Opublikowano 24 września 20241 r A ja właśnie zrobiłem najazd i poszło naprawdę gładko. Warto było się dobrze przygotować Spoiler Tego łysola również zajebałem bez problemu buławą Edytowane 24 września 20241 r przez Paolo1986
Opublikowano 26 września 20241 r Macie jakieś rady jak przygotować się do walk na początku gry? Ogólnie mega przyjemnie łazi mi się po tym świecie, gada z wsiokami itd, więc jeszcze się nie zagłębiałem zbyt mocno w system, ale przez to zabijają mnie byle menele uzbrojeni w kije W jakieś skille iść, treningi? Sama walka ciekawie ogarnięta, w końcu coś świeżego na tle tych wszystkich action rpg gdzie zazwyczaj tylko mashuje się przyciski
Opublikowano 26 września 20241 r Godzinę temu, number_nine napisał(a): Macie jakieś rady jak przygotować się do walk na początku gry? Ogólnie mega przyjemnie łazi mi się po tym świecie, gada z wsiokami itd, więc jeszcze się nie zagłębiałem zbyt mocno w system, ale przez to zabijają mnie byle menele uzbrojeni w kije W jakieś skille iść, treningi? Sama walka ciekawie ogarnięta, w końcu coś świeżego na tle tych wszystkich action rpg gdzie zazwyczaj tylko mashuje się przyciski Walka jest ciężka, to prawda. Zdecydowanie warto potrenować na arenie w Ratajach z kpt. Bernardem. Parowanie i kontry, uniki i kombosy. Te ostatnie odblokowuje się dla poszczególnych rodzajów broni. Można co prawda wyspecjalizować się w skradaniu czy w retoryce, ale walka i tak będzie potrzebna w późniejszych misjach. Poza ćwiczeniem walki polecałbym też rozwinąć alchemię, można warzyć różne eliksiry wzmacniające postać
Opublikowano 26 września 20241 r Nauka, treningi i nabijanie doświadczenia w tym. Na początku podobno najlepiej biegać z czymś obuchowym, bo nadaje się na typków z i bez pancerza. Niestety, najgorsze jest tu jak nie masz zasobów a musisz dymać na drugi koniec mapy i nawet na slow travel złapią cię bandyci, przed którymi nie da się uciec. A wtedy zgon murowany. Mi kiedyś ktoś radził, że najlepiej celować w głowę, czyli górę.
Opublikowano 26 września 20241 r No ja początkowo walczyłem mieczem, ale przerzuciłem się ostatnio na buławę. Właśnie przez to, że mieczem ciężko zrobić kuku opancerzonym wrogom. A buławą można każdemu Co do tych spotkań z bandytami, to większe prawdopodobieństwo natknięcia się na nich jest w lesie oraz nocą Tak przynajmniej zauważyłem po tych 80 dotychczasowych godzinach Edytowane 26 września 20241 r przez Paolo1986
Opublikowano 26 września 20241 r etap z byciem mnichem- umieszczanie czegoś takiego w grach powinno być karalne. Jak sobie to przypomnę to normalnie...
Opublikowano 26 września 20241 r 8 minut temu, PiotrekP napisał(a): etap z byciem mnichem- umieszczanie czegoś takiego w grach powinno być karalne. Jak sobie to przypomnę to normalnie... To jeszcze przede mną. Aż tak źle było? Spoiler Henryk nie mógł poruchać łaziebnych, czy jak?
Opublikowano 26 września 20241 r @Paolo1986 w pewnym momencie (failu) puściłem wiązankę godną szewca Talara, doprawiłem solidnym streszczeniem "Księgi bluzgów wszelakich" i obszedłem ten burdel sposobem znalezionym w necie.
Opublikowano 26 września 20241 r Hmmm, zapowiada się interesująco Obawiam się tylko trochę, jak mnie tam przyjmą, bo moja obecna reputacja wynosi raptem 10 punktów Spoiler Cóż, podczas mojej ostatniej wizyty nocą, jak włamałem się i szukałem Necronomicon, przyłapał mnie przeor. Więc go znokautowałem i uciekłem
Opublikowano 26 września 20241 r Wiem, ze niektórzy uważają że ta misja jest prosta, ale tu chodzi o limity czasowe, w których mi nie udało się zmieścić. Dlatego oszukałem system.
Opublikowano 27 września 20241 r Pewnie bycie mnichem wymaga wielu wyrzeczeń i niemałej dyscypliny Anyway, ruszyłem ostatnio z fabułą trochę, może wkrótce się przekonam, jak tam za murami jest
Opublikowano 27 września 20241 r Ten GoG to spoko. Za 3 euro w promocji kupiłem. No to pora ograć, bo zapowiedź 2 mi się fest podoba.
Opublikowano 27 września 20241 r Jak poprawią trochę drewno z jedynki i utrzymają jej poziom to Kindgom 2 mocny kandydat do goty 2025mimo byc może premiery gta6. Jedna z tych gier które otarly się o poziom evergreena ale tyci tyci braklo. Ograć to obowiązek każdego jeśli chce się nazywać graczem. A misje w klasztorze i z księdzem to do dzisiaj pamiętam absolutna topka questow w rpgach.
Opublikowano 27 września 20241 r Ja już teraz mogę powiedzieć, że jedynkę będę ubóstwiał, tak jak Skyrima A studio Warhorse ma u mnie duży kredyt zaufania przed premierą dwójki
Opublikowano 28 września 20241 r Kurde dobre to. Nastawialem sie na nudne drewno, a tu bardzo ciekawe drewno. Wciagające. Czytałem co nie co, ze mechaniki trudne, ale nie są takie trudne. Walka trochę dziwna, ale idzie obczaić o co chodzi szybko. Henryk i jego motywację to moja ulubiona rzecz w filmach czy grach. Rozumiem, se gra nie posiada żadnych elementów fantasy? Przynajmniej mi nie wygląda na to, żeby gdzieś później smoki czy czarownice w lesie byly. Przyziemna ta gra bardzo. Chyba takiej gry szukałem.
Opublikowano 28 września 20241 r Żadnych. Jedyne co jest trudne to strzelanie z łuku na padzie. Chociaż miałem jakiś czas temu w chuj ciężka walkę w lecie i pierwszego przeciwnika idealnie na farcie headshotem ściągnąłem. Genialne uczucie
Opublikowano 28 września 20241 r Łuk na padzie idzie ogarnąć. Ale to otwieranie zamków to ni cholery nie potrafiłem, nawet na tym łatwiejszym trybie. Grając na PC robiłem to na myszce i klawie i szło bez problemu.
Opublikowano 28 września 20241 r Ja z otwieraniem zamków na konsoli, nawet w uproszczonym trybie, też miałem problem. Na początku. Teraz idzie mi bez problemu, nawet bardzo trudne zamki już rozbrajam. Trzeba po prostu ćwiczyć, jak wszystko w tej zayebistej grze
Opublikowano 28 września 20241 r Ja grałem na padzie, ale miałem zawsze myszkę i klawiaturę pod ręką, tylko do otwierania zamków.
Opublikowano 28 września 20241 r Mod na celownik do łuku to trochę cheat, ale poprawkę też trzeba brać. Z nim to turnieje się z łatwością wygrywa.
Opublikowano 28 września 20241 r A co z tymi ustawieniami ultra wysokie? Grę mi wykrzacza. Piszę że to są przyszłościowe czy coś, ale no ta gra wyszła chwilę temu już.
Opublikowano 28 września 20241 r Jak gracie na PC to wrzućcie sobie moda który usuwa kolizję krzaków. Do strzelania bez celownika da się przyzwyczaić, główny problem jest związany z tym że ten "celownik" jest przesunięty nieco w lewo od środka ekranu, co jest nieco mało intuicyjne i wymaga odrobinę wprawy. Poza tym to cieszyć się grą, niewiele jest takich tytułów, a jak w drugiej części uda im się poprawić formułę i jeszcze dopracować niektóre elementy to murowany hicior się szykuje.
Opublikowano 28 września 20241 r Fajny był mod na kamerę tpp na koniu. Problemem było wtedy jednak sterowanie, nie wiem czy autor to poprawiał, ale fajnie było widać wtedy Heńka w pełnym rynsztunku.
Opublikowano 28 września 20241 r Na konsoli przydałby się mod, coby wpadnięcie w zwykłe krzaki nie było jak zderzenie ze ścianą Mam nadzieję, że w 2 to poprawią.
Opublikowano 28 września 20241 r jak dla mnie KDC to jedna z tych gier, która nie powinna wyjść na konsole (PS4/PS5) w takim stanie w jakim wyszła, i w jakim nadal jest. Grając w to na lapku z 2021 (i to wtedy średnim) i na PS5- na tą drugą bym nie wrócił.