Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Wróćmy do beki z PC. No ale skoro liczy się tu bardziej o tym bagnie zdanie tych co w bagnie siedzą, zasięgnijmy opinii tychże. Tym razem o tej rzekomo wspaniałej sieciowości na PC. Na gafie ktoś założyl temat nt. tego gdzie obecnie zmierza Valve. Szybko jednak temat zmienił w domyśle nazwę, na "Szambo wyje*ało" :

http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1117799

I run a Project CARS community and we do online leagues (or we did, up until now). We race on Sundays and for the last three weeks, Steam has dropped its connection. We have been forced to discontinue our league activity because we can't garantee that Steam will not drop connection. I've asked people, and it's the same for every game that uses Steamworks and is dependant on client checkout. It requires constant Steam connection, even if you're on a DS. So basically Steam is screwing A LOT of people with its drops. These drops have been happening for the last couple years with no apparent fix from Valve.

Nihil novi jak widać. Next

Going on with Dota 2. I've been going back to it for a while now. I played a lot of Dota 2 when it was still in beta and for a period when it was finally released. I had to quit for different reasons and now that I'm back, with Reborn (the Source 2 version) it takes me longer than 10mins to find a game, when back then it rarely took me over 3.

Seriously. We had to stop doing our online league because of this. We have rented a DS, but have no garantee that Steam will not drop us from the race. So, yeah, thanks to this gaming echosystem that Steam has turned into, we can't play our games anymore.

10 minut?! Na znalezienie gry?! To już chyba niesławna kolekcja Magdy Gessler gdy była popsuta, szybciej znajdowała gry :reggie:

One thing I don't understand, and I'm glad you mentioned it, is how the Steam network going down isn't brought up more. It's less reliable for me than PSN (apart from download speed), yet there's lots of PSN downtime complaint threads. There have been times where the Steam Community and network go down daily.

I wszystko jasne. Blaszki chwalą się speedem downloadu, bo tylko to im działa lepiej od PSN-u :reggie:

had the same disconnects on the last three sundays when I was playing Rocket LEague.

I cant relate to valve anyway anymore.

I was a very very active user until somewhere arround 2008 when i bought a ps3. then i was mostly console only and havent touched steam (hadnt even installed it) for a couple of years. Got into some PC games again last year and, wow, what a behemoth steam has become. I find myself constantly lost, and I honestly dont understand the account system. When i give someone my login account name he cant find me in the friends system, instead i have to give him an arbitrary nickname which isnt my account name and neither my nickname.. i dont understand that..

Haha było zostać na konsoli.

I remember one time me and my friend spent a good week trying to find a day to play RE5 co-op together shortly after the game ditched GFWL and became a steamworks game.

Well on the day we were gonna play the steam servers died for like an hour. We were pretty bummed but decided to kill time playing something else...you know what it was? Lost Planet 2 which is on GFWL.

The fucking irony that GFWL -an abandoned platform- was more reliable on that day than steamworks was incredible to behold.

Steam is garbage, the chat drops at least once a day mid conversation like clockwork, the fact that there is no twitch integration is still ridiculous (asking to watch some ones game is no fucking substite because I can't control my stream settings are well and it kind of crashes the over lay, also if you're not on your computer with your steam client watching isn't possible if i remember right), the whole platform feels bloated and messy and guhajdjs damn it valve if you're not gonna make new games at least make steam work 100% of the time. I know I'm not the only one experiencing these problems either because all my friends experience this shit.

Dropy, problemy ze starymi grami (to nawet na PS3 można wciąż znajdywać w nich ludzi), i ogólnie dno.

Steamworks network instability is an all-too-frequent occurrence for a platform that requires such constant interconnection between game servers, friends services, community features and the store. Far too often have I noticed that my Steamworks powered game will boot me from a session or break community functionality so I can't invite my friends until the servers come back up. Chatting also suffers horribly during these black outs. One of my biggest frustrations here, as someone who runs and is an active part of several large steam groups, is the "ghost chat", which occurs anywhere from one to three times a week. Without any indication that the chat has broken, hours will often roll by before we're aware that the chatroom broke and we have to rejoin from the community page. I can't think of any other modern chat service which is so lacking.

Temat przy okazji porusza kwestie ruchania przez Valvę i zmierzch ery pc-towej cebuli.

I CO TERAS blaszki? To nie jest moje zdanie tym razem, ale waszych blaszanych braci, którym to jednak blachobeton nie wyżarł jeszcze mózgów doszczętnie, i mogą szczerze napisać jak jest.

W ogóle jak wy śmiecie tu jeszcze namawiać ludzi na pc-ta. Wypad na pclaba, a nie normalnych graczy tu oszukiwać...

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 988,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

a teraz bądźmy poważni. wiecie ile dostało dlc do destiny w psx extreme?

9+/10

dyskutujmy.

Rozbo?

Opublikowano

Panowie streści mi ktoś dzisiejsze CW, bo po przeczytaniu jednego zdania od Mendrka mój mózg stwierdził, że nie da rady. 

Opublikowano

Klapy cieszą się z jubileuszowego pacza do drivecluba, postów mendrka się nie czyta

Opublikowano

Papież, a kiedy gramy w kantera? 

Opublikowano

a teraz bądźmy poważni. wiecie ile dostało dlc do destiny w psx extreme?

9+/10

dyskutujmy.

Rozbo?

tak

Opublikowano

Oczywiscie, że pomoże. Soulsy wyrabiają chłodną glowę i taktyczne podejscie do walki więc juz na start ma plusy chociaz faktycznie bardziej dynamiczna walka w BB sprawia, że często chce się i trzeba ryzykować. Nie no ku.rwa ta gra to arcydzieło tej generacji jak sobie przypomne pierwsze wejscie do pewnej lokacji gdzie z rozdziawioną gębą łaziłem to :banderas:

Która to lokacja bambino?

ta w której są hunterzy podpaleni na krzyżach - tam gdzie spotykasz tego huntera na wieży co wali z gatlinga

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

mnie w tej lokacji powaliło sekundowe zacięcie animacji

Opublikowano

Zakazany Las, Granica Koszmaru i Niewidzialna Wioska

to najlepsze lokacje. 

Opublikowano

Tony Hawk Pro Skater 5 to godny następca poprzedników.

watch-tony-hawks-pro-skater-5-is-a-bit-o

uwrzsvF.gif

A co lepsze gra ma patcha, który jest większy od samej gry na płycie. W dodatku bez ściągniętego patcha zagrasz tylko w Park Creator i tutorial.

maEAnJu.png

Opublikowano

Siemka jestem na miescie w pubie, wpadlem tylko dac mendrkowi minusa za jego nowy low

Opublikowano

No i ch.uj. Jestem w 16 misji w Alienie i dostałem chyba buga bo nie mogę ukończyć pier.dolonej minigry. Na YT działa wszystko, a u mnie ch.uj. Ah te gry w ch.uj dopracowane. 

A jak czytam komenty na YT to nie jestem sam z takim problemem. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ja sobie też darowałem te gre gdy przez 2h skradania obcy zaatakował mnie podczas wykonywania qte :lapka: 2h gamepleyu w plecy.

Opublikowano

Lol, to czemu nie zapisałeś gry?

Poszło, ale musiałem zrestartować checkpoint dwa razy. :/

Te minigierki w tej grze ogólnie są ostro zyebane po części. 

Opublikowano

grałem na najwyższym poziomie trudności, nie ma lekko i każdy ruch trzeba było analizowac 2 razy. nie licząc ile razy zginąłem przy maszynce do saveowania

Opublikowano

gruby pyerdoli widze od rana do wieczora  :dynia:

Opublikowano

ROBIE LOSOWANIE MOI MILI! Jako ze gruby dzik aka mendrek nie chce schudnac, nie mam na co wydac kasy.

Karta 50zl PSN/XBOX Marketplace/Steam dla osoby ktora zrobi najlepszego graficznego mema z udzialem mendrka w jakiejkolwiek formie. Osoba ktora zdobedzie najwiecej upvote'ow do konca tygodnia (piatek godzina 20:00) wygrywa. Kod wartosci 50zl na wybrana platforme przeslany zostanie jeszcze w piatek.

Disclaimer: moj upvote liczy sie jako 3!

GO!

Opublikowano

Jaki atencjusz xd

Opublikowano

Komentarz do reakcji Ocelota na bomby prawdy o sieciowości na steam:

70cefcbaf7.jpg

Opublikowano

Ciekawe ktory klap sie spodli dla 50zl :yao:

Opublikowano

:newell:

Opublikowano

Mendrek już tak bardzo nikogo, że ludziom nawet minusów szkoda. Beka z przegrywa

Opublikowano

Wszyscy zamiast z nim robić bekę z PC, tak jak prawilni konsolorze powinni czynić, to wolą z blacharzami robic bekę z niego.  :newell:

A ten oczywiście klapy rozmiar 48 na gębie i udaje, że tego nie widzi. Mysli, że ktoś w jego poście coś o jakiejś 'siecowości na steam' doczytał. :isee:

Edytowane przez Hum

Opublikowano

btw była tu mowa o tym, że któraś z nadchodzących w tym roku gier będzie zabugowanym crapem. Here it is

Pamiętam post w którym ktoś zgadywał, że to Tony więc chyba gratulacje

:dynia:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.