W sensie, że nie jest to 12,6 Ghz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.