Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Są ludzie którzy mają GT6

:woot:

Gran_Turismo_5_h_ssliche_Standard_Autos_

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak? Ja nie widzę praktycznie żadnych różnic. Nikt w ruchu nie rozróżni tych wersji.
Eurogamer odroznił.
Opublikowano

Tak? Ja nie widzę praktycznie żadnych różnic. Nikt w ruchu nie rozróżni tych wersji.

Nie widzisz rozmycia?

Opublikowano

Panowie! Za góra 2 lata 4K stanie się standardem. Już teraz najtańszy odbiornik to koszt 2500zł. Więc nie ma znaczenia ps4 czy xo. Wszystko będzie wyglądać jak paćka :( A Wy się kłócicie nad lekkim rozmazaniem w metro. 

Opublikowano

Panowie! Za góra 2 lata 4K stanie się standardem. Już teraz najtańszy odbiornik to koszt 2500zł. Więc nie ma znaczenia ps4 czy xo. Wszystko będzie wyglądać jak paćka :( A Wy się kłócicie nad lekkim rozmazaniem w metro. 

Nie

Opublikowano

Nie widzisz rozmycia?

Widzę, ale dopiero jak poklikam sobie kilkanaście razy po obu screenach. To jest taki imo detal, że się na to nie zwraca specjalnej uwagi.

Eurogamer odroznił.

Taka jest ich praca. ;]

Opublikowano
Nie

tumblr_inline_mtvus6TGRC1r01qr7.gif

Dla przypomnienia. Liczby nie kłamią.

fs700-4k-comparison.jpg

Edytowane przez MiK86

Opublikowano

10 lat minimum, a najpewniej 15-20 do 4K jako standard w grach, filmach. O takiej jakości przesyłanej w polskiej telewizji nawet nie marzę. Na steamie z 4K gra gruuubo poniżej 1% użytkowników, a piszesz, że za 2 lat będzie to coś tak normalnego jak dzisiaj fullhd. 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Typowy Janusz mając wybór między fhd a 4k, ciekawe co wybierze. Jego nie obchodzi brak supportu tylko masa pixeli! To właśnie oni wyrabiają sprzedaż. Każdy patrzy przyszłościowo. A tym bardziej rasowy gracz. Kupując odbiornik nawet nie wygłupiałbym się z fhd mając za 2500zł 4k. 10lat? Przypomni sobie ile trwało przejście z SD na HD/FHD! w poprzedniej generacji. Według Ciebie dalej gralibyśmy w 640/480. 

Edytowane przez MiK86

Opublikowano

Bije się w piersiątko, nie zrozumiałem cię dokładnie, ale nadal uważam, że przesadziłeś z tymi 24 miesiącami. Zresztą tv fullhd jeszcze będą dłuuuuuugo na rynku nawet jak 4k się zadomowi więc co nas to. I gadam o wykorzystaniu tego w grach a nie jako literka przy nazwie tv której w niczym prędko nie wykorzystamy.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano
więc co nas to.

Nas nic. Ale większość casuali będzie mieć mega bekę z tzw next gen'ów. 

że przesadziłeś z tymi 24 miesiącami.

Rok temu mało kto znał to pojęcie (4k). Dziś prawie każdy. Przejście z sd na hd wiązało się ze zmianą kineskopu na lcd. Dziś nie ma takiego problemu. Wystarczy zagęścić piksele. A publika to kupi. 

Edytowane przez MiK86

Opublikowano

Zaczynasz mnie przekonywać, nie mam monopolu na rację. Dalej podtrzymuję te liczby jeśli chodzi o 4k jako standard w grach ( na PC pewnie szybciej ), ale tv i filmy w 4k faktycznie będą szybciej. Może nie 2 lata a z 5 jako standarcik :P

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Popatrz tylko. Głupi ipad ma juz 2048x1536! A LG G3 1440 x 2560 px przy 5.5"! A to smartfon.

Opublikowano

Myślę że w Polsce 4k będzie standardem za 5-6 lat. MiK86 ma dużo racji i pewnie na zachodzie nastąpi to dużo szybciej ale u nas full hd i blu-ray jest standardem od niedawna. Oczywiście wszystko rozbija się o ceny, Janusz mający kredyt w każdym banku nie pójdzie do providenta aby mieć się czym chwalić przed sąsiadem.

A konsole wyśmiewane długo nie będą, myślę że ta generacja potrwa wyjątkowo krótko- nowa konsola N w 2016 a od Sony/MS 2017.

I pewnie dwie ostatnie będą 4k obsługiwały, zwłaszcza że mimo "kryzysu" jest masa opinii krytykujących zbyt niskie ceny konsol kosztem ich wydajności.

Edytowane przez Dobos

Opublikowano

Gdzie można kupić/wypożyczyć filmy w 4K?

Opublikowano

Marketing, marketingiem, ale mi chodziło o to jak szybko rozwija się rynek. 

Opublikowano

wy o 4k a chyba dalej w polsce nie ma programow w tv w natywnym full hd, nawet na nc+ max co mozna puscic to 720p lub 1080i

Opublikowano
fs700-4k-comparison.jpg

Wiem ile wynosi rozdzielczość 4K, mówię tylko że 4K nie będzie standardem za 2 lata.

Musisz trochę w tym posiedzieć by to ogarnąć, pierwszym powodem jest to ze nie każdy ma miejsce na 80" w domu.

Opublikowano
Musisz trochę w tym posiedzieć by to ogarnąć, pierwszym powodem jest to ze nie każdy ma miejsce na 80" w domu. 

Chyba nie muszę. Mam to dawno ogarnięte. A powyższa grafika to nie rozmiar ekranu, tylko stosunek wielkości.  :yes:

28" w cenie 2500zł. 

http://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/samsung-u28d590d.bhtml

Edytowane przez MiK86

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Chyba nie muszę. Mam to dawno ogarnięte. A powyższa grafika to nie rozmiar ekranu, tylko stosunek wielkości.  :yes:

28" w cenie 2500zł. 

opowiadasz głupoty. W Polszy jeszcze FHD nie jest standardem pomimo, że jest obecne na rynku w pi.zdu lat, a Ty gadasz banialuki o 4K. Już widzę jak Janusz co od 2 lat dopiero ma TV FHD między 40 a 50 cali kupi za 2 lata 32 cale bo 4K. Co Ty opowiadasz w ogóle. Janusze musza mieć 40 cali i wyżej, znajdź mi tanie 46 cali w 4K. I dare you. 

W Polsce jak dobrze pójdzie to do końca 2015 w miarę 3/4 Polaków będzie mieć TV FHD, filmów w 4K nie ma, telewizji 4K nie ma, a przykładowe X-g.ówno ledwo zipie na 900p a co dopiero gierki w 1080p. 

4K standardem za 24 miesiące. Beka w ch,uj

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

wowowow, trzy pifpafy i wyscigi

a co tam u psponies?

tlou - szczelanka, unczarted - pif paf, gran turismo - wyscigi, killzone - pifpaf

btw digital foundry zrobiło porównanie Metra obu wersji i

In the case of Metro Redux, both Xbox One and PlayStation 4 versions look extremely similar, with just the level of post-process AA pixel crawl separating them. Outside of anti-aliasing artefact, in terms of actual boosts to detail on PS4, the comparison zoomers below demonstrate the difference - for the most part, there's not much in it, with only foliage and extreme close-ups on textures yielding much in the way of an advantage.

stałe 60 fps na obu konsolach i niby smieszne 912p na XO, ale trzeba się ostro przyjrzeć aby różnice wyłapać. Czyli w obu konsolach jednak jest moc i obie jeszcze pokażą mocne graficznie konsole bo Metro2033 na PC żeby chodziło z AAx4 w 1080p i 60fps to trzeba mieć nadal potwora.

New1_XO.bmp.jpg

New1_PS4.bmp.jpg

Ty na serio nie widzisz różnic czy zgrywasz się tak? Jeżeli to pierwsze to  pora pójś do okulisty albo wymienić monitor na coś większego niż 17 cali. Pierwszy rzut oka na zdjęcie, spojrzałem na dłoń typa i od razu widać różnicę.

Dat hamulec aerodynamiczny

5:05 - 5:20

https://www.youtube.com/watch?v=ZOlnx7oyOTI

Nie zapominaj, że liczy się czysty fun. Co z tego, że boty co chwilę wrzucają jakieś zdjęcia z niedociągnięciami graficznymi z gier na PS4, jeżeli chodzi o Xo to tylko fun jest ważny.

zabójstwo przy użyciu smoke bomby i zaraz zjawiają się strażnicy ale nie wiedzą o co chodzi, kradniecię kluczy o typa dzieli go z pół metra, lol do tego stogi siana w katedrze no ja pjerdole xD Jeszcze ludzie w komentarzach piszą, że chcą to pre orderować (*)

Trzeba jednak przyznać że Unity najbliżej jest do AC2 z ostatnich części. Nie wiem czy te stateczki w AC3 i Black Flag są dobre ale do cholery AC to nie gra o piratach i żeglugach morskich.

Mnie i tak najbardziej rozwaliło oglądając gameplay AC Rogue jak bohater łazi po linie nad wrogami, ewidentnie widać jego poruszający się cień na dole a ci debile nawet nie spojrzą do góry.

Nie chcę nic mówić narzekasz na elementy skradankowe w tej grze a o takim Metro pisałeś, że to GOTY tylko, że tam przechodziłeś typowi 5 metrów przed ryjem a on nawet nie reagował. nie przeszkadzało ci to tam?

+ Dodał MODERATOR
naucz się cytować posty
Opublikowano

666 strona!

+ Dodał MODERATOR
technicznie rzecz biorąc to spóźniłeś się 3 strony :P
Opublikowano

Chyba nie muszę. Mam to dawno ogarnięte. A powyższa grafika to nie rozmiar ekranu, tylko stosunek wielkości. :yes:

28" w cenie 2500zł.

Tylko że zapomniałeś że rozdzielczość ekranu to ostatni parametr na który się patrzy podczas zakupu tv.
Opublikowano

No właśnie, 666 the number of the beast! Trzeba się wpisać na pamiątkę.

4K mówicie? TV za 30000zł i zero materiałów w tym formacie. Nie wróżę sukcesu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.