Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

smutna prawda. xboxa posiadam tydzień ps4 miałem od premiery pół roku. ilość spędzonych godzin xbone>ps4. jakoś te gierki i bajery tv mnie bardziej zachecają do grania. w tydzień podbiłem gamescore o 1000. na ps4 tak patrze to dwie gry kupilem nie licząc tych z plusa przez pól roku. do transferu przekonały mnie exy xboxa, na tą chwile nie ma exa na p4 co by przekonał mnie do zostania na tej platformie. poza tym teraz dają ps4 w każdej sieci gsm jak będzie umowa za 9 miechów do odnowienia to sie weźmie za złocisza :P

oba dobre sprzęty ale xbox bardziej trafia w moje growe gusta, a grafika pfff, multiplatformy ogarniam na pc jak są warte uwagi <3 diablo

Edytowane przez Orzeszek

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano
Ale Soul, (pipi) mnie to obchodzi, czy dla Ciebie na nextgenach sa gry, czy nie? Jak kogos na nie stac i lubi dany gatunek gier, to dawno je ogrywa na nextgenach. Ile gier w miesiacu kupujesz? 

Teraz zero bo wszystko jest (pipi)a warte, żal tych ktorzy kupują  te szroty dla wyższej rozdzielczość i dwoch kwiatkami przy płocie, rozumiem każdy jakoś sobie to swojego ego zaspokaja. Dobry jesteś nie dość, że kupiłeś mebel to jeszcze mi wmawiasz, że masz w co grać błazenady ciąg dalszy.

Opublikowano

poza tym teraz dają ps4 w każdej sieci gsm jak będzie umowa za 9 miechów do odnowienia to sie weźmie za złocisza :P

Wszędzie zawsze jakieś konsole dają, tylko nie w tym głupim T-mobile :/

Opublikowano

zastanawiam się. kto w 2014 jest jeszcze w plusie i tmobile? jak tak można

Opublikowano

Nie wiem, nie grałem. Napisałem tylko, że o tym, że w plikach z grą które są na pc jak masz zainstalowaną grę są efekty graficzne znane z trailera ale są "wyłączone".

Właściwie ma ktoś listę tych efektów? Bo poza ewidentnie nie działającym DOF to za bardzo nie widzę żeby na tych nowych materiałach było cokolwiek czego nie było wcześniej (chociaż w WD nie grałem, bo to szrot, opieram się na cudzych screenach).

-Changes to the default fog values

-Enabled bokeh DOF for the main cameras

-Stuttering Improvements

-E3 2012 Bloom

-Performance Improvements

-Enabled Headlight Shadows

-LoD Changes

-Reflection changes

-Added 3 new cameras to the game(closer, normal, further)

-Rain changes(High quality rain drops, properly reacting to light, etc)

-LensFlares

-Lighting changes

-Civilians density changes

Sprawdzałem dziś jak się ten patch prezentuje i masz racje, w ciągu dnia niemal nie widać różnicy, chyba, że w ciemnych uliczkach. Różnice widać gdy jest ciemno i mamy różne źródła światła. Te wyciągnięte shadery, bloom, lepszej jakości deszcz (który jest teraz gęstszy) dają całkiem fajny efekt. Zauważyłem, że w niektórych miejscach tekstury już się nie doczytują tak blisko więc też spory plus.

Śmieszniejsze w tym wszystkim jest to że łatka zajmująca 44kb sprawia że gra staje się ładniejsza i na dodatek chodzi lepiej. Nie wiem jak to jest ale pomimo większej liczby przechodniów i innych bajerów temperatura procesora mi nie wskakuje powyżej 60 stopni. Przed tą łatką dobijała do 70.

Beka z Ubishitu

Opublikowano

Ci co znają ofertę operatora? 

Edytowane przez Zdunek

Opublikowano

Soul, zachowujesz jak taki typowy polak janusz, ktorego niestac na nextgena i nakreca sie jak katarynka z tymi meblami, ego i jakimis innymi bzdurami wyssanymi z palca. Kupujac PS4 nie spodziewalem sie 6premier kazdego miesiaca(polowe i tak przesuneli). Okres wakacyjny zawsze byl ogorkowym, nawet na PS3 i 360tce prawie nic nie wychodzi, wiec nie czaje w ogole do czego pijesz. We wrzesniu kupujac raptem 2 tytuly mam kolejne miesiace z bani, do tego pazdziernik i listopad zapowiada znakomicie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

zapraszam do tematu co cie w życiu w(pipi)ia :D

Opublikowano

poza tym teraz dają ps4 w każdej sieci gsm jak będzie umowa za 9 miechów do odnowienia to sie weźmie za złocisza :P

Wszędzie zawsze jakieś konsole dają, tylko nie w tym głupim T-mobile :confused:

widziałem te oferty i wychodzi że PS4 kosztuje w ten sposób ponad 3 koła, pjerdolę takie coś.

Opublikowano

Nie wiem, nie grałem. Napisałem tylko, że o tym, że w plikach z grą które są na pc jak masz zainstalowaną grę są efekty graficzne znane z trailera ale są "wyłączone".

Właściwie ma ktoś listę tych efektów? Bo poza ewidentnie nie działającym DOF to za bardzo nie widzę żeby na tych nowych materiałach było cokolwiek czego nie było wcześniej (chociaż w WD nie grałem, bo to szrot, opieram się na cudzych screenach).

-Changes to the default fog values

-Enabled bokeh DOF for the main cameras

-Stuttering Improvements

-E3 2012 Bloom

-Performance Improvements

-Enabled Headlight Shadows

-LoD Changes

-Reflection changes

-Added 3 new cameras to the game(closer, normal, further)

-Rain changes(High quality rain drops, properly reacting to light, etc)

-LensFlares

-Lighting changes

-Civilians density changes

Sprawdzałem dziś jak się ten patch prezentuje i masz racje, w ciągu dnia niemal nie widać różnicy, chyba, że w ciemnych uliczkach. Różnice widać gdy jest ciemno i mamy różne źródła światła. Te wyciągnięte shadery, bloom, lepszej jakości deszcz (który jest teraz gęstszy) dają całkiem fajny efekt. Zauważyłem, że w niektórych miejscach tekstury już się nie doczytują tak blisko więc też spory plus.

Śmieszniejsze w tym wszystkim jest to że łatka zajmująca 44kb sprawia że gra staje się ładniejsza i na dodatek chodzi lepiej. Nie wiem jak to jest ale pomimo większej liczby przechodniów i innych bajerów temperatura procesora mi nie wskakuje powyżej 60 stopni. Przed tą łatką dobijała do 70.

Beka z Ubishitu

No chyba zrobili to po to żeby casule myślały, że konsole = pc jeśli chodzi o moc.

Opublikowano

wole jak sama atmosfera mnie przytlacza i cos takiego wlasnie znajdujemy w Amnesii, Siren czy Zombi U.

Pamiętamy [*]

1133650968.jpg

Aż go chyba ściągnę z psn.

Opublikowano

zapraszam do tematu co cie w życiu w(pipi)ia :D

Co tam jest? <szukalem>:P

Opublikowano

zawsze ktoś pisze jakie to orange jest do bani i tmobile, ale juz koniec offtopu. co do liczenia ceny konsoli to nei chce mi sie tłumaczyc poraz n-ty czy sie opłaca czy nie.

Opublikowano

Maciomaniak, Orzeszek, Mazzeo, Haven chyba też miał najpierw pleja.

Potwierdzam :) Dziekuje za pamiec <3

Chcialbym dodac ze Zeratul i Kidnappa maja obie konsole. Zeratul gra na Xbonie a Kidnappa na laptopie.

Oczywiscie Tylko Xbox!

Ja gram na wszystkim.a ze ostatnio mało co ciekawego na konsolach to nic nie poradzę. Zastanawiam się nad kupnem Wii i na nadrobieniem genialnych produkcji od ninny.
Opublikowano

Soul, zachowujesz jak taki typowy polak janusz, ktorego niestac na nextgena i nakreca sie jak katarynka z tymi meblami, ego i jakimis innymi bzdurami wyssanymi z palca. Kupujac PS4 nie spodziewalem sie 6premier kazdego miesiaca(polowe i tak przesuneli). Okres wakacyjny zawsze byl ogorkowym, nawet na PS3 i 360tce prawie nic nie wychodzi, wiec nie czaje w ogole do czego pijesz. We wrzesniu kupujac raptem 2 tytuly mam kolejne miesiace z bani, do tego pazdziernik i listopad zapowiada znakomicie.

Tak nie stać mnie na next gena weź mnie nie osłabiaj, pracując z w sklepie z konsolami i takiego next nextgena mogę mieć w 5 minut tylko na (pipi) mi to, już raz kupiłem sobie PS3 na premierę dziękuje postoje, wolę tą kasę wy(pipi) na nowe air maxy i poł kolekcji PROSTO. To nie są bzdury wyssane z palca tylko Czysta Brudna Prawda ktora Cię boli tak bardzo, że zamiast grać w te wyimaginowane gry to siedzisz na forum i kolejny dzień zaginasz czasoprzestrzeń Panie Richie Rich. Tylko jest jedno małe ale, porownujesz konsole ktora jest na rynku parę miesięcy do konsoli ktorej sezon ogorkowy nie był straszny bo dorobiła sie kilku solidnych gier wcześniej czego nie można powiedzieć o PS4/XONE. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ja jestem w plusie, umowa tylko na rok, abonament 60 zł w tym smsy, rozmowy, mmsy za darmo do wszystkich sieci. Do tego jeszcze 2,5gb netu miesięcznie.

Tylko sony.

Opublikowano

Tyle agresji, tyle hejtu. Ambitny inteligent ze sklepu z grami w bluzie PROSTO, ktoremu ciezko zrozumiec, ze jak konsola jest pare miesiecy na rynku, to nie posiada biblioteki 8letnich poprzednikow, podobnie jak tego, ze jak ktos lubi takie gatunki jak FPSy, sportowki, scigalki, bijatyki, gra sporo online to moze sie dobrze bawic przy PS4 i Xbox One. Fajnie ze "masz mozg i go uzywasz", ale moze w takim razie skup sie na sprzedazy, a nie aspektach psychologicznych typu kogo bola Twoje bomby prawdy i przestan wyzywac innych, tylko dlatego ze sie dobrze bawia przy FIFIE, BF, Destiny,NBA i innych multiplatformach, ktore chodza i wygladaja najlepiej na nextgenach. Pozdro 600et!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak nie stać mnie na next gena weź mnie nie osłabiaj, pracując z w sklepie z konsolami i takiego next nextgena mogę mieć w 5 minut tylko na (pipi) mi to, już raz kupiłem sobie PS3 na premierę dziękuje postoje, wolę tą kasę wy(pipi) na nowe air maxy i poł kolekcji PROSTO. To nie są bzdury wyssane z palca tylko Czysta Brudna Prawda ktora Cię boli tak bardzo, że zamiast grać w te wyimaginowane gry to siedzisz na forum i kolejny dzień zaginasz czasoprzestrzeń Panie Richie Rich. Tylko jest jedno małe ale, porownujesz konsole ktora jest na rynku parę miesięcy do konsoli ktorej sezon ogorkowy nie był straszny bo dorobiła sie kilku solidnych gier wcześniej czego nie można powiedzieć o PS4/XONE.

Ja pjerdole. Jak można się przyznawać do noszenia ciuchow prosto. Przecież w te ciuchy ubiera się najgorsze dresiarskie scierwo.
Opublikowano

Niżej juz tylko od dresiarskiej hołoty są cyganie.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Tyle agresji, tyle hejtu. Ambitny inteligent ze sklepu z grami w bluzie PROSTO, ktoremu ciezko zrozumiec, ze jak konsola jest pare miesiecy na rynku, to nie posiada biblioteki 7letnich konsol, podobnie jak tego, ze jak ktos lubi takie gatunkijak FPSy, sportowki, scigalki, bijatyki, gra sporo online to moze sie dobrze bawic przy PS4 i Xbox One.

Tak reaguje na głupotę wybacz, nic na to nie poradzę, to Ty wyjechałeś z tym porownaniem nie ja i dopiero jak Ci je uzmysłowiłem dotarło do Ciebie to co sam napisałeś. 

Bo mnie to nie dziwie, że nie ma gier bo biadolimy (pipi) o tym od 80 stron tego tematu więc skąd to stwierdzenie, że mnie to dziwi ???? chyba tylko Ty znasz odpowiedź na to pytanie. 

Ja pjerdole. Jak można się przyznawać do noszenia ciuchow prosto. Przecież w te ciuchy ubiera się najgorsze dresiarskie scierwo. 

Nie jestem dresem więc nie mam się czego wstydzić, za to widzę, że u Ciebie panuje jakiś stereotyp, bo uważasz, że tylko dresy chodzą PR muszę Ci powiedzieć, że jest to nieprawdą więcej dresow chodzi w tak zwanym JP bo ciuchy PR to nie są tanie rzeczy i byle dres w nich nie chodzi. Owszem są przypadki ale to o niczym nie świadczy. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Do XO trzeba dorosnąć, ps4 to jak pierwszy samochód po zdaniu prawka, tani szrot żeby żeby sprawdzić teren.

Opublikowano

Stary, ale ja sobie doskonale zdaje sprawe ze gier jest niewiele, kupujac nextgena wzialem go raptem dla paru multiplatform. Takie hobby. Troche szkoda mi pieniedzy na posiadanie wszystkich (chroniczny brak czasu na ogranie nawet tego, co mam), ale gdybym byl jak Richi Rich to pewnie juz dawno pod telewizorem stalyby wszystkie. ^^

U mnie multiplayer to od lat glownie FPS+sportowki, dlatego taki wrzesien czekam z niecierpliwoscia. Ciebie te gry nie interesuja, ja pewnie bede sie zagrywal kolejne pol roku. Moj avatar ustawilem dla beki, bo jako fanboy MS przez ostatnie edycje CW pewnego dnia zdalem sobie sprawe, ze poza 360 w moim salonie caly sprzet to marka Sony, od telewizora, konsol (w tym PS3 i PS2 do ktorych przeciez miloscia nie palam) po handhelda, kino domowe, telefon i inne... Peace!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie jestem dresem więc nie mam się czego wstydzić, za to widzę, że u Ciebie panuje jakiś stereotyp, bo uważasz, że tylko dresy chodzą PR muszę Ci powiedzieć, że jest to nieprawdą więcej dresow chodzi w tak zwanym JP bo ciuchy PR to nie są tanie rzeczy i byle dres w nich nie chodzi. Owszem są przypadki ale to o niczym nie świadczy. 

Nie spotkałem jeszcze normalnej osoby chodzacej w tych ciuchach. Nawet jak nie jesteś dresem też bym się nie przyznawał do chodzenia w tego typu ciuchach od tworców naszego genialnego hip-hopolo. Ale co kto woli nikt nikomu nie zabroni grac na Xo i chodzić w ciuchach prosto.

Do XO trzeba dorosnąć, ps4 to jak pierwszy samochód po zdaniu prawka, tani szrot żeby żeby sprawdzić teren.

Ty swoim poziomem postów to nawet do Pegasusa nie dorosłes.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.