Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uniwersum METRO

Featured Replies

Opublikowano

wydaje mi się że nosalis i jego odmiany to designerski wymysł na potrzeby mięsa armatniego w grze. w 2033 ich pyski nie były opisane jako podłużne, oraz posiadały futro. podobny syf jest z wartownikami, które najbardziej kojarzą się ze zmutowanymi, przerośniętymi psami o jakich wspominał Ulman w 2033

• Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 23,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wczoraj do mnie przyszła limitowana edycja w twardej oprawie   , będzie czytanie.      

• Przechodziłem dziś obok Empiku i załapałem się na obniżkę -20% Więc postanowiłem zamknąć kolekcję i kupiłem Otchłań oraz dwupak Prawo do użycia Siły + Echo Zgasłego Światła.      Z 17 książek prz

• Mam już prawie całą kolekcję, brakuje mi Othchłań oraz 2035 które zamówiłem w Matrasie za 28 zł, ale odbiorę dopiero w poniedziałek. I będę czytał wieczorami przed snem po sesjach w Fallout 4   

Opublikowano

Czytaliscie Metro 2033. 2034 albo jakas inna z tej serii? Po przeczytaniu Metro 2033 ktora jest naprawde bardzo dobra ksiazka wzielem sie za Metro 2034 i juz jakos mniej mi podeszla ale dalej spoko ;) Jest pelno tych ksiazek w uniwersum Metro ktore nie sa oryginalnego autora tych 2 ksiazek, co o nich myslicie?

Jeszcze spróbuje Metro 2035- mnie się podobalo

Opublikowano

A czy warto zabrać się za uniwersum metro?

+ Dodał MODERATOR
Naucz się edytować posty a nie walisz 4. Jeden usunąłem bo był tylko kopią.
Opublikowano

Zdecydowanie Metro Dzielnica Obiecana, nie jest napisana takim ciężkim przysadzistym stylem jak 2033,2034 i 2034. Nie ma tutaj takich filozoficznych rozkmin jak u Glukhovskiego. Jest tylko wartka akcja, fabuła, intryga, ucieczka, pogoń. To co lubię. 

Dalej bym polecił trylogię 

1. W Mrok
  2. Za Horyzont
  3. Do Światła 

No i trzeba też przeczytać Metro 2033 Piter. I Korzenie Niebios bo podobnie do Dzielnicy nie ma tu Metra ale jest motyw podróży i ciekawych wydarzeń. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

2035 jest "normalne", czy wymyslaja jakies duchy, mutanty i inne bzdury ktore byly w drugiej grze?

Opublikowano

najnormalniejsze z całego uniwersum, można powiedzieć że nawet za normalne

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

2035 jest "normalne", czy wymyslaja jakies duchy, mutanty i inne bzdury ktore byly w drugiej grze?

W 2035 już nie ma takich rozkmin z duchami ponieważ te wizje były wywoływane przez czarnych a ci zostali wybici do zera w 2033. Poza tym to co podobało mi się w 2035 to połączenie takiego klimatu drogi. Jest wyprawa Artema, jest jego walka jest przygoda. To mi się bardzo podobało. Mniej tego przysadzistego klimatu z którego słynie Glukhovsky i rozlewa do na innych pisarzy. 

Kolejna z serii Metro trafiła do mojej kolekcji. Tym razem Wieża

Póki co czeka w kolejce bo mam inne jeszcze do skończenia a nie zaczynam książki do póki nie skończę tej której czytam na bieżąco.

20160717_143541.jpg

Opublikowano

Przechodziłem dziś obok Empiku i załapałem się na obniżkę -20% Więc postanowiłem zamknąć kolekcję i kupiłem Otchłań oraz dwupak Prawo do użycia Siły + Echo Zgasłego Światła. 

20160718_162547.jpg

Z 17 książek przeczytałem 8, więc jeszcze 9 przede mną. 

20160718_162630.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Przeczytałem najnowszego na rynku "Wędrowca" z tej serii i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Od momentu poznania głównego bohatera akcja tylko rośnie na sile i nie zwalnia aż do końca. Fajny, ale prosty główny motyw popychający fabułę, która jest wybitnie nastawiona na dziejącą się akcję. Bez zbędnych smętów w trakcie czytania jakie zdarzały się w innych częściach dzięki czemu bardzo szybko idzie czytanie. Polecam fanom uniwersum.