Skocz do zawartości

Pokemon - Karcianka

Featured Replies

Opublikowano

Wjebałem się na mine i kupiłem sobie ten zestaw, 4 boostery miały być w środku, no i były, ale tylko 2 z nowego dodatku.

Przechwytywanie.JPG

Chociaż coś poleciało na otarcie łez

Przechwytywanie2.JPG

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 154,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, jestem po dwóch dniach EUIC, czyli mojego pierwszego dużego eventu pokemonowego. Wrzucili mnie od razu na głęboką wodę, bo poszedłem jako floor judge na mastersów pierwszego dnia, ale dałem rad

• Żeby nie było, że trollowałem    

• Znowu sie wkreciłem przez jednego forumowicza i kupiłem juz chyba z 300 paczek xd

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Pięknie prezentują się te kapcioszki, ale na tym etapie już jestem praktycznie pewien, że w Pokemonach postawiono wszystko na Trading i kompletnie olano Game.

Nie no ligi i turnieje ciągle są, Skończyło się tylko casualowe zbieranie kart tak jak u mnie, że raz na jakiś czas kupowałem paczki czy jakies pojedyńcze karty. Za granica to z palet pojebusy ściągają jak jest dostawa i się leja o karty. U nas to juz nawet sklepy skalpują i nie kupisz nic w sugerowanych cenach.

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał(a):

Za granica to z palet pojebusy ściągają jak jest dostawa i się leja o karty.

Taaaa, widziałem nawet jak whale zabierał dzieciakowi z rąk pudła z kartami, kompletne zezwierzęcenie. :/

Powiedziałbym, że warto wprowadzać jakieś limity, ale niestety balonik jest obecnie tak napompowany, że Nintendo pewnie zaciera jedynie rączki i liczy pieniądze.

Opublikowano

a mi wróciła karta z gradingu, ale niestety szału ni ma.

IMG_9275.JPG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.06.2025 o 14:54, Paolo de Vesir napisał(a):

Pięknie prezentują się te kapcioszki, ale na tym etapie już jestem praktycznie pewien, że w Pokemonach postawiono wszystko na Trading i kompletnie olano Game.

Paweł, karcianka przeżywa największy rozkwit i ma największą ilość graczy ever. Co sezon bite są rekordy wielkości NAIC (mistrzostwa Ameryki Południowej) i EUIC (europejskie). Ligi powstają jak grzyby po deszczu, jak zaczynałem 2 lata temu to były z 4 ligi w Warszawie, teraz jest z 10. W samym Trójmieście chyba z 5 xD

Problem jest z popytem i podażą kart, ale kompetytywne granie (ale i casualowe) ma się świetnie ;)

Sorki, że odkopuję posta, ale się odpaliłem xD

Opublikowano
2 godziny temu, Szwed napisał(a):

Paweł, karcianka przeżywa największy rozkwit i ma największą ilość graczy ever. Co sezon bite są rekordy wielkości NAIC (mistrzostwa Ameryki Południowej) i EUIC (europejskie). Ligi powstają jak grzyby po deszczu, jak zaczynałem 2 lata temu to były z 4 ligi w Warszawie, teraz jest z 10. W samym Trójmieście chyba z 5 xD

Problem jest z popytem i podażą kart, ale kompetytywne granie (ale i casualowe) ma się świetnie ;)

Sorki, że odkopuję posta, ale się odpaliłem xD

Dobrze słyszeć. Niestety, poczki jak MtG i YGO mają już za sobą taką historię, że próg wejścia jest astronomiczny jeśli mówimy o graniu w LGSach.

W mojej grupie FaB-owej mam dwóch chłopaczków którzy przerzucili się z Poczków na Flesh and Blood właśnie i dowiedziałem się od nich, że gra w Trojmiescie jest ubercompetitive, praktycznie bez szans dla kogoś kto dopiero zaczyna, a fakt, że Extended jest praktycznie niegrywany też nie pomaga wrócić.

Co zaś do sprzedaży to słyszałem, że Pkmn TCG ma się wybitnie, ale jak jesteś wielorybem. ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chce ktoś bulka dla dzieciaka? Nawet nie wiem ile to warte, ale nie bede zdzierac, dodatki od silver tempest do team rocket, najwiecej scarelt/violet

20250719_154543.jpg

Opublikowano

Skupy dają po ~9-13 groszy za kartę, jakbyś chciał to jednak upłynnić na rynku. Ja podziękuję, teraz generalnie zbieram albo coś pod GLC albo Tomokazu Komiya, albo jakieś konkretne poksy, ale to też raczej vintage.

Opublikowano
2 godziny temu, Szwed napisał(a):

Skupy dają po ~9-13 groszy za kartę, jakbyś chciał to jednak upłynnić na rynku. Ja podziękuję, teraz generalnie zbieram albo coś pod GLC albo Tomokazu Komiya, albo jakieś konkretne poksy, ale to też raczej vintage.

ziomek mowił, że puszczał jedno takie pudło po 50zł i schodziły, więcej niz się spodziewałem