Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dead Rising 4

Featured Replies

Opublikowano

• Odpowiedzi 176
  • Wyświetleń 29,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Aż się dziwię, że ten filmik jeszcze tutaj nie wylądował:     DR4 jaka bieda

• Jedyna słuszna opcja na tej generacji to DL, a nie to go.wno jakim stała się ta seria. Albo po raz 10 przejść remaster które się świetne.

• No ale jak brać twoja opinie na poważnie skroro to co wymieniłeś to była najlepsza część dead rising i z każdą kolejną kastrujac ja z tych elementów seria zatracala to za co ludzie ja kochali. Teraz t

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny długi gameplay - wreszcie porządny urywek zabawy w centrum handlowym. Jest moc!

Opublikowano

Opublikowano

Ta gra na święta nadaje się świetnie dzięki temu świątecznemu klimatowi. Wychodzi w końcu po roku na PS4?

Mapa zapowiada się na gigantyczna, a to jeszcze nie cała:
uivxblo67h5x.png
Fajnie - powraca gigantyczne centrum handlowe, jakis teren wiejski, a do tego również i miasto. 

Dead-Rising-4-MAP.jpg

Opublikowano

Co robi koleś od no man sky przy produkcji dead rising 4 ? ! Chciałem kupić DR4 ale tak to się wstrzymam na razie bo pewnie zakończenia nie będzie .

Opublikowano

No własnie z tego co czytam osoby które grały to czesto pada stwierdzenie, że to juz nie jest ten sam DR którego znamy z X360 tylko seria poszła bardziej w stronę Musou, ale sam nie wiem - jak ogladam filmiki to nadal mi się podoba, do tego nostalgiczny powrót do centrum handlowego i to w swiątecznej otoczce. Podoba mi się, ale wiadomo - DR1 to to nie pobije.

Opublikowano

No nie pobije bo Japończyki tego nie robią i z każdą częścią seria troche miała zjazd (chociaż DR 3 > DR 2 ) ale czwórkę bardzo chętnie ogarne w co-opie sam miód :fsg:

Opublikowano

Takim sposobem rozumowania to seria Dead Rising to nie Dead Rising już od drugiej części, a na horyzoncie jest przecież czwórka :P DR 2, 3 i 4 mają ze sobą więcej wspólnego niż DR 1 z całą serią ;), więc problem jest chyba w tym że ludzie oczekują od serii czegoś czym ona nie jest już od części drugiej.

Opublikowano

Nie wiem o czym ty mówisz. DR 1 to najlepsza gra w serii a każda kolejna była słabsza od niej i tyle. Takie są fakty.

Opublikowano

Ja nie wiem jak "trójka" i ile ona ma wspólnego z serią, ale prócz zmienionej lokacji DR2 (i dodatki do "dwójki") to to samo co DR1 - klimat, zegar, ratowanie ludzi, psychopaci, mieszanie żarcia. A tu ani ratowania, ani zegaru, ani psycholi, save'owania, żarcie to healthpacki a zombiaki padają już normalnie na strzał od byle czego gdzie w dwóch pierwszych częściach nieumarli naprawdę sprawiali trudność, tutaj to jedynie mięso armatnie.

Opublikowano

O tym, że skoro trzy kolejne części mają ze sobą więcej wspólnego niż jedyna z DR2-4, to co jest w takim przypadku bardziej "Dead Rising", te trzy kolejne części czy jeden rodzynek w postaci DR1 ;)?

Na tym polega komizm sytuacji, że najistotniejsze zmiany zaszły już chyba między DR1 a DR2. DR3 i 4 to już kontynuacja obranej w DR2 ścieżki dla serii.

XM: Od jedynki taka sama padlina IMHO. Pamiętam jak X360 kupiłem i nic innego w tej grze nie robiłem (fabularnie) jak tylko szukałem nowych możliwości do koszenia zgniłków. Wtedy robiło to na mnie ogromne wrażenie, później już nie dałem rady ani z DR2 ani z DR3.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No, ale o jakich zmianach ty wzgledem 1 a 2 mówisz skoro prócz lokacji to nie ma tutaj zmian?

Opublikowano

Myślę o większym nacisku na siekaninę niż na fabułę.

Opublikowano

Czy ja wiem? Rozwałka zombie to tylko pretekst do pchania fabuły i zabijania psychopatów.

Opublikowano

Czy ja wiem? Rozwałka zombie to tylko pretekst do pchania fabuły i zabijania psychopatów.

Mi się zawsze wydawało, że po DR1 niektórym właśnie nie pasowała ta pewna dyskretna zmiana priorytetów - dawny pretekst stał się celem samym w sobie.

Opublikowano

Podoba mi się, wezmę sobie na święta.

Opublikowano

Nie wiem o czym ty mówisz. DR 1 to najlepsza gra w serii a każda kolejna była słabsza od niej i tyle. Takie są fakty.

Potwierdzam. Od survivalu z dobrą historią do coraz większej sieczki bez większego sensu.

Ja tam bym chciał kolejną jedynkę bez ograniczeń czasowych, ale podobnie wymagającą.

Opublikowano

Przecież te limity czasowe w jedynce to tylko na początku utrudniają rozgrywkę. Wbija się 50 lvl i idzie się jak przecinak, a to, że ocalenie wszystkich ludzi w wyznaczonym zasięgu jest trudne to bardzo dobrze - trochę trzeba się nakombinowac. Dla mnie jedyna wada DR1 jest inteligencja ocalałych - co oni wyprawiają czasem to masakra. W dwójce juz zostało to naprawione i bardzo łatwo się ratowało, ale w pierwszej części wymagało to od gracza mnóstwo anielskiej cierpliwości.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

W story nie będzie.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Przecież te limity czasowe w jedynce to tylko na początku utrudniają rozgrywkę. Wbija się 50 lvl i idzie się jak przecinak, a to, że ocalenie wszystkich ludzi w wyznaczonym zasięgu jest trudne to bardzo dobrze - trochę trzeba się nakombinowac. Dla mnie jedyna wada DR1 jest inteligencja ocalałych - co oni wyprawiają czasem to masakra. W dwójce juz zostało to naprawione i bardzo łatwo się ratowało, ale w pierwszej części wymagało to od gracza mnóstwo anielskiej cierpliwości.

Dało się oczywiście i sam byłem bliski calaka w jedynce, ale z drugiej strony rozwiązanie na pewno zniechęciło wiele osób, a innych zmusiło do korzystania z poradników. No i wymuszało wielokrotne przechodzenie gry, na co nie każdy ma czas.

Chociaż z tego co pamiętam nie same limity były wnerwiające, a bardziej ich połączenie z niemożliwością przewijania czasu przy kolejnych podejściach. Jakby dali opcję przewijania, to limity mogłyby być.