Opublikowano 26 czerwca 20159 l Po obejrzeniu Ghost in the Shell Arise które całkiem pozytywnie odebrałem nie mogę sie doczekać już kolejnej części. Z okazji 25lecia taka niespodzianka się pojawiła: Premiera już się obyła 20/06/2015
Opublikowano 26 czerwca 20159 l Ja jeszcze serii Arise nie obejrzałem, leżą odcinki na dysku ale jakoś się nie mogę za to zabrać. Po części wynika to z designu Motoko i tego,że od czasów Solid State Society liczyłem,że wypuszczą trzeci sezon S.A.C. A w zamian stworzyli kolejną interpretację uniwersum Masamune Shirow. Cóż przed nową kinówką trzeba będzie jednak się wyrobić i nadrobić zaległość z Arise. Zresztą jeśli chodzi o cyberpunkowe anime to tegoroczne lato jest całkiem niezłe. Dostaniemy kinówki GitS i Psycho-Pass. Na tą drugą zdecydowanie bardziej czekam jak na GitSa,który z tego co widzę,będzie rozwinięciem Arise. Za to Psycho-Pass rokuje bardzo dobrze, wraca Kougami czyli już jest duży plus.Brakowało mi gościa w drugim sezonie.
Opublikowano 26 czerwca 20159 l Też miałem podobne obawy przed seansem ale szybko zostałem "nawrócony". Zresztą skrobnąłem drobną reckę. Zerknij może cię przekona do Arise http://www.psxextreme.info/topic/38762-ostatnio-widzia%C5%82emwidzia%C5%82am/page-446?do=findComment&comment=3348967 Ja już zabieram się za poszerzoną wersję.
Opublikowano 26 czerwca 20159 l Ja właśnie spasowałem te OAVki i ściągam rozszerzoną wersję. Może dzisiaj albo jutro zacznę seans. A reckę obadam:)
Opublikowano 26 czerwca 20159 l OAVki obejrzyj, bo jakość obrazu będzie lepsza z BD. Z tej wyemitowanej serii TV jedynie stargaj odcinki 9 i 10 (pierwsze 8 to właśnie te 4 ova rozbite), bo to nowy materiał, który ma robić za pomost do filmu jaki się dopiero ukaże.
Opublikowano 27 czerwca 20159 l A to spoko,dzięki za info. Wczoraj skończyłem Maison Ikkoku więc zrobiło się miejsce na nowe anime. A że muszę odpocząć od takich emocjonalnych anime to Arise wydaje się mi odpowiednią odskocznią.
Opublikowano 23 października 20195 l Nie dość, że manga wychodzi to jeszcze wpadł teaser nowego GitS, który jest wynikiem współpracy reżysera obu sezonów SAC oraz twórcy animacji Appleseed. Tylko czemu to wygląda jak intro gierek z psx-a? Przebolałbym 3D gdyby to wyglądało przyzwoicie. Ale z ostatecznym przemyśleniem wstrzymam się do pełnego trailera. I jeszcze uj wie o co tu chodzi bo fabuła podobno dziać ma się w LA w 2045. Czort wie czy to będzie kontynuacja, reboot albo co. Wiadomo tylko tyle, że w 2020 na Netflixie.
Opublikowano 23 października 20195 l Ech, za design postaci odpowiada Kuvshinov Ilya i mimo, że kibicuję mu od wielu lat, bo postęp jaki zrobił jest niesamowity to jednak jego kreska pasuję mi do GItS'a jak pięść do nosa :v Edytowane 23 października 20195 l przez Bartolinsky
Opublikowano 23 października 20195 l Kuvshinov? Ten jego koncepcik poniżej bardzo fajny i jakby to rzeczywiście tak wyglądało to nic tylko przyklasnąć. A po tym teaserze mam wrażenie, że to Sola Digital Arts na spółkę z Production I.G. coś spieprzyło na etapie produkcji.
Opublikowano 24 października 20195 l @Farmer 11 lat po SAC Solid State Society, czyli wygląda to na kontynuację. Ludzie pięknie tam na jutubie zjechali ten styl 3D Ja się wstrzymam z oceną chociaż do pełnego zwiastuna.
Opublikowano 24 października 20195 l Wygląda obrzydliwie jak nowy Berserk, ale to Gits, więc i tak obejrzę.
Opublikowano 27 stycznia 20205 l Strasznie to wygląda, ale po tym jak zmasakrowali Saint seiya, nie spodziewam się po netflixie niczego dobrego.
Opublikowano 27 stycznia 20205 l Wygląda jak guano. CGI z ery PS2 prezentowało się już lepiej od tego czegoś. Taką licencję tak spieprzyć. A niby całkiem dobra ekipa się zebrała...